مجله لوازم خانگی

راهنمای استفاده از چای ساز برقی | تعمیرات تخصصی چای ساز در محل

نکات مهم جهت استفاده از چای ساز | انواع چای ساز

یکی از نوشیدنی های محبوب و پرطرفدار در میان ایرانی ها از قدیم الایام چای بوده است و نوشیدنی های جدیدتر از قبیل قهوه نیز هنوز نتوانسته جای آن را بگیرد. اما به جهت ماشینی شدن زندگی بشر استفاده از دستگاه های چای ساز کاربرد زیادی پیدا کرده اند. شاید در ابتدا تصور کنید کار با چای ساز بسیار راحت است اما اگر استفاده درست و اصولی آن را ندانید، خیلی زود دستگاه شما از کار می افتد. در همین راستا مطلبی با عنوان راهنمای استفاده از چای ساز جمع آوری نمودیم و تا حد امکان با زبانی شیوا و رسا در اختیارتان گذاشتیم.

معرفی انواع چای ساز

چای سازها دستگاه های برقی هستند که برای دم کردن و گرم نگه داشتن چای طراحی شده اند. این دستگاه ها در سه نوع کلی تقسیم می شوند:

چای سازهای بالا پایین (دم آور)

این نوع چای ساز شبیه به سماور و قوری است که قوری روی کتری قرار می گیرد. چای با بخار آب کتری دم می کشد و طعم و رنگ خوبی پیدا می کند. این نوع چای ساز محبوبتر و پرفروش تر از سایر انواع است.

چای سازهای استند دار

این نوع چای ساز یک کتری و یک قوری دارند که روی یک استند یا پایه قرار می گیرند. هر دو مورد قوری و کتری از برق حرارت می گیرند و آب جوش مورد نیاز برای چای را آماده می کنند. این نوع چای ساز معمولاً دارای امکاناتی مانند زمان سنج، فیلتر، تنظیم دما و نمایشگر است.

چای سازهای بدون قوری

این نوع چای ساز فقط شامل یک کتری بوده و قوری ندارد. این نوع چای ساز مناسب خانه های کوچک و با بودجه کم است. ظرفیت این نوع چای ساز کم بوده و کیفیت چای آن پایینتر از دو نوع دیگر است.

برخلاف تصور عام، جنس کتری و قوری در کیفیت چای تاثیر زیادی دارد. به طور کلی، جنس کتری و قوری به صورت پلاستیک، شیشه، استیل و چینی موجود است. جنس پلاستیک و شیشه باعث می شود لایه ای روی آب به وجود بیاید که باعث کدر شدن رنگ و عطر چای می شود. جنس استیل باعث جذب آهک آب توسط کتری می شود که باعث خارج شدن لایه روی آب محصولات پلاستیکی و شیشه ای می شود. جنس چینی باعث محافظت از رنگ و عطر چای می شود.

برخی از بهترین برندها ی چای ساز در بازار ایران عبارتند از: بوش (Bosch)، فلر (Feller)، فیلیپس (Philips)، میگل (Migel)، تفال (Tefal)، پارس خزر (Pars Khazar) و سیماران (Simaran). این برندها دارای محصولات متنوع و با کیفیت هستند که می توانید با توجه به نیاز و بودجه خود از بین آنها انتخاب کنید.

طرز استفاده از چای ساز

چای ساز یک دستگاه برقی است که با استفاده از آن می توانید به راحتی چای داغ و خوشمزه تهیه کنید. راهنمای استفاده از چای ساز که در ادامه بیان می کنیم، به شما کمک می کند از این وسیله به صورت اصولی و درست استفاده نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  زغال سرخ کن برقی چیست؟ | کاربرد زغال سرخ کن برقی

ابتدا مخزن آب را با آب تازه و سرد پر کنید. مقدار آب بستگی به تعداد فنجان های چای دارد. به طور معمول، هر فنجان چای نیاز به حدود ۲۰۰ میلی لیتر آب دارد.

سپس دمای مورد نظر خود را انتخاب کنید. بعضی از چای سازها دارای کلید تنظیم دما هستند که با آن می توانید دمای آب را بین ۷۰ تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد تغییر دهید. برای چای های سبز و سفید، دمای پایین تر و برای چای های قرمز و سیاه، دمای بالاتر مناسب است.

بعد از آن، چای را در قوری یا سبد چای قرار دهید. مقدار چای بستگی به نوع و قوام آن دارد. به طور معمول، هر فنجان چای نیاز به حدود ۲ تا ۳ گرم چای دارد.

در نهایت، چای ساز را روشن کنید و منتظر بمانید تا آب جوش بخورد و چای دم بکشد. بعضی از چای سازها دارای کلید زمان دم کشیدن هستند که با آن می توانید مدت زمان دلخواه خود را برای دم کشیدن چای تعیین کنید. به طور معمول، برای چای های سبز و سفید، حدود ۳ تا ۵ دقیقه و برای چای های قرمز و سیاه، حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه مناسب است.

راهنمای استفاده اصولی از چای ساز

روش راه اندازی چای ساز

روش راه اندازی و راهنمای استفاده از چای ساز ممکن است بستگی به نوع و مدل دستگاه شما داشته باشد. اما به طور کلی، شما باید چند مرحله را برای نصب و راه اندازی چای ساز خود انجام دهید:

ابتدا یک مکان مناسب برای قرار دادن چای ساز انتخاب کنید. مکان باید صاف، محکم، خشک و نزدیک به پریز برق باشد. از قرار دادن چای ساز در نزدیکی وسایل سرمایشی، گرمایشی، آب یا رطوبت خودداری کنید.

سپس براکت چای ساز را با استفاده از پیچ گوشتی و پیچ دیواری به دیوار وصل کنید. مطمئن شوید که براکت به اندازه کافی محکم و مستحکم باشد تا وزن چای ساز را تحمل کند.

بعد از آن، سیم برق چای ساز را به پریز برق وصل کنید. اگر پریز برق دور باشد، می توانید از یک سه راهی استفاده کنید. اما از استفاده از سه راهی ضعیف خودداری کنید. زیرا ممکن است باعث آتش سوزی شود.

در نهایت، دفترچه راهنمای استفاده از چای ساز را بخوانید و تنظیمات لازم را برای دستگاه انجام دهید. مثلا، ممکن است بخواهید ساعت، دمای آب، زمان دم کشیدن چای و … را تعیین کنید.

نکات مراقبتی استفاده از چای ساز

نکات مراقبتی و راهنمای استفاده از چای ساز

در راهنمای استفاده از چای ساز لازم است نکات نگهداری و تمیز کردن آن را به عنوان یکی از موارد مهم جهت حفظ کارایی و بهداشت دستگاه لازم در نظر داشته باشید. اگر چای ساز را به درستی نگهداری و تمیز نکنید، ممکن است با مشکلاتی مانند رسوب گیری، تغییر طعم و رنگ چای، کاهش عمر دستگاه و خراب شدن قطعات دستگاه روبرو شوید. برای جلوگیری از این مشکلات، شما باید به موارد زیر توجه کنید:

همیشه از آب تصفیه شده یا آب معدنی برای پر کردن چای ساز استفاده کنید. آب شهری دارای املاح و مواد معدنی زیادی است که باعث تولید رسوبات در داخل چای ساز می شود. این رسوبات می توانند باعث کدر شدن آب جوش، تغییر رنگ و طعم چای، کاهش کارایی دستگاه و خوردگی قطعات دستگاه شوند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه جرم گیری کردن بخارشو | اهمیت جرم‌گیری کردن بخارشو

حداقل یک بار در هفته، چای ساز را با استفاده از محلول پاک کننده یا سرکه سفید و آب جرم گیری کنید. برای این کار، مقدار مساوی از سرکه سفید و آب را در چای ساز بریزید و دستگاه را روشن کنید. بعد از جوش آمدن محلول، دستگاه را خاموش کنید و به مدت ۱۵ دقیقه منتظر بمانید. سپس با استفاده از یک اسکاچ نرم، رسوبات را از داخل چای ساز پاک کنید. در نهایت، چای ساز را با آب خالص شستشو داده و خالی کنید. این عمل باعث می شود که رسوبات حل شده در سرکه از بین بروند و چای ساز شما تمیز و درخشان شود.

برای راهنمای استفاده از چای ساز هر بار پس از استفاده از چای ساز، قوری و کتری را با یک پارچه نرم و خشک پاک کنید. این کار باعث می شود که باقیمانده های چای و آب از بین بروند و جلوگیری از تولید باکتری ها و قارچ ها شود.

هر بار قبل از پر کردن چای ساز، آب قبلی را خالی کنید. آب قبلی ممکن است دارای باکتری ها، قارچ ها، رسوبات و عطر و طعم نامطبوع باشد. بهتر است همیشه از آب تازه و سرد برای پر کردن چای ساز استفاده کنید.

از محکم بودن درب کتری و قوری اطمینان حاصل کنید. اگر درب کتری و قوری باز باشد، ممکن است باعث نشت آب، بخار گرفتن دستگاه و افت دمای چای شود. همچنین، از بستن درب کتری و قوری به شدت خودداری کنید. این کار ممکن است باعث فشار زیاد درون چای ساز شود و خطراتی مانند انفجار یا ترکیدن قطعات دستگاه را به همراه داشته باشد.

هنگام پر کردن چای ساز، آن را از روی کفی جدا کنید. این کار باعث می شود که آب به صورت یکنواخت درون چای ساز پخش شود و جلوگیری از تجمع آب در یک نقطه شود. همچنین، از پر کردن بیش از حد چای ساز خودداری کنید. مقدار آب باید حداکثر تا خط مشخص شده در چای ساز رسیده باشد. اگر آب بیشتر از این حد باشد، ممکن است باعث ریخته شدن آب، خوردگی قطعات دستگاه و خطر برق گرفتگی شود.

جمع بندی

در این مقاله از ایبک امداد به بررسی راهنمای استفاده از چای ساز پرداختیم و گفتیم که جهت استفاده درست و اصولی باید نکات مراقبتی آن را در نظر داشته باشید. در صورتی که چای ساز شما خراب شده است و نیاز به تعمیر دارد، می توانید از طریق شماره های مندرج در صفحه با بخش پشتیبانی ایبک امداد تماس بگیرید و درخواست اعزام تعمیرکار به محل نمایید. به محض دریافت تماس شما تعمیرکاران متخصص ما به محل شما اعزام و اقدام به عیب یابی و تعمیر چای ساز می نمایند.

راهنمای استفاده از چای ساز

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

راهنمای استفاده اصولی از چای ساز

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا