تعمیرات سرمایش گرمایش

سیستم سرمایشی مناسب (کولر یا پنکه)برای مناطق مختلف آب و هوایی

سیستم سرمایشی مناسب برای مناطق مختلف آب و هوایی کدام است؟ شاید این سوال متداول‌ ترین سوالی باشد که با آغاز فصل گرما برای بیشتر مردم پیش آید. اغلب مردم برای انتخاب لوازم سرمایشی مناسب دچار سردرگمی می‌ شوند. زمانی می‌ توان انتخاب مناسب را انجام داد که در مورد هر کدام از این لوازم سرمایشی اطلاعات کافی وجود داشته باشد. سیستم‌ های سرمایشی مختلف ویژگی‌ های خاصی دارند و انتخاب آنها باید بر اساس شرایط اقلیمی منطقه و نیاز مصرف کننده صورت بپذیرد. به همین خاطر جهت انتخاب گزینه مناسب ابتدا باید با سیستم‌ های سرمایشی مختلف و پر کاربرد آشنا شوید.

پنکه و روش کارکرد آن

مناطقی که رطوبت خیلی زیادی دارند امکان استفاده کردن از کولر آبی در آنجا وجود ندارد و آنها باید از پنکه استفاده کنند. در حقیقت پنکه با چرخش پره‌ های خود هوا را جابجا می‌ کند و باعث ایجاد فضای خنک در محیط می‌ شود. پنکه دارای فن مکانیکی می‌ باشد که نام دیگر آن بادبزن برقی است. این نوع سیستم سرمایشی برای محیط‌ های اداری کوچک، خانه‌ ها، فضاهای صنعتی کوچک و … کاربرد فراوانی دارد.

کولر آبی و روش کارکرد آن

کشور عزیز ما اقلیم‌ های مختلف آب و هوایی دارد اما بیشترین آب و هوا در ایران گرم و خشک است. یعنی بیشتر مناطق ایران دارای آب و هوای خشک می‌ باشند. از خصوصیات و ویژگی‌ های بارز مناطق جغرافیایی در ایران زمستان‌ های خشک و تابستان‌ های گرم و سوزان می‌ باشد.سیستم سرمایشی مناسب (کولر یا پنکه)برای مناطق مختلف آب و هوایی استفاده از کولر آبی در مناطقی که گرم و خشک است بهترین راهکار برای ایجاد محیط خنک می باشد. در واقع بهترین سیستم سرمایشی در مناطق گرم و خشک کولر آبی می‌ باشد. کولر آبی با عبور آب و باد از یک واسط تبخیری به تولید هوای خنک می‌ پردازد و ساعت‌ های طولانی می‌ تواند شما را از گرمای سوزان و طاقت فرسا نجات دهد. در واقع این واسطه تبخیری در کولر آبی پد سلولزی و یا پوشال هستند. بنابراین کولر آبی را می‌ توان به دو دسته کولر سلولزی و کولر آبی پوشالی تقسیم بندی کرد. امروزه بیشتر از کولر سلولزی به جای کولر معمولی استفاده می‌ شود. پد سلولزی که در کولر سلولزی مورد استفاده قرار می‌ گیرد مانند پوشال نیاز به تعویض چندین باره ندارد و بهتر است که هر ۵ سال یک بار آنها را عوض کرد. همچنین این پد های سلولزی قابلیت شست و شو هم دارند و از نفوذ گرد و غبار و خاک به خانه و ایجاد آلرژی جلوگیری می‌ کنند. یکی دیگر از خصوصیات مثبت و بارز کولر سلولزی این است که دارای کارایی بالایی می‌ باشد و سیستم سرمایشی مناسبی برای ساختمان محسوب می‌ گردد و برای خنک کردن محیط نیازی نیست که به صورت دائم روشن بماند.

کولر گازی و کارکرد آن

کولر گازی دارای به سه کلاس مختلف آب و هوایی  معتدل، خنک و گرمسیری طبقه بندی می شود. کلاس آب و هوایی مختلف روی کولر گازی به صورت برچسب انرژی مشخص گردیده است. در ادامه مطلب به توضیح در مورد این سه کلاس آب و هوایی می پردازیم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه تعمیر چیلر یورک | نمایندگی تعمیرات چیلر یورک

کولر گازی برای مناطق معتدل

مناطق معتدل به مناطقی گفته می‌ شود که بیشترین دما در آنجا ۴۵ درجه سانتیگراد است و کولرهای گازی برای این دسته از آب و هوا مناسب هستند. افرادی که ساکن این مناطق آب و هوایی می‌ باشند هم فصل سرد و هم فصل گرم و شرجی را تجربه کرده‌ اند بنابراین چنانچه در مناطقی که معتدل می‌ باشند زندگی می‌ کنید می‌ توانید کولر گازی نوع T1 را استفاده نمایید. به طور کلی می‌ توانیم مناطق دارای کلاس آب و هوایی T1 را به صورت زیر دسته‌ بندی نماییم.

  • مناطق معتدل خزری
  • شمال غربی ایران
  • فلات غربی

کولر گازی برای مناطق سردسیر

کولر هایی که دارای برچسب دسته‌ بندی آب و هوایی T2 هستند مناسب برای مناطق سردسیری می‌ باشند که دمای آنها از ۷ تا ۳۵ درجه سانتیگراد است. تعداد محدودی کولر گازی در این گروه جای می‌ گیرند و به همین خاطر شما بیشتر کلاس T1 و T3 را شنیده‌ اید و کولر گازی با کلاس T2 کمتر مورد استفاده قرار می‌ گیرد. نکته مهم این است چنانچه کولر T2 در منطقه گرم و یا معتدل نصب شود به مرور زمان فرسوده و خراب خواهد شد و بازدهی آن کاهش پیدا می‌ کند و در نتیجه هزینه‌ های بسیاری هم برای کاربر در پی خواهد داشت اما به همین خاطر بهتر است در شهرهای منطقه شمال غربی ایران و همچنین شهرهای سردسیری از کولر T2 استفاده شود. قابلیت گرمایشی کولر گازی T2 در مناطق سردسیر بیشتر مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

کولر گازی در مناطق گرمسیری

کولر هایی که دارای برچسب T3 می‌ باشند بیشتر برای مناطق گرمسیری مناسب هستند. بیشتر مناطق ایران در دسته آب و هوایی گرم قرار دارند و چنانچه کولر مناسب برای این مناطق وجود نداشته باشد زندگی آنها مختل شده و مردم به علت آب و هوای گرم و آزار دهنده با دشواری مواجه خواهند شد. به همین خاطر در این مناطق آب و هوایی بهتر است از کولرهای T3 استفاده شود. این کولرها دارای کمپرسور بسیار قوی و ظرفیت بالایی می‌ باشند و می‌ توانند هوای گرم و طاقت فرسا را به هوای مطبوع و خنک تبدیل کنند.سیستم سرمایشی مناسب (کولر یا پنکه)برای مناطق مختلف آب و هوایی افرادی که در شهرهای قم، یزد، بوشهر، اهواز، هرمزگان و یا دیگر مناطق گرمسیری ایران زندگی می‌ کنند معمولاً دمای ۵۲ درجه را هم تجربه کرده‌ اند بنابراین بهتر است که از کولر گازی T3 در منازل خود استفاده کنند. معمولا این کولرها می‌ توانند تا دمای ۶۵ درجه را هم پشتیبانی کرده و عملکرد خوبی داشته باشند.

چیلر تراکمی آب خنک

برای خنک‌ سازی و تهویه مطبوع هوا چیلر تراکمی آب خنک از آب استفاده می‌ کند اما باید توجه داشته باشید که گاهی اوقات آبی که در سیستم وجود دارد برای خنک ساختن تبخیر می‌ گردد و هر بار باید مقداری آب هم به چیلر اضافه شود. به همین خاطر مناطقی که آب در آنجا فراوان است و همچنین قیمت آب ارزان می‌ باشد و علاوه بر آن در فصول گرم سال رطوبت نسبی در آن مناطق کم است، می‌ توانند از چیلر تراکمی آب خنک استفاده کنند و این سیستم سرمایشی گزینه مناسب برای خنک کردن و تهویه هوا در آنجا می‌ باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پنل خورشیدی خانگی | تأمین انرژی با پنل خورشیدی

فن کوئل‌ ها و روش کارکرد آنها

فن کوئل‌ ها را از نظر روش تنظیم دما می‌ توانیم به دو دسته دو لوله و چهار لوله طبقه‌ بندی کنیم. از این نوع فن کوئل می‌ توان در مناطقی که در آنجا اختلاف دما بین تابستان و زمستان کم است استفاده نمود. نوع دیگری از فن کوئل ها هم چهار لوله هستند که با وارد شدن سرما و گرما به طور همزمان و ترکیب کردن آن دو می‌ توانند دمای متعادلی ایجاد نمایند. از این سیستم سرمایشی معمولا در مناطقی مورد استفاده قرار می‌ گیرد که انعطاف پذیری دما در آنجا بیشتر نیاز می‌ باشد.

مینی چیلر و روش کارکرد آن

مینی چیلر ها سیستم‌ های سرمایشی مناسب جهت تهویه هوا در مناطق گرم و مرطوب و یا معتدل و مرطوب می‌ باشند که با تعدادی فن کوئل و یا هواساز که سایز متوسط دارد برای ساختمان‌ هایی که دارای ابعاد و متراژ متوسط می‌ باشند کاربرد دارد. مینی چیلر هم دارای کمپرسور، اواپراتور، کندانسور، مبرد و … می‌ باشد. در بخش‌ های مختلف ساختمان از فن کوئل‌ ها به صورت زمینی، سقفی، دیواری و … استفاده می‌ گردد که همگی آنها با لوله کشی به مینی چیلر متصل شده‌ اند. هر کدام از فن کوئل‌ ها را می‌ توان توسط کنترلر به طور مجزا کنترل کرد و روشن و خاموش نمود. یک اواپراتور هم در هر فن کوئل جاسازی شده و ضمن آنکه دمای هوا را کاهش می‌ دهد می‌ تواند رطوبت را هم کم کند. مینی چیلر هم یکی از سیستم‌ های سرمایشی مناسب برای اقلیم گرم و مرطوب می‌ باشد که معمولاً می‌ تواند ساختمان‌ هایی که دارای متراژ ۱۲۰ تا ۵۰۰ متر هستند را پوشش دهد.سیستم سرمایشی مناسب (کولر یا پنکه)برای مناطق مختلف آب و هوایی در ساختمان‌ هایی با متراژ بالاتر از ۵۰۰ متر به جای مینی چیلر باید از چیلر استفاده شود. این دو ساختاری شبیه به هم دارند و کارکرد آنها نیز یکسان است. مینی چیلر و چیلر دمای آب را کاهش می‌ دهند و آب سرد را با پمپ به طرف کوئل مسی که در فن کوئل و یا هواساز جاسازی شده است پمپاژ می‌ کنند و جهت گرمایش هم آب گرم موتورخانه و یا پکیج را به کوئل‌ هایی که در فن کوئل جاسازی شده‌ اند ارسال می‌ کنند. استفاده از مینی چیلر در آب و هوایی با این خصوصیات دارای مزایای فراوانی می‌ باشد.

سخن پایانی

کشور ما از کشورهایی است که دارای مناطق آب و هوایی مختلفی می‌ باشد. با پیشرفت فناوری تجهیزات سرمایشی بسیار مختلفی هم به بازار وارد شده است که هر کدام از آنها برای یکی از مناطق مناسب می‌ باشند. با شناخت دقیق کارکرد لوازم سرمایشی و آشنایی با روش کار آنها می توانید یک سیستم سرمایشی مناسب برای منزل خود تهیه کنید. از آنجایی که برق بسیار گران است و این انرژی تمام شدنی می‌ باشد بنابراین باید یک سیستم سرمایشی و تجهیزات درست خریداری کنید تا متحمل هزینه‌ های زیاد تعمیر و تجهیزات آن نشوید.

سیستم سرمایشی مناسب (کولر یا پنکه)برای مناطق مختلف آب و هوایی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

سیستم سرمایشی مناسب (کولر یا پنکه)برای مناطق مختلف آب و هوایی، انواع کلاس مختلف کولرهای گازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا