خدمات ساختمان

سیستم اطفاء حریق | عملکرد سیستم اطفاء حریق

سیستم اطفاء حریق|عملکرد سیستم اطفاء حریق، انواع سیستم اطفاء حریق

سیستم اطفاء حریق از عناصری تشکیل شده است، که دود و گرما را می‌تواند تشخیص دهد. سیستم اطفاء حریق از ماده‌ای شیمیایی پر شده است و برای کنترل و خاموش نمودن آتش طراحی و ساخته شده است. سیستم اطفاء حریق یا به صورت خودکار عمل می‌کند یا با کنترل پنل نظارت می شود. سیستم اطفاء حریق از افراد و اموال بیشترین محافظت را در مقابل آتش انجام می دهد. وقتی که آتش سوزی اتفاق می افتد، سیستم اطفاء حریق موجب خواهد شد، که آسیب ها به حداقل برسند. کاربردهای این سیستم زیاد است و برای هر کدام از کاربرد های مختلف، انواع گوناگونی از سیستم مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم هم ایمنی ساکنین را بیشتر می کند و هم از اموال افراد نیز محافظت می کند.

سیستم اطفاء حریق

سیستم اطفاء حریق قطعه های مختلفی دارد که در زمان کوتاهی آتش سوزی را تشخیص می دهد این قطعه ها در ابتدا دود و شعله را تشخیص میدهند و زنگ هشدار را شروع میکند در نتیجه قادر خواهید بود که پیش از آن که آتش برای گسترش پرستی داشته باشد آن را مهار نمایید این سیستم وقتی آتش سوزی رخ می دهد فعال می گردد.

سیستم اطفاء حریق اتوماتیک دارای عنصری می‌باشد، که دود و گرما را تشخیص می‌دهد. سیستم اطفاء حریق دستی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. اگر سیستم اتوماتیک راه اندازی نشود، می توان از آن استفاده کرد. از جمله مزیت های مهم سیستم اطفاء حریق اتوماتیک این می باشد، که نیازی نیست که شما در آن دخالتی داشته باشید و یا بخواهید آن را فعال کنید. خودکار بودن سیستم موجب ایمنی بیشتر افراد شده و برای مهار و کنترل کردن آتش در فضاهایی از ساختمان که در دسترس نیست یا در مناطق دور افتاده ایده آل خواهد بود. در ساختمان هایی سیستم اطفاء حریق باید نصب گردد، که امکان دارد برای حفاظت از آتش سیستم اسپرینکلر مناسب نباشد. همچنین از دیگر موارد استفاده از سیستم اطفاء حریق اتوماتیک در اتاق‌هایی است، که در آن اقلامی وجود دارد که با آب آسیب می بینند.

اطفاء حریق

سیستم اطفاء حریق چگونه کار می‌کند؟

انواع سیستم اطفاء حریق وقتی که زنگ هشدار به صدا در می آید شروع به کار می‌کنند. وقتی سنسور حرارت و دود فعال می‌گردد، زنگ هشدار به صدا در خواهد آمد و در این موقع عاملی که آتش را خاموش می‌کند، به محل مورد نظر ارسال می شود و برای حفاظت از محتویات و خاموش نمودن شعله های آتش کار می کند. بهتر است، که برای رعایت ایمنی ساختمان پاکسازی شود. احتمال دارد، که بعضی از این مواد در صورت مصرف یا استنشاق برای انسان زیان داشته باشند. اگر سیستم اطفاء حریق از نوع گازی باشد، برای خاموش نمودن فوری آتش از عامل گازی استفاده می شود.

انواع سیستم حریق

امروزه انواع گوناگونی از سیستم های اطفاء حریق در دسترس است. که در مقابل آتش سوزی دسته بندی آنها اینگونه است:

  • شامل مواد شیمیایی و مایع ضد حریق می باشد. این مواد در مقابل آتش عکس العمل فوری دارند و برای خاموش نمودن آتش راه حل بی خطری به حساب می آیند.
  • شامل گاز هایی مثل آرگون، نیتروژن و یا به صورت ترکیبی از چند یا دو ماده می باشد و تا جایی سطح اکسیژن را کاهش می‌دهد، که شعله های آتش پایدار نباشد. گازهای نام برده شده برای محیط زیست و افراد ضرری ندارد.
  • سیستم CO2 این سیستم چون برای افراد ضرر و خطر دارد، برای مناطقی یا محل هایی کاربرد دارد، که در دسترس نیستند.
  • سیستم آب- کف قطره های آب بسیار ریز تولید می کند و در مقایسه با آبپاش آتش نشانی قدیمی پنجاه الی نود درصد آب کمتری مصرف می کند. این سیستم خسارت کمتری به دنبال خواهد داشت. برای اینکه که بتوان از این سیستم به صورت مداوم استفاده کرد، آن را به منبع آب متصل می کنند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  افزایش فشار آب خانه بدون نیاز به پمپ و برق

وزن سیستم اطفاء حریق

سیستم اطفاء حریقی که در ساختمان ها کاربرد دارد، دارای وزن متفاوتی هستند و انواع گوناگون آنها بین ۱ تا ۱۲ کیلوگرم وزن دارند. این سیستم ها را یک نفر می‌تواند به راحتی جابجا و حمل کند. سیستم های بزرگ تر چون وزن بیشتری دارند، به وسیله چرخ حمل می شوند و در مکان مشخص به طور ثابت نصب می شوند و در این شرایط به آنها کپسول آتش نشانی چرخدار می گویند و کپسول دستی نخواهند بود.

سیستم اطفاء حریق اتوماتیک

این سیستم به صورت خودکار و اتوماتیک می تواند آتش را خاموش کند. سیستم اطفاء حریق خودکار یا اتوماتیک قبل از اینکه آتش سوزی و خرابی های زیادی را به بار آورد و گسترش زیادی بیابد، در دقایق اولیه آن را خاموش می‌کند. در این سیستم انسان دخالتی ندارد. سیستم اطفاء حریق ساختمان ها با توجه به نوع ساختمان و تعداد طبقه های آن متفاوت می باشند. وقتی که آتش سوزی رخ می‌دهد، در طی چند ثانیه سیستم آتش را تشخیص می‌دهد و فعال می‌گردد در این شرایط عواملی که موجب خاموشی آتش می شوند را به آن می رساند. در صورتی که حفاظت از آتش توسط انسان انجام شود، خطراتی به دنبال خواهد داشت. برای نمونه حضور فیزیکی اشخاص در محل آتش سوزی ضروری خواهد بود، تا بتواند آتش را مهار و کنترل کند. همچنین اگر محیط و مکان مورد نظر غیر قابل دسترس باشد، کار را مشکل می کند. زمانی که آتش سوزی شروع می‌شود آتش کوچک بوده و دسترسی و دیدن آن دشوار خواهد بود.

سیستم اطفاء حریق آبی

از جمله راهکارهای متداول و رایج برای مقابله با آتش در ساختمان ها و مراکز صنعتی استفاده از سیستم اطفاء حریق آبی می باشد. این سیستم کاربردهای گوناگونی مانند استفاده در هتل ها، پارکینگ ها، موزه ها، تانک ها، ترانس برق، کشتی ها، انبارها، بنادر و… دارد.

اطفاء حریق CO2

اطفاء حریق co2 آتش را با جابجا کردن اکسیژن مهار می نماید و در تجهیزات الکتریکی استفاده می شود. در سیستم اطفاء حریق co2 در کپسول آتش نشانی گاز دی اکسید کربن استفاده می گردد. کپسول آتش نشانی که حاوی دی اکسید کربن است، چند منظوره می باشد و برای رویارویی با خطر های ناشی از مواد کربن دار، مایعات قابل اشتعال و حریق های الکتریکی مناسب است. سیستم اطفاء حریق co2 برای استفاده در اتاق های سرور و دفاتر ایده آل می باشد. سیستم اطفاء حریق co2 روشی را برای مهار شعله‌های آتش به کار می‌برد، که آن را به ابزار بسیار مفید برای کنترل و مهار آتش های ایجاد شده روی مایع های قابل اشتعال مثل سوخت و رنگ تبدیل نموده است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پرده پانچ چیست؟ | نکات مربوط به خرید پرده پانچ

برای اینکه از این سیستم استفاده نمایید، باید دسته آن را گرفته و از محل مخصوص، پین محرک آن را جدا نمایید. پس از آن باید اهرم را بفشارید و شیپور تخلیه کننده را به طرف آتش بگیرید و بر روی شعله های آتش گاز را بریزید. چون گاز دی اکسید کربن خیلی سرد است، احتیاط کنید، که هیچ کدام از اعضای بدن شما با دریچه یا دهان تخلیه سیستم ارتباط نداشته باشد. وقتی که از این سیستم در محیط بسته استفاده می شود، حتماً باید احتیاط بیشتری کنید. چون این سیستم موجب جابجا شدن اکسیژن می شود و احتمال دارد، که برای تنفس مشکل ایجاد کند و اگر به صورت صحیح استفاده نگردد، خطرات مشکل تنفسی را بالا خواهد برد. در صورتی که از این سیستم بدون دستکش استفاده نمایید، احتمال منجمد شدن پوست دست شما وجود خواهد داشت. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید، که درون کپسول گاز وجود دارد و چون می تواند فوری پراکنده شود بهتر است، که از فاصله کمتری شعله های آتش را خاموش نمایید.

سیستم اطفاء حریق co2 برای محیط زیست اثر بدی ندارد. چون گاز co2 خاصیت نارسانایی دارد، می‌توان از این سیستم در موقعیت های گوناگون استفاده کرد. استفاده کردن از سیستم اطفاء حریق co2 محدودیت زیادی نخواهد داشت. با استفاده از این سیستم می توان آتش سوزی را با سرعت بالا کنترل نمود.

اطفاء حریق

سیستم اطفاء حریق پودری

سیستم اطفاء حریق پودری از مواد گازی یا ذره های بسیار کوچک جامد برای مهار و خاموش نمودن آتش استفاده می کند. طریقه عملکرد این سیستم این گونه می‌باشد، که لایه های ضخیم از پودر موجود در کپسول آتش نشانی بر روی آتش ایجاد می گردد و این موجب می شود، که به آتش اکسیژن نرسد و خاموش شود. ولی چون پودر موجب خنک شدن آتش نمی شود، احتمال آتش سوزی مجدد وجود خواهد داشت.

استفاده از سیستم اطفاء حریق پودری آلودگی بسیار کمی دارد و وزن و حجم آن کم می باشد و در عین حال برای اطفاء حریق بسیار موثر است. هزینه سرویس و نگهداری سیستم اطفاء حریق پودری بسیار پایین می باشد. استفاده از این سیستم به مخازن و لوله کشی نیاز نخواهد داشت.

اطفاء حریق

روی سیستم اطفاء حریق پودری برچسب آبی رنگی وجود دارد، که پودر نوشته شده است. در قسمت بالای کپسول شناسه آن وجود دارد. برای اینکه بتوانید از این سیستم استفاده کنید، اول باید پین ایمنی را خارج کنید، بدین ترتیب مهر و موم شکسته خواهد شد و به راحتی می توانید از کپسول استفاده نمایید. آتش را نشانه بگیرید و فوری سری نازل را به طرف جلو و عقب حرکت دهید. در آتش سوزی های الکتریکی قبل از اینکه آتش را هدف قرار دهید، باید اطمینان حاصل نمایید، که برق را قطع نمودید.

سیستم اطفاء حریق|عملکرد سیستم اطفاء حریق

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی عملکرد انواع سیستم اطفاء حریق

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا