سنسور ان تی سی NTC پکیج چیست | عیب یابی و تنظیم سنسور ntc پکیج در محل
خرابی سنسور NTC پکیج دیواری | علائم و نحوه رفع آن
سنسور ntc به عنوان یکی از مهم ترین قطعات پکیج، نقش کنترل دما را به عهده دارد. این سنسور نقش بسیار تعیین کننده ای را در عملکرد پکیج ایفا می کند. این سنسور نیز همانند هر قطعه دیگری از پکیج دچار خرابی می شود. بدین منظور با استفاده از تست سنسور ntc پکیج لازم است از عملکرد درست آن اطمینان یابید.
سنسور NTC چیست؟
سنسور NTC که با نام ترمیستور نیز شهرت دارد، دارای مزایای بسیار زیادی است. در واقع وجود ایراد در سنسور NTC عملکرد پکیج را تحت شعاع قرار می دهد. تست سنسور ntc پکیج یکی از بهترین روش ها برای عیب یابی و بررسی پکیج به حساب می آید. همچنین برخی از مهم ترین ویژگی ها و مزایای این سنسور عبارتند از:
حساسیت فوق العاده
سنسور NTC از حساسیت بالایی برخوردار است، به نحوی که با افزایش هر یک درجه دما، ۵ درصد از مقاومت سنسور پایین می آید.
قیمت مناسب
این سنسور دارای قیمت بسیار مناسبی است و در صورت خرابی، به راحتی قابل تعویض خواهد بود.
استحکام بالا
سنسور NTC استحکام بسیار مناسبی دارد و در مقابل شوک های مکانیکی و لرزشی و حتی حرارتی نیز بسیار مقاوم است.
حجم کوچک
این سنسور دارای اندازه کوچکی است و به تغییر دما حساسیت بسیار زیادی دارد. بدین منظور از این نوع سنسور برای سیستم های نیازمند به بازخورد سریع استفاده می شود.
اندازه گیری دمای خارجی
سنسور ها با داشتن قابلیت تنظیم دما، از گرم شدن محیط جلوگیری می کنند.
اندازه کوچک
این سنسور دارای اندازه کوچکی است و به تغییر دما حساسیت بسیار زیادی دارد. بدین منظور از این نوع سنسور برای سیستم های نیازمند به بازخورد سریع استفاده می شود.
لازم به ذکر است که این سنسور از نوع مقاومتی بوده و با افزایش دما از مقاومت سنسور کاسته می شود. سنسور NTC به نحوی ساخته شده تا در دمای ۵۰ تا ۱۵۰ درجه سانتی گراد قابل استفاده باشد.
ضریب دمای منفی به چه معنا است؟
به طور کلی بردهای الکترونیکی مواردی به جز ولتاژ, مقاومت و جریان را نمی شناسند. از این رو بایستی مقادیر دیگری همچون دما را به عنوان یکی از مقادیر قابل درک برای برد ترجمه نموده تا برد تغییرات دمایی محیط را بسنجد.
وظیفه اصلی ntc این است که تغییرات دمایی را به برد ابلاغ نماید.
تعمیر NTC پکیج دیواری
به طور کلی سنسور ntc یک بخش نیمه هادی می باشد که یک مقیاس فیزیکی را به کمیت الکتریکی تبدیل نموده و سپس نتیجه را برد پکیج اعلام می کند. زمانی که آب ورودی پکیج را باز می کنید، این سنسور وظیفه تنظیم دمای پکیج را به عهده دارد. این کار به کمک فلوسوئیچ آب انجام می شود و مقدار آن به برد اعلام خواهد شد تا سیستم پکیج روشن گردد.
این در حالی است که اگر این سنسور معیوب باشد و دچار مشکل شود پیام نامناسب به برد ارسال خواهد شد. در نتیجه اشتباها پیام گرم شدن آب را دریافت نموده و به پکیج اجازه روشن شدن و گرم شدن سیستم را نخواهد داد.
مهم ترین علائم خرابی سنسور NTC
از آن جهت که سنسور نقش بسیار ویژه ای در سیستم پکیج بر عهده دارد. وجود ایراد و مشکل در آن منجر به اختلال در عملکرد پکیج و بروز مشکلات زیادی در آن می گردد. در ادامه برخی از نشانه های خرابی سنسور NTC را بیان می کنیم.
روشن نشدن پکیج
اگر سنسور ان تی سی معیوب باشد، دمای آب گرم و همچنین محیط را تشخیص نخواهد داد. در این حال با روشن شدن سیستم های حفاظتی پکیج از روشن شدن آن جلوگیری خواهد شد. در نتیجه یکی از شایع ترین دلایل روشن نشدن پکیج، خرابی سنسور NTC می باشد.
سرد و گرم شدن بیش از اندازه آب مصرفی
یکی دیگر از مهم ترین نشانه های خرابی ntc اختلال در تنظیم دمای آب است. بدین صورت که آب گرم خروجی خیلی گرم تر و یا خیلی سردتر از دمایی تنظیم شده برای پکیج است. در نتیجه برد پیام نادرست دریافت نموده و در عملکرد پکیج اختلال ایجاد خواهد شد.
تنظیم نشدن دمای محیط
یکی از رایج ترین علائم معیوب بودن ntc پکیج عدم تشخیص دمای شعله می باشد. در نهایت این امر سبب تولید بیش از حد گرما و حرارت می شود. این موضوع سبب داغ شدن رادیاتور می شود.
انواع سنسور NTC پکیج
سنسورهای ntc در دو گروه سطحی و مستغرق طبقه بندی می شوند که نوع اول کاربرد بیشتری در اغلب پکیج ها دارد. NTC مستغرق با قرار گرفتن داخل لوله ها، در مجاورت با آب هستند. از این رو خطای این نوع NTC بسیار کم و نزدیک به صفر است.
این در حالی است که NTC سطحی به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده پکیج دارای بدنه ای مسی می باشد. این نوع NTC به بخش خارجی یک لوله مسی متصل است و به وسیله تغییر دمای لوله مسی، دمای آب پکیج را اندازه می گیرد.
ناگفته نماند که سنسور سطحی با نام سنسور جداری نیز شهرت دارد. همچنین برای هر کدام از این دو نوع گفته شده، تست سنسور ntc پکیج وجود دارد.
خرابی ntc پکیج
با در نظر گرفتن اینکه سنسور NTC وظایف مختلفی را به عهده دارد، خرابی آن منجر به عملکرد نادرست پکیج در تنظیم آب گرم و دمای محیط خواهد شد. یکی از بهترین روش ها تست سنسور ntc پکیج بوده که در مدتی کوتاه خرابی آن را تایید می کند.
در رایج ترین حالت، اگر سنسور ntc دچار مشکل شود، سنسورهای حفاظتی پکیج فعال خواهند شد. در نتیجه این امر از روشن شدن پکیج ممانعت می گردد.
در حالتی دیگر، یکی از نشانه های خرابی سنسور NTC گرم یا سرد تر بودن آب پکیج، از میزان معین شده می باشد.
در سومین حالت از علائم خرابی NTC پکیج می توان به تنظیم نشدن دمای محیط اشاره نمود. در این صورت پکیج تنظیم و بررسی دمای شعله را نداشته و بیش از میزان لازم گرما تولید می کند. وقوع این مشکل سبب می شود که شاهد افزایش گرمای محیط توسط رادیاتور باشید.
نحوه تعمیر سنسور پکیج
امروزه تست سنسور ntc پکیج از طریق اهم متر ممکن است. چنانچه سنسور ان تی سی، دچار اختلال شده است با استفاده از مراحل زیر نسبت به تعمیر آن اقدام نمایید:
- ابتدا و قبل از انجام هر کاری برای تامین ایمنی خود، دستگاه را از پریز برق جدا کنید.
- سپس سنسور ntc را از لوله جدا نمایید.
- بعد از باز کردن سنسور ترمیستور باید آن را با یک سنسور سالم مقایسه نمایید.
- توجه داشته باشید که اگر دمای محیط ۲۵ درجه سانتی گراد باشد، نیازی به تعویض سنسور نیست.
- در مرحله بعد، اهم متر را روی رنج ده کیلو اهم یا بیشتر تنظیم کرده و سپس دو سر آن را به دو سر سنسور که از قبل باز کردید وصل کنید.
- برای تست سنسور ntc پکیج لازم است اهم متر ۱۰ کیلو اهم را نمایش دهد. این در حالی است که دمای محیط به ۲۵ درجه سانتیگراد برسد، و الا باید از یک سنسور ntc سالم استفاده نمایید.
- سپس مقدار اعداد ظاهر شده روی اهم متر از سنسور ntc سالم و سنسور ntc که نیاز به تست داشت را با یکدیگر مقایسه نمایید. از این روش به سالم بودن و یا خرابی سنسور پی می برید.
روش تعویض سنسور NTC معیوب
یکی از معایب سنسور های NTC این است که قابلیت تعمیر ندارند. از این رو پس از گرفتن تست سنسور ntc پکیج باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید. به منظور تعویض سنسور NTC، بایستی مراحل زیر سپری کنید.
- در ابتدا دانستن این نکته مهم است که هر نوع سنسور جهت تعویض روشی خاص دارد به طور مثال در سنسور سطحی باید این گونه عمل کرد:
- بعد از باز نمودن قسمت خارجی پکیج بایستی با دقت تک تک پایه های سنسور را باز نمایید.
- همچنین پس از تست سنسور پکیج و اطمینان از خرابی آن، ترمیستور سالم را جایگزین نمایید.
- در نتیجه به منظور تعویض سنسور باید لوله کشی پکیج باز شده و سنسور ntc خارج گردد.
- در این مرحله سنسور سالم را جایگزین سنسور قبلی نموده و سپس لوله ها را همانند قبل ببندید.
- چنانچه تست سنسور پکیج و تعویض آن کار دشواری است، بهتر است این کار را به یک تکنسین کاربلد بسپارید.
قیمت سنسور NTC
بعد از تست سنسور ntc پکیج و اطمینان از خرابی آن باید به دنبال خرید یک سنسور جدید باشید. همانطور که پیش تر اشاره شد سنسور NTC یکی از قطعات ارزان قیمت پکیج به حساب می آید. البته برای هر پکیج نوع خاصی از این سنسور مورد نیاز است که هر کدام قیمت های متفاوتی دارند.
همچنین بایستی اطلاعات مناسبی از این سنسور داشته باشید تا بهترین نوع آن را انتخاب کنید. یکی از نکات مهم در زمان خرید این است که کم بودن قیمت سنسور به معنی دقت پایین آن می باشد.
کلام پایانی
ایبک امداد خدمات تعمیر و تست سنسور ntc پکیج را به شکل سیار ارائه می دهد. این مجموعه تخصصی به تعمیر و رفع تمامی مشکلات پکیج می پردازد. فرقی ندارد که پکیج از چه نوعی باشد، ایبک امداد با بهترین قیمت و در محل آن را تعمیر و عیب یابی می نماید.
تست سنسور ntc پکیج
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
چگونگی تست سنسور ntc پکیج