خدمات ساختمان

کفپوش پلیمری چیست؟ | کاربرد، مزایا و معایب آن

یکی از نخستین انتخاب‌ ها در محیط‌ های اداری، کارخانجات صنعتی و کارگاه‌ ها، کفپوش پلیمری می‌ باشد. این محیط‌ ها از نظر بهداشتی همیشه باید تمیز باشند و کفپوش آنها نیز باید طوری باشد که روند تمیز کردن آن به ساده‌ ترین نحو ممکن انجام شود. کفپوش پلیمری همه ویژگی‌ هایی که محیط کارگاهی یا اداری به آن نیاز دارد را می‌ تواند در اختیار کاربران قرار دهد. کفپوش پلیمری در دهه‌ های گذشته به یکی از رایج‌ ترین کفپوش‌ ها در کارخانجات صنعتی مثل صنایع پتروشیمی مبدل شده است. امروز کفپوش پلیمری در رنگ‌ ها و طرح‌ های مختلف تولید می‌ شوند که در محیط خانگی نیز می‌ توان از آن استفاده نمود.

کفپوش پلیمری چیست؟

کفپوش پلیمری یکی از انواع مختلف کفپوش‌ ها می‌ باشد که از ترکیب سخت کننده‌ ها، رزین‌ ها و مواد شیمیایی دیگری تشکیل شده است. در حقیقت از ترکیب سخت کننده‌ ها و رزین‌ ها ماده سخت و سفتی تولید می‌ شود که می‌ تواند بهترین ماده جهت پوشش دادن سطوح باشد و احتمال سایش و خوردگی در آنها نیز وجود دارد. مخصوصاً در محیط‌ های مرطوب پلیمرها در اصطلاح علمی مولکول‌ هایی هستند که بسیار طولانی می‌ باشند و معمولاً هزاران واحد تکراری با یکدیگر ترکیب شده و پلیمر را به وجود می‌ آورند. بیشتر مواد عالی و مصنوعی پایه پلیمری دارند که از بین آنها می‌ توان به چسب، لاستیک، رنگ و پلاستیک اشاره نمود. کفپوش پلیمری از نظر مقاومت و سختی در مقایسه با دیگر پلیمرها متفاوت می‌ باشد. کفپوش پلیمری به شکل مایع بوده و روی سطح ریخته می‌ شود و پیش از آنکه سخت و سفت شود باید کاملاً آن را روی سطوح پخش نمود. روکش پلیمری شامل چند لایه است که در قسمت‌ های بعدی در مورد آنها کاملاً توضیح می‌ دهیم و همین لایه‌ ها باعث می‌ شوند که هیچ درزی بر روی کفپوش ایجاد نشود.

مزایا و ویژگی‌ های کفپوش پلیمری

در ادامه مطلب برخی از مزایا و ویژگی‌ های کفپوش پلیمری را بیان می‌ کنیم.

  • مقاومت در برابر ضربه سایش و خوردگی

از مهمترین مشکلاتی که ممکن است برای کفپوش بتنی رخ دهد سایش و خوردگی آنها می‌ باشد.کفپوش پلیمری چیست؟ | کاربرد، مزایا و معایب آن کفپوش پلیمری این مشکل را ندارد و به همین خاطر در مکان‌ هایی که معمولاً کف آنها در معرض ضربه قرار می‌ گیرد کفپوش پلیمری می‌ تواند دوام بیشتری داشته و عمر طولانی‌ تری داشته باشد. مانند کفپوش بتنی مثل واش بتن.

  • مقاومت در برابر حرارت

کفپوش پلیمری در مقابل دمای خیلی زیاد و یا خیلی پایین مقاومت خوبی دارد. برخی از کفپوش‌ های پلیمری تا منفی ۲۰ درجه هم می‌ توانند تحمل کنند و برای محیط‌ هایی که بسیار سرد هستند مثل سردخانه‌ های صنعتی نیز مناسب می‌ باشند.

  • سطوح غیر قابل نفوذ

مهمترین مشکلی که برای کفپوش بتنی به وجود می‌ آید نفوذ مواد شیمیایی درون آن می باشد اما کفپوش پلیمری این مشکل را ندارد. پلیمر مانند پلاستیک می‌ باشد و به هیچ عنوان مواد شیمیایی و یا اسیدها نمی‌ توانند به آن نفوذ پیدا کنند به همین خاطر طول عمر زیادی دارند و می‌ توانند به افزایش عمر و استحکام سطح زیرین خود نیز کمک نمایند.

  • قابلیت ترمیم
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید سرامیک کف | انواع سرامیک و قیمت آن

اگر بعد از گذشت چندین سال قسمتی از کفپوش پلیمری صدمه ببیند خیلی راحت می‌ توان آن را ترمیم کرد. بنابراین قابلیت ترمیم یکی از مزایای کفپوش پلیمری به شمار می‌ آید.

  • سهولت در نظافت

به علت جنس کفپوش پلیمری گرد و غبار نمی‌ تواند جذب آن شود به همین خاطر به راحتی می‌ توانید سطح کفپوش را تمیز نمایید و نسبت به کفپوش بتنی تمیز کردن آن هم بسیار آسان‌ تر است.

  • تنوع زیاد

کفپوش پلیمری پلی اورتان و اپوکسی از پرفروش‌ ترین کفپوش‌ های بازار می‌ باشند و در رنگ‌ های متنوعی در بازار وجود دارند به همین خاطر می‌ توان آن را در همه محیط‌ ها با هر دکوراسیون و رنگی استفاده کنید.

  • اجرای سریع

کفپوش‌ های صنعتی خیلی راحت‌ تر اجرا می‌ شود به همین خاطر نیازی نیست زمان زیادی جهت اجرای کفپوش صرف نمایید. علاوه بر آن کثیف کاری این کفپوش هنگام اجرا نیز کمتر است.

معایب کفپوش پلیمری

در قسمت قبل در مورد مزایای کفپوش پلیمری صحبت کردیم. در ادامه چند نقطه ضعف این کفپوش را هم توضیح می‌ دهیم تا آشنایی بیشتری با آن پیدا کنید.

  • سطح لغزنده

بعضی از انواع مختلف کفپوش پلیمری مثل اپوکسی دارای سطح لغزنده‌ ای می‌ باشد و این موضوع هنگامی مشخص می‌ شود که کفپوش پلیمری در محیط خیس و مرطوب نصب شود. کفپوش پلیمری چیست؟ | کاربرد، مزایا و معایب آنبه صورت کلی کفپوش پلیمری برای محیط‌ های مرطوب و خیس مناسب نیست.

  • عدم مقاومت در مقابل نور خورشید

از مهمترین معایب کفپوش پلیمری می‌ توانیم به عدم مقاومت آن در برابر نور خورشید اشاره کنیم. این کفپوش در مقابل اشعه ماوراء بنفش مقاومتی ندارد و با گذشت زمان کیفیت آن تغییر کرده و همچنین تغییر رنگ می‌ دهد به همین خاطر پیشنهاد می‌ کنیم از کفپوش پلیمری در محیط‌ هایی که مسقف هستند استفاده نمایید.

  • بوی نامطبوع بعد از نصب

به علت موادی که در تشکیل کفپوش پلیمری به کار رفته است این کفپوش‌ ها بعد از نصب تا مدتی بوی نامطبوعی دارند. این بوی نامطبوع در حقیقت بوی آمونیاک می‌ باشد که باعث ایجاد سردرد شده و آلرژی در افراد مختلف ایجاد می‌ کند.

  • قیمت بالا

یکی دیگر از معایب کفپوش پلیمری این است که نسبت به دیگر کفپوش‌ های صنعتی قیمت نسبتاً بالایی دارد. روند اجرای کفپوش پلیمری هزینه زیادی به دنبال دارد و بعد از چندین سال جهت ترمیم و یا تعویض آن نیز باید هزینه کنید.

انواع مختلف کفپوش پلیمری

کفپوش پلیمری در انواع مختلف تولید شده و از نظر مقاومت، شکل ظاهری، شیوه اجرا و انعطاف پذیری تفاوت‌ هایی با هم دارند. در ادامه انواع مختلف کفپوش پلیمری را به شما معرفی می‌ کنیم.

کفپوش پلی اورتان

یکی از انواع مختلف کفپوش پلیمری که مقرون به صرفه نیز می‌ باشد کفپوش پلی اورتان است. این کفپوش به علت مقاومت زیاد در برابر خط و خش و انعطاف پذیری زیادی که دارد در محیط‌ هایی مثل بیمارستان، سردخانه‌ های صنعتی، سالن‌ های ورزشی و سالن‌ های آرایشی استفاده می‌ شود.

کفپوش اپوکسی

یکی دیگر از انواع مختلف کفپوش پلیمری کفپوش اپوکسی می‌ باشد که از ترکیب سخت کننده‌ ها و رزین پلیمری به وجود آمده است. ضخامت کفپوش اپوکسی ۲ میلیمتر بوده و به همین خاطر مقاومت زیادی در برابر خوردگی، رطوبت، ضربه و سایش دارد. کفپوش اپوکسی چنانچه روی سطح بتنی کار شود استحکام و دوام بتن را زیاد می‌ کند و از آن در مقابل مواد شیمیایی محافظت می‌ نماید. کفپوش اپوکسی می‌ تواند به راحتی با رنگدانه ترکیب شده و به همین خاطر تنوع رنگ زیادی دارد. این کفپوش براق است و بازتاب دهنده نور می‌ باشد و به همین خاطر می‌ تواند به روشن‌ تر کردن فضا نیز کمک کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تغییر دکوراسیون خانه در زمستان با استفاده از نکات کلیدی

کفپوش پلی اسپارتیک

چنانچه در محیطی که رطوبت زیادی دارد به کفپوش مقاوم نیاز پیدا کردید کفپوش پلی استارتیک از بهترین انتخاب‌ ها می‌ باشد. این کفپوش پلیمری از سخت‌ ترین کفپوش‌ هایی است که در بازار موجود می‌ باشد. از ویژگی‌ های جذاب این کفپوش می‌ توانیم به خشک شدن خیلی زود آن اشاره کنیم که باعث می‌ شود هرگونه شکاف یا درز در آن ایجاد نشود.

کفپوش MMA

کفپوش MMA یا کفپوش متیل متاکریلات یکی دیگر از کفپوش‌ های پلیمری می‌ باشد که به علت سیستم دوگانه که در ساخت آن مورد استفاده قرار گرفته است در مقابل اسیدهای ضعیف و دیگر حلال‌ ها مقاوم می‌ باشد. یکی از ویژگی‌ های جذاب این کفپوش مقاومت آن در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد می‌ باشد به همین خاطر برای سردخانه بسیار مناسب است. سرعت خشک شدن زیاد و انعطاف پذیری از دیگر ویژگی‌ های این کفپوش می باشد.

کفپوش‌ های تقویت شده با الیاف

یک نوع دیگر کفپوش پلیمری کفپوشی است که با الیاف فایبر تقویت شده است. این کفپوش پلیمری اغلب برای حمایت و همچنین ایجاد استحکام بیشتر در سازه‌ هایی مثل قطعات کشتی و مخازن آب به کار برده می‌ شود. وزن سبک، مقاومت بالا و انعطاف پذیری خوب از دیگر ویژگی‌ های کفپوش تقویت شده با الیاف به شمار می‌ آید.

کاربرد کفپوش پلیمری

در ادامه مطلب بعضی از مهم‌ ترین کاربردهای کفپوش پلیمری را بیان می‌ نماییم.

  • از مهمترین محیط‌ هایی که کفپوش پلیمری در آنجا نیاز می‌ باشد کارخانجات صنعتی می‌ باشد. سالن‌ های آرایشی یکی دیگر از محیط هایی هستند که بهتر است کفپوش پلیمری در آنجا به کار گرفته شود زیرا تمیز کردن آن راحت است.
  • بیمارستان مکان پر رفت و آمدی می‌ باشد و به کفپوش مقاومی نیاز دارد بنابراین کفپوش پلیمری می‌ تواند انتخاب مناسبی برای بیمارستان باشد.

کفپوش پلیمری چیست؟ | کاربرد، مزایا و معایب آن

  • پالایشگاه پتروشیمی به علت در تماس بودن با مواد شیمیایی نیاز به کفپوشی دارد که مقاومت زیادی داشته باشد. بنابراین کفپوش پلیمری می‌ تواند انتخاب مناسبی برای پالایشگاه‌ ها باشد.
  • از کفپوش پلیمری در سالن‌ های ورزشی نیز استفاده می‌ شود زیرا مقاومت آن در برابر ضربه زیاد بوده و همچنین تمیز کردن کفپوش آسان است.
  • پارکینگ‌ ها هم از محل‌ های بسیار پر رفت و آمد هستند و نیاز به کفپوش مقاومی مانند کفپوش پلیمری دارند.

سخن پایانی

در این مقاله از آی بک امداد به بررسی مزایا، معایب و کاربردهای کفپوش پلیمری پرداختیم. از کفپوش پلیمری در محیط‌ های صنعتی، بیمارستان‌ ها، سالن‌ های آرایشی، سالن‌ های ورزشی، پارکینگ‌ ها و غیره استفاده می‌ شود. این کفپوش به علت مقاوم بودن در برابر ضربه، سایش، خوردگی، مواد اسیدی و شیمیایی مقاومت زیادی دارد و همچنین تنوع رنگ بالایی داشته و در بازار بسیار پرفروش می‌ باشد. شما کاربران عزیز می‌ توانید تجربیات و نظرات خود را در بخش دیدگاه‌ ها در مورد به کار گرفتن کفپوش پلیمری با ما به اشتراک بگذارید.

کفپوش پلیمری چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کفپوش پلیمری چیست؟ کاربرد، مزایا و معایب کفپوش پلیمری

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا