تعمیرات تاسیسات برقی

مراحل تعویض سیم کشی تلفن در ساختمان | بهترین سیم تلفن ساختمان چیست؟

آیا تاکنون مجبور شده اید سیم کشی تلفن منزل خود را تعویض کنید؟ شاید ندانید برای تعویض سیم کشی تلفن چه کابلی بهتر است. با توجه به این موضوع که تلفن مهم ترین ابزار ارتباطی می باشد، بهتر است هنگام خرید کابل تلفن دقت بیشتری داشته باشید. در این مقاله از ایبک امداد قصد داریم به بررسی مراحل تعویض سیم تلفن و تجهیزاتی که جهت این کار مورد نیاز است بپردازیم:

بهترین سیم تلفن ساختمان چیست؟

امروزه تلفن یکی از اصلی ترین و مهم ترین ابزار های ارتباط جمعی است که حتماً باید در خرید این تجهیزات آنرا با دقت و وسواس بیشتری انتخاب کنید.

در این قسمت به بررسی سیم رانژه  بهترین کابل جهت سیم کشی تلفن که در بازار موجود می باشد، موارد مهمی را برایتان بیان می کنیم:

سیم رانژه

از تابیده شدن دو سیم آلومینیومی و مسی کابل های تلفن یا سیم رانژه ساخته می شود.

  • از کابل رانژه جهت ایجاد ارتباط میان گوشی تلفن تا پریز و ارتباط بین پورت ترمینال در تابلو کروز مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سیم های تلفن ثابت به شکل زمینی از مخابرات، به واسطه کابل های مخابراتی در زیر زمین قرار داده شده و سپس به توسط جعبه  تقسیم های موجود در تمام نقاط شهر به منازل شما متصل شده اند.
  • خط رانژه قابلیت ارائه سرویس های ADSL را دارا می باشد، همچنین می تواند داده ها و صدا را  روی یک خط همزمان با هم انتقال دهد.
  • پیش از استفاده از خط تلفن خود به خط ADSL  حتماً باید عملیات رانژه کردن را انجام دهید که در فرآیند آن شرکت مخابرات، ارتباط تلفن مشترک با شرکت خدمات اینترنتی را برقرار می کند.
  • پس جهت جلوگیری از ایجاد مشکل در مکالمات، اتصالات و یا کاهش کیفیت اینترنت و افت سرعت، از برندهای معتبر سیم رانژه را خریداری کنید و جهت اتصال آن حتماً از یک متخصص ماهر کمک بگیرید.

سیم کشی تلفن

دلایل تعویض سیم کشی تلفن ساختمان چیست؟

امکان دارد شرایطی در تلفن ثابت شما به وجود بیاید که جز تعویض سیم ها راه دیگری نداشته باشید. در این قسمت دلایلی را که موجب تعویض سیم کشی تلفن می شود را برای شما توضیح می دهیم:

  1. قطع شدن کابل اصلی تلفن، خوردگی روکش، فرسودگی یا جوندگی سیم ها توسط حیواناتی مانند موش و یا اینکه از لوله محافظ جهت عبور دادن سیم ها استفاده نکرده باشید و موجب شده کابل های تلفن شما دچار قطعی شوند.
  2. بهترین راهکار تعویض کابل های تلفن می باشد. بهتر است از کابل های بهتری استفاده کرده و درون لوله محافظ قرار دهید.
صدمه دیدن سیم های فرعی تلفن درون ساختمان

چنانچه سیم ها بدون پوشش مناسب و به شکل روکار در ساختمان نصب شده باشند به احتمال زیاد دچار قطعی و آسیب دیدگی می شوند.

در این حالت بهتر است محل آسیب دیدگی سیم ها را شناسایی کرده و نسبت به تعویض سیم های تلفن اقدام کنید.

تلفن دچار نویز شده باشد

ممکن است به دلیل نفوذ آب به باکس سیم ها یا کابل های سیم‌ تلفن، سیم های تلفن دچار نویز شده، یا سیم های تلفن با فشار جسم سنگین دچار خراشیدگی یا له شده و موجب ایجاد نویز در سیم ها شده باشند. در این حالت باید تمام کابل ها را تعویض کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  عیب یابی آیفون تصویری تابا و نحوه تعمیرات آیفون

چگونه می توان سیم کشی های تلفن داخل ساختمان را تعویض کرد؟

همانگونه که گفته شد بنا به دلایلی مانند اختلال در اینترنت، آسیب سیم ها و تشدید نویز در صدا ممکن است مجبور شوید سیم کشی تلفن ساختمان را عوض کنید.

تعویض سیم کشی را باید از خطوط تلفن مخابرات داخل تلفن شروع کنید. برای جداسازی سربندی خطوط تلفن بهتر است ترمینال های مخابراتی مانند، ترمینال پیچی و کروز را باز کنید.

اگر از ترمینال کروز استفاده شده است

چنانچه از ترمینال کروز استفاده شده باشد ابتدا از روی جعبه تقسیم یا تابلو کروز سیم های تلفن را جدا کنید سپس با قیچی کروز سیم ها را به آرامی از داخل ترمینال بیرون آورید.

اگر از ترمینال پیچی‌ استفاده شده است

در اینصورت بهتر است سیم تلفن هر واحدی را از پیچ کابل مخابراتی جدا کنید و سپس پیچ ترمینال را باز کنید و کابل تلفنی که دچار مشکل شده است را بیرون بیاورید.

خروج سیم های تلفن از لوله

جهت تعویض سیم های تلفن و خارج کردن آنها از باکس مخابراتی مراحل زیر را دنبال کنید:

  • در خانه های ویلایی یا ساختمان های تک واحد لازم می باشد دو سیم زوجی که برای هر خط تلفن از درون لوله عبور داده شده را از پریز های آن جدا کنید.
  • در ساختمان های چند واحده باید رانژه دو زوج که سر خط واحد یا سیم تلفن،  را که درون باکس فلزی که در راه پله وجود دارد را بیرون آورید.
  • سپس در راهرو، تمام باکس های موجود به وسیله یک کابل ۶۴ رشته ای به هم وصل و از سر خط دیگر تمام واحدها به پارکینگ رسیده و با خطوط تلفن مخابراتی در داخل تابلو کروز سرهم بندی می شود.
  • بعد از اینکه سیم ها را از قسمتی که به خطوط مخابراتی وصل شده اند جدا کردید، باید مجدداً ترمینال قبلی متصل کنید.

مراحل نصب اصولی سیم کشی تلفن ثابت

در ادامه این مقاله نصب استاندارد و اصولی سیم کشی تلفن های ثابت را برای شما توضیح می دهیم:

  • ابتدا باید مکانی که قرار است در آن محل پریز تلفن را نصب شود را مشخص کنید. قبل از هر اقدامی بهتر‌ است یک نقشه جهت سیم کشی تهیه کرده تا محل سیم کشی و نصب پریز های تلفن منزل خود را فراموش نکنید. بطور معمول اتاق خواب ها، آشپزخانه و سالن همچنین پذیرایی، از محل های بسیار ضروری جهت نصب پریز تلفن می باشند.
  • جهت نصب پریز های تلفن در این نقاط منزل، بهتر است توجه داشته باشید که این پریز ها باید جلوی دید باشند تا بتوانید از آنها استفاده کرده و در پشت وسایل خانه قرار نگیرند.
  • سپس مکان نصب مناسب قوطی ها و لوله های سیم کشی تلفن باید مشخص شده و شیار بزنید تا جای آنها بدرستی خالی شوند.
  • در این مرحله باید قوطی کلید ها را نصب کنید و سپس عملیات لوله گذاری باید بدقت انجام شود. لوله کشی سیم کشی تلفن باید بواسطه لوله های PVC یا لوله های خرطومی انجام شود و هنگام لوله گذاری حتماً باید مسیری را انتخاب کنید که نیاز به مقدار لوله و سیم کمتری داشته باشد.
  • سپس باید سر خط تلفن نصب شود. سرخط تلفن به لوله هایی گفته می شود که جهت ارتباط با کابل تلفن مخابرات، سیم کشی و نصب می شوند.
  • اکنون در این مرحله باید سیم ها را بدرستی از داخل لوله ها عبور دهید.
  • سپس بعد از نصب کلیدهای مخصوص و پریز ها، عملیات نصب  سیم کشی انجام شده است.
  • جهت مجتمع های بزرگ مسکونی چند طبقه یا چند واحدی برای هر واحد باید تمامی مراحل ذکر شده در بالا انجام شود. راه پله ها، راهرو ها و پارکینگ، حتماً باید سیم کشی های متفاوت و مخصوص جهت خطوط تلفن اجرا شود.
  • در این حالت در تمام راه پله ها در هر طبقه باید یک باکس فلزی نصب شود و از هر واحد نیز باید سیم تلفن آن واحد، به این باکس وارد شود.
  • تمام جعبه ها در طبقات  بواسطه یک کابل که ۶۴ رشته سیم دارد، به یکدیگر ارتباط داده می شوند و در محل مشخص در پارکینگ نصب می شوند، تا از آنجا از طریق جعبه تقسیم، به خطوط مخابرات وصل شوند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه سیم کشی و نصب آیفون تصویری تابا در ساختمان

عیب یابی سیم کشی تلفن ثابت

مشکل نویز و خراب شدن سیم های تلفن، دلایل متعددی می تواند داشته باشد از جمله:

  1. داشتن نویز در سیم های تلفن می تواند به علت تشکیل بخار آب در پریز های داخل ساختمان، کابل های داخل باکس سیم های تلفن یا سیم ها بوجود بیاید یا اینکه آب به درون آنها نفوذ کرده ‌و موجب افتادن نویز در خط تلفن ثابت شده باشد.
  2. به هنگام سیم کشی باید حتماً از  لوازم استاندارد استفاده کنید. همچنین عملیات سیم کشی باید با دقت زیاد‌ و مهارت بالا انجام شود. چنانچه غیر از این باشد باعث خرابی در خطوط تلفن و ایجاد نویز خواهد شد.
  3. در عملیات سیم کشی خطوط ثابت حتماً باید از سیم ها و کابل هایی استفاده کنید که فقط مختص تلفن است. چنانچه از کابل ها سیم های مخصوص تلفن استفاده نکنید، در خطوط تلفن شما حتماً نویز ایجاد خواهد شد.
  4. اگر سایر خطوط تلفن یا خط تلفن ثابت اتصالی پیدا کند، باعث ایجاد خرابی و نویز در سیستم تلفن می شود. اگر خطوط تلفن ثابت و سیم ها با فلز اتصالی پیدا کنند، باعث ایجاد نویز در تلفن می شود.
  5. اگر سیم های خطوط تلفن ثابت و کابل ها دچار خراشیدگی شوند در خطوط تلفن ثابت شما خرابی و نویز ایجاد خواهد شد.
  6. چنانچه از کنار خط تلفن ثابت، کابل برق رد شده باشد که آمپر بالا داشته باشد، موجب بوجود آمدن نویز در تلفن خواهد شد. وجود جریان با آمپر بالا در کنار کابل ها و سیم های تلفن موجب ایجاد نویز و خرابی در خطوط تلفن می شود.
  7. توجه‌ داشته باشید که تمامی خطوط تلفن دستگاهی به نام اسپلیتر دارند، که به نام نویز گیر نیز شناخته می شود. چنانچه این دستگاه خراب شود، حتماً در خطوط تلفن نویز ایجاد خواهد شد.

سیم کشی تلفن

جمع بندی

در این مقاله نکات مهمی از نحوه تعویض سیم های تلفن و دلایل لزوم آن مطالبی را برایتان بیان کردیم. توجه داشته باشید نصب سیم های رو کار تلفن باعث آسیب دیدگی اغلب سیم های تلفن خواهد شد. جهت تعویض سیم‌کشی تلفن ساختمان خود بهتر است از تکنسین ماهر کمک بگیرید. مجموعه ایبک امداد آماده خدمت رسانی به شما می باشند.

مراحل تعویض سیم کشی تلفن در ساختمان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دلایل تعویض سیم کشی تلفن ساختمان چیست؟

امتیاز کاربر: ۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا