تعمیرات کولر گازی

آموزش کامل شستشوی پنل خارجی کولر گازی (اسپلیت)

وقتی وارد فصول گرم سال می شوید بیشتر افراد برای خنک کردن خانه از کولر های گازی استفاده می کنند. قبل از روشن کردن دستگاه باید اقدام به سرویس کولر گازی نمایید. با این کار می توانید سلامت دستگاه و کارایی کولر را تضمین کنید. سرویس اسپلیت شامل بررسی کردن میزان گاز کولر گازی و شارژ آن، بررسی کردن آمپر، شستشوی پنل خارجی کولر گازی و شستشوی پنل داخلی کولر گازی است. شستشوی پنل خارجی کولر گازی دارای نکات بسیار مهمی است که با رعایت آن می توانید به بهترین شکل این کار را انجام دهید.

روش های شستشوی پنل خارجی کولر گازی

اگر تخصص کافی برای شستشوی پنل خارجی اسپلیت و سرویس کولر گازی ندارید بهتر است برای این کار از تعمیرکاران کولر گازی کمک بگیرید. زیرا در صورت نداشتن تخصص احتمال دارد به دستگاه آسیب های جبران ناپذیری وارد کنید. مرحله های شستشوی پنل خارجی اسپلیت به شرح زیر است:

  • ابتدا باید اقدام به قطع کردن برق کولر گازی نمایید.
  • در ادامه باید فن قسمت بیرونی اسپلیت را نظافت کنید.
  • بعد از آن نوبت به پاک کردن پره ها می رسد.
  • برای خارج کردن فن باید درب یونیت بیرونی را باز کنید.
  • پره های دستگاه را با شلنگ آب به خوبی شستشو دهید و منتظر بمانید تا خشک شوند.
  • دوباره قطعات را به جای خود ببندید و دستگاه را روشن نمایید.

روش های شستشوی پنل بیرونی اسپلیت

اگر یک کارواش خانگی در منزل خود دارید می توانید به کمک آن به راحتی قسمت کنار و پشت پنل خارجی و کندانسور را به خوبی تمیز کنید. اگر کارواش خانگی ندارید می توانید از شلنگ آب پر فشار برای این کار استفاده نمایید. توجه داشته باشید که تمام آلودگی های این قسمت ها را شستشو دهید.

اگر با مسائل فنی تا حدودی آشنا هستید می توانید درب کندانسور را باز نمایید و پره های این قسمت را نیز با استفاده از فشار آب شستشو دهید و بعد این قسمت ها را باید خشک کنید. تا خشک نشدن کامل قطعات از روشن کردن آن خودداری نمایید.

مرحله های شستشوی پنل خارجی کولر گازی

برای اینکه از هر گونه آسیبی در زمان شستشوی کولر گازی جلوگیری کنید بهتر است که قبل از شروع به شستشو دستگاه را از برق بکشید. اگر در این زمینه به اندازه کافی تخصص ندارید و نگران آسیب رساندن به دستگاه هستید حتما برای سرویس دوره ای دستگاه از تعمیرکاران معتبر در این زمینه کمک بگیرید. مراحل شستشوی پنل بیرونی اسپلیت به شرح زیر است:

فن خارجی کولر گازی را تمیز کنید

بعد از اینکه برق کولر گازی را قطع کردید باید به کمک جارو برقی یا یک برس فن دستگاه را به خوبی تمیز نمایید. به صورت افقی و عمودی باید جارو برقی را بر روی پره های کولر بکشید تا تمامی گرد و غبار و کثیفی هایی که بر روی آن وجود دارد پاک شود و هیچ گونه آلودگی بر روی پره ها باقی نمایند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای نصب و راه اندازی کولر گازی جنرال گلد

فن خارجی کولر گازی را تمیز کنید

پره های فلزی کولر گازی را تمیز کنید

در صورتی که نیاز است باید با کمک یک چاقوی بزرگ پره های فلزی اسپلیت را صاف نمایید. برای اینکه مطمئن شوید کولر گازی به خوبی کار می کند باید از صاف بودن تمامی پره ها اطمینان پیدا کنید. در ادامه با استفاده از یک برس مخصوص تمامی این پره ها را به خوبی نظافت نمایید.

یونیت بیرونی کولر گازی را باز کنید و فن را خارج نمایید

بعد از اینکه یونیت خارجی را باز کردید و فن را بیرون آورید باید اقدام به تمیز کردن گرد و غبار در کندانسور کولر گازی نمایید. به علت اینکه کندانسور و فن به یکدیگر متصل هستند نمی توانید به صورت کامل فن را از دستگاه خارج کنید.

اگر به موقع اقدام به تمیز کردن پره های کندانسور نکنید علاوه بر اینکه باعث کاهش عملکرد دستگاه می شود می تواند موجب افزایش فشار بر روی کندانسور می گردد. این موضوع موجب می شود دستگاه دچار مشکلات و خرابی شود که هزینه تعمیرات بسیار بالایی را خواهد داشت.

چگونه پنل بیرونی و پره های کولر گازی را شستشو دهیم

شما می توانید به راحتی پره های کولر گازی را با استفاده از برس و شلنگ آب شستشو دهید. البته دقت کنید که تا خشک شدن پره ها آن ها را به دستگاه متصل نکنید. در زمان شستشو دقت نمایید که به پره ها فشار زیادی وارد نکنید. با شستشوی پره های متصل به کندانسور کولر گازی کارایی این دستگاه را بهتر می کنید. همچنین می توانید در مواقعی که پره های کندانسور کثیفی زیادی دارند از مواد شوینده برای شستشوی آن ها استفاده نمایید.

جعبه برق کندانسور را تمیز کنید

بعد از اینکه گرد و غبار دستگاه را به خوبی تمیز کردید باید جعبه برق کندانسور را بررسی نمایید و در صورت کثیف بودن این قطعه آن را به خوبی تمیز کنید. به این علت که جعبه برق کندانسور نیز قسمتی از پنل خارجی می باشد و تمیز کردن آن به افزایش عملکرد دستگاه کمک شایانی می نماید.

قطعات جدا شده کولر گازی را دوباره وصل کنید و دستگاه را روشن نمایید

قبل از اینکه دوباره کولر گازی را روشن نمایید ابتدا باید قطعات باز شده را دوباره در جای خود ببندید و با ابزار های مناسبی فن را به درون دستگاه برگردانید. بعد از اینکه قطعات دستگاه را در جای خود بستید و مطمئن شدید که به صورت کامل پنل بیرونی خشک شده است اسپلیت را به برق وصل کنید و روشن نمایید.

شستشوی کندانسور کولر گازی چه اهمیتی دارد

شستشوی کمپرسور اسپلیت و یا کولر گازی دارای مزیت ها و نتایج بسیار مثبتی بر روی عملکرد دستگاه است. اگر از این مزایا اطلاع داشته باشید سرویس دوره ای دستگاه را قطعا انجام خواهید داد. برخی از تاثیرات مثبت تمیز کردن کندانسور دستگاه به شرح زیر است:

  • عملکرد کولر گازی را بهبود می بخشد. شستشوی کندانسور به صورت مرتب باعث می گردد که عملکرد کلی کولر گازی بهبود یابد.
  • سر و صدای کندانسور را از بین می برد و تا اندازه زیادی کاهش می دهد.
  • مصرف انرژی کاهش می یابد.
  • عمر کولر گازی افزایش می یابد.
  • برای تعمیرات کولر گازی از پرداخت هزینه های زیاد جلوگیری می کند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش مراحل شارژ گاز کولر گازی | علائم کمبود گاز کولر گازی

شستشوی کندانسور کولر گازی

برای شستشوی کولر گازی از چه موادی می توان استفاده کرد

یکی از بهترین روش ها برای شستشوی کولر های گازی در منزل شستشوی آن با مواد طبیعی است. از مواد ضد عفونی کننده به عنوان مایع تمیز کننده اسپلیت می توانید استفاده کنید و برای بخش های مختلف دستگاه استفاده نمایید و تمام آلودگی ها و بوی بد را به آسانی از بین ببرید. خیلی از کاربران این دستگاه همیشه در پی تولید یک محلول شستشوی مناسب برای این دستگاه هستند که بتوانند با آن پنل دستگاه را به خوبی تمیز کنند. جوهر نمک یکی از موادی است که برای تمیز کردن کولر گازی به شما پیشنهاد داده ایم.

یکی از بهترین مواد طبیعی که برای تمیز کردن کولر گازی می توانید از آن استفاده کنید جوهر نمک است که برای بخش های مختلف دستگاه می توانید از آن استفاده کنید. برای این کار باید محلولی از ترکیب جوهر نمک و آب آماده کنید و با استفاده از آن بخش های مختلف کولر گازی دو تکه و پنجره ای را تمیز نمایید. بعد از اینکه محلول را در محل های مورد نظر اسپری کردید باید ۳۰ ثانیه منتظر بمانید و بلافاصله محل را با آب زیاد شستشو دهید.

کمپرسور کولر گازی را چگونه تمیز کنیم

برای اینکه بتوانید کمپرسور کولر گازی را شستشو دهید باید اول پنل بیرونی را باز کنید و بعد از رسیدن به کمپرسور دستگاه شروع به تمیز کردن آن نمایید. ابتدا باید تمامی خاک ها و گرد و غباری که روی موتور وجود دارد را به خوبی نظافت نمایید و سیم پیچ های کمپرسور را به خوبی محکم کنید. برای تمیز کردن این قسمت باید از برس ها یا فرچه های نرم استفاده نمایید. در شستشوی بدنه کمپرسور می توانید از محلول مناسب استفاده کنید. اما در زمان شستشو باید توجه کنید که به قطعات داخلی موتور آبی وارد نگردد. بعد از اینکه این قطعه را شستشو دادید از روشن کردن آن بلافاصله خودداری نمایید. باید به مدت چند ساعت منتظر بمانید که کمپرسور به خوبی خشک گردد. چونکه اگر آب درون موتور باشد و دستگاه را روشن کنید احتمال دارد اتفاقات خطرناکی مانند برق گرفتگی و یا سوختن دستگاه اتفاق بیافتد.

چند ساعت بعد از شستشوی اسپلیت می توان آن را روشن کرد

پس از نظافت کردن قسمت های مختلف پنل خارجی اسپلیت به هیچ عنوان نباید دستگاه را بلافاصله به برق زد و روشن نمود. حداقل باید ۲ ساعت زمان دهید تا موتور دستگاه به خوبی خشک گردد. اگر درون دستگاه آب بماند و دستگاه را روشن کنید امکان دارد موتور کولر گازی یا اسپلیت دچار سوختگی شود.

نتیجه گیری

یکی از اصلی ترین دلایل خنک نکردن اسپلیت کثیف بودن کندانسور است. برای پیشگیری از خرابی های کندانسور و همینطور دیگر قطعه ها باید به صورت مرتب پنل خارجی اسپلیت را به صورت مرتب تمیز نمایید. اگر در رابطه با شستشوی پنل خارجی کولر گازی به اندازه کافی دانش و علم ندارید برای اینکه از مشکلات احتمالی دستگاه جلوگیری کنید حتما از تعمیرکاران حرفه ای و متخصص در این زمینه استفاده نمایید.

نحوه شستشوی پنل بیرونی کولر گازی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

در این مقاله با روش های شستشوی پنل بیرونی اسپلیت به صورت مرحله به مرحله آشنا می شوید.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا