دیوارپوش چیست؟ | معرفی انواع مختلف دیوارپوش
با افزایش سرعت تغییرات و گردش اطلاعات در دنیای دکوراسیون داخلی و مد، این روزها بیشتر مردم به طراحی داخلی منازل خود بسیار علاقه پیدا کرده و در صدد آن می باشند که شیک ترین و مدرن ترین طراحی ها را در فضایی که بیشتر عمر خود را در آن سپری می نمایند به کار بگیرند. برخی افراد حتی قادر به پرداخت هزینه های زیادی نیستند و به همین خاطر به دنبال راه حل هایی می باشند که محیط خود را زیباتر جلوه دهند و لذت و آرامش بیشتری از آن ببرند. دیوارپوش از جمله ابزارهای مهمی جهت به روز رسانی و تغییرات داخلی منزل و یا محل کار می باشد که با توجه به جنس، بافت، طرح و رنگی که دارند قادر می باشند نیاز اغلب افراد را برآورده کنند.
دیوارپوش چیست؟
دیوارپوش یک کلمه دربرگیرنده و جامع می باشد و عموماً هر چیزی که دیوار را بپوشاند دیوارپوش گفته می شود. این ماده می تواند کاغذ دیواری، رنگ، شیشه، سنگ و یا هر چیز دیگری نیز باشد. ممکن است این کلمه به گوش شما نخورده باشد و یا نسبتاً جدید باشد اما قطعاً نمونه هایی از آن را در اداره ها، خانه ها، دفترها و سایر مکان ها مشاهده نموده اید. تنوع دیوارپوش این روزها آنقدر زیاد شده که می توان آن را با هر زمینه، رنگ و موضوعی مطابقت داد و روح و جان تازه ای به محل کار و یا منزل بخشید.
کاربرد دیوارپوش چیست؟
همانطور که گفتیم دیوارپوش در انواع و اقسام مختلف طرح ها و رنگ ها قابل دسترسی می باشد و همچنین جنس های گوناگونی نیز دارد. بدیهی است این دیوارپوش ها در کنار زیبایی که دارند کاربردهایی مثل عایق حرارتی، عایق صوتی، عایق رطوبتی، محافظت از دیوار، استحکام بخشی و … را نیز بر اساس ضخامت و جنس خود دارا می باشند. به همین خاطر از دیوارپوش می توان در سالن پذیرایی، اتاق خواب و … بهره برد. دیوارپوش آشپزخانه به طور معمول از جنس PVC و ضد رطوبت می باشد و قابلیت شست و شو دارد و به راحتی می توان مشکل نظافت آن را برطرف کرد. از دیوارپوش های مدرن و شیک که دارای طرح های خاصی هستند نیز می توان برای فضاهای اداری بهره برد.
معرفی انواع مختلف دیوارپوش
همانطور که گفتیم یکی از وظایف مهم دیوارپوش ها علاوه بر زیبا ساختن دیوارهای خانه و یا محل کار محافظت از دیوار می باشد. از ابتدایی ترین و ساده ترین دیوارپوش ها رنگ می باشد. رنگ نیز می تواند دیوار خانه را بسیار زیبا جلوه داده و علاوه بر آن در برابر رطوبت و خوردگی آن را محافظت می کند. کاغذ دیواری نیز می تواند این کاربرد را داشته باشد ولی پیشرفت دکوراسیون داخلی و صنعت مد به خلق دیوارپوش های زیباتر و مدرن تر منتهی شده است و دست کاربران را علاوه بر طرح و رنگ در انتخاب جنس و بافت دیوارپوش باز می گذارد. در ادامه مطلب انواع مختلف دیوارپوش ها را معرفی می کنیم.
دیوارپوش کاغذی
کاغذ دیواری یا دیوارپوش کاغذی در طرح ها و رنگ های متنوعی به بازار عرضه شده است. چاپ هر رنگ و طرح بر روی کاغذهای مخصوصی امکان پذیر می باشد و می توان این کاغذها را با هر محیط نیز ست کرد. از دیگر شاخصه های مثبت کاغذ دیواری به قابلیت شست و شوی آنها، قابلیت برداشتن آسان، قابلیت نقاشی روی آن، هزینه نسبتا ارزان و سرعت بالای کار می توانیم اشاره کنیم. با پیشرفت تکنولوژی کاغذ دیواری ها در انواع مختلف و قابلیت های خاصی به بازار عرضه شده اند که از آن جمله می توانیم به کاغذ دیواری ال ای دی دار، ضد زلزله، ضد امواج مغناطیسی و سه بعدی اشاره کرد.
دیوارپوش پارچه ای
معمولا دیوارپوش پارچه ای بسیار شبیه به کاغذ دیواری می باشد ولی ویژگی که آن را از کاغذ دیواری متمایز می کند این است که از الیاف ارگانیک و طبیعی ساخته شده و به همین خاطر سازگاری با محیط زیست دارد. عمر دیوارپوش پارچه ای نسبت به کاغذی بسیار بیشتر است و نصب آن نیز راحت تر انجام می شود. در این نوع از دیوارپوش ها مثل کاغذ دیواری کاربران می توانند طرح و رنگ دلخواه خود را انتخاب کنند.
دیوارپوش PVC
همانطور که از نام دیوارپوش PVC پیداست این دیوارپوش از ماده شیمیایی مصنوعی تشکیل شده و در برابر حرارت و آب نفوذ ناپذیر می باشد و آلودگی را به خود جذب نمی کند. علاوه بر آن دوام بالایی دارد و خیلی راحت تمیز و شسته می شود. این نوع دیوارپوش بیشتر برای مکان های پر رفت و آمد و عمومی مناسب می باشد. تنوع بافت، طرح و رنگ دیوارپوش PVC بسیار بالاست و حتی می توان آن را در طرح های سفارشی هم چاپ نمود. دیوارپوش PVC از دیوارپوش پارچه ای و کاغذ دیواری گران تر است ولی با توجه به آنکه طول عمر بالایی دارد می توان از آن در بیمارستان ها، اداره ها، مدرسه ها و سایر مکان ها استفاده نمود. همچنین از دیوارپوش PVC می توان برای اتاق خواب و منزل هم استفاده کرد.
دیوارپوش چرمی
این نوع دیوارپوش هم دارای جنس های مختلفی می باشد و در پنل های سه بعدی با اندازه های ۳۰ در ۶۰ و یا ۴۰ در ۴۰ در بازار وجود دارد و از کنار هم قرار گرفتن آنها فضای لوکس و شیکی به وجود می آید. ضخامت دیوارپوش چرمی قابل تغییر می باشد و بر اساس اقلیمی که شما در آنجا زندگی می کنید میvتوانید به تعدیل دمای محیط خانه و یا محل کار خود بپردازید تا در مصرف برق و گاز صرفه جویی شود. این دیوارپوش شیک به طور معمول در محیط های اداری استفاده می شود و دارای الگوها و طرح های متفاوتی میباشد. این پوشش ها در برابر صدا، حرارت و رطوبت مقاوم می باشند و بیشترین کاربرد آنها در لابی هتل، سالن همایش، بخش پذیرش بیمارستان، اداره ها و یا منازل می باشد.
دیوارپوش سه بعدی
یکی از جدیدترین ابتکارها که در زمینه طراحی به وجود آمده است دیوارپوش سه بعدی می باشد. این دیوارپوش تنوع زیادی در طرح و رنگ دارد و دیوارهای شما را از صافی و یکدستی خلاص می کند و فضای دلنشین و پویایی به زندگی و محل کار شما می بخشد. به طور معمول دیوارپوش سه بعدی ضد رطوبت و عایق حرارتی و صوتی است و وزن کم آنها موجب می شود که خیلی سریع و راحت نصب شود. نصب دیوارپوش سه بعدی به درزگیری و همچنین رنگ کاری نیز نیاز ندارد. این دیوارپوش خیلی راحت تمیز و شسته می شود و برای محیط هایی که تردد در آنجا زیاد است کاربرد دارد.
دیوارپوش آکوستیک
این نوع دیوارپوش که آکوستیک نامیده می شود یک دیوارپوش عایق صدا بوده و ساختار آن از یک لایه عایق صوتی مثل پشم سنگ و یک لایه روکش مانند PVC، سه بعدی، چرم و یا هر روکش دیگری تشکیل شده است. از دیوارپوش آکوستیک معمولاً در کلاس های موسیقی و استودیوها استفاده می شود تا کمترین میزان صدا را به محیط بیرون انتقال دهد.
دیوارپوش چوبی
دیوارپوش چوبی می تواند زیبایی خاصی به محل کار یا منزل شما ببخشد. این دیوارپوش در اصل از ورقه چوبی که دارای طرح ها و ضخامت های مختلفی است ساخته شده و دوام خوبی دارد ولی باید بدانید که نگهداری و مراقبت از آن باید با دقت کامل انجام شود. دیوارپوش چوبی علاوه بر زیبایی، عایق حرارتی و عایق صوتی می باشد و همچنین محافظت از دیوار را نیز به عهده دارد.
دیوارپوش شیشه ای
دیوارپوش شیشه ای یکی از ابزارهای ساده، متنوع و جذاب جهت زیبایی بخشیدن به زندگی و محیط کار شما می باشد. این دیوارپوش به شکل تکی و هم به شکل ترکیبی با دیگر دیوارپوش ها به کار برده می شود و جلوه خاصی را به دیوارهای خانه شما خواهد داد. دیوارپوش شیشه ای نیز در طرح ها و رنگ های مختلفی به بازار عرضه شده و دارای الگوهای جذاب و ظریفی می باشد.
دیوارپوش سنگی
دیوارپوش سنگی به طور معمول از قطعات درشت و ریز سنگ های خاصی که شکل زیبایی دارند و کنار هم چیده می شوند ساخته شده است. این دیوارپوش به شکل یکپارچه در همه خانه ها کاربرد ندارد و به طور معمول در فضای ویژه ای از آن استفاده می گردد. به عنوان مثال می توان از دیوارپوش سنگی در دیوار پشت تلویزیون، دیوار اطراف شومینه و … استفاده کرد. دیوارپوش سنگی در رنگ ها، طرح ها و بافت های متنوع تولید شده است.
دیوارپوش قابل شست و شو
هر کدام از مواردی که از آنها در بالا نام بردیم می تواند یک دیوارپوش قابل شست و شو باشد. به عنوان مثال دیوارپوش PVC، دیوارپوش کاغذی، دیوارپوش سه بعدی دارای خاصیت شست و شو هستند و می توانید با خیال راحت آنها را با آب و مواد شوینده تمیز کنید. دیوارپوشی که دارای قابلیت شست و شو باشد به طور معمول در مکان هایی که پر رفت و آمد هستند و رعایت بهداشت در آنجا ضروری می باشد به کار برده می شود.
سخن پایانی
در این مقاله از مجله آی بک انواع مختلف دیوارپوش را به شما عزیزان معرفی کردیم و خاصیت و قابلیت های هر کدام را توضیح دادیم. شما می توانید با توجه به انتظار و سلیقه خود یک نوع دیوارپوش را انتخاب کنید و بر اساس سبک دکوراسیون داخلی آن را در خانه و یا محل کار خود به کار بگیرید. با انتخاب یک دیوارپوش که رنگ و طرح آن بر اساس سلیقه و دلخواه شما باشد می توانید فضایی لذت بخش و دل انگیز را تجربه نمایید.
دیوارپوش چیست؟
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
دیوارپوش چیست؟ معرفی انواع مختلف دیوارپوش