تعمیراتتعمیرات یخچال

دلایل خرابی سنسور یخچال چیست ؟

آموزش کامل تعمیر سنسور یخچال و کلیه علت های خرابی آن

یخچال یکی از مهم ترین ابزاری بوده که امروزه انسان برای بهره مندی از زندگی آسان و زیبا به آن نیاز مبرم دارد. در عصر حاضر این وسیله توانسته جایگاهی غیرقابل انکار را در خانه تمامی مردم برای خود پیدا کند. یخچال از قطعات گوناگون و متنوعی مانند کمپرسور، سنسورها، ترموستات، اپراتور و ساخته شده و در اصطلاح یک سیستم پیشرفته می باشد. وظیفه اصلی این سیستم (یخچال) تولید سرما برای نگهداری از مواد غذایی، دارو و می باشد. یخچال های امروزی با بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا و مجهز بودن به قابلیت هایی همچون سرد کن سریع، یخ ساز اتوماتیک و و مضاف بر آن طراحی های زیبا و کاربردی، بسیاری از نیازمندی های انسان را (در حوزه های خانگی و صنعتی) مرتفع نموده اند ، امروز در ایبک امداد به سراغ دلایل خرابی سنسور یخچال رفتیم تا با این قطعه و علل خرابی آن بیشتر آشنا شوید پس با ما باشید .

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]اگر یخچال شما سرمای زیادی تولید می کند پیشنهاد می کنم به سراغ مقاله زیر بروید و آن را مطالعه کنید.

[button color=”primary” size=”small” link=”https://eibak.com/what-is-the-reason-for-the-refrigerator-being-too-cold/” icon=”” target=”true” nofollow=”false”]رفتن به مقاله سرمای زیاد یخچال [/button][/box]

 خرابی سنسور یخچال

اجزای یخچال برای فعالیت هدفمند، به یکدیگر وابستگی زیادی دارند. خرابی و اختلال در هر قطعه موجب غیر فعال شدن تمامی سیستم و یا کاهش شدید بازده آن می گردد. تعمیر این وسیله در اسرع زمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده زیرا ایراد در آن موجب ایجاد مشکلات متعددی از جمله فاسد شدن مواد غذایی و می گردد.

از مهم ترین راه های پیشگیری و کاهش احتمال خرابی سنسور یخچال و همچنین تعمیر آن در سریع ترین زمان ممکن، آشنایی با علل و دلایل خرابی این دستگاه می باشد. وجود اختلال در هریک از اجزای یخچال می تواند موجب بروز مشکلات متعدد و حتی خرابی سایر قطعات شود. یکی از قطعاتی که وظیفه آن در این دستگاه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده، سنسور یا حسگر می باشد. سنسورها از قطعاتی می باشند که در نسل های جدید یخچال مورد استفاده قرار گرفته و وظیفه اندازه گیری دما و سپس صدور فرمان به سایر قطعات را برای فعالیت یا استراحت برعهده دارند. عدم توجه به این قطعه می تواند باعث بروز مشکلات متعددی برای شما و همچنین برای سایر قطعات یخچال گردد. تعمیر و تعویض این قطعه نیازمند تخصص بالایی بوده و پیشنهاد می شود برای انجام این کار از تعمیرکاران متخصص کمک گرفته شود.

حسگر یا سنسور وسیله ای بوده که وظیفه اندازه گیری و تخمین مواردی مانند رطوبت، سرما یا گرما و و سپس تبدیل این موارد به الگوریتم الکتریکی و در ادامه ارسال آن به سایر قطعات را بر عهده دارد.. در یخچال سنسور های متعددی وجود داشته که هریک عملکرد خاصی دارند. برخی از آن ها وضعیت یخچال را (داخلی و خارجی) به وسیله ارسال پیام به کامپیوتر دستگاه در صفحه نمایشی که روی درب یخچال تعبیه شده، ارائه می نمایند که خرابی سنسور یخچال مستقیما باعث قطع شدن این ارتباط می شود.

سنسور یا حسگرها بر اساس نوع اطلاعاتی که تولید و صادر می کنند به دو دسته تقسیم بندی می شوند که عبارت است از:

۱- آنالوگ  ۲- دیجیتال. گفتنی است که در یخچال های پیشرفته (ساید بای ساید و …) علاوه بر حسگر دما، سنسور های دیگری نیز وجود داشته که در کنار یکدیگر موجب بهبود عملکرد دستگاه می گردند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  یخچال صنعتی چیست و تعمیر آن به چه صورت است؟

انواع حسگرهای استفاده شده در یخچال ها عبارت است از:

  1. حسگر دمای دستگاه: سنسور مذکور وظیفه اندازه گیری دمای محیط درونی یخچال را برعهده دارد. در مواقعی که دمای داخلی یخچال از مقدار مشخص و تنظیم شده فراتر رود، این حسگر پیام هایی را به کامپیوتر، ترموستات و کمپرسور ارسال نموده و موجب فعالیت موتور و در نتیجه تولید سرما و کاهش دما می گردد. پس از رسیدن دمای دستگاه به میزان استاندارد، مجدد سنسور برای پیشگیری از کاهش دمای بیشتر، فرمانی را مبنی بر توقف به کمپرسور ارسال می نماید.
  2. حسگر دمای فریزر: این سنسور وظیفه اندازه گیری و مشخص نمودن دمای داخلی فریزر را عهده دار می باشد. حسگر مذکور از افزایش یا کاهش دمای غیرمترقبه در قسمت فریزر جلوگیری می کند. این سنسور در ابتدا اقدام به اندازه گیری دمای محیط فریزر نموده و در شرایط گوناگون، با توجه به افزایش یا کاهش دمای محیط مذکور، فرمان های لازم را برای کنترل این اتفاق صادر می کند.
  3. حسگر محیطی: سنسور محیطی یکی دیگر از حسگرهایی بوده که در یخچال های پیشرفته امروزی مورد استفاده قرار گرفته است. این سنسور با استفاده از اندازه گیری و بررسی دمای محیط و تبدیل آن به داده های الکترونیکی و سپس ارسال این پیام به کامپیوتر دستگاه، وظیفه تنظیم ولتاژ و برق ورودی به کمپرسور را بر عهده دارد.
  4. حسگر دیفراست یخچال: دیفراست وظیفه برفک و یخ زدایی را برعهده دارد. به طور میانگین، پس از حدود ۱۰ ساعت فعالیت موتور، دیفراست عملیات یخ و برفک زدایی را شروع می کند. این سنسور در اغلب یخچال های امروزه مورد استفاده قرار گرفته و از تشکیل یخ و برفک در فریزر جلوگیری به عمل می آورد. دیفراست با زیر نظر داشتن گرم کننده (هیتر) سبب شده تا هیتر فرایند برفک و یخ زدایی را به بهترین شکل انجام داده و پس از رسیدن گرم کننده به نقطه ذوب آن را خاموش می نماید. حسگرهای یخچال NTC هستند. معنای این واژه این است که با بالا رفتن دما هدایت الکتریکی زیاد شده و در مقابل مقدار مقاومت الکتریکی کم می شود. ترمیستور از انواع مقاومت ها بوده که حساسیت بالایی نسبت به دما داشته و برای اندازه گیری دما در دیفراست مورد استفاده قرار می گیرد. این سنسور تأثیر زیادی در کاهش احتمال خرابی در قطعه اپراتور دارد.
  5. حسگر درب یخچال: سنسور مذکور در مواقعی که درب فریزر یا یخچال باز بوده اقدام به فعال نمودن زنگ یا چراغ نموده و بدین صورت اقدام به هشدار دهی می نماید. این فرایند باعث شده که از کاهش دمای محیط داخلی یخچال و فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری به عمل آید.
  6. حسگر دیسپنسر: برخی یخچال ها که مجهز به سیستم آب سرد کن بوده دارای سنسور دیسپنسر می باشند. این حسگر متوجه قرار گرفتن لیوان در جایگاه آب سرد کن شده و فرمان مربوط به خروج یخ یا آب را منتقل می کند.
  7. حسگر کنترل دمای کمپرسور: این سنسور وظیفه بررسی دمای موتور یا کمپرسور را برعهده داشته و با اندازه گیری دمای این قطعه از گرم شدن بیش از حد آن جلوگیری نموده و در مواقع ضروری اقدام به صدور فرمان خاموشی ، به کمپرسور می نماید. این حسگر باعث شده که احتمال خرابی و ایجاد اختلال در کمپرسور کاهش یابد.

 خرابی سنسور یخچال

عیب یابی و تست سنسور های یخچال :

در یخچال حسگرهای متفاوتی وجود داشته که هریک از آن ها وظیفه خاصی را برعهده دارد. هرگونه خرابی سنسور یخچال می تواند باعث ایجاد مشکلات زیادی شود. در این راستا آشنایی با علل خرابی حسگرها می تواند کمک شایانی در شناسایی و عیب یابی این قطعه نماید.

  1. عیب یابی حسگر دمای یخچال: سنسور مذکور وظیفه کنترل دمای یخچال در درجه ای مشخص را بر عهده داشته و ایجاد خرابی در آن موجب کاهش دمای دستگاه می گردد. در زمان خرابی این قطعه، فرمان توقف به کمپرسور ارائه نشده و احتمال معیوب شدن کمپرسور افزایش می یابد. اتفاقات فوق موجب افزایش کارکرد یخچال و در نتیجه افزایش مصرف انرژی و همچنین ایجاد یخ زدگی در یخچال یا فریزر می گردد.
  2. تست حسگر دیفراست: سنسور مزبور در جریان برفک و یخ زدایی نقش مهمی را ایفا می کند. خراب شدن این قطعه می تواند موجب تجمیع مقادیر زیادی یخ و برفک در فریزر و همچنین در مواردی باعث افزایش دمای هیتر گردد. اختلال در این قطعه می تواند باعث تغییر در فعالیت المنت نیز شود.
  3. عیب یابی حسگر محیطی: این سنسور با بهره گیری از وضعیت محیط و دما میزان برق ورودی به کمپرسور را تعیین می کند. کارکرد زیاد یخچال در محیط های گرم و یا زمانی که در معرض نور مستقیم خورشید بوده به دلیل وجود این حسگر می باشد. در صورت بروز اختلال در این قطعه مصرف برق تا حدود قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.
  4. عیب یابی حسگر دمای کمپرسور: خرابی در این قطعه باعث افزایش دمای کمپرسور و در نهایت سوخت و سوز آن می گردد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای شستشوی ماشین ظرفشویی برند فریجیدر Frigidaire

آموزش تعویض سنسور یخچال

 در صورت خرابی سنسور یخچال بدون شک نیاز به تعویض آن خواهیم داشت و برای تعویض حسگرها در ابتدا بایستی جریان برق ورودی را قطع نمایید. سپس محل دقیق سنسور مورد نظر را کشف کنید. برای انجام این کار می توانید به دفترچه دستگاه هم رجوع کنید. در محل بالایی سنسور معمولاً کاور پلاستیکی وجود داشته و که بایستی جدا شده و سپس اتصال سنسور (سوکت) نیز قطع گردد. در نهایت حسگر جدید جایگزین سنسور معیوب شود.

دلایل بروز اختلال و خرابی در سنسور یخچال

لازم است بدانید که خرابی سنسور یخچال عوامل گوناگونی دارد ، که ما در ادامه اصلی ترین و مهمترین این موارد را بصورت تک تک عنوان خواهیم کرد.

  1. یکی از شایع ترین علل خرابی این قطعه ، باز گذاشتن درب یخچال است.
  2. از دلایل دیگر خرابی سنسورها وجود مشکل در ترموستات می باشد. ترموستات وظیفه کنترل دمای یخچال و متوقف نمودن کمپرسور در مواقعی که دما به میزان استاندارد رسیده باشد را بر عهده دارد. با این توضیح بروز ایراد در ترموستات موجب اختلالات دمایی یخچال و غیرفعال شدن سنسورها می گردد.
  3. خرابی کمپرسور دلیل دیگر معیوب شدن سنسورها می باشد. خرابی کمپرسور موجب توقف فرایند تولید سرما شده و بروز این مشکل می تواند باعث از کار افتادن حسگرها گردد.
  4. خرابی در سیستم دیفراست و در نتیجه اختلال در فرایند یخ و برفک زدایی هم می تواند موجب بروز مشکل در سنسور دیفراست شود.

سنسورها از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده یخچال می باشند. یخچال ها از چندین سنسور که هریک کارکرد خاص و متفاوتی داشته، تشکیل شده اند. بروز مشکل در هریک از حسگرهای یخچال می تواند موجب اختلال در تمامی فعالیت های دستگاه گردد. تعمیر سنسورها در اسرع وقت می تواند از آسیب به سایر قطعات و افزایش هزینه های جانبی جلوگیری نماید. در پایان باید گفت که عیب یابی و تعویض این قطعات نیازمند دانش و تخصص لازم بوده که پیشنهاد می شود برای انجام این امر با تعمیرکاران متخصص و مجرب تماس حاصل نموده و از آن ها کمک گرفته شود.

خرابی سنسور یخچال

امتیاز نویسنده

مجموع امتیاز

مقاله ای کامل در رابطه با دلایل خرابی سنسور یخچال و راه های حل آن

امتیاز کاربر: ۴.۸۳ ( ۲ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا