مجله ساختمان

نکات لوله کشی گاز مغازه

با آغاز فصل سرد زمستان و پاییز به طور معمول به لوله کشی گاز در خانه ها بیشتر نیاز است و افراد بیشتری به فکر انجام لوله کشی گاز می افتند. یکی از کار آمدترین و همچنین کم هزینه ترین انرژی های مصرفی توسط انسان ها در قرون اخیر گاز طبیعی می باشد که برای مواردی مانند پخت و پز انواع غذا، گرمایش خانه، استفاده در خانه ها و صنعت، مورد استفاده در پالایشگاه پتروشیمی و نیروگاه ها استفاده می شود.

چند نوع لوله کشی گاز داریم

خطوط گاز به صورت کلی به سه گروه اصلی تقسیم می شوند:

  • لوله کشی در ساختمان
  • لوله کشی های صنعتی
  • لوله کشی های تجاری

هر یک از این سه دسته خطوط لوله گاز بر اساس قوانین و مقررات مهندسی خاص و برای مصارف مشخص و با توجه به شرایط خاصی از نظر فشار، دما، تراکم و دبی بسته به نوع استفاده کننده تعریف و تولید می شوند.

همچنین در قسمت مربوط به تجهیزات خطوط لوله گاز، انتقال گاز از منبع به مصرف کننده با در نظر گرفتن موارد مشابه مشخص می گردد.

به عنوان مثال برای خطوط لوله گاز مسکونی از خط لوله گاز به نام خط لوله ساختمانی استفاده می شود و خطوط لوله گاز مشتق از مرکز به صورت انشعاب توزیع می گردد و مرحله های انتقال گاز به تاسیسات برای مشترک ادامه می یابد.

گازرسانی به مناطق با دو روش متفاوت لوله گاز توکار و توکار انجام می شود.

پس از تهیه انشعاب یا آماده شدن خط اختصاصی (لوله ای که برای هر ساختمان یکی است و گاز از خط های توزیع به بخش تحویل ساختمان می رسد) و اتصال آن به قسمت تحویل (بخش هایی که نصب مشترک به وجود می آید) و متصل شدن آن به رگلاتور (قطعه ای که به وسیله آن فشار گاز مورد نیاز طبق مقررات شرکت گاز مشخص و تنظیم می شود ) و پس از راه اندازی کنتور گاز ( دستگاهی که به وسیله آن میزان مصرف مشترک گاز مشخص می شود) و به خط لوله ثانویه متصل می شود. (بخش انتهایی اتصال گاز که برای نصب رگلاتور روی آن و در نزدیکی آن و بستگی به مالکیت مصرف کننده دارد) برای چندین اتصال و توزیع گاز نصب و راه اندازی می شود.

لوله کشی گاز چگونه باید تایید شود

البته باید آگاهی داشته باشید که روش اتصال و متصل کردن خطوط لوله گاز مستلزم دانش مهندسی و فنی و همینطور رعایت مقررات اداره گاز است که به وسیله شرکت گاز در هر منطقه ای تایید و تعیین می شود.

مواد لوله گاز به طور معمول از آلیاژهای متفاوتی ساخته و توزیع می شود، اما رایج ترین مواد لوله گاز فولاد، برنج و همچنین مس است که باید گالوانیزه شده و همچنین ضد زنگ باشد و انتخاب جنس مواد لوله گاز بر اساس آب و هوای منطقه ای که در آن زندگی می کنید تعیین می شود. آب و هوا و اقلیم ممکن است در هر منطقه متفاوت با دیگری باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دیوارپوش چیست؟ | معرفی انواع مختلف دیوارپوش

نکات لوله کشی گاز

متریال لوله های گاز در شهر تهران چیست

دیگر نکته مهمی که در رابطه با لوله کشی گاز و یا می توان بیان کرد که یکی از قسمت های تخصصی این حرفه می باشد در مورد اتصالات لوله و روش های پیشگیری از نشت گاز در هر لوله گاز و محل های اتصال می باشد که با بهره بردن از تخصص و وسیله  هایی جهت جلوگیری از نشتی انجام می شود. پس از اتصال گاز و انشعابات آن چک و بررسی می شود و در این قسمت بیشتر ایرادات لوله کشی گاز از جمله نشتی، استفاده کردن از لوله های بی کیفیت، زنگ زدگی، غیر استاندارد بودن، عدم حرکت گاز، عدم اتصال مناسب و … مشخص شده است.

اگر در هیچ یک از این مورد ها نکته های مهندسی و فنی رعایت نشود و اصول ایمنی مورد آزمایش قرار نگیرد، می تواند مشکلات خیلی خطرناکی مثل انفجار را به وجود آورد. همه موارد بالا صرفاً در مورد اصل های لوله کشی گاز منزل ها بود و در رابطه با لوله کشی های بخش صنعتی و بخش تجاری و با سایر اصول فنی مهندسی به صورت متفاوت اجرا می گردد.

درباره جدول سایز لوله کشی های گاز خانگی

اندازه لوله کشی دارای نمودار برای مشخص کردن قطر هر کدام از شعله های گاز است، ولی به صورت کلی قطر لوله های پکیج حداقل اندازه ۳/۴ یا ۱ اینچ است و برای اجاق گاز، فر گاز و کباب پز، اندازه لوله ۲ یا ۱/۲ اندازه است. ولی دقت نمایید که فاصله حدودی شیر قطع کننده گاز که توسط لوله وصل شده تا دستگاه مورد نظر است بیشتر از یک متر نشود.

مهم ترین نکات در لوله کشی گاز چیست

  1. باید حتما علمک گاز را بتن نمایید.
  2. باید تعادل علمک گاز را دقیق تنظیم کنید و هیچ گونه انحرافی به طرفین و عقب و جلو نداشته باشد.
  3. اگر رگلاتور به علمک متصل شده باشد، برای ایجاد انشعاب دوباره پیمانکار باید یک عدد سه راهی فشار قوی به جنس سیاه فولادی برای نصب نمودن لوله رابط باید استفاده نماید.
  4. باید به صورت کاملا دقیق و درست لوله رابط را نصب کرده و به سر علمک گاز منطبق نمایید.
  5. لوله رابط باید ارتفاعی به اندازه ۲ متر یا ۲ متر و ۲۰ سانت داشته باشد و در دید افراد باشد.
  6. در کنتور گاز باید شیر قفلی طرف چپ و شیر کنتور در طرف راست قرار می گیرد.
  7. در فاصله تقریبی ۱.۵ متری پایین و دور کنتور نباید هیچگونه انشعاباتی در اطراف آن باشد و همچنین باید به طور کامل آزاد و باز باشد تا دریچه قطع نمای کنتور به آسانی امکان دسترسی داشته باشد.
  8. برای لوله های اتصالات مشترک و منیفولد و انشعاباتی که از یک لوله گرفته می شود حتما یک شیر قطع کننده تعبیه کنید.
  9. شیر اصلی آن باید طوری نصب گردد که در قسمت پشتی کنتور نباشد.
  10. لوله اتصال به هیچ وجه نباید زیر خاک دفن گردد.
  11. برای انجام محاسبات سایز لوله باید بلند ترین مسیر لوله از علمک تا شعله محاسبه گردد و اگر فاصله رابط در انجام محاسبه سایز لحاظ نگردد، اندازه گیری ها نادرست خواهد بود.
  12. اگر روش لوله کشی شما بارفیکس است نباید بیشتر از سه متر طول لوله را ادامه دهید. اگر طول لوله از سه متر بیشتر شد باید برای لوله یک ساپورت پیش بینی نمایید.
  13. به هیچ عنوان نباید برای گرفتن انشعاب لوله را سوراخ کرد.
  14. در زمان اجرای کار باید حتما نقشه ها را بررسی کرده و کار اجرا شده را منطبق با نقشه انجام دهید.
  15. در فضای آزاد باید برای لوله های طولانی و بیشتر از سه متر باید در فاصله های سه متری ی بس برای نگه داشتن و پشتیبان لوله استفاده کرد.
  16. لوله های گاز را قبل از اجرای کار باید با استفاده از یک سنباده به خوبی تمیز کرده و ضد زنگ بزنید و در ادامه از یک رنگ طوسی روشن برای سطح لوله استفاده نمایید.
  17. برای لوله کشی های مربوط به مغازه حتما باید از لوله های سایز ۱ استفاده نمایید.
  18. برای استفاده از بخاری های دیواری شیر گاز باید حتما در ارتفاع بالا و حدود یک متر و بیست سانت بالا تر از کف زمین نصب نمود. همچنین دود کش نیز باید در همین فاصله نصب گردد.
  19. اگر دودکش بخاری را در دیوار غربی خانه نصب کرده اید به علت اینکه در مسیر وزش باد قرار دارد باید بررسی گردد. روش تست کردن دودکش به این صورت می باشد که باید مقداری روزنامه را آتش زد و در قسمت دهانه دودکش قرار دهید، اگر آتش درون دود کش خاموش شد به این معنا است که دودکش به اندازه کافی لازم ندارد و امکان دارد دچار انسداد شده باشد.
  20. باید تمامی شیر های روی لوله یا دیوار را در سمت مخالف دستگاه نصب نمایید. به طور مثال شیر روشنایی باید به شکل عمود بر دیوار و شیر بخاری باید در سمت راست نصب گردد.
  21.  در مرکز های تجاری بزرگ مانند داروخانه ها، رنگ فروشی ها، تعویض روغنی ها و سم فروشی ها ممنوع می باشد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  کاربرد شیشه در صنعت ساختمان سازی چیست

نکات لوله کشی گاز

هزینه های مربوط به لوله کشی گاز چقدر است

هزینه خطوط گاز به عوامل زیادی بستگی دارد. مهم ترین عامل هایی که بر هزینه های گاز کشی تأثیر گذار است، تعداد طبقه ها، تعداد انشعاب های انتقال و همچنین متراژ محیط کار می باشد که هزینه آخر کار گاز کشی را تعیین می نماید. هر پروژه تکمیل شده را می توان با قیمت های متفاوتی تکمیل کرد. لوله کشی های گاز برای مصارف مسکونی، مصارف اداری و مصارف تجاری و همچنین خیلی از فضاها و جا های دیگر در نظر گرفته شده است. خطوط مربوط به گاز نیز بر اساس اندازه کار انجام شده محاسبه می شود. ممکن است بخشی از اعمال کلی و یا بخشی از کارها ریز تر باشد که در هزینه کلی آن نیز تاثیرگذار است. مرحله های لوله کشی گاز تجاری و خانگی نیز بر میزان هزینه ها تاثیر زیادی دارد.

نتیجه گیری

در لوله کشی گاز نکات بسیار مهمی وجود دارد که در این متن از آی بک امداد تلاش کردیم در رابطه با این موضوع مهم توضیحات بسیار مهمی را برای شما شرح داده ایم. مطلع باشید که مرحله های لوله کشی گاز خیلی دارای حساسیت است و در هنگام کار باید دقت های مورد نیاز را رعایت نمایید.

مراحل لوله کشی گاز

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

در این مقاله در رابطه با روش های لوله کشی گاز و مهم ترین نکات آن توضیحاتی شرح داده ایم.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا