مجله سلامت پوست

سلولیت پا چیست؟

سلولیت پا به چربی های اضافه ای گفته می شود که به بافت همبند فشار وارد می کنند و همواره پوست را سفت، محکم، برآمده و یا چروک می سازند. به طور معمول سلولیت بیشتر در نواحی همچون ران ها، شکم و باسن بروز می گردد چرا که چربی اضافه این قسمت ها بیشتر از سایر نقاط بدن است. سلولیت پا بیشتر در میان زنان رواج دارد تا مردان و بیش از ۸۵ درصد بانوان بالای ۲۱ سال به این مشکل دچارند لازم به ذکر است که سلولیت پا بیشتر در سنین بالا اتفاق می افتد ولی گاهی به دلیل عوامل مختلف در سنین پایین بروز می دهد به علاوه سلولیت پا به ۳ دسته تقسیم می شود که هر کدام با دیگری متفاوت است و دارای شدت و ضعف می باشند مثلا: سلولیت درجه اول فرورفتگی های سطحی و خفیفی ما بین ۱ الی ۴ گودی بر روی پوست ایجاد می کند و به پوست پرتقالی معروف است در حالی که سلولیت درجه دوم ۵ الی ۹ گودی بر روی پوست پدید می آورد و به عنوان پوست پنیری از آن یاد می شود، سلولیت درجه سوم نیز از دو درجه اول شدیدتر می باشد و از ۱۰ عدد به بالا گودی عمیق بر روی پوست به وجود می آورد که به آن پوست تشکی می گویند به علاوه یکی از راه های تشخیص سلولیت پاها به ویژه سلولیت خفیف فشار دادن ماهیچه ها می باشد. همان طور که گفته شد سلولیت پا در اثر تجمع بیش از حد چربی در زیر پوست به وجود می آید عوامل بسیاری در بروز آن از جمله: بالا رفتن سن، ملتهب شدن بافت های پوستی، مصرف بیش از حد چربی، نمک و کربوهیدرات ها، از بین رفتن کلاژن های موجود در پوست، اضافه وزن و چاقی، عدم تحرک و فعالیت های بدنی، دوری از ورزش، گردش خون خفیف و ضعیف در بدن و نامتعادل بودن هورمون ها دخیل اند، علاوه بر تمامی موارد گفته شده ژنتیک نیز در نمایان گشتن این بیماری تاثیر بسیاری دارد چرا که ژنتیک هر شخص ساختار، بافت پوست و نوع بدن او را تعیین می نماید.

سلولیت پادرمان سلولیت پا

نوشیدن آب کافی:

تمامی سلول های موجود در بدن از جمله سلول های پوستی جهت ادامه ی فعالیت خود و عملکرد صحیح به آب نیازمند هستند و به طور قطعی می توان گفت که نوشیدن آب کافی در طول روز می تواند به چاق، برآمده و سرزنده شدن ظاهر پوست کمک نماید از این رو کم آبی می تواند به راحتی سبب گود شدن پوست گردد. هر شخصی باید بسته به شرایط و عوامل زندگی خود همچون شیردهی و بارداری، انجام فعالیت های روزانه و ورزشی، سن و جنسیت آب بنوشد و از آنجایی که لایه چربی درگیر به سلولیت آب را در خود نگه می دارد باید همواره آب فراوان نوشید تا پوست گود نشود. بهتر است بدانید که میزان آب توصیه شده برای زنان بالغ ۲/۷ لیتر در طول روز می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مضرات ضد آفتاب برای پوست | عوارض استفاده از کرم ضد آفتاب

حفظ وزن نرمال:

بیشتر افرادی که به سلولیت پا مبتلا می گردند، دارای اضافه وزن و چاقی هستند ولی بهتر است بدانید برخی اوقات افرادی با وزن نرمال نیز به سلولیت مبتلا می شوند ولی این اتفاق به ندرت رخ می دهد. در صورت ابتلا به سلولیت پا در اثر اضافه وزن ممکن است با کاهش وزن سلولیت رفع شود ولی گاهی اوقات کاهش وزن ناگهانی نه تنها به رفع سلولیت کمک نمی کند بلکه پوست را شل ساخته و سلولیت پا را آشکار تر می سازد.

استفاده از کرم و لوسیون های مخصوص:

استفاده از برخی کرم ها و لوسیون ها در کاهش ظاهر سلولیت موثر می باشد به خصوص لوسیون هایی که حاوی رتینول و یا کافئین هستند چرا که رتینول در ضخیم شدن پوست و جلوگیری از افتادگی آن و کافئین نیز در کم آب کردن سلول های چربی نقش دارد. توجه داشته باشید که با استفاده از کرم و لوسیون سلولیت را نمی توان به طور کامل رفع نمود ولی همانطور که گفته شد این مواد به کاهش ظاهر آن ( برآمدگی ها و گودی ها) کمک می نمایند. کرم و لوسیونی هایی که اغلب جهت سلولیت پا تجویز می گردند شامل موادی از جمله: نیلوفر مقدس، ویتامین های C و E، اساسین، فورسکولین و کارنیتین هستند و بهتر است قبل از استفاده این محصولات حتما آن را بر روی پوست تست نمایید تا در صورت حساسیت از مصرف آن جلوگیری نمایید. بهتر است بدانید کرم هایی که حاوی آمینوفیلین هستند نیز گاهی برای سلولیت پا تجویز می گردند ولی این ‌کرم ها ممکن است موجب بروز اضطراب، ضربان قلب و مشکلات تنفسی شوند از این رو تا حد امکان از مصرف سرخود آن پرهیز کنید و در صورت مصرف نباید از داروهای استنشاقی آسم استفاده گردد چرا که تمامی داروهای حاوی آمینوفیلین با داروهای آسم تداخل دارند.

استفاده از پپتیدهای کلاژن:

داروهایی از جمله: عصاره کافئین، عصاره هسته انگور و جینکوبیلوبا در رفع سلولیت موثر می باشند، علاوه بر این ها مکمل هایی که حاوی پپتیدهای کلاژن فعال زیستی هستند نیز با توجه به نوع بدن شخص می توانند ابتدا سلولیت را کاهش داده و سپس آن را محو نمایند چرا که سلولیت ابتدا به نوارهای کلاژن پوست آسیب می رساند از این رو می توان با ترمیم این نوارها، متابولیسم را در سلول های پوستی افزایش داد و سلولیت پا را رفع نمود.

ماساژ دادن پوست:

طی انجام تحقیقاتی نشان داده شد که تخلیه لنفاوی دستی یا مکانیکی می تواند به راحتی سلولیت درجه سوم پا یا همان سلولیت بسیار شدید را در طی ۱۴ روز کاهش دهد و یا آن را به طور کلی محو نماید. ماساژ دادن بافت های عمیق پوستی چه به وسیله دست و چه به وسیله دستگاه های تولید شده ی امروزی می تواند به کشش بافت های زیرین پوست و بازسازی آنها، بهبود جریان خون در زیر پوست و تخلیه لنفاوی کمک شایانی نماید. دستگاه های ماساژی که می توانید برای رفع سلولیت پا در منزل از آنها استفاده کنید عبارتند از: برس های خشک، ماساژورهای مکانیکی و غلطک های فوم، که بهترین آنها همان ماساژور و برس است چرا که غلطک های فومی تنها به رفع چسبندگی کلاژن و شل شدگی بافت همبند کمک می نماید و سلولیت را از محو نمی کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آیا الکل برای درمان جوش موثر است؟

انجام ورزش های مختلف:

یکی از بهترین راه های کاهش و رفع سلولیت پا انجام دادن ورزش و فعالیت بدنی است چرا که در این حین بدن به جای تجمع و ذخیره چربی آن را می سوزاند. از اثرگذارترین تمرینات و ورزش ها جهت رفع و کاهش سلولیت می توان به: دویدن، پیاده روی، شنا کردن، دوچرخه سواری و رقصیدن اشاره نمود که انجام تمامی این ورزش ها ماهیچه را نسبت به چربی بیشتر کرده و پوست را صاف و محکم می سازد. ورزش های دیگری هستند که بسیار مناسب جهت رفع سلولیت پا می باشند چرا که با انجام آنها ران ها و باسن مورد هدف قرار می گیرد، این ورزش ها عبارتند از اسکات و لانژ که هر کدام به شیوه خاصی انجام می گردند.

شیوه انجام اسکات:

ابتدا ایستاده و پاهای خود را بیشتر از عرض باسن باز کنید، انگشتان پاهایتان را به بیرون بچرخانید دست هایتان را کنار خود قرار دهید، سپس عضله های مرکزی بدن خود را سفت و محکم کرده، قفسه سینه را به سمت بیرون و بالا داده و سر را نیز به بالا ببرید، پس از انجام این ها وزن بدن خود را بر روی شانه ها بیندازید و به آرامی باسن را به پایین ببرید و طی انجام این مراحل کمرتان همواره صاف باشد، سپس بالا بیایید و دوباره همین عمل را تکرار کنید.

شیوه انجام لانژ:

ابتدا بر روی پاها ایستاده و سپس یک پا را به جلو ببرید و پای دیگر را خم کنید طوری که زانو بر روی زمین قرار گیرد سپس کمر خود را صاف و بالا تنه خود را سفت نمایید. هر دو زانو را طوری قرار دهید که به شکل یک زاویه ۹۰ درجه قرار گیرند و پای جلویی را به قدری فشار دهید تا به حالت ایستاده در آید. پس از انجام این مراحل همین ورزش را دوباره با پای مخالف انجام دهید.

سلولیت پااستفاده از رژیم غذایی مناسب و سالم:

تغذیه نقش بسزایی در تولید سلولیت پا و یا رفع و کاهش آن دارد. افرادی که بیشتر از رژیم غذایی نامناسب و چربی، نمک و قند یا همان کربوهیدرات استفاده می کنند، بیشتر از دیگر افراد در معرض خطر ابتلا به سلولیت پا هستند چرا که چربی سبب ملتهب شدن عضلات، کربوهیدرات موجب تجزیه کلاژن های بدن و نمک نیز باعث نیاز بدن می گردد، علاوه بر این ها مصرف بیش از حد این مواد سبب تجمع چربی در زیر پوست می گردد که همین امر تشویق کننده بروز سلولیت پا می باشد از این رو باید از مصرف بیش از حد این مواد خودداری نمود و در صورت ابتلا به سلولیت پا مواد مغذی که در کاهش آن موثر هستند از جمله: روی، چربی های تک و چند غیر اشباع ضد التهابی، پلی فنول ها، ترپنوئیدها، سیلیکون های موجود در میوه و سبزیجات و ویتامین های C، A و D مصرف نمود.

سخن پایانی

به طور کلی سلولیت پا تاثیری بر روی سلامت بدن فرد ندارد اما همواره موجب تخریب شکل پوست ران ها می گردد از این رو در صورت ابتلا باید برای بهبودی آن با استفاده از روش های گفته شده، اقدام نمود.

سلولیت پا چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

سلولیت پا چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا