راه اندازی کولر گازی اسپلیت و پنجره ای در تابستان
با رسیدن فصل تابستان و گرم شدن هوا یکی از بهترین وسایل سرمایشی کولر های گازی اسپلیت و پنجره ای بوده که می توانند آسایش شما و خانواده تان را فراهم کنند. اگر کولر گازی اسپلیت یا پنجره ای را بدون سرویس استفاده کنید، عملکرد کولر گازی شما کم شده و همچنین مصرف برق آن نیز زیاد خواهد شد. در این مقاله از ایبک امداد قصد داریم به نحوه راه اندازی کولر گازی و انجام سرویس دستگاه بپردازیم:
روش سرویس یونیت داخلی کولر گازی اسپلیت قبل از راه اندازی دستگاه
در فصل پاییز و زمستان کولرهای گازی به مدت حداقل شش ماه خاموش بوده اکنون تصمیم دارید بدون سرویس دستگاه آن را روشن کنید، واضح است که حجم زیادی از آلودگی و گرد و خاک روی یونیت های خارجی و داخلی دستگاه تجمع کرده اند پس شما نمی توانید بدون از بین بردن آلودگی ها، مجدداً از کولر گازی خود استفاده کنید. ممکن است دستگاه دچار مشکل و ایرادات کوچک شده باشد و با روشن کردن آن دچار مشکلات بزرگتر نیز شود.
کندانسور کولر گازی یا یونیت خارجی و اوپراتور یا یونیت داخلی کولر گازی شما محسوب می شوند. کولر گازی از این دو قطعه بسیار مهم تشکیل شده است که این دو با یکدیگر همکاری کرده و توسط سیستم تبخیری، گرمای داخل ساختمان را به محیط خارج از ساختمان انتقال می دهند. برای سرویس کاری یونیت داخلی دستگاه کولر گازی جهت راه اندازی مجدد در فصل تابستان باید قطعات کولر گازی که در زیر ذکر می کنیم، را تعویض یا تمیز کنید:
فیلتر های هوای کولر گازی اسپلیت را باید تعویض کنید
یکی از موثرترین و در عین حال ساده ترین راهکار جهت آماده کردن دوباره کولر گازی تعویض فیلتر های هوای کولر اسپلیت شما می باشد.
- بهتر است این فیلتر های هوا را هر دو الی سه ماه تعویض کنید.
- چنانچه در منزل حیوانات خانگی نگهداری می کنید، یا در محیط خارجی ساختمان فیلتر ها زود به زود دچار آلودگی می شوند، این زمان را می توانید به ماهی یک بار نیز کاهش دهید.
- توجه داشته باشید تعویض فیلتر های هوا قبل از استفاده مجدد از دستگاه به این دلیل می باشد که شما با انجام این کار ساده می توانید عملکرد دستگاه را تا چند برابر زیاد کنید. همچنین در طول تابستان احتمال این که با مشکلاتی مانند داغ کردن کمپرسور، کاهش قدرت سرمایش دستگاه و همچنین یخ زدن پنل داخلی مواجه شوید، بسیار کاهش پیدا می کند.
- تعویض نکردن فیلتر های هوا در دستگاه کولر گازی اسپلیت موجب می شود حجم زیادی از آلودگی ها و جرم روی فیلتر تجمع کرده و جریان هوا را در دستگاه کاهش دهد. ظرفیت سرمایشی کولر گازی شما نیز افت پیدا می کند.
- این مشکل می تواند باعث تولید صداهای ناهنجار در کولر گازی شما نیر شود.
بر اساس مراحل زیر اقدام به تعویض فیلتر های هوای کولر گازی خود کنید:
- ابتدا برق ورودی به کولر گازی را قطع کنید.
- درپوش یونیت داخلی را از قسمتی که تو رفتگی دارد با دست گرفته و پنل جلویی را به آرامی باز کنید.
- فیلتر های هوا از قسمت زیر درپوش به سمت بالا کشیده و آن ها را خارج کنید.
- باید بر اساس ظرفیت دستگاه کولر گازی فیلتر مناسب را تهیه کنید.
- فیلتر های جدید را در قسمت بالایی درپوش در جای خود بگذارید.
چنانچه به تازگی فیلتر های کولر گازی خود را تعویض کرده اید، با یک شستشوی ساده می توانید دوباره از فیلتر ها استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که بعد از شستشوی فیلتر ها آن ها را زیر نور خورشید نباید خشک کنید، چون باعث می شود شکل فیلتر ها دفرمه شود.
کویل های اوپراتور یونیت داخلی کولر گازی اسپلیت را باید شستشو دهید
کویل های خنک کننده در پنل جلویی کولر گازی اسپلیت قرار گرفته و شباهت زیادی به رادیات خودرو دارند.
- بعد از فیلتر هوای دستگاه این قطعه بوسیله آلودگی و گرد و خاک بیشترین صدمه را می بینند.
- برای دسترسی پیدا کردن به کویل های خنک کننده باید ابتدا پنل جلویی را باز کنید.
- می توانید در این صورت خودتان مشاهده کنید تا چه حد جرم و چربی روی کویل های اوپراتور تجمع کرده اند.
- برای تمیز کردن کویل ها باید پنل جلویی کولر گازی را به آرامی باز کنید.
- برای اطمینان پیدا کردن از قطعی برق بهتر است، برق ورودی کولر گازی در جعبه فیوز ساختمان را قطع کنید. پس از آن قاب جلویی پنل دستگاه را بردارید و پیچ های اصلی دو طرف آن را باز کرده و خار های نگهدارنده را به سمت بالا بکشید.
در این حالت قاب را به صورت کامل از یونیت داخلی باز کرده و با ابزار مورد نیاز اقدام به تمیز کردن کویل های خنک کننده کنید. برای این کار موارد زیر را دنبال کنید:
- کاور کولر گازی را شستشو دهید.
- فوم مخصوص ضد چربی را با مایع ظرفشویی یا چربی زدا به خوبی شستشو دهید.
- با آب پاش پرفشار یا دستگاه بخار شور کویل ها را تمیز کنید.
- می توانید با استفاده از جارو برقی یا دستگاه مکنده هوا گرد و خاک را از روی کویل ها تمیز کنید.
لوله درین کولر گازی اسپلیت را تمیز کنید
در کولر گازی رطوبت جمع شده به وسیله لوله درین یا لوله تخلیه به یونیت خارجی رفته و از آنجا نیز به بیرون از محیط ساختمان فرستاده می شود.
- به علت اینکه مدتی کولر گازی شما استفاده نشده، ممکن است در داخل لوله درین جرم و رسوبات تجمع کرده یا حتی کپک و قارچ تشکیل شده و موجب می شود تا آب از کولر گازی تا زمانی که مجدداً آن را راه اندازی کنید خالی نشود.
- برای پاکسازی لوله درین باید ابتدا به سراغ یونیت داخلی رفته و قسمت زیر آن را باز کنید. توجه داشته باشید پیچ های زیرین پنل کاملاً با دیوار منزل شما مماس هستند. جهت باز کردن آن ها باید صبور باشید.
- پس از باز کردن قاب زیرین مشاهده خواهید کرد که در داخل سینی تخلیه لوله درین دستگاه قرار گرفته است.
- لوله درین دو تکه می باشد که از قسمت وسط به وسیله چسب به هم متصل شده اند. برای پاکسازی و تمیز کردن آن باید چسب لوله را باز کنید.
- بهتر است یک ظرف خالی در کنار تان داشته باشید تا آب لوله درین را داخل آن خالی کنید.
- در این مرحله با استفاده از جارو برقی لوله درین را تمیز کنید، تا رسوبات و جرم های آن از بین برود. اگر جارو برقی مخصوص ندارید می توانید از یک کتری آب جوش استفاده کرده و داخل لوله درین را شستشو دهید.
- سپس آن را دوباره به یکدیگر متصل کنید و با چسب به خوبی ببندید. پس از آن لوله درین را در داخل سینی مخصوص تخلیه گذاشته و بخوبی قاب پنل را ببندید.
- در این مرحله باید یک ساعت دیگر پس از اطمینان پیدا کردن از خشک شدن کولر گازی صبر کرده سپس دستگاه را راه اندازی کنید.
چنانچه در هنگام کار متوجه شدید لوله درین دچار پوسیدگی شده باید آن را تعویض کنید.
سرویس یونیت خارجی کولر گازی اسپلیت
تا اینجا به موارد مهمی از سرویس یونیت داخلی پرداختیم. شما پس از تمیز کردن فیلتر های هوا، کویل های خنک کننده و لوله درین را در جای خود قرار داده اید.
در این مرحله نوبت تمیزکاری و پاکسازی یونیت خارجی کولر گازی میرسد. زیرا در معرض مستقیم گرد و خاک و آلودگی قرار دارد. پس باید به خوبی قطعات آن را شستشو دهید.
کندانسور کولر گازی اسپلیت را شستشو داده و تمیز کنید
در کولر گازی کثیف بودن کندانسور مشکلات زیادی مانند یخ زدن پنل خارجی و داخلی دستگاه به وجود می آورد.
اگر قبل از راه اندازی کولر گازی، شستشوی را به خوبی انجام دهید قدرت سرمادهی کولر شما بسیار زیاد شده و همچنین میزان برق مصرفی دستگاه نیز کم خواهد شد.
برای شستشوی کندانسور مراحل زیر را انجام دهید:
- برق کندانسور را قطع کرده و از قطعی کامل برق دستگاه اطمینان پیدا کنید.
- درب کندانسور به واسطه ۸ تا ۱۰ پیچ به بدنه متصل شده است. پیچ ها را به کمک پیچ گوشی به خوبی باز کنید.
- در سیستم برق موتور کولر گازی کمپرسور در قسمت کندانسور قرار گرفته است پیش از اقدام به شستشو و تمیزکاری کندانسور باید محل قرارگیری تمام قطعات الکترونیکی را به وسیله چسب و پلاستیک پوشش دهید.
- با شیلنگ آب پرفشار یا دستگاه بخارشوی پره های کندانسور را به خوبی تمیز کرده و مراقب باشید آب در قسمت های موتوری دستگاه وارد نشود.
- چنانچه مشاهده کردید که میان پره ها و فین ها جسم خارجی گیر کرده است، جهت از بین بردن آن ها از دستمال نرم استفاده کنید. توجه داشته باشید، فشار زیادی به پره های کندانسور وارد نشود.
فن کولر گازی اسپلیت را پاک کنید
فن کولر در قسمت یونیت خارجی قرار گرفته است و بسیار مهم است که آنجا را به خوبی تمیز کنید. با استفاده از یک پارچه نرم می توانید پره های فن را به خوبی تمیز کنید. بهتر است بعد از تمیز کاری فن چند قطره روغن در قسمت موتوری بچکانید.
روش راه اندازی کولر گازی پنجره ای در فصل تابستان
کولر پنجره ای کمتر نیاز به نگهداری و تمیز کردن دارد. ولی باز هم باید سرویسهای کولر گازی را هر ساله انجام دهید.
قبل از اقدام به تمیز کردن کولر پنجره ای برق را قطع کرده و مانند کولر گازی اسپلیت مراحل تمیز کاری را انجام دهید.
تعویض یا تمیز کردن فیلتر هوای کولر گازی پنجره ای
در پشت کولر گازی فیلتر هوا قرار گرفته است و از آنجا به داخل اتاق هوای خنک پرتاب می شود.
- ممکن است پنجره کولر توری باشد و نیاز باشد شبکه توری را باز کرده و شستشو دهید.
- اگر فیلتر کولر از نوع کاغذی می باشد، پس باید آن را تعویض کنید.
- اگر فیلتر کولر مشبک فلزی باشد می توانید با آب گرم و مواد شوینده آن را به خوبی شستشو دهید.
تمیز کردن کویل های اوپراتور در کندانسور کولر گازی پنجره ای
در کولر گازی پنجره ای، کندانسور در یک یونیت مشترک با اوپراتور قرار دارد.
- کویل اوپراتور در پشت فیلتر قرار گرفته و کویل کندانسور در پشت کمپرسور جای دارد.
- بهتر است کویل ها را به وسیله برس نرم به خوبی پاک کنید. توجه داشته باشید، ممکن است کویل ها به راحتی خم شود پس با دقت و ظرافت آن ها را برس بکشید.
کسب اطمینان از شکسته نبودن بدنه کولر گازی پنجره ای
در نهایت باید قسمت خارجی بدنه کولر را تمیز کرده، چنانچه دچار شکستگی یا ترک خوردگی شده باشد، آن قسمت از بدنه که دچار شکستگی شده را می توانید، فوم چسبی را در داخل ترک خوردگی بدنه تزریق کرده تا ترمیم شود.
تست یونیت کولر گازی پنجره ای بعد از سرویس
وقتی تمام قسمت های کولر گازی را بدرستی و صحیح تمیز کرده و آلودگی ها و جرم های آن را از بین بردید، می توانید دوشاخه کولر را به برق متصل کرده و دستگاه را تست کنید.
جمع بندی
کولر های گازی اسپلیت و پنجره ای مانند کولر های آبی به سرویس دوره ای نیاز دارند. توجه داشته باشید قبل از راه اندازی مجدد کولر های گازی حتماً باید آن ها را سرویس کرده سپس اقدام به راه اندازی مجدد دستگاه کنید. چنانچه در زمینه کولر گازی اسپلیت سوالی داشته باشید می توانید در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصان ما در مجموعه ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.
راه اندازی کولر گازی اسپلیت و پنجره ای در تابستان
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
روش راه اندازی کولر گازی پنجره ای در فصل تابستان