تغذيه

دلایل کپک زدن کشک درون یخچال|نگهداری صحیح از کشک

دلایل کپک زدن کشک درون یخچال|نگهداری صحیح از کشک، علائم فاسد شدن کشک

یکی از فرآورده لبنی بسیار ارزشمند کشک می‌باشد، برای پختن آش ها و دیگر غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین می‌توان گفت، که یکی از تنقلات مفید است. بنابراین باید با نحوه نگهداری صحیح کشک آشنا باشید. کشک هم به صورت خشک و هم به صورت مایع تهیه می گردد و هر کدام از آنها شیوه نگهداری خاصی دارند. در برخی مواقع امکان دارد وقتی کشک را در یخچال قرار می‌دهید، باز هم کشک شما کپک بزند. در این مقاله به دلیل کپک زدن کشک در یخچال پرداخته و راهکارهایی برای جلوگیری از کپک زدن کشک درون یخچال ارائه خواهیم داد.

دلایل کپک زدن کشک درون یخچال

به دلایل گوناگون امکان دارد، که کشک درون یخچال کپک بزند، که در ادامه هر کدام از این دلایل را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.

  •  از دلایل مهم کپک زدن کشک درون یخچال وجود رطوبت در این محیط می باشد. با توجه به این که محفظه درونی یخچال از جمله محیط های مرطوب است، شرایط برای اینکه در کشک کپک رشد کند فراهم می گردد.
  •  چنانچه دمای یخچال به صورت صحیح تنظیم نشده باشد و دمای درون محفظه یخچال بیش از اندازه زیاد و یا بیش از حد پایین باشد، کشک شما درون یخچال کپک خواهد زد، بنابراین با توجه به شرایط محیط خود و فصل های گوناگون باید دمای یخچال خود را به صورت صحیح تنظیم نمایید.
  •  استفاده کردن از ظرف هایی که برای نگهداری کشک مناسب نیست از دیگر دلایل کپک زدن کشت درون یخچال می باشد. کشک خود را در ظرف کاملاً در بسته و مناسب باید قرار دهید، تا رطوبت به درون آن نفوذ نکند و موجب کپک زدن کشک شما نگردد و دیگر مواد غذایی که رطوبت زیادی دارند بر کشک شما تاثیر نگذارند.
  • چنانچه هوای درون یخچال تهویه مناسب نشود، موجب خواهد شد، که درون یخچال رطوبت جمع شده و سبب کپک زدن کشک گردد. بنابراین باید از تهویه مناسب هوای درون یخچال باید اطمینان حاصل کنید.

کشک

آیا مصرف کشک کپک زده درون یخچال ضرر دارد؟

در جواب این سوال باید به صورت قاطعانه بگوییم که بله. غذاهایی که کپک زده اند، مخصوصاً لبنیات برای سلامتی به شدت ضرر دارد و مسمومیتی که کپک کشک ایجاد می کند بسیار خطرناک است. بنابراین کشکی که درون یخچال شما کپک زده است، بهتر از دور ریخته شود و مصرف نگردد. به این نکته دقت نمایید، که برای سالم ماندن کشک بهتر است آن را در محیط خشک نگهداری کنید، تا بتوانید برای مدت بیشتری به صورت سالم کشک را نگهداری نمایید.

طریقه نگهداری کشک درون یخچال

کشک‌ها انواع گوناگونی دارند و به صورت پودری، مایع و خشک تولید شده و افراد با توجه به نیاز و ذائقه خود از آنها استفاده می کنند. برای نگهداری کشک های گوناگون درون یخچال اینگونه عمل کنید:

نگهداری کشک خشک درون یخچال

  •  برای نگهداری کشک خشک به یخچال نیاز نیست.
  •   برای اینکه بتوانید به صورت صحیح کشک خشک را نگهداری کنید، باید آن را در جای خنک و خشک و تاریک از سقف آویزان نمایید، تا با کف و سقف محیط تماس نداشته باشد و در مقابل نور مستقیم خورشید قرار نداشته باشد.
  •   برای این که کشک شما برای مدت بیشتری سالم بماند، باید از گرما دور باشد.
  •   اگر قصد دارید کشک خشک خود را درون یخچال قرار دهید، باید کشک خشک خود را در ظرف های کاملاً در بسته قرار دهید و دقت داشته باشید، که هیچگونه رطوبتی درون آن نفوذ نکند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش تزیین کردن شله زرد برای افطاری در ماه مبارک رمضان

کشک

نگهداری کشکی که به صورت مایع است درون یخچال

چنانچه کشک شما اگر به صورت مایع است، باید درون یخچال و در دمای چهار درجه سانتی گراد نگهداری نمایید. دقت داشته باشید، که کشک مایع درون یخچال شما باید به دور از دیگر مواد غذایی نگهداری شود و در آن به صورت کامل بسته باشد، تا رطوبت و هوا به درون آن نفوذ نداشته باشد.

نگه داشتن کشک مایع درون فریزر

چنانچه کشک شما زیاد است و مایل هستید پیش از قالب زدن آنها را درون فریزر خود نگهداری کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید، که کشک مایع در قسمت فریزر برای مدت بیشتری خراب نخواهد شد، اما موجب خواهد شد، که کشک مایع دوبل شود.

کشک

نگه داشتن کشک خشک درون فریزر

یکی از راه‌های مناسب برای نگه داشتن کشک خشک این است، که شما کشک خشک خود را داخل کیسه پلاستیکی زیپ دار گذاشته و به دور از مواد غذایی دیگر درون کشو در قسمت فریزر یخچال خود قرار دهید.

نحوه تشخیص سالم بودن کشک

کپک هایی که در کشک ایجاد می شود مسمومیتی ایجاد می کند، که بسیار خطرناک بوده و سرطان زا و کشنده می تواند باشد. بنابراین در زمان مصرف کردن کشک باید از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. برای اینکه تشخیص دهید، که کشک شما سالم است یا خیر، می توانید فاکتورهای زیر را در نظر داشته باشید:

  1. کشک بوی مطبوعی داشته و بوی آن شبیه به لبنیات است و در صورتی که بوی زننده و غیر طبیعی داشته باشد، نشان دهنده فاسد بودن آن است.
  2. رنگ کشک باید به رنگ سفید مایل به کاراملی و زرد باشد، چنانچه در کشک نقاط تیره غیر عادی و رنگ غیر طبیعی وجود داشته باشد، کشک سالم نخواهد بود.
  3.  بافت کشک باید به گونه‌ای باشد، که خشک ولی قابل خورد شدن است.
  4.  درون بافت کشک حفره های ریزی وجود دارد و درون آن نرم نیست.
  5. کشک سالم طعمی شور و کمی ترش دارد. در صورتی که کشک شما تلخ، تند و یا ترشیده است، سالم نخواهد بود.

کشک

نکات مهم در مورد کشک

یکی از مواد لبنی دارای ارزش غذایی بالایی است، کشک می باشد. هر چقدر که بافت کشک متراکم تر باشد، مقدار پروتئین بیشتر خواهد بود و هر چقدر که رطوبت موجود در کشک کمتر باشد و فرآوری کمتر بر روی آن انجام شده باشد، مواد مغذی موجود در کشک به ویژه کلسیم درون آن بیشتر است.

هر چقدر به کشک نمک بیشتری اضافه کنند، با مصرف کردن آن به بدنش کلسیم کمتری خواهد رسید. همچنین نمک زیادی که درون کشک وجود دارد موجب خواهد شد، که بیماری هایی مثل فشار خون، بیماری های قلبی کلیوی و… را تشدید کرده و موجب شود، که افراد در بدن تعادل آب خود را در بدن از دست داده و احساس تشنگی بیش از اندازه داشته باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چرا باید ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی را تمیز کرد؟

وقتی نمک زیادی به کشک افزوده می شود ماندگاری کشک بالا تر خواهد بود و کشک سریعتر خشک می گردد. همچنین از لحاظ اقتصادی نیز برای تولید کنندگان به صرفه تر خواهد بود.

با توجه به این موارد پی می‌بریم، که مقداری از حجم کشک از نمک تشکیل شده است. البته کشک های کم نمک نیز در حال حاضر در بازار موجود هستند.

تولید کشک های صنعتی با کشک های سنتی متفاوت است. کشک ها برای زمان طولانی نگهداری می شوند. اما باید توجه داشته باشید، که کشک از جمله منابع غنی پروتئین حیوانی می باشد و محیط مناسب برای تکثیر و رشد میکروب های مختلف به ویژه باکتری مولد بوتولیسم به حساب می‌آید و در این گونه موارد موجب مسمومیت های خطرناک و در برخی موارد حتی به مرگ نیز منجر خواهد شد.

خطر مسمومیت با کشک های سنتی نسبت به کشک های صنعتی بیشتر است بنابراین توصیه می کنیم که کشک های سنتی که رنگ آن ها غیر طبیعی است را استفاده نکنید.

کشک پاستوریزه و بسته‌بندی شده برای مصرف قابل اطمینان تر می باشند. اما متاسفانه برخی از فروشندگان آنها را در بیرون از یخچال نگهداری می کنند و موجب فاسد شدن کشک می‌شوند.

رقیق یا غلیظ بودن کشک صنعتی تاثیر چندانی بر کیفیت کشک نخواهد داشت و با توجه به ذائقه و سلیقه افراد انتخاب می شود. کشک را قبل از مصرف کردن باید حداقل ۲۰ دقیقه بجوشانید تا خیالتان از بابت سالم بودن عشق راحت شود. جوشاندن کشک موجب می‌شود سم‌های خطرناکی که احتمال دارد در درون کشک وجود داشته باشد، تجزیه شوند.

از خاصیت های کشک این است، که سفت کننده روده و یک غذای نفاخ است. بنابراین بهتر است همراه با کشک از کمی نعنای خشک نیز استفاده کنید.

کشک غنی از کلسیم و فسفر است و موجب خواهد شد، که افراد کمتر به پوکی استخوان دچار شوند. همچنین از دیگر خاصیت های کشک می توان به رفع گرسنگی آن اشاره نمود. چون کمی از حجم معده را پر می‌کند. در غذاهایی مانند آش جو، آش رشته، حلیم بادمجان و کشک بادمجان از کشک ها استفاده می شود.

سخن تکمیلی

در این مقاله به صورت کامل نحوه تشخیص کشک سالم از کشک فاسد را توضیح دادیم و گفتیم که در صورتی که کشک موردنظر بوی تند، رنگ غیرطبیعی و طعم بدی داشته باشد، نشان دهنده فاسد بودن کشک است. توجه داشته باشید کشک را باید در محیط تاریک، خشک و خنک نگهداری کنید، در غیر این صورت کشک شما به دلیل رشد باکتری و میکروب به سرعت فاسد شده و کپک خواهد زد. در زمانی که کشک خود را درون یخچال قرار می دهید حتما آن را درون ظروفی قرار دهید، که به صورت کامل درشان بسته شده و رطوبت به آن نفوذ نکند. همانطور که گفته شد، کشک از جمله مواد غذایی می باشد، که دارای طبع سردی است. بنابراین به همراه آن یا پس از مصرف کشک باید از غذای گرم استفاده کنید.

دلایل کپک زدن کشک درون یخچال

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

نحوه صحیح نگهداری انواع کشک

امتیاز کاربر: ۴.۷ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا