تقویم تاریخ

روز جهانی عکاسی | 19آگوست 2023 | 28مرداد 1402

روز جهانی عکاسی چه روزی است و دلیل نامگذاری این روز چه بوده است؟

عکاسی به معنای ایجاد و ثبت یک تصویر ، عکاسی سه جنبه دارد صنعتی و هنری است ، روز جهانی عکاسی به عنوان یک پدیده علمی شکل گرفت، به شکل یک صنعت گسترده شد و به عنوان یک هنر شناخته شد، عکاسی فقط توسط یک فرد کشف و کامل نشده است بلکه نتیجه کار و تلاش بسیاری از افراد در شغل و زمینه های مختلف و کشف و اکتشافات آنان در طول تاریخ است که در این مقاله از مجله تاریخی ایبک به سراغ روز بزرگ عکاسی در ایران و جهان خواهیم رفت و شما را با این روز بزرگ در تاریخ دنیا آشنا خواهیم کرد.

روز جهانی عکاسی چه روزی است ؟

۱۹ آگوست ۲۰۲۳ در تقویم اکثر کشور های جهان به روز جهانی عکاسی نامگذاری شده است .

و اما ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ در تقویم رسمی کشور ایران به عنوان روز جهانی عکاسی نامگذاری شده است.

تاریخچه و دلیل نامگذاری روز جهانی عکاسی

روز جهانی عکاسی

یکی از قدیمی ترین عکس های ثبت شده در تاریخ عکسی از که فردی به نام نیسفور نیپس ، اشراف زاده فرانسوی در سال ۱۸۲۶ با ابزار های خود که او هلیوگرافی نامیده بود از منظره پنجره اتاقش عکس گرفت . چند سال بعد از آن یک فرانسوی دیکر لوئی داگر در سال ۱۸۳۷ به فناوری خود را داگروتیپ  نام گذاری کرد در تاریخ به عنوان اولین شیوه و روش علمی ثبت تصویر شناخته می شود .

این روش و فرایند اصلاحات و تغییراتی کرد تا اینکه در ژانویه سال ۱۸۳۹ دانشکده علوم فرانسه داگروتیپ را به عنوان یک اختراع به ثبت رساند . ولی بعد از چند وقت دولت کشور فرانسه به اهمیت دادن به این اختراع پی برد ، دولت فرانسه از آنان خواستن که در یک گردهمایی در شهر پاریس در ۱۹ آگوست سال ۱۸۳۹ جزئیات و اطلاعات فنی داگروتیپ و چگونگی کارکرد این فرایند را برای مردم و عموم شرح دهند . دولت فرانسه در آن روز گردهمایی اختراع جدیدی یعنی عکاسی را به جهان معرفی کرد و این اولین رونمایی عکاسی برای مردم و عموم بود . یعنی نقطه ی شروع رشد این هنر در جهان .

ظاهرا این پیشنهاد نامگذاری ۱۹ آگوست اولین روز رونمایی عکاسی برای عموم به عنوان اولین روز جهانی عکاسی اولین بار توسط انجمن های عکاسی آمریکا ثبت شد ولی شورای عکاسی بین المللی هند در سال ۱۹۹۱ اوین گروه و نهادی بود که این روز را روز جهانی عکاسی جشن گرفت و بعد از آن کشور های دیگری هم نیز این روز را به روز جهانی عکاسی نامیدند و در تقویم خود گنجاندند . به طوری این جشن و رویداد نسبت به سال قبل بهتر و بزرگتر برگزار شده است .

در این روز یعنی روز جهانی عکاسی برنامه هایی مانند گردهمایی ، جلسات نقد  ، بررسی آثار عکاسی ، سخنرانی و رویداد های رقابتی  زیادی در اکثر مناطق جهان از سمت گالری ها ، انجمن ها ، شورا ها و سایت های مربوط به عکاسی برگزار می شود ، اما متاسفانه به دلیل نبودن یک گروه نهاد واحد و مشخص همه گیر و بین المللی برای هماهنگ نبودن این جشن و امور این جشن و امور در بعضی از کشور ها برای عکاسان ناشناخته مانده است .

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سال کبیسه چیست و چگونه به وجود می آید

عکاسی یکی از اصلی ترین و مهمترین اختراعات در قرن نوزدهم بوده است . از وقتی که لوئی داگر در پاریس کار و عملکرد خود را علنی کرد تا امروز عکاسی راه زیادی را آمده است و تغییرات زیادی را داشته و به خود دیده و روز به روز این عملکرد بین مردم جامع تر می شود .

معرفی شاخه های عکاسی

حال که فهمیدیم علت نامگذاری روز جهانی عکاسی چه بوده به سراغ خود عکاسی و شاخه های آن خواهیم رفت، همانطور که شنیده اید عکاسی شاخه های زیادی دارد و برای شناخت تمام شاخه های عکاسی حداقل باید ماه ها وقت گذاشت، اما در این مقاله شاخه های اصلی عکاسی را برای شما شرح خواهیم داد تا شما با شاخه های برجسته عکاسی بصورت کامل آشنا شوید.

روز جهانی عکاسی

عکاسی معماری

عکاسی معماری ، یکی از شاخ های عکاسی است که در آن از ساختمان ها و آثار معماری عکس گرفته می شود . در عکاسی معماری دو چیز مهم است زاویه دید و نوع لنز نیز مهم است چون اکثرا آثار معماری بزرگ هستند و عکاس آن طرح هم نمی تواند به اندازه کافی از سوژه فاصله بگیرد ، برای همین نیاز به زاویه دید خوب و لنز می باشد .

عکاسی اجسام بی جان

عکاسی از اجسام بی جان یکی از شاخه های هنر عکاسی است که تصاویری از اشیاء بی جان و غیر متحرک و اشیاء اطراف ثبت می کند . عکاسی از اشیاء بی جان یکی از سبک های سخت و مشکل عکاسی حساب می شود . عکاس این سبک باید توانایی نور سنجی دقیق نیز داشته باشد .

عکاسی ورزشی

عکاسی ورزشی یکی دیگر از شاخه های عکاسی است که در آن از صحنه ورزشی و ورزشکاران در هنگام ورزش عکس گرفته می شود ، در این نوع عکاسی تجهیزات و ابزار ها نقش بسیار مهمی دارند ، چون سوژه متحرک است و عکس هم نیز از سوژه دور است پس داشتن لنز های قوی مانند تله و زوم لازم است .

عکاسی پرتره

عکاسی پرتره ، نوعی از عکاسی است که در آن از چهره انسان عکس گرفته می شود . عکس پرتره انواع مختلفی دارد ، ول در تمام این عکس ها تمرکز روی چهر انسان است ، این نوع عکاسی یعنی پرتره فقط یک عکس ساده نیست بلکه نشان دهنده ی اخلاق ، افکار و خصوصیات فردی سوژه است .

عکاسی از طبیعت

عکاسی از طبیعت به نوعی از عکاسی می گویند که عکس ها از گیاهان ، حیوانات و جانوران کوه ها و صخره ها ثبت می شود که در آن حضور انسان نباید دیده شود ، گیاهانی که از سوی انسان ها پرورش داده شده است یا حیوانات اهلی یا حیوانات وحشی که خارج از محل زندگی خود هستند ، هیچ کدام در عکس نباید حضور داشته باشند .

عکاسی حیات وحش

عکاسی حیات وحش نوعی از عکاسی است که در آن از حیوانات و جانوران عکس گرفته می شود . عکاسی در این نوع و سبک نیاز به علم و دانش زیاد و تجربه زیاد در زمینه عکاسی و آشنایی درباره ی جانداران و رفتار حیوانات دارد . عکاس هم باید توانایی ثابت کردن طبیعی بودن تصاویر را داشته باشد .

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ساعت، رنگ و حیوان سال 1403 | لحظه سال تحویل 1403
عکاسی نجومی

عکاسی نجومی نوعی از عکاسی است که با استفاده از تلسکوپ و با روش های مختلف از ستارگان و سیارات عکاسی می کنند . زمان نور دهی این نوع عکس ها از چند دقیقه تا چند ساعت است البته که می توان با دوربین عکاسی از سیارات نزدیک و ستاره ها نیز عکس گرفت .

عکاسی از مناظر

عکاسی از مناظر نوعی از عکاسی است که به جهان پیرامون می پردازد حضور انسان در این نوع عکاسی محدودیتی نیز ندارد . توانایی در دیدن بهترین و زیباترین ترکیب بندی در عکس نهایی چگونه به نظر می رسد و همچنین الهام عکاس به بیننده تصویر از مهم ترین ماهیت های این نوع عکاسی است .

عکاسی خبری

عکاسی خبری ( فتوژورنالیسم ) به عکس های می گویند که هدف اصلی آن عکس ها خبر رسانی است ، عکاسان خبری ، همان مخبران و نویسندگان مقاله هستند . عکاسی خبری نوعی عکاسی هنری می باشد که برای کار های خبری به کار گرفته می شود تا چیزی را مستند کند .

عکاسی شب

عکاسی در شب ، نوعی از عکاسی در فضای آزاد در شب گفته می شود ، برای عکاسی در شب می توانید از دیافراگم های بسته کمک بگیرید و یا زمان نور دهی را طولانی تر کنید .

عکاسی ماکرو

عکاسی ماکرو نوعی عکاسی است که از فاصله نزدیک از سوژه عکس برداری می شود و معمولا هم از جسم های کوچک عکس برادری می شود ، به طور معمول سوژه ای که در تصویر ماکرو بزرگ تر از اندازه آن در طبیعت است . در هر صورت امروزه عکاسی ماکرو تهیه عکس از سوژه به صورت بزرگ تر و واضح تر از چیزی که ما در طبیعت میبینیم می باشد .

عکاسی صنعتی

عکاسی صنعتی نوعی از عکاسی می باشد که توسط یک سازمان صنعتی سفارش داده می شود و این عکس ها از فرایند های تولید ، سازمان کار ، محصولات و یا تجهیزات سازمانی عکس گرفته می شود . در عکاسی صنعتی از مقاصد داخلی ( روابط صنعتی و یا اداری ) و خارجی ( مانند تبلیغات ) استفاده می شود .

نتیجه گیری

در این مقاله از ایبک امداد در مورد روز جهانی عکاسی با شما همراه بودیم ، و دانستید که روز جهانی عکاسی در تاریخ ۱۹ آگوست ۲۰۲۳  و یا ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ است . و برای شما انواع شاخه های عکاسی را نام بردم و توضیح دادیم مثل عکاسی صنعتی ، عکاسی ماکرو ، عکاسی شب ، عکاسی خبری ، عکاسی از مناظر ، عکاسی نجومی و …. ، فهمیدیم که فردی به نام نیسفور نیپس در سال ۱۸۲۶ عکسی از منظره پنجره اتاق خودش گرفت و سالیان بعد این روز به روز جهانی عکسای نامیده شد . اگر شما هم در این زمینه تجربه ای دارید می توانید از طریق بخش دیدگاه ها با ما به اشتراک بزارید .

 

روز جهانی عکاسی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای برای آشنایی با روز جهانی عکاسی و علت های نامگذاری این روز

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا