مجله لوازم خانگیآموزش لوازم خانگی

سیستم نمایش خانگی چی بخریم ؟ | راهنمای خرید سینمای خانگی

تماشای فیلم و سریال در دنیای امروزی جز یکی از پر طرفدار ترین سرگرمی های هر فردی خارج از محدودیت های سنی می باشد. تماشای این فیلم و سریال ها در محیط هایی مانند سینما بیش از پیش مورد استقبال بوده و اینجاست که پیشرفت علم و تکنولوژی از این جریان عقب نمانده و دست به تولید و ایجاد فناوری جدیدی به نام سینمای خانگی کرده است که نوعی شبیه سازی سینما در محیط خانه می باشد .

سیستم های نمایش خانگی نوعی فناوری صوتی و تصویری بوده است که به صورت حرفه ای و گاهی نیمه حرفه ای امکان پخش فیلم یا موزیک های مورد علاقه ما را فراهم می کند . حالا برای اینکه بتوانیم این تکنولوژی جدید را به خانه هایمان بیاوریم شناخت دقیق در مورد این فناوری و داشتن اطلاعات مفیدی جهت خرید این فناوری جذاب بسیار کاربردی است که ما در این مقاله ابتدا بحث مان را با تاریخچه ای از آن شروع می کنیم.

Home Theater 1

تاریخچه سیستم های نمایش خانگی :

سینمای خانگی از دیرباز به شکل های گوناگونی در زندگی بشر نقش آفرینی کرده ولی می توان ظهور آن را از سال ۱۹۸۰ دانست جایی که دستگاه هایی به نام laserdisc  که کاربرد آن ها  پخش فیلم های ضبط شده یا VHS وارد خانه ها شد، دانست . این سیستم ها برای نمایش در تلویزیون های خانگی بودند که بعد ها در سال های ۲۰۰۰ به بعد تکنولوژی های صوتی و تصویری به صورت ویدیو پروژکتور ها وارد شدند و به جایی رسیده که امروزه  شاهد پیشرفت های غافلگیر کننده ای در این زمینه هستیم .

امروزه در این زمینه شاهد پیشرفت هایی در سطح دستگاه های Blu-ray  هستیم که در سال ۲۰۱۶ به بازار وارد شد و کاربران زیادی که علاقه مند  به سیستم های نمایش خانگی داشتند را برای خرید آن وسوسه کرد . این تکنولوژی جدید تا سطح blu-ray 3  پیشرفت کرده است . تکنولوژی هایی مانند عینک های سه بعدی نیز وارد تکنولوژی های سینماهای خانگی شده و جای خود را پیدا کرده اند .حتی سایت هایی مانند Netflix این امکان را برای کاربران خود فراهم آورده اند که با امکانات ویژه و حرفه ای به تماشای فیلم و سریال بپردازند.

اجزا و بخش های مختلف سینماهای خانگی (سیستم های نمایش خانگی):

قبل از خرید سیستم های مرتبط با سینماهای خانگی لازم است اطلاعاتی در مورد اجزا و بخش های مختلف آن داشته باشید تا بتوانید با چشمانی باز تر به خرید بپردازید . در سیستم های نمایش خانگی اجزا و بخش ها با توجه به کاربرد آن ها متفاوت است .

اجزای تشکیل دهنده سیستم های نمایش خانگی را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:

  • دستگاه نمایش HDTV یا ویدیو پروژکتور که بروی پخش کننده هایی مثل DVD پخش می شوند .
  • همانطور که در توضیح بالا مطرح شد سیستم های نمایش خانگی دارای  یک پخش کننده DVD یا مثلا در سیستم های جدید امروزی دستگاه های BLU-RAY اند.
  • اسپیکر ها هم با توجه به فناوری و سلایق کاربران و امکانات مورد انتظار آن ها از یک وسیله صوتی یا تصویری در این سیستم ها وجود دارد .
  • همچنین در پخش کننده هایی مانند BLU-RAY تقویت کنند ها ، کانال هایی همراه با بلندگو و آمپلی فایر هایی جهت تقویت صدا  یا اصطلاحاً استریو سازی وجود دارد .
  • همچنین در برخی از سیستم های خانگی امکاناتی مانند ساب وافر وجود دارد که کار آن به حداقل رساندن فرکانس های پایین صدا و تصویر قابل پخش در این سیستم ها تا بتوان با حداکثر کیفیت پخش ویدیو و … را به انجام برساند .

همچنین اشاره به این نکته که در برخی از سیستم های خانگی چندین قسمت با هم ادغام  شده و کار آن یک قسمت انجام می دهد، خالی از لطف نیست و شما نیز با توجه به کاربرد آن در منزل می توانید آن ها را انتخاب کنید .

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه قفل کودک ماشین لباسشویی را باز کنیم؟

حالا در ادامه بحث سعی می شود تا در مورد اجزا ذکر شده توضیحات بیشتری نیز ارائه شود تا علاوه بر آشنایی بیشتر با آن بعنوان راهنمای خرید خوبی برای شما عمل کند .

home cinema

بلندگو ها(speaker):

یکی از مهم ترین قسمت های هر سیستم نمایش خانگی بلندگو های آن می باشد که می تواند مرزی بین سیستم نمایش خانگی خوب یا بد به کار رود حالا چه شما برای نمایش فیلم و سریال از آن استفاده کنید یا بعنوان دستگاه پخش کننده صدا و موزیک از آن بهره ببرید .

حالا در ادامه بحث صحبتمان را به طور دقیق تر برروی اجزا تشکیل دهنده بلندگو ها قرار می دهیم . به طور کلی اسپیکر ها در سیستم های نمایش خانگی دارای ۴ بلندگو هستند که دو بلندگو روبروی شما دو بلندگو هم در پشت سرتان قرار دارد که این ۴ بلندگو با کمک یکدیگر در تلاش اند تا با قدرت باعث ایجاد  صدا با کیفیت و سیگنال قوی شوند  ، همچنین علاوه بر آن یک بلندگو مرکزی نیز وجود دارد که برای تقویت سیگنال های مربوط به صدا به کار می رود . در برخی از سیستم های خانگی پیشرفته تر ، سیستم هایی که صدا ها به صورت دالبی ضبط شده باشند نیز از بلندگو های هوشمندانه تر و پیشرفته تری استفاده می شود که صدا ها را از جهت های مختلف پخش می کنند تا تاثیر صدای چند گانه بر روی گوش شما گذاشته شود .

اسپیکر های موجود در سیستم  های نمایش خانگی می توانند با بلندگو های مختلفی که در قسمت های متفاوت آن تعبیه شده است جلوه های گفتاری و صوتی با کیفیتی را برای ما داشته باشند بدین صورت که ۴ بلندگویی که در پشت سر ما قرار دارند مربوط به سرو صداهای اطراف و اصطلاحاً پس زمینه تصاویر اصلی اند مانند صدای پخش آب ، حرکت سایر افراد و گفت و گو های آن ها و صدا باران و …. می باشد .همچنین وظیفه بلندگو های جلویی وظیفه انتقال صدا ها از جلوی شما به پشت سرتان و ترکیب با صدا های بلندگو های پشتی است یعنی به طور کلی شما با قرار گرفتن در میدان های مختلف می توانید تجربه ای عالی در زمینه استفاده از سیستم های نمایش خانگی داشته باشید .

چندین معیار که می تواند شما را در انتخاب بهترین اسپیکر ها در نمایش های خانگی کمک کند در ادامه بحث مطرح می شود:

  • بلندگو ها ی ۱.۵ کاناله : این بلندگو ها برای پخش سیستم ها blu-ray یا سیستم هایی مانند SACD ها می باشد .
  • بلندگو های ۶ کاناله :این بلندگو ها در برخی از پخش کننده های dvd مورد استفاده قرار میگیرند هر چند که کاربرد اصلی آن ها در سیستم های به نام dolby digital surround EX می باشد .(این سیستم ها نوعی سیستم های رمز گذاری شده است)
  • بلندگو های ۱.۷ کاناله : برخی از سیستم های بلوری از این فناوری استفاده می کنند .

آمپلی فایر A/V:

بخش بعدی که باید در انتخاب یک سینمای خانگی خوب دقت کنید مطالب گفته شده در این بخش است.  کار این دستگاه به این صورت است که نوعی پخش کنند و تقویت کننده سیگنال های ورودی به سیستم نمایش خانگی شما می باشد . روش کار آن به این صورت است که یک سیگنال ورودی مانند VCR را دریافت کرده و آنرا به صورت تقویت شده به خروجی منتقل می کند . در برخی مقالات آنرا معادل پخش کننده می دانند  که  مطالب ذکر شده بر این نکته صحه می گذارد که انتخاب امپلی فایر خوب و شناخت ویژگی های آن نیز امری مهم در انتخاب می باشد .

در هنگام خرید سیستم های فوق الذکر حتما در انتخاب ورودی ها و خروجی های ذکر شده دقت کنید بدین صورت که انتخاب بلندگو ها و امپلی فایری که تا الان به بررسی آن ها پرداختیم دو مورد از مهم ترین معیار ها برای انتخاب یک سیستم نمایش خانگی است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نمایندگی تعمیرات جنرال استیل

در واقع امپلی فایر ها در کنار بلندگو ها  می توانند سیستم های نمایش خانگی را به دو گروه بد یا خوب تقسیم کنید ، بدین صورت که امپلی فایر ها یک میدان کالیبراسیون صوتی دارند بدین گونه که اگر در جای مناسب کنار بلندگو ها قرار بگیرند می توانند باعث تولید میدان عالی در سیستم ها شوند . به طور کلی  قبل از خرید سیستم های امپلی فایر توجه به نکات زیر خالی از لطف نیست:

  1. امکان پردازش صدا حتی در فرمت هایی مانند DaLBY
  2. اتصال به وای فای و USB و در گاه های مختلف
  3. داک و اتصالات مربوط به پخش MP3
  4. تنظیم کردن صدا

تلویزیون :

همانطور که در مطالب بالا ذکر شده است ، سیستم های نمایش خانگی بعلت تجربه فوق العاده برای تماشای فیلم و سریال جای خود را  در زندگی بشر باز کردند پس معیار دیگری که باید در انتخاب سیستم های نمایش خانگی مورد توجه قرار دهید انتخاب تلویزیون با اندازه و سایز دل خواه است .معمولا به صورت کلی اندازه تلویزیون شما باید یک سوم فاصله نشستن شما باشد .کمی بیشتر  یا کمی کم تر باعث کوچکی یا بزرگی تصویر و در دراز مدت باعث آسیب زدن به چشم شما خواهد شد.

تلویزیون ها با کیفیت تصویر بالا مانند HDTV با خط های عمودی وضوح تصویر بالایی را فراهم میکنند که اگر به نکات میزان فاصله از تلویزیون دقت نشود باعث تاری تصویر در بیشتر موارد می شود ، همچنین اگر دارای سالن بزرگی برای سیستم نمایش خانگی بهتر است از تلویزیون های پروجکشن استفاده می شود. سیستم های پروجکشن را با نام ویدیو پروژکتور ها یا نمایش برروی صفحه پارچه ای می شناسید.

دستگاه پخش کننده ویدیو یا دی وی دی پلیر :

سیستم های پخش کننده ویدیو که تا کنون بار ها نام آنرا در مقاله بیان کردیم در واقع بدین صورت است که ویدیو ها معمولا با کیفیت های مختلف ضبط می شوند که با انتخاب بهترین دستگاه پخش کننده ویدیو شما می توانید تصاویر را با عالی ترین کیفیت مشاهده کنید .

برخی از این دستگاه های پخش کننده ویدیو دارای حافظه محدودی به نام هار دیسک هستند که در داخل آن ها تعبیه شده است و این امکان را برای کاربران فراهم می کنند تا به ضبط صدا و تصویر فایل ها و فیلم ها بپردازند همچنین در برخی از آن ها امکان ضبط برروی فلش مموری را فراهم کرده است که می توانید حافظه بیشتری را داشته باشید . سیستم های پخش کننده مانند blu-ray ,  و HD-DVD اند.

اتصالات مهم در سیستم های نمایش خانگی :

به این علت که سیستم های نمایش خانگی از طریق پورت های مربوطه امکان اتصال به سایر دستگاه ها را دارند پس انتخاب اتصال مناسب نیز در آن ها امری مهم است .در ادامه به برخی از اتصالات مهم در آن ها می پردازیم .

HDMI: برای اتصال تلویزیون به سینماهای خانگی مورد استفاده قرار می گیرد .

COMPONENT VIDEO:جهت پخش فیلم ها با فرمت HD  مورد استفاده قرار می گیرد .

DIGITAL VIDEO : برای سیگنال های دالبی می باشد.

USB: که برای اتصالات به کامپیوتر و پروت های USB به کار می رود .

پس به طور کلی در انتخاب سیستم های نمایش خانگی خود نکاتی را باید مورد توجه قرار دهید که در بالا سعی بر آن شد که حتی الامکان به بررسی آن ها بپردازیم و نکته مهم دیگر که باز هم بار ها در  متن به آن اشاره شده است دقت به سایز اتاقی که قرار است این سیستم های نمایش خانگی در آن قرار بگیرد.

سیستم نمایش خانگی چی بخریم ؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

سیستم نمایش خانگی چی بخریم ؟ | راهنمای خرید سینمای خانگی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا