مجله سلامت پوست

بیماری های پوستی که استرس عامل آن ها هستند کدام است؟

می توان گفت اکثر افراد در طول روز به میزانی استرس را تجربه می کنند، استرس در صورتی که به میزان کم بوده و در جهت مثبت و کمک کننده به شخص باشد تا کارها و فعالیت های خود را به خوبی انجام دهد مفید است اما چنانچه استرس مزمن باشد و سلامت روح و جسم فرد را به خطر اندازد و سبب بروز عوارض جانبی گردد این استرس مضر است و باید در جهت کاهش و از بین بردن آن تلاش نمود. همانطور که می دانید پوست بزرگ‌ ترین اندام بدن می باشد و ارتباط مستقیمی با اعصاب بدن دارد، استرس یکی از رایج ترین دلایل مشکلات پوستی به شمار می آید و در بسیاری از موارد سبب تشدید مشکلات پوستی نیز می گردد. در بسیاری از مواقع می توانید نشانه های استرس را روی پوست خود مشاهده کنید در صورتی که با تاثیرات استرس روی پوست آشنا باشید می توانید سریع تر به درمان و کنترل آن بپردازید تا مانع از تشدید مشکلات پوستی گردید چرا که بسیاری از قسمت های پوست قابل دیدن است و وجود مشکلات روی آن نه تنها برای شخص خوشایند نیست بلکه حضور در اجتماع و اعتماد بنفس فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

new theme

آیا استرس روی پوست تاثیرگذار است؟ 

شاید برای شما نیز این سوال پیش آید که استرس چگونه می تواند روی پوست تاثیر بگذارد و تا چه حد برای پوست آسیب زا می باشد، در واقع استرس عکس العمل بدن به شرایط و فشار های زندگی است که می تواند به واکنش های عاطفی و فیزیکی منجر گردد. همان طور که پیش از این بیان کردیم استرس همیشه بد نیست و واکنش طبیعی بدن به یک موقعیت تنش زا است که می تواند برای انسان مفید نیز باشد، هنگام داشتن یک جلسه مهم کاری، روبرو شدن با یک امتحان سخت در مدرسه یا موقع تحویل یک پروژه کاری و بسیاری از موقعیت های دیگر که انسان همواره با آن ها مواجه می گردد می تواند باعث بروز استرس گردد.

 

با افزایش استرس میزان بیشتری از هورمون های آدرنالین و کورتیزول از مغز به بدن ارسال می گردد که این امر موجب افزایش ضربان قلب و فرستادن خون بیشتر به اندام های بدن می شود، از این رو هنگامی که انسان در طول روز استرس بیش از حد را تجربه کند ممکن است سلامتی او با تهدید جدی مواجه گردد. براساس تحقیقات صورت گرفته حتی استرس خفیف نیز برای پوست مضر است و سلامت آن را به خطر می اندازد و نیز مشکلات پوستی را تشدید می کند، همچنین بروز این استرس ها نه تنها موجب آسیب پذیر تر شدن پوست شده بلکه روند بهبودی مشکلات پوستی را نیز سخت تر می کند.

بیماری های پوستی که استرس آن ها را ایجاد می کند

استرس بیش از حد برای کل بدن مضر بوده و آسیب های زیادی را به آن متحمل می سازد پوست نیز از این قاعده مستثنا نیست و در اثر استرس با آسیب های جدی مواجه می شود، راش های عصبی و تعریق بیش از حد از مشکلات پوستی ناشی از استرس به شمار می آیند که می توانند برای شخص ناخوشایند و آزار دهنده باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مزوتراپی مو چیست | مزوتراپی مو چه تاثیری روی مو دارد؟

راش های عصبی 

هنگام بروز استرس بدن هیستامین زیادی تولید می کند که به آن ماده شیمیایی آلرژی نیز گفته می شود، بروز این شرایط سبب شده تا پوست مانند شرایطی که یک واکنش آلرژیک را تجربه می کند عمل نماید و نتیجه این شرایط ایجاد راش های عصبی می باشد. شاید برخی افراد راش های عصبی را با کهیر های معمولی یکسان دانند اما این دو با هم تفاوت دارند، راش های عصبی به شکل توده های برآمده و گاهی بزرگ وجود دارند که می توان آن ها را به شکل دسته های کوچک یا دسته های بزرگ مشاهده نمود که در بیشتر مواقع همراه با خارش و سوزش هستند. اما کهیرهای که در اثر استرس ایجاد می شوند خطر جدی برای انسان ندارند و مشکلی در نفس کشیدن ایجاد نمی کنند، با این حال نیازی به نگرانی نیست چرا که راش های استرس در بیشتر مواقع خود به خود از بین می روند، اما چنانچه احساس می کنید کهیرهای ظاهر شده در اثر یک واکنش آلرژیک رخ داده اند حتما به پزشک مراجعه کنید.

تعریق مزمن 

بسیاری از ما هنگام ناراحتی و عصبی شدن این احساس را تجربه کردیم که به شدت عرق کرده ایم، بروز تعریق زیاد یک واکنش بیولوژیکی طبیعی بدن است. تعریقی که در اثر احساسات ایجاد شده از غدد آپوکرین که در سر، کشاله ران و زیر بغل ها وجود دارد ترشح می گردد و غلیظ تر و چرب تر از عرقی می باشد که هنگام ورزش و فعالیت های بدنی تولید می شود.

 

برای مقابله با تعریق زیاد بدن که حس ناخوشایندی ایجاد کرده و روی اعتماد بنفس شخص اثرگذار است باید سعی کنید به کمک راهکارهایی تا حد امکان استرس را کاهش دهید همچنین استفاده از لباس های نخی و آزاد، استفاده از ضد تعریق ها و دوش گرفتن منظم نیز می تواند در کاهش تعریق به شما کمک کند. بنابراین باید مانع از تعریق زیاد شد چرا که این عرق می تواند شرایط را برای رشد باکتری ها فراهم آورد و سبب بروز عفونت گردد.

بیماری های پوستی که استرس آن ها را تشدید می کند

با وجود اینکه استرس عامل همه مشکلات پوستی نیست اما سبب تشدید مشکلات پوستی می گردد، از مشکلات پوستی که استرس موجب بدتر شدن آن ها می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد.

استرسپسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی بوده که عوارض آن در سطح پوست قابل مشاهده است، در شرایط استرس شدید این بیماری وخیم تر می گردد. از این رو یافتن راهکارهایی جهت کاهش استرس برای مدیریت نمودن بیماری پسوریازیس بسیار حائز اهمیت است چرا که طبق مطالعات نیز کاهش استرس در افرادی که بیماری پسوریازیس دارند با بهبود سریع علائم پوستی همراه می باشد.

آکنه

بروز استرس شدید برای کسانی که مستعد ابتلا به آکنه هستند سبب تشدید این وضعیت می گردد، در شرایط استرس شدید هورمون کورتیزول بیشتر از قبل تولید می شود و شخص تحت این شرایط آکنه را تجربه می کند. یکسری از راهکارها چون ورزش، خواب کافی، یوگا و مواردی از این قبیل می تواند در کاهش استرس و کاهش خطر ابتلا به آکنه بسیار موثر باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مراقبت از پوست | باورهای نادرست در مورد مراقبت از پوست

اگزما

اگزما را می توان‌ با علائمی چون بثورات قرمز و خارش پوست مشاهده نمود که در شرایط استرس شدید این علائم بدتر خواهد شد. زمانی که شخص در شرایط ناراحتی و عصبانیت قرار دارد هورمون های استرس باعث التهاب بدن می شوند و تحریک پوست را در پی دارد، حتی فشارهای جسمی نیز می تواند شرایط اگزما را بدتر کند.

new theme

پیری پوست 

یکی دیگر از عوارض استرس زیاد برای پوست افرایش روند پیری پوست و بروز چین و چروک است، با وجود اینکه هنوز علت این مکانیسم مشخص نشده اما طبق تحقیقات صورت گرفته در شرایط استرس شدید نوراپی نفرین و کورتیزول ترشح شده و موجب آسیب دیدن DNA می گردد.

تب خال 

با وجود اینکه تب خال یک بیماری ویروسی به شمار می آید اما استرس می تواند موجب تشدید آن گردد، چرا که استرس سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و همین امر سبب افزایش حساسیت به بیماری های ویروسی نظیر آنفولانزا، سرماخوردگی و تب خال می شود.

راهکارهایی جهت کاهش استرس 

با داشتن یک سبک زندگی سالم می توانید به کنترل میزان استرس و مشکلات پوستی ناشی از آن کمک کنید.

خواب کافی

خواب کافی و با کیفیت تاثیر زیادی بر سلامت کلی بدن دارد و کسانی که خواب به اندازه ای دارند نسبت به دیگران استرس کمتری تجربه می کنند.

رژیم غذایی ضد التهاب 

استرس سبب افزایش سطح کورتیزول می گردد که به دنبال آن التهاب و مشکلات پوستی ایجاد می شود اما با داشتن یک رژیم غذایی مناسب می توانید سطح کورتیزول را کاهش دهید. استفاده از یک رژیم سرشار از میوه، سبزی، ویتامین ها، منیزیم و اسیدهای چرب و نیز پرهیز از غذاهای فرآوری شده موثر است.

ورزش منظم 

یکی دیگر از راه های کاهش استرس انجام ورزش منظم می باشد این کار سبب کاهش سطح هورمون های کورتیزول و آدرنالین و افزایش سطح اندورفین می شود.

استفاده از تکنیک های کنترل استرس 

در بیشتر مواقع نمی توان از استرس دوری کرد اما می توان نحوه واکنش به استرس را تغییر داد، شما می توانید با قرار دادن برخی از تکنیک های مدیریت استرس در برنامه روزانه خود استرس خود را تا حد زیادی کنترل نمایید. راهکارهایی چون مدیتیشن، یوگا، خیال پردازی ذهنی هدایت شده، تنفس عمیق و نوشتن خاطرات می توانند در کنترل استرس تاثیر زیادی داشته باشند.

استرسروتین مراقبت از پوست 

با وجود اینکه کنترل استرس جهت جلوگیری از مشکلات پوستی از اهمیت زیادی برخوردار است اما رسیدگی و مراقبت از پوست نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. بنابراین یک روتین مراقبت از پوست داشته باشید و به سلامت پوست خود اهمیت دهید، برای این کار از محصولات با کیفیت و مناسب با نوع پوست خود استفاده کنید.

 

با وجود اینکه امروزه استرس به بخشی جدای ناپذیر از زندگی تبدیل شده و نمی توان آن را کامل از بین برد اما با کمک یکسری راهکارها می توان در جهت کاهش آن تلاش نمود. آسیب هایی که استرس به پوست متحمل می سازد را نادیده نگیرید چرا که پوست نه تنها در زیبایی ظاهری فرد بسیار تاثیرگذار است بلکه به حفظ سلامت بدن کمک می کند.

 

بیماری های پوستی که استرس عامل آن ها هستند

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله آشنایی با بیماری های پوستی که استرس عامل آن ها هستند

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا