تعمیرات پکیج و آب گرمکن

راهنمای کامل و جامع آموزش تعمیر پکیج | انواع مختلف پکیج

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

بدلیل مزایای پکیج اکثر افراد به نصب و راه اندازی پکیج در منازل خود روی آورده اند. این وسیله پرطرفدار دارای اهمیت بسزایی می باشد. پکیج با آب کار می کند و مانند دیگر وسایلی که با آب کار می کنند بعد از مدت زمانی خراب شده و نیاز به تعمیر پیدا می کند. در این مقاله از ایبک امداد به بررسی راهنمای کامل و جامع آموزش تعمیر پکیج می پردازیم:

پکیج چیست؟

پکیج یک سیستم بسته و جمع و جور گرمایشی است که در داخل ساختمان نصب می شود. گرم کردن واحد های تجاری و یا خانه ها با استفاده از گرمایش در کف، فن کویل و رادیاتور از مهم ترین وظایف پکیج بشمار می رود. پکیج مانند یک آبگرمکن کار کرده و آب گرم مورد نیاز مصرفی ساختمان را آماده می کند. پکیج آبسرد ساختمان را به درون مبدل حرارتی خود وارد کرده تا در معرض حرارت مشعل قرار بگیرد. سپس به رادیاتورها لوله های گرمایشی هدایت کرده و گرمای محیط ساختمان شما را تأمین می کند. با این خاصیت، پکیج به عنوان یک موتورخانه کوچک خانگی محسوب می شود. ولی مهم ترین وظیفه پکیج در تأمین آب گرم ساختمان است. با باز شدن یکی از شیرآلات ساختمان از طریق لوله های رابط، آب گرم شده در مبدل به شیرآلات ساختمان فرستاده می شود.

پکیج با آبگرمکن یک تفاوت بسیار اساسی و مهم دارد آن هم این می باشد که پکیج علاوه بر تولید آب گرم می تواند فضای داخل ساختمان را هم گرم کند. در ادامه مقاله تعمیر پکیج می خواهیم ابتدا شما را با انواع پکیج آشنا کنیم.

تعمیر پکیج

 انواع پکیج

تا اینجا متوجه شدید پکیج دستگاهی می باشد که می تواند همزمان هم واحد ساختمان و هم آب مصرفی را گرم کند. در این بخش با انواع مختلف پکیج آشنا می شوید. چون آشنایی با انواع پکیج در زمان عیب یابی می تواند به شما کمک کند.

انواع مختلف پکیج از نظر قرارگیری در ساختمان

تقسیم بندی پکیج ها از نظر شکل قرارگیری به دو گروه دیواری و زمینی تقسیم می شوند:

پکیج زمینی

معمولاً پکیج های زمینی ابعاد بزرگتری نسبت به پکیج های دیواری دارند به همین علت محل نصب آنها را در داخل زیر زمین یا فضایی خارج از ساختمان قرار می دهند. راندمان پکیج زمینی خیلی بیشتر از پکیج دیواری می باشد و بیشتر برای ساختمان هایی که مصارف گرمایشی بسیار بالایی دارند استفاده می شود.

پکیج دیواری

پکیج دیواری همانگونه که از نامش پیدا است بر روی دیوار نصب می شود. از پکیج های دیواری بیشتر در مصارف خانگی استفاده می شود به این دلیل که پکیج دیواری نسبت به زمینی فضای کمتری را اشغال کرده و در داخل یک کابینت آشپزخانه بخوبی قرار می گیرد.

انواع مختلف پکیج از نظر سوخت مصرفی

یک عامل دیگر که در تقسیم بندی پکیج ها مهم می باشد، نوع سوخت مصرفی در آنها است. پکیج ها از نظر سوخت مصرفی به چهار گروه تقسیم می شوند:

  1. پکیج گازسوز دیواری و زمینی
  2. پکیج زمینی دوگانه سوز
  3. پکیج زمینی و دیواری برقی
  4. پکیج زمینی دوگانه سوز و گازوئیل سوز

پکیج های برقی و گاز سوز جزو دستگاه های بی صدا می باشند. ولی پکیج های گازوئیل سوز و دوگانه سوز معمولاً پر سر و صدا بوده که به همین علت آنها را داخل موتورخانه یا بیرون از ویلا ها و واحد های ساختمانی نصب می کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای کدهای ارور در پکیج بوش و راهکارهای رفع آنها

انواع پکیج ها از نظر تعداد مبدل ها

منبع پکیج که آب در آن گرم می شود، همان مبدل حرارتی می باشد. بعضی از پکیج ها دارای یک مبدل حرارتی و بعضی دیگر دارای دو مبدل حرارتی می باشند به همین دلیل پکیج ها را به گروه های زیر تقسیم می کنند:

پکیج تک مبدل

آبگرم مورد نیاز در سیستم های گرمایشی داخل همان یک مبدل حرارتی و در اثر تماس مستقیم با شعله در منبع انجام می شود به همین علت در این وسیله دسترسی به آب گرم سریع تر میسر می شود.  در پکیج تک مبدل حرارت آب نوسان داشته و دستگاه پکیج در معرض رسوب گیری قرار می گیرد.

پکیج دو مبدل

پکیج‌ دو مبدل از یک مبدل ثانویه و یک مبدل اصلی استفاده می شود. آب مصرفی در مبدل ثانویه و آب گرمایشی در مبدل اصلی تولید خواهد شد. مبدل ثانویه بطور مستقیم با شعله تماس ندارد و حرارت خود را از مجاورت با مبدل اصلی می گیرد. دبی آب و دما در پکیج های دو مبدل قابل کنترل می باشد. همچنین پکیج های دو مبدل دیرتر دچار رسوب گرفتگی می شود. پکیج دو مبدل ابعاد بزرگتر و قیمت بیشتر دارد.

مشکلات متداول پکیج

خراب شدن پکیج کاربران را دچار مشکلات زیادی می کند، مخصوصاً اگر در ماه های سرد سال باشد. در این بخش قصد داریم به مشکلات رایج در پکیج و همچنین به عیب یابی و تعمیر پکیج بپردازیم:

نشتی آب در پکیج

از شایع ترین خرابی پکیج ها نشتی یا آبریزی می باشد. خرابی پکیج می تواند به سازه ساختمان آسیب برساند و همچنین سیستم برق ساختمان را دچار مشکلات جدی کند. آبریزی در پکیج مربوط به یکی از دلایل زیر می باشد:

  1. پوسیدگی مبدل یا لوله های پکیج
  2. بیش از اندازه بالا رفتن فشار پکیج
  3. از بین رفتن آب بندی اورینگ ها و واشرها
  4. خراب شدن پمپ و قطعات داخلی پکیج
  5. نصب غیر استاندارد پکیج
  6. نامناسب و شل بودن اتصالات
  7. خراب شدن شیر اطمینان
  8. سوراخ شدن یا ترک خوردگی شیر ورودی به دستگاه پکیج

شناسایی نشتی در پکیج بسیار آسان می باشد با چشم، آبریزی از زیر پکیج را می توانید به راحتی مشاهده کنید. ولی بعضی مواقع نشتی در پکیج مخفی می باشد و هنوز  زیاد نشده که با چشم بتوانید آنرا مشاهده کنید. باید در این مواقع از علامت های وجود نشتی پی به آن ببرید.

  1. افت فشار آب در پکیج
  2. ناگهان خاموش شدن پکیج
  3. سرد شدن رادیاتورها
  4. سرد شدن آب مصرفی

برای برطرف کردن مشکل نشتی مراحل زیر را انجام دهید:

  1. چنانچه لوله های پکیج شما قدیمی شده، احتمال دارد دچار خوردگی شده باشند. باید سیستم لوله کشی پکیج خود را عوض کنید.
  2. نشتی از لوله های آب داخل پکیج، ممکن است بعد از سالها استفاده به علت رسوب زدایی کردن مکرر، جوش آوردن دستگاه، بالا رفتن حرارت پکیج دچار خوردگی و ساییدگی شده باشند. بهترین راهکار تعویض لوله ها و یا تعویض کل پکیج می باشد.
  3. چنانچه پمپ دستگاه نیم سوز شده باشد، می‌تواند موجب آبریزی در قسمت زیر پکیج شده باشد. بهتر است از متخصص کمک بگیرید.
  4. در پکیج فشار استاندارد بین یک و نیم تا حداکثر ۲ بار می باشد. چنانچه عقربه تست فشار سنج سه بار را نشان دهد، سیستم ایمنی پکیج به صورت خودکار فعال شده و شیر فشار شکن یا شیر اطمینان را باز می کند و مقداری آب تخلیه می شود تا فشار آب افت پیدا کند. در این حالت نیاز نیست پکیج را تعمیر کنید، فقط باید دلیل فشار بالای دستگاه را مشخص کنید.
  5. باید پکیج را خاموش کنید و بعد از سرد شدن، نزدیک ترین شیر آب گرم و شیر پر کن را باز کنید تا آب درون پکیج تخلیه شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل ارور E9 در پکیج بوتان | نحوه رفع ارور E9 در پکیج بوتان
گرم نشدن آب

یکی دیگر از مشکلات رایج در پکیج این می باشد که با وجود روشن بودن دستگاه پکیج، آب گرم حرارت خوبی نداشته و گاهی اوقات سرد و گرم می شود. برای تعمیر پکیج و برطرف کردن مشکل گرم نشدن آب بهتر است ابتدا با دلایل به وجود آمدن این مشکل آشنا شوید:

  1. افت فشار گاز
  2. کم بودن فشار آب
  3. رسوب گرفتگی مبدل ثانویه و مبدل اصلی پکیج
  4. هوا گرفتگی در لوله های پکیج
  5. زیاد شدن شعله کوتاه پکیج
  6. خراب شدن یون تشخیص شعله
  7. کم شدن اکسیژن برای احتراق پکیج
  8. خراب شدن سنسور ان تی سی آب
  9. ایراد در سیستم تخلیه دود، کثیف شدن پروانه فن، بسته شدن مسیر دودکش، خراب شدن ونتوری، خرابی فن

مهمترین دلیل سرد شدن آب مصرفی، شعله خاموش پکیج می باشد. حتماً توجه داشته باشید که خاموش شدن لحظه ای شعله می تواند، باعث سرد شدن آب پکیج شود. بهتر است ابتدا علت سرد بودن آب را چک کرده تا متوجه شوید، آیا شعله در پکیج روشن است یا خیر؟

آب گرم است ولی رادیاتور ها سرد هستند

یکی دیگر از مشکلات و خرابی در پکیج این است که، آب گرم می باشد ولی  رادیاتور ها سرد هستند. جهت بررسی این مشکل دلایل زیر را بررسی کنید:

  1. مدار گرمایشی هوا گرفته است.
  2. شیرهای رادیاتور در زیر پکیج بسته می باشد.
  3. شیرهای رادیاتور بر روی شوفاژ  بسته است.
  4. مدار گرمایشی جرم گرفته است.
  5. خراب شدن سنسور ان تی سی گرمایشی
  6. شیر برقی پکیج خراب شده است.
  7. فشار گاز تنظیم نیست.
  8. لوله کشی شوفاژ غیر استاندارد می باشد.
  9. ظرفیت پکیج نسبت به متراژ ساختمان کم می باشد.
  10. مبدل حرارتی دچار رسوب گرفتگی شده است.

ابتدا باید بررسی کنید دلیل سرد بودن رادیاتور چیست؟ دقت کنید پکیج باید در حالت زمستانه تنظیم شده باشد. ولوم پکیج باید نشان دهنده علامت دانه برف باشد که به معنی حالت زمستانه است. اگر همچنان مشکل وجود داشت مراحل زیر را انجام دهید:

  • هوای درون رادیاتور را بخوبی تخلیه کنید. چون هوا در رادیاتور باعث می شود، بدنه شوفاژ سرد باشد. مثلاً قسمت پایین گرم است ولی قسمت بالای رادیاتور سرد است.
  • برای هواگیری ابتدا پکیج را خاموش کنید و بعد از سرد شدن رادیاتور ها با کمک شیر هواگیری باید هوای آنرا تخلیه کنید.
  • چنانچه بعد از انجام این مراحل باز هم رادیاتور ها گرم نشدند، بهتر است مسیر آب رادیاتور را بخوبی بررسی کنید تا دچار گرفتگی نشده باشند.

تعمیر پکیج

نتیجه گیری

در این مقاله جهت آگاهی شما کاربران به بررسی راهنمای کامل و جامع آموزش تعمیر پکیج پرداختیم. همچنین شما را با انواع پکیج و کارآیی آنها آشنا کردیم. چنانچه‌ در مورد تعمیر پکیج سوالی داشته باشید می توانید در دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصان مجموعه ایبک امداد، پاسخگوی سوالات شما باشند. ایبک امداد، آماده خدمت رسانی به شما کاربران عزیز می باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

راهنمای کامل و جامع آموزش تعمیر پکیج

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

انواع پکیج ها از نظر تعداد مبدل ها

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا