خدمات آموزشی

ترفندهای موثر و کارآمد برای آموزش جدول ضرب به کودکان

آموزش جدول ضرب به کودکان با روشی سریع و آسان | راحتترین روش یادگیری جدول ضرب

شاید شما هم از آن دست افرادی باشید که از حفظ کردن جدول ضرب در دوران دبستان خاطرات تلخ و شیرینی داشته باشید. جدول ضرب از مهمترین و پایه ای ترین مفاهیم درسی دوران ابتدایی است که از پایه سوم آغاز می شود. برای آموزش سریع جدول ضرب به کودکان با گذاشتن زمان برای این کار، به کار بردن روش های هوشمندانه و داشتن حوصله، می توان ذهنیت مثبتی در خاطر کودکان در یادگیری این مبحث ایجاد کرد. تسلط داشتن بر جدول ضرب، مهارتی است که تا قبل از ورود به دوره دبیرستان باید دانش آموز آن را فراگرفته باشد، و از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به همین دلیل استفاده از روش های خلاقانه از جانب والدین و معلمان در آموزش جدول ضرب یک موضوع بسیار مهم می باشد. امروزه از شیوه های بسیاری برای آموزش جدول ضرب مانند شعر و موسیقی و … به کودکان استفاده می شود.

آموزش سریع جدول ضرب به کودکان

جدول ضرب جدا از اینکه از مفاهیم مهم و اولیه ریاضی سال سوم می باشد، اساس مهم در فهم و فراگیری مفاهیم ریاضی در سال های بالاتر به حساب می آید. افزون براین فراگیری درست جدول ضرب با روش های درست، از مشکلاتی همچون استرس ریاضی در مقاطع بالاتر جلوگیری می کند. بهترین روش آموزش سریع جدول ضرب به کودکان این است که، او را با معنای ضرب آشنا سازید.

برای این کار می توانید از سکه و یا میوه استفاده کنید، و یا اینکه عمل جمع را به عمل ضرب کردن ربط دهید. هنگامی که کودک به طور کامل با معنا و کاربرد ضرب آشناییت پیدا کرد، موقع آن است که به شیوه های خلاقانه حفظ کردن جدول ضرب را به او آموزش دهید.

تاریخچه جدول ضرب

تاریخچه این مبحث از درس ریاضی به سالیان دور باز می گردد. دیرینه ترین جدول ضرب شناسایی شده به وسیله بابلی ها در حدود ۴۰۰۰ سال قبل برمی گردد. ولی آن ها پایه ۶۰ را در عوض ۱۰ برای محاسبه به کار می گرفتند. کهن ترین جدولی که با به کارگیری یک مبنا از پایه ۱۰ پیدا شده است، جدول چینی می باشد که در نوار بامبوبی با پیشینه ای حدود ۳۰۵ قبل از میلاد در چین استفاده می شده است. در تاریخچه جدول ضرب، بعضی افراد آن را به ریاضی دان یونان باستان فیثاغورس تخصیص می دهند.

شیوه های آموزش جدول ضرب

رفتن از فراگیری تفریق به فراگیری ضرب از اضطراب آورترین موضوعاتی است که دانش آموز در مدرسه با آن مواجه می شود. ولی نکته اینجاست که تنها دانش آموز با این موضوع مشکل ندارد، بلکه معلمان نیز معمولاً با مفاهیم نادرست، آموزش ضرب را آغاز می کنند و یا اینکه به سرعت تدریس این مبحث را انجام می دهند.

این قضیه باعث دلسردی دانش آموز شده و در نتیجه در یادگیری او اختلال ایجاد می کند. با نهایت امیدواری، امروزه شیوه های هوشمندانه و کاربردی برای برطرف سازی این مشکلات به وجود آمده اند. در ادامه چندین روش آموزش سریع جدول ضرب به کودکان و تمرین آن را شرح می دهیم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  در زمان احساس بوی گاز در خانه چه باید کرد؟

آموزش سریع جدول ضرب به کودکان

آموزش جدول ضرب با بازی

بعضی مواقع تصور یادگیری عمیق جدول ضرب به طور کامل و آموزش آن به سادگی و با بازی، کمی دور از ذهن به نظر می رسد. ولی آموزش جدول ضرب با بازی از لذتبخش ترین شیوه های آموزش جدول ضرب به کودکان می باشد. در این قسمت از مقاله آموزش جدول ضرب به روش نخ و دایره را برای شما شرح می دهیم.

  • در ابتدا دایره ای با شعاع ۲ متر را رسم کنید و اعداد ۰ تا ۹ را با فاصله های مناسبی بر روی آن بنویسید.
  • دو مربع در مرکز دایره بکشید. مربع سمت راستی را یکان و مربع سمت چپی را به دهگان اختصاص دهید.
  • هر دانش آموز روی یک عدد بایستد.
  • گردنبندی به هر دانش آموز بدهید که یک شماره روی آن نوشته شده است.
  • در زمان ضرب اعداد دانش آموز باید با دقت به گردنبند خود در مکان مناسب در یکان یا دهگان بایستد.
  • چنانچه دانش آموز در مکان درست خود قرار نگرفت باید از بازی اخراج شود و گردنبند خود را به دانش آموز دیگری بدهد.

در این شیوه به دلیل تکرار و فضایی شاد و نشاط آور، سبب می شود تا جدول ضرب در ذهن دانش آموز نقش ببندد و خوب ملکه ذهنش شود.

آموزش جدول ضرب با انگشتان دست

در روش آموزش جدول ضرب با انگشتان دست که به ضرب ۶*۹ اختصاص دارد به صورت زیر انجام می شود. فرض می کنیم قرار است ۶*۸ را حساب کنیم:

  • کودک باید انگشتان دو دستش را روبه روی خود بگیرد، و برای هر یک از انگشتان عددی از ۶ تا ۱۰ را در نظر بگیرید.
  • در مرحله بعد، کودک باید انگشتانی که اعداد در نظر گرفته شده را دارند (۶ و ۸) به یکدیگر بچسباند.
  • اکنون تعداد انگشتان به هم وصل شده و اعداد زیر آنها را بشمارد. در این نمونه تعداد انگشتان برابر ۴ می باشد. این عدد را در ۱۰ ضرب می کنیم.
  • بعد از آن تعداد انگشتان بالایی را می شمریم و در همدیگر ضرب می کنیم. تعداد انگشتان ۲*۴ است که جواب آن ۸ است.
  • در نهایت دو عدد حاصل از مراحل گفته شده را با یکدیگر جمع کرده و جواب ۴۸ می باشد.

آموزش جدول ضرب با شعر و موسیقی

یکی از روش های یادگیری ریاضی استفاده از شعر و موسیقی می باشد که در سراسر دنیا از آن بهره گرفته می شود. کودکان با به کارگیری موسیقی می توانند سخت ترین مفاهیم را نیز به ذهن بسپارند. چرا که مغز انسان با موسیقی، لغات و مفاهیم را راحت تر درک کرده و یاد می گیرد. برای آموزش جدول ضرب به طور کامل و تمرین آن با شعر، می توان از برنامه ها و یا فیلم های آموزشی نیز کمک گرفت.

آموزش جدول ضرب کامل با چرتکه

چرتکه از قدیمی ترین ابزار برای انجام محاسبات ریاضی به صورت سریع می باشد. به کار بردن این وسیله قواعد و شرایط خاص خود را دارد، و سبب بالا بردن راندمان عملکرد و گسترش نیمکره های چپ و راست مغز می شود. استفاده از چرتکه برای آموزش سریع جدول ضرب به کودکان دارای فوایدی است. این فواید شامل بهسازی قدرت درک مفاهیم، ارتقا سطح یادگیری، انجام سریعتر محاسبات و بالا بردن اعتماد به نفس می باشد. به کارگیری چرتکه برای آموزش جدول ضرب به کودکان احتیاج به دوره های ویژه ایست که توضیح آن از حوصله این مطلب خارج است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ارتقاء پلی استیشن خود با نصب هارد SSD برروی آن

آموزش جدول ضرب با بازی های فکری و آموزشی

آموزش مسائل ریاضی به روش بازی از شیوه های جدید و امروزی تدریس ریاضی است؛ که روند یادگیری کودکان را راحت تر می کند و سبب درک عمیق تر آن ها از مفاهیم آموزش داده شده می شود. افزون براین بازی های آموزشی و فکری زیادی در عرصه یادگیری عمیق و مفهومی مباحثی همچون مبحث جدول ضرب طراحی و به بازار عرضه شده اند. تکرار و استمرار این بازی ها و تمرین با آن ها در فراگیری معنا و مفهوم جدول ضرب کمک شایانی به کودک خواهد کرد.

آموزش جدول ضرب با تاس

در این روش دبیر باید ۲۰ مکعب مربع را که شبیه به تاس هستند مهیا کرده و به صورت تصادفی در وجه های آن ضرب های مختلف را یادداشت کند. سپس دانش آموزان را به چند دسته تقسیم کند و تعدادی از معکب هایی که روی آن ها تساوی ضرب ها نوشته شده است را در بین آن ها پخش کند. دانش آموزان با هر دفعه ریختن تاس ها و تکرار شدن این روند، به سادگی می توانند جدول ضرب را فراگیرند. همچنین دانش آموزان در زمان بازی باید تاس ها را با همدیگر عوض کنند و این فرایند نیز بر روی فراگیری عمیق آن ها بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

آموزش سریع جدول ضرب به کودکان

نکاتی به منظور آموزش اصولی جدول ضرب

برای آموزش قانون مند جدول ضرب موارد زیر را باید در نظر بگیرید:

  • اصل آموزش تدریجی در آموزش جدول ضرب را باید رعایت کنید. در نتیجه از تعجیل و عجله کردن در آموزش جدول ضرب بپرهیزید.
  • برای یادگیری درست جدول ضرب والدین باید همکاری خوب داشته باشند تا انگیزه در کودک برای یادگیری این مفهوم به وجود آید.
  • برای آموزش جدول ضرب شیوه های مختلف را به کار ببرید.
  • از تندمزاجی، بداخلاقی و تنبیه کودک در آموزش مفهوم جدول ضرب شدیداً خودداری کنید.
  • پیش از هر طبقه بندی، تعداد اجزای هر دسته یا طبقه را به کودک آموزش دهید.

نتیجه گیری

ضرب کردن اعداد در همدیگر از مفاهیم ذهنی ریاضی می باشد، که امکان دارد فهم و درک عمیق آن برای کودک سخت باشد. از سویی دیگر ممکن است قادر باشیم معنای ضرب اعداد کوچکتر را به کودک یاد دهیم. ولی در هر حالت ضرب کردن اعداد مسئله ای کاملاً ذهنی می باشد. جدول ضرب اساس فراگیری مفاهیم بعدی در سال های بعدی به حساب می آید. علاوه براین به قدرت حل مسئله، ارتقا هوش مالی در کودکان و بالا بردن قدرت حافظه حسابگر آن ها کمک می کند.

شیوه هایی که مفاهیم حفظی را با بازی، شعر، موسیقی، داستان و … تلفیق می کنند، به عنوان تکنیک های آموزش سریع جدول ضرب به کودکان به شمار می روند. نکته مهم این است که در آموزش این مفهوم نباید به کودک فشار آورد.

آموزش سریع جدول ضرب به کودکان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آموزش سریع جدول ضرب به کودکان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا