خدمات ساختمان

روش استفاده از پله برقی | بررسی نکات مهم استفاده از پله برقی

پله برقی یکی از دستگاه های رایج و کارآمد در جابجایی افراد بین سطوح مختلف یک ساختمان یا مکان است. این دستگاه، با افزایش سرعت و راحتی حرکت، نقش مثبتی در بهبود کیفیت زندگی و کاهش خستگی و زمان تلف شده دارد. اما استفاده از پله برقی نیز نیاز به رعایت برخی اصول و نکات ایمنی دارد تا از بروز حوادث و صدمات جلوگیری شود. در این مقاله، قصد داریم به بررسی روش استفاده از پله برقی را بپردازیم.

روش استفاده از پله برقی

برای استفاده از پله برقی حتما باید با روش استفاده از آن آشنا باشید تا از خطراتی که ممکن است اتفاق بیفتد، جلوگیری کنید. روش استفاده از پله برقی شامل موارد زیر می باشد:

  • هنگام سوار شدن و پیاده شدن از پله برقی، دستگیره های کناری را بگیرید و تعادل خود را حفظ کنید.
  • پای خود را در وسط پله قرار دهید و از لبه ها و درزهای پله فاصله بگیرید.
  • کودکان، سالمندان و معلولان را با دقت همراهی کنید و از حمل وسایل نقلیه مانند کالسکه، چرخ دستی و ویلچر با پله برقی خودداری کنید.
  • در صورت عدم تمایل به راه رفتن روی پله برقی، سمت چپ را باز گذارید تا دیگران بتوانند عبور کنند.
  • در صورت بروز هرگونه خطر یا حادثه، از دکمه توقف اضطراری استفاده کنید و به مسئولین مربوطه خبر دهید.

بررسی روش استفاده از پله برقی

اقدامات لازم در صورت بروز خطر در پله برقی

اتفاق را نمی توان پیش بینی کرد اما لازم است که برای استفاده از پله برقی، شما نکاتی ایمنی راجع به آن را بدانید. چند نکته مهم که می توانید در صورت بروز حادثه رعایت کنید عبارتند از:

قطع برق

اگر شما یا کسی دیگری در پله برقی دچار برق گرفتگی شده باشید، اولین کاری که باید انجام دهید قطع جریان برق از منبع تغذیه است.

این کار را می توانید با فشار دادن دکمه هایی که با علامت قفل شده است انجام دهید. این دکمه معمولا در دو طرف پله برقی وجود دارد.

کمک به مصدوم

در صورتی که شخصی مصدوم شد، باید به وی کمک کرده و وضعیت سلامت او را بررسی کنید. اگر نفس نمی کشد، تلاش کنید با فشار دادن به قفسه سینه و یا تنفس مصنوعی احیای قلبی ریوی را انجام دهید. اگر نفس می کشد، از حالت خواباندن او جلوگیری و سعی کنید با حفظ آرامش با او صحبت کنید.

همچنین باید با شماره ۱۱۵ تماس گرفته و درخواست کمک پزشکی کنید. تا زمان رسیدن پزشکان، سعی کنید محل حادثه را مسدود و امن نگه دارید و از ورود سایر افراد جلوگیری نمایید.

مهار کردن آتش

در صورت بروز آتش سوزی در پله برقی، علاوه بر قطع جریان برق، باید با شماره ۱۲۵ تماس گیرید و به آتش نشانان خبر دهید. سعی کنید با استفاده از آب، خاموش کننده های آتش یا پارچه های خیس آتش را خاموش کنید. اگر نتوانستید آتش را مهار کنید، فورا از محل خارج شده و به سایرین هشدار دهید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  رنگ گرم کدام است | مشخصه ها و ویژگی های انواع رنگ گرم

جلوگیری از خطرات پله برقی

برای جلوگیری از خطرات ناشی از پله برقی باید یکسری نکات را رعایت کنید. این نکات مهم راجع به روش استفاده از پله برقی عبارتند از:

  • همیشه با توجه و دقت از پله برقی استفاده کنید و به علائم هشدار دهنده و تابلوهای راهنما توجه کنید.
  • از قرار دادن کالسکه، ویلچر، سبد خرید، دوچرخه و سایر وسایل حمل و نقل چرخ دار بر روی پله برقی خودداری کنید. این وسایل می توانند باعث لغزش، سقوط یا گیر افتادن در قطعات متحرک پله برقی شوند.
  • از پای برهنه، کفش پاشنه بلند یا دمپایی استفاده نکنید. همه این موارد، ممکن است در شیار دو پله متوالی گیر کنند و باعث آسیب دیدگی شوند.
  • همواره از هندریل  پله برقی استفاده کنید و به آن تکیه ندهید. هندریل به شما کمک می کند تعادل خود را حفظ کنید.
  • با رسیدن به انتهای پله برقی، سریعا از خروجی دور شده و باعث مسدود شدن خروجی نشوید. این کار ممکن است باعث برخورد با سایر افراد شود.
  • در صورت بروز خطر یا حادثه در پله برقی، فورا دکمه قطع جریان را فشار دهید. این دکمه معمولا در دو طرف پله برقی وجود دارد. سپس به شماره ۱۱۵ تماس گیرید و درخواست کمک کنید.

تعمیر و نگهداری پله برقی

پله برقی مانند دیگر وسایل، برای طول عمر بیشتر نیاز به نگهداری دارد. تعمیر و نگهداری پله برقی شامل مراحل زیر است:

نظافت و پاکیزگی ظاهری پله برقی

نظافت دائم پله برقی باعث می شود ظاهر آن کثیف و نامرتب نباشد و افراد با اطمینان از آن استفاده کنند. همچنین نظافت می تواند از خرابی قطعات جلوگیری کند.

سرویس الکتریکی پله برقی

سرویس الکتریکی پله برقی شامل بازرسی و تعمیر قطعات الکتریکی پله برقی است که فرمان های حرکتی را ارسال می کنند. این قطعات عبارتند از حسگرها، میکروسوئیچ، کابل ها و موتور

سرویس مکانیکی پله برقی

این مرحله شامل بازرسی و روغن کاری قطعات مکانیکی پله برقی است که حرکت پله را انجام می دهند. این قطعات عبارتند از زنجیرها، بلبرینگ ها، شفت ها، استپ ها و …

این مراحل باید به صورت دوره ای و منظم توسط تکنسین های مجرب انجام شوند تا عملکرد صحیح و امن پله برقی را تضمین کنند. تعمیر و نگهداری پله برقی باعث می شود عمر مفید پله بالاتر شود، خطای کمتر داشته باشد، هزینه های تعمیرات را کاهش دهد و رضایت مشتری را افزایش دهد.

خطرات ناشی از پله برقی

اگر نکات مربوط به روش استفاده از پله برقی را رعایت نکنید ممکن است اتفاق ناگواری پیش بیاید. خطرات ناشی از پله برقی می توانند شامل موارد زیر باشند:

گیر افتادن اعضای بدن  یا لباس در شیار دو پله متوالی

این خطر می تواند باعث له شدن یا قطع شدن عضو، پاره شدن یا گیر افتادن لباس و آسیب دیدگی جسمی شود.

تماس با قطعات متحرک ماشین آلات

این خطر ممکن است زمانی رخ دهد که دیواره ها و پنل ها پوشش نداشته باشند و قسمت های مکانیکی متحرک پله برقی از این روزنه ها مشخص باشد، از بیرون ممکن است کسی بتواند آنها را لمس کند و دچار آسیب دیدگی شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سبک لافت چیست و چه تاثیری در دکوراسیون دارد؟

سقوط یا سر خوردن از پله برقی

این خطر ممکن است به دلایل مختلفی از جمله عدم تعادل مسافر، تغییر جهت حرکت، افزایش یا کاهش ناگهانی شتاب یا سرعت، فاصله بین هندریل و کف طبقه، عدم همخوانی سرعت پله ها با هندریل و برخورد با سازه ساختمان یا پله برقی های دیگر رخ دهد.

خطرات برق گرفتگی

خطر برق گرفتگی ممکن است زمانی رخ دهد که سیم کشی معیوب یا سایر مشکلات الکتریکی باعث خرابی خود به خودی پله برقی شود و باعث شود پله برقی متوقف شود یا به طور ناگهانی افراد را که از آن استفاده می کنند را از حالت تعادل خارج کند.

خطرات آتش سوزی

این خطر زمانی رخ می دهد که به دلایل مختلف (مثلا تصادف با وسایل حمل و نقل چرخ دار، نقص فنی در قطعات الکترونیک) آتش سوزی در پله برقی ایجاد شود.

برای جلوگیری از خطرات ناشی از پله برقی، لازم است که روش استفاده از پله برقی را بدانید و آگاه باشید.

کارهایی که نباید روی پله برقی انجام داد

برای استفاده ایمن و صحیح از پله برقی، باید چند نکته را رعایت کنید. برخی از کارهایی که نباید روی پله برقی انجام دهید عبارتند از:

  • با وسایلی مانند کالسکه، عصا، واکر یا صندلی چرخ دار سوار پله برقی نشوید. این وسایل ممکن است به پله ها گیر کنند یا تعادل شما را بر هم بزنند. به جای آن از آسانسور استفاده کنید.
  • به دیواره های کنار پله برقی تکیه ندهید. این کار ممکن است باعث شود پله ها یا دستگیره ها خراب شوند یا شما را به سمت خارج از پله برقی بکشند.
  • روی پله های پله برقی راه نروید یا نشینید. این کار ممکن است باعث شود شما یا دیگران سقوط کنید یا لباس های شما با پله ها گیر کنند.
  • از پله برقی خاموش به عنوان پله معمولی استفاده نکنید. این کار ممکن است باعث شود شما از تعادل خود بیفتید یا پله برقی به طور ناگهانی حرکت کند.
  • از فرچه های پایین پله برقی برای پاک کردن کفش استفاده نکنید. این کار ممکن است باعث شود کفش های شما با فرچه ها گیر کنند یا پله ها آسیب ببینند.
  • کیف دستی یا لوازم همراه خود را روی دستگیره متحرک پله برقی قرار ندهید. این کار ممکن است باعث شود وسایل شما از دستگیره بیفتند یا با دیگران برخورد کنند.
  • خرابی یا صدای مشکوک و غیرعادی در پله برقی را حتما به مسئولین اطلاع دهید. این کار ممکن است باعث جلوگیری از حوادث بزرگتر شود.
  • در صورت بروز حادثه یا مشکل، از دکمه توقف اضطراری پله برقی استفاده کنید یا به دیگران بگویید که از آن استفاده کنند. این کار ممکن است باعث نجات جان شما یا دیگران شود.

مراحل روش استفاده از پله برقی

جمع بندی

در این مقاله از آی بک امداد، روش استفاده از پله برقی را مورد بررسی قرار دادیم و عوامل موثر بر ایمنی و کارایی پله برقی را شناسایی کردیم.

پیشنهاد می کنیم که کاربران پله برقی با توجه به ضوابط و قوانین روش استفاده از پله برقی ، از این وسیله نقلیه به صورت مسئولانه و هوشمندانه استفاده کنند.

روش استفاده از پله برقی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نکات مهم راجع به روش استفاده از پله برقی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا