علت خروج بخار از کولر گازی | عیب یابی و رفع مشکل خروج بخار از کولر گازی
علت خروج بخار از کولر گازی چیست؟ آشنایی با عملکرد کولر گازی در حالت ضد یخ
احتمالا بسیاری از افراد با مشکل خروج بخار از کولر گازی مواجه شده اند. فرقی نمی کند بخار از کدام قسمت کولر گازی خارج شود، به هر حال موضوعی نگران کننده است. در نتیجه روبه رو شدن با این اتفاق برای بسیاری از افراد عجیب بوده است. علت خروج بخار از کولر گازی و رفع آن عملی تخصصی بوده و نیاز به مهارت دارد. اگر شما نیز با خروج بخار از کولر گازی روبهرو شدید، قبل از ارتباط با متخصص با کمی مطالعه در این زمینه دلیل خروج بخار از کولر گازی را پیدا کنید. در ادامه مطلب به علت ایجاد این رویداد می پردازیم تا زمانی که با این مشکل مواجه شدید، کولر گازی را سرویس و تعمیرات لازم را به عمل آورید.
علت خروج بخار از کولر گازی
خارج شدن بخار از یونیت بیرونی به دلیل فعال شدن حالت ضد یخ زدگی یا defrost است. در فصل های مختلفی از سال امکان دارد در یونیت خارجی یخ زدگی رخ دهد. برای جلوگیری از کند کار کردن کولر، به دلیل وجود یخ در یونیت خارجی حالت ضد یخ زدگی فعال می شود و یخ ها شروع به ذوب شدن می کنند و در نهایت سبب خارج شدن بخار از کولر گازی می شود. مراحلی ک بعد از فعال شدن حالت ضد یخ زدگی به وجود می آید عبارت است از:
- برای اینکه دمای کولر افزایش پیدا کند، فنی که در یونیت خارجی وجود دارد از کار می افتد و سبب ذوب شدن یخ می شود.
- یونیت خارجی مانند یک تبخیر کننده عمل می کند، چراکه شیر برقی سیستم کولر را تغییر می دهد .
- فنی که در یونیت خارجی کولر قرار دارد، ممکن است از کار بیفتد در این صورت دمای موتور کولر بالا می رود و گرمای به وجود آمده، باعث آب شدن یخ شود.
- نقش اصلی شیر برقی تغییر حالت سیستم کولر است تا یونیت خارجی به عنوان یک تبخیر کننده عمل کند.
گاز هایی که در مبرد گرم به طرف کویل ها حرکت می کنند، باعث افزایش دمای یونیت خارجی و همچنین ذوب شدن یخ ها می شوند. با رخ دادن این موارد یخ آب شده در یونیت با تبخیر آن به بخار تبدیل خواهد شد. در نتیجه این بخار از یونیت خارج می گردد که باعث خروج بخار از کولر گازی می شود.
در حالت یخ زدگی کار کردن کولر کاملا طبیعی است اما اگر دوباره بعد از ذوب شدن یخ ها با آن مواجه شدید ،بهتر است به متخصص فنی گزارش دهید تا برای کنترل خروج بخار از کولر گازی خدماتی را در محل مورد نظر ارائه کند.
دلیل خروج بخار از یونیت داخلی کولر گازی
بیرون زدن بخار از یونیت داخلی طبیعی است و از کار کردن درست و صحیح کولر خبر می دهد که دلایل آن به شرح ذیل است:
- میان هوای درون اتاق و پنل داخلی دما یکسان نباشد.
- مقدار رطوبت لازم در هوای اتاق بیش از اندازه باشد و باعث برخورد به کویل ها شود.
- خارج شدن بخار از یونیت داخلی
- استفاده کردن از وسایلی همانند سماور، اتو، دستگاه بخار و … در نزدیکی دستگاه از دلایل خروج بخار از یونیت داخلی به شمار می رود.
چه زمانی کار کردن در حالت defrost کولر گازی طبیعی است؟
زمانی کار کردن کولر گازی طبیعی است که هر یک از موارد زیر در آن ایجاد شود:
- سرد بودن زیاد هوا در زمستان باعث یخ زدگی یونیت خارجی می شود.
- کاهش گاز مبرد وجود اشکال در کندانسور
- بازده مداوم کمپرسور
وجود اختلاف بین دمای اواپراتور و دمای هوای اتاق
با استفاده از این موارد اگر باز هم به طور پی در پی بخار از کولر گازی بیرون می آمد، باید با یک متخصص تماس گرفته تا به محل شما مراجعه کند و علت خروج بخار از کولر گازی را مورد بررسی قرار دهد.
روش کارکرد سیستم ضد یخ زدگی
در هنگام انجام این فرایند چند رویداد اتفاق می افتد. ابتدا فن متوقف میشود یا میتوان گفت خاموش می شود. به گونه ای که گرمای زیادی تولید شود تا باعث آب شدن یخ ها شود.
بعد از آن شیر برقی ،سیکل دستگاه را تغییر می دهد و سبب تبدیل یونیت خارجی به سیستم تبخیر کننده می شود. به طوری گاز مبرد به سمت کویل های یونیت حمل شود تا برخوردی با هوای گرم داشته باشد. این کار سبب آب شدن یخ ها و خروج بخار از کولر گازی می شود.
خروج بخار از کولر گازی عملکرد صحیح و طبیعی است. پس با مواجه شدن با این امر در فصول دیگر سال از جمله فصول گرم نگران نشوید.
اگر علت خروج بخار از کولر گازی بیشتر از سابق بود باید با یک تکنسین تماس برقرار کرده تا به رفع کولر مشکل شما بپردازد.
دلیل آب دادن اسپیلت
حال بهتر است دلیل آب دادن کولر گازی را بدانید. اکثر اوقات گفته شده است کولر های گازی آب داده اند و باعث نارضایتی صاحبان این کولرها شده است.
آب دادن کولر گازی باعث می شود آب به داخل سیستم نفوذ کند و سبب ایجاد مشکلاتی در اسپیلت می شود. اکنون با علت هایی که در آب دادن کولر گازی نقش دارند، آشنا می شوید.
آشنایی با عملکرد کولر گازی در حالت ضد یخ
علت خروج بخار از کولر گازی با مشکلات داخلی این دستگاه مرتبط است. معمولا اغلب کولرهای گازی مجهز به سیستم ضد یخ می باشند. این سیستم زمانی فعال می شود که یونیت خارجی سبب کاهش بازده کولر شده است.
پس در صورتی که به شکل مداوم شاهد دیفراست کولر گازی هستید، باید شرایطی ایجاد کنید تا عملکرد کولر به حالت قبل بازگردد. بدین منظور بهتر است برای کاهش بخار خروجی از کولر گازی، مکان آن را تغییر دهید.
چراکه برخی اوقات عملکرد دستگاه های دیگر همچون اجاق گاز و سماور موجب افزایش بخار خروجی از کولر گازی شده است. برخی از دلایلی که سبب فعال شدن حالت ضد یخ کولر گازی می شوند بدین شرح است:
- فعال نبودن حالت کنترل کننده دیفراست
- انسداد کویل یونیت خارجی به سبب ورود اشیا
- کاهش شارژ گاز
- از کار افتادگی موتور فن یونیت
از میان مواردی که گفته شد، تنها انسداد کویل یونیت به شکل دستی قابل حل خواهد بود. در نتیجه برای بررسی دیگر مشکلات ایجاد شده بایستی از یک تکنسین ماهر کمک بگیرید.
بسته شدن خروجی سینی تخلیه
در واقع سینی تخلیه آب ناودانی است که رطوبت کولر را ذخیره می نماید. این سینی رطوبت ناشی از عملکرد کولر را از طریق شیلنگ به بیرون آن هدایت می کند. در نتیجه بررسی این مخزن هر چند روز یکبار لازم است.
همچنین سطل تخلیه کولر گازی نیز باید در هر بازه زمانی تخلیه گردد. وجود گرد و غبار در اسپلیت و ترکیب آن با رطوبت سبب تجمع پرزهای فرشی داخل سینی تخلیه می شود. در نتیجه این امر انسداد شیلنگ کولر گازی رخ می دهد و بخار یا آب از کولر خارج می شود.
کمبود گاز در اسپیلت
گاهی علت خروج بخار از کولر گازی کمبود گاز اسپیلت است. این موضوع سرازیر شدن آب از کولر را هم در پی دارد. هنگامی مقدار گاز کولر کم باشد، عملکرد آن به شکل نا منظمی ادامه پیدا می کند.
در نتیجه فین های اواپراتور یخ زده و سیستم ضد یخ فعال می شود. این موضوع با وجود اینکه یخ های اواپراتور را ذوب می کند، از طرفی سبب سرازیر شدن آب از کولر گازی می گردد.
جای گذاری اشتباه خروجی لوله باعث بیرون آمدن آب می شود. اگر این لوله به طور صحیح در جای خود گذاشته نشود، به مرور باعث بسته شدن یا مسدود شدن دریچه می شود که سبب جلوگیری از خارج شدن آب می شود.
در مواجه شدن با این اتفاق نخست از قرار گرفتن لوله مطمئن شوید و بعد نقاط دیگر را مورد توجه قرار دهید.
نکات مهم جهت نگهداری از کولر گازی
حال که با نکات مختلفی در خصوص علت خروج بخار از کولر گازی آشنا شدید، بهتر است چند نکته راجب نگهداری درست از این وسیله نیز بدانید. یکی از مهم ترین نکات این است که کولر گازی را در حالت Auto fan قرار دهید. در این صورت کولر مقدار سرمایش و گرمایش را مطابق با دمای اتاق تنظیم می کند. در این صورت مشکلاتی همچون آب پس دادن و علت خروج بخار از کولر به وجود نمی آیند. در زمان خرید کولر گازی، برندهایی را تهیه کنید که گارانتی معتبر داشته باشند. چرا که عدم برخورداری از گارانتی، کولر گازی را با مشکلات مختلفی روبرو می کند. در نتیجه هزینه های گزافی صرف تعمیر اسپیلت خواهد شد.
بخار دادن کولر گازی در کدام فصل رایج تر است؟
برخی از افراد بر این باورند که علت خروج بخار از کولر گازی مربوط به فصل زمستان می باشد. این تصور کاملا نادرست است، چراکه تفاوتی ندارد که در فصل تابستان و یا هوای سرد برای گرمایش از آن استفاده کنید. این مشکل در هر فصلی ممکن است رخ دهد.
کلام پایانی
در این مطلب برخی از مهم ترین دلایل که منجر به بروز مشکل بخار دادن کولر می شوند، به طور کامل پرداختیم. در صورت بروز هر نوع مشکل و پی بردن به علت خروج بخار از کولر گازی می توانید با مجموعه ایبک امداد ارتباط بگیرید. این مرکز خدمات مختلفی در حوزه تعمیر و بررسی مشکلات کولر گازی به شکل سیار ارائه می دهد.
خروج بخار از کولر گازی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
دلایل خروج بخار از کولر گازی