تعمیرات پکیج و آب گرمکن

رادیاتور پره ای چیست؟ | مزایا و معایب رادیاتور پره ای

رادیاتور پره ای یکی از ارزان‌ ترین و کارآمدترین روش‌ ها جهت گرم کردن خانه می‌ باشد. حتی بعد از آنکه پکیج چرخه کارش را به پایان می‌ رساند و اتاق را تا دمای تحت کنترل خود قرار می‌ دهد رادیاتور باز هم می‌ تواند گرما را انتشار دهد. لوله‌ هایی که در رادیاتور شوفاژ موجود می‌ باشد منبع گرما هستند و این گرما را می‌ توانید با لمس کردن پانل و یا پره‌ ها به راحتی متوجه شوید. آب داخل رادیاتور به صورت مداوم جریان دارد و این آب در سیستم یکپارچه و در یک چرخه حرکت می‌ کند و گرم می‌ شود و حرارت ناشی از آن باعث گرمتر شدن فضا خواهد شد. در سیستم یکپارچه این آب داغ رادیاتور را ترک کرده و در حلقه پیوسته حرکت می‌ کند و بعد از طی مسیر مجدداً به آب سرد مبدل می‌ شود. آب سرد باز هم به پکیج بر می‌گردد و دوباره گرم می‌ شود و همان مسیر گرما رسانی را مجدداً تکرار می‌ کند.

رادیاتور پره‌ ای چیست؟

دو مدل اساسی از رادیاتور وجود دارد.

  • رادیاتور پره‌ ای
  • رادیاتور پانلی

رادیاتور حرارت را از بخار یا آب دریافت کرده و از حرارت آن جهت گرم کردن هوا بهره می‌ برد. رادیاتور پره‌ ای با این کار به صورت مؤثری جهت گرم کردن اتاق تأثیر گذار می‌ باشد. جنس رادیاتور از فلز است و فلز هدایت گر خیلی خوبی برای گرما می‌ باشد. بخار یا آب گرم از مسیر رادیاتور حرکت کرده و سایر قسمت‌ ها را به صورت طبیعی گرم می‌ کند. وقتی که این پره‌ ها در حال گرم شدن هستند هوای اطراف هم گرم خواهد شد. رادیاتور از قدیمی‌ ترین و البته مؤثرترین روش‌ ها برای گرم کردن خانه می‌ باشد. هنوز هم رادیاتور در بعضی ساختمان‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرد و معمولاً تنها گزینه‌ ای می‌ باشد که بیشتر مردم به آن اعتماد دارند. رادیاتور به علت سادگی و همچنین توانایی جهت گرم کردن فضا به شکل مطلوب، راحت و یکنواخت بسیار محبوب می‌ باشد.

مزایای رادیاتور پره‌ ای

در ادامه برخی از ویژگی‌ ها و خصوصیات رادیاتور پره‌ ای را توضیح می‌ دهیم.رادیاتور پره ای چیست؟ | مزایا و معایب رادیاتور پره ای

  • چنانچه پره‌ های رادیاتور دچار آسیب شوند نیازی نیست که همه پره‌ ها تعویض گردند و فقط می‌ توانید همان پره معیوب را باز کرده و جایگزین کنید.
  • جابجایی و حمل و نقل رادیاتور پره‌ ای آسان می‌ باشد.
  • با محیط زیست سازگار است و اندازه‌ های متنوعی دارد.
  • در سیستم گرمای غیر مستقیم مناسب می‌ باشد.
  • در اتاق‌ های جداگانه می‌ توان رادیاتورها را روشن و یا خاموش کرد.

انتقال حرارت از رادیاتور پره‌ ای

چنانچه به تولید حرارت در یک رادیاتور پره ای توجه کرده باشید حتماً متوجه شده‌ اید که بیشتر آنها پیچیدگی خاصی دارند. رادیاتور پره‌ ای در واقع یک دسته پره می‌ باشد که از جنس فلزی مثل آلومینیوم ساخته شده است. این پره‌ ها جهت افزایش سطح تعبیه شده تا فلز تماس بیشتری با هوا داشته باشد.

رادیاتور پره‌ ای چگونه با بخار کار می‌ کند؟

یکی از قدیمی‌ ترین رادیاتورها، رادیاتور بخار می‌ باشد و امروزه هم هنوز از آن استفاده می‌ گردد. رادیاتور بخار به بویلر متصل می‌ شود و وظیفه آن حرارت دادن و گرم کردن آب است. دیگ بخار وظیفه گرم کردن آب را بر عهده داشته و آن را به بخار تبدیل می‌ نماید. بخار پس از آن از مسیر لوله عمودی که انرژی حرارتی در آن از طریق پره برداشته می‌ شود حرکت کرده و در مسیر خود، بخار حرارت را از دست می‌ دهد و به آب تبدیل می‌ شود و همین چرخه مجدداً ادامه پیدا کرده و باعث گرم شدن فضا خواهد شد. این چرخه حرارت و سرد شدن بارها تکرار می‌ گردد و گرما را به سایر قسمت‌ های خانه منتقل می‌ نماید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه می توان پکیج بوتان را هواگیری کرد؟

رادیاتور پره‌ ای آلومینیومی

پره رادیاتور استاندارد از فولاد ساخته شده ولی در اروپا بعد از سال‌ ها توسعه و تحقیق رادیاتورها از آلومینیوم ساخته شدند. مزایای رادیاتور آلومینیومی مدت زمان زیادی در بازار هیدرولیک گرمایشی نادیده گرفته شد. رادیاتور آلومینیومی با محیط زیست سازگار است و بسیار کارآمد می‌ باشد. خواص حرارتی آلومینیوم این مزایا را به رادیاتور پره‌ ای می‌ دهد که خیلی سریع به گرم کردن محیط می‌ پردازد. علاوه بر آن آلومینیوم دچار خوردگی نمی‌ شود و توانایی بازیافت آن وجود دارد. رادیاتور پره‌ ای آلومینیومی طراحی بسیار متناسبی دارد و همچنین بر اساس طراحی مدرنی هم ساخته شده است و علاوه بر کارآمد بودن شیک می‌ باشد. رنگ معمول و استاندارد رادیاتور پره‌ ای سفید بوده ولی امروزه انواع مختلف رنگ‌ های آن را می‌ توان سفارش داد.

کارایی رادیاتور پره‌ ای

اگر می‌ خواهید رادیاتور پره‌ ای کارکرد بهتری داشته باشد حتماً باید آن را کاملاً تمیز کنید. گرما از طریق بخار یا آب در رادیاتور به فضای بیرون انتقال داده می‌ شود و این انتقال باید بدون هیچ گونه مانعی انجام شود.رادیاتور پره ای چیست؟ | مزایا و معایب رادیاتور پره ای اگر رسوبات و گرد و غبار روی پره رادیاتور جمع شده و انباشته شود مانند عایق عمل کرده و از انتقال گرما به بیرون ممانعت خواهد کرد. بنابراین تمیز کردن هفتگی پره‌ های رادیاتور را در برنامه نظافت خانه قرار دهید و از انباشته شدن گرد و خاک و غبار بر روی آن جلوگیری کنید. چنانچه مواد سختی روی آن چسبیده بود می‌ توانید از صابون ملایم جهت شست و شوی آن استفاده کنید.  در این صورت رادیاتور شما کارایی بهتری خواهد داشت و از اتلاف انرژی هم جلوگیری می‌ کند.

رادیاتور پنلی بهتر است یا رادیاتور پره‌ ای؟

اگر بخواهیم رادیاتور پنلی و رادیاتور پره‌ ای را با یکدیگر مقایسه کنیم باید بگوییم مدل پره‌ ای در مدت زمان کوتاه‌ تری می‌ تواند گرمای بهتری تولید کند. نوع پره‌ ای رادیاتور قابلیت کم کردن و افزایش دادن پره‌ ها و همچنین حجم شوفاژ را دارا می‌ باشد ولی نوع پنلی مقاومت بیشتری در مقابل شکستگی دیوار دارد اما جنس طبیعی در برابر زنگ زدگی هم مقاوم می‌ باشد. رادیاتور پنلی چنانچه خراب شود باید سیستم آن به طور کلی تعویض گردد ولی در نوع پره‌ ای می‌ توان فقط همان قسمتی که دچار خرابی شده است را تعویض نمود. رادیاتور پره‌ ای نیاز به فضای بیشتری جهت نصب دارد و مصرف انرژی آن هم بالاتر است و بخشی از دیوار که رادیاتور پره ای بر روی آن نصب می‌ گردد سیاه می‌ شود. رادیاتور پره‌ ای می‌ تواند گرمای بهتری را در زمان کوتاه نسبت به رادیاتور پنلی تولید کند. یکی از ویژگی‌ های بسیار کارآمد رادیاتور پره‌ ای این است که می‌ توان پره‌ های آن را افزایش و یا کاهش داد. از آنجایی که رادیاتور از جنس آلومینیوم می‌ باشد مصرف انرژی آن نسبت به شوفاژ فولادی بسیار کمتر است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل روشن شدن پکیج بدون باز کردن شیر آب و نحوه رفع

ساختار رادیاتور پره‌ ای

به علت ساختار خاصی که رادیاتور پره‌ ای دارد می‌ تواند گرما را در مدت زمان کوتاه‌ تری انتقال دهد و نسبت به رادیاتور پنلی و شوفاژ‌ها این کار را در زمان کوتاه‌ تری انجام می‌ دهد. به همین خاطر در مصرف سوخت صرفه‌ جویی می‌ کند. جنس رادیاتور پره‌ ای معمولاً از آلومینیوم خشک است، دارای وزن سبکی می‌ باشد و خیلی راحت می‌ توان آن را حمل کرد. رادیاتور پره‌ ای را به راحتی می‌ توان روی دیوار نصب کرد و دارای پایه‌ های شکیل و زیبایی می‌ باشد.

ماندگاری و دوام رادیاتور پره‌ ای

یکی از مهم‌ ترین مواردی که هنگام خرید رادیاتور باید به آن توجه کنید ماندگاری و کیفیت رادیاتور می‌ باشد. همانطور که می‌ دانید جنس رادیاتور پنلی از آلومینیوم می‌ باشد و رادیاتور پنلی فولادی است. فولاد مقاومت بیشتری نسبت به آلومینیوم دارد به همین خاطر تولید کنندگان رادیاتور پنلی زمان بیشتری را برای گارانتی آن در نظر می‌ گیرند. به عنوان مثال رادیاتور پنلی ایساتیس ۱۵ سال گارانتی تعویض دارد اما رادیاتور پره‌ ای بوتان دارای ۱۰ سال گارانتی می‌ باشد.

تعمیر رادیاتور پره‌ ای

از آنجایی که مدت زمان گارانتی رادیاتور پره‌ ای و پنلی بسیار بالاست ممکن است نکات مربوط به تعمیر آن خیلی اهمیت نداشته باشد و به ندرت این مشکل پیش آید که رادیاتور به تعمیر نیاز پیدا کند اما در هر صورت باید بگوییم اگر یکی از پره‌ های رادیاتور پره‌ ای سوراخ شود می‌ توان آن را حذف کرده و جایگزینی برای آن قرار داد ولی این مورد در مورد رادیاتور پنلی امکان‌ پذیر نیست و کل رادیاتور باید تعویض گردد. همچنین رادیاتور پنلی قابلیت افزایش دادن و کاهش دادن هم ندارد.

زیبایی رادیاتور پره‌ ای

یکی از موارد مهمی که اغلب افراد به آن اهمیت می‌ دهند زیبایی رادیاتور می‌ باشد.رادیاتور پره ای چیست؟ | مزایا و معایب رادیاتور پره ای رادیاتور پنلی دارای ساختار یکپارچه‌ ای است و بدون درز می‌ باشد و برای خانه‌ های مدرن مناسب است. رادیاتور پره‌ ای معمولاً از نظر زیبایی نسبت به رادیاتور پنلی در درجه پایینتری قرار دارد همچنین تمیز کردن رادیاتور پنلی هم نسبت به رادیاتور پره‌ ای راحت‌ تر می‌ باشد.

کلام پایانی

امروزه با در نظر گرفتن استفاده روز افزون افراد از سیستم گرمایشی باید بگوییم یکی از وسایل گرمایشی که بسیار پر مصرف است و از قدیم تا به امروز مورد استفاده قرار می‌ گیرد رادیاتور پره‌ ای می‌ باشد. در این مقاله از آی بک امداد به بررسی خصوصیات و ویژگی‌ های رادیاتور پره‌ ای پرداختیم و مزایا و معایب آن را نیز توضیح دادیم. همچنین برخی از ویژگی‌ های رادیاتور پره‌ ای و رادیاتور پنلی را با یکدیگر مقایسه کردیم تا شما عزیزان بتوانید با مطالعه آن به راحتی تصمیم بگیرید که کدام رادیاتور برای خانه شما مناسب‌ تر است. چنانچه در انتخاب رادیاتور پره‌ ای و یا پنلی دچار تردید شده‌ اید و نیاز به مشاوره دارید کارشناسان آی بک امداد آماده‌ اند تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

رادیاتور پره ای چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

رادیاتور پره ای چیست؟ مزایا و معایب رادیاتور پره ای

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا