تعمیرات پکیج و آب گرمکن

رسوب گیر و سختی گیر پکیج چیست | رسوب گیر پکیج چه عملکردی دارد؟

امروزه استفاده از پکیج‌ها برای گرم کردن محیط بسیار افزایش پیدا کرده و شما کمتر واحد مسکونی را می‌بینید که از این سیستم استفاده نکند. پکیج هم ممکن است گاهی دچار مشکلاتی شود و یکی از این مشکلات به دلیل ضرورت استفاده کردن از آب لوله کشی، ایجاد می شود. آب لوله کشی می‌تواند به دلیل سختی زیاد، مشکلاتی برای پکیج ایجاد کند. البته سختی آب در عملکرد دستگاه‌ هایی مانند ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، پکیج و… تأثیر زیادی دارد زیرا داخل دستگاه ایجاد رسوب کرده و ممکن است باعث خرابی آن شود.

برای اینکه از بروز مشکلات در پکیج جلوگیری کنید می‌توانید از رسوب‌گیر و سختی‌ گیر استفاده کنید. در صورتی که شما از سختی گیر پکیج استفاده نکنید، ممکن است دستگاه شما دچار رسوب شود و مجبور به مراجعه به تعمیرکار پکیج شوید.

آب سخت چه مشکلاتی را برای پکیج ایجاد می‌کند؟

آب سخت آبی می‌باشد که املاحی مثل منیزیم، کلسیم، ماسه، شن، گچ و آهک دارد و می‌تواند در سیستم گرمایشی مرکزی مشکلات زیادی را ایجاد کند زیرا آب داخل سیستم گرمایشی بعد از اینکه گرم می‌شود، بخار شده و در تمام سیستم گردش خواهد کرد ولی در هنگام تبخیر، آب املاح بخار نمی‌شوند و در سطح مبدل پکیج و مجاری داخل آن باقی می‌مانند.

به مرور این املاح به رسوب تبدیل می‌شوند و نه تنها ورودی دستگاه و مجاری آن را مسدود می‌کنند بلکه مانند عایق هم عمل خواهند کرد و اجازه نمی‌دهند که گرما به آب برسد و باعث افت شدید حرارت می‌شوند. در کل مهمتر این است که پکیج در این حال به کار خود ادامه داده و تلاش زیادی می‌کند که آب سیستم را هم گرم کند و از طرفی این رسوبات باعث می‌شوند آب قادر به گرم شدن نباشد. وقتی مصرف دستگاه بالا می‌رود بازدهی آن کم می‌شود. در صورتی که شما مشکل دستگاه پکیج تان را برطرف نکنید، پکیج خراب شده و مجبورید آن را تعمیر کنید در این زمان است که نیاز دارید از رسوب‌ گیر و سختی گیر پکیج استفاده کنید.

سختی گیر پکیج

رسوب گیر و سختی گیر چه عملکردی دارد؟

رسوب گیر و سختی گیر پکیج،  قطعه‌ای می‌باشد که در روی لوله آب سرد و در قسمت ورودی پکیج قرار می گیرد و به کمک میدان الکترومغناطیسی و مغناطیسی، می‌تواند تغییرات زیادی در املاح موجود در آب به وجود بیاورد تا قابلیت رسوب گذاری در دستگاه کاهش پیدا کند. به بعضی از این رسوب گیرها، اصلاح گر غیر شیمیایی می‌گویند، زیرا بدون اینکه از ماده شیمیایی استفاده شود، امکان تشکیل رسوب را در داخل دستگاه پکیج از بین می‌برد و باعث می‌شود عملکرد پکیج شما افزایش پیدا کند.

وظیفه سختی گیر پکیج چیست؟

سختی گیر پکیج، کاربردی‌ ترین وسیله در سیستم گرمایشی است که به آن رسوب گیر پکیج هم می‌گویند. همانطور که از نام آن پیداست، رسوب گیر از جمع شدن املاح و رسوبات در داخل پکیج جلوگیری می کند. توصیه می‌کنیم در هنگامی که پکیج خود را نصب می‌کنید از تعمیرکار بخواهید تا سختی گیر را هم برایتان نصب کند زیرا نصب این وسیله از خرابی پکیج جلوگیری خواهد کرد. معمولاً این وسیله را در قسمت ورودی پکیج نصب می‌کنند و وظیفه آن این است که رسوبات را از بین برده و از تشکیل رسوبات جدید در سیستم تأسیسات خانه شما جلوگیری کند. امروزه املاح در آب افزایش پیدا کرده و نیاز به این دستگاه جزو ضروریات می‌باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ارور پکیج لورچ | راهنمای کامل و قدم به قدم تشخیص و رفع خطاها

انواع رسوب گیرهای پکیج

سختی گیرهای پکیج انواع زیادی دارند که آنها را به دو دسته کلی سختی گیر غیر شیمیایی و سختی گیر شیمیایی طبقه بندی می کنند.

۱- سختی گیر شیمیایی

سختی گیر شیمیایی یک دستگاه است که دارای مخزن بوده و در داخل آن فیلتر شیمیایی یا کارتریج قرار داده شده است. بعد از اینکه آب وارد این مخزن می‌شود، در طی واکنش شیمیایی باعث خواهد شد که یون‌های منیزیم و کلسیم خود را از دست بدهد.

فیلتر پکیج یا سختی گیر پلی مگنت چیست؟

سختی گیر پلی مگنت یا فیلتر پکیج، از به وجود آمدن رسوبات در مبدل پکیج شما جلوگیری می‌کند و می‌تواند تأثیر زیادی در کارایی و عملکرد دستگاه شما داشته باشد. دقت داشته باشید که اگر پکیج تان از نوع یک مبدله است و شما به وسیله اسید شویی اقدام به پاکسازی کردن دستگاه کرده باشید، می‌توانید این سختی گیر را در روی دستگاه نصب کنید، ولی اگر پکیج شما دو مبدله است، از سختی گیر مغناطیسی یا پلی فسفات می‌توانید استفاده کنید.

عوض کردن ماده فیلتر در پکیج، چه وقت ضروری است؟

اگر منطقه‌ای که شما در آنجا زندگی می‌کنید، سختی زیادی داشته و باعث ایجاد رسوبات می‌شود باید حتماً سالی دو بار فیلتر پلی فسفات را تعویض کنید ولی در صورتی که مقدار سختی و رسوبات آب متوسط باشد، کافیست که شما سالی یک بار ماده پلی فسفات را عوض کنید.

انواع سختی گیرهای غیر شیمیایی در پکیج

سختی گیر غیر شیمیایی پکیج در مدل‌های مختلفی تولید می‌شود که شما را با آنها آشنا خواهیم کرد:

  1. سختی گیر مغناطیسی
  2. سختی گیر الکترومغناطیسی
  3. سختی گیر الکترونیکی

۱- سختی گیر مغناطیسی

سختی گیر مغناطیسی جزو تجهیزات اصلاح فیزیکی آب می‌باشد که در انواع مختلفی مثل رینگ های شارژی، کلمپی، لوله‌ای و بلوکی تولید می‌شوند. در این رسوب گیر و سختی گیر، مگنت قوی به کار رفته است که با تغییر دادن ساختار مولکولی یون فلزی آب، از به وجود آمدن رسوبات جلوگیری خواهد کرد.

۲- سختی گیر الکترومغناطیسی

سختی گیر الکترومغناطیسی در عملکرد شباهت زیادی با سختی گیر مغناطیسی داشته و این دو سختی گیر دارای تفاوت‌های بسیار ناچیزی هستند.

۳- سختی گیر الکترونیکی

سختی گیر الکترونیکی، نوع جدید سختی گیر الکترومغناطیسی بوده که تعادل یون منفی و مثبت آب را بر هم می‌زند و آنها را کوچک می‌کند. پس یون‌ها به ذرات خنثی و معلق کوچک تبدیل شده که در قطعات پکیج و مجاری داخل آن، رسوب نمی‌کند.

سختی گیر مغناطیسی چه مزایا و معایبی دارد؟

یکی از پرکاربردترین و رایج‌ترین سختی گیرهای پکیج سختی مغناطیسی می‌باشد ولی استفاده از این سختی گیر معایب و مزایای خاصی دارد که به بررسی آن می‌پردازیم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چرا آب پکیج گلدیران گرم نمی شود؟

مزایای سخت‌گیر مغناطیسی

سختی گیرهای مغناطیسی دارای مزایای زیر هستند:

  • سختی گیرهای مغناطیسی بسیار مقرون به صرفه بوده و قیمت آنها مناسب است.
  • از ترکیبات شیمیایی در آنها استفاده نشده است.
  • این سختی گیرها دارای عملکرد و ساختار ساده‌ای می‌باشند.
  • بصورت اتوماتیک و دستی می‌توان از آنها استفاده کرد.
  • قابلیت راه اندازی و استفاده در ابعاد کوچک و بزرگ را دارد.
  • به افزایش طول عمر لوله کمک کرده و خوردگی لوله را کاهش می‌دهد.
  • انحلال پذیری آب را بالا می‌برد.
  • بر کیفیت آب آشامیدنی تأثیر نمی‌گذارد.

معایب سخت‌گیر مغناطیسی

استفاده از سختی گیر مغناطیسی می‌تواند دارای معایبی باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

  • امکان رسوب گرفتگی و جذب فلز در سختی گیر مغناطیسی و همچنین محل نصب آن
  • عملکرد دستگاه وابستگی زیادی به سرعت آبهای ورودی دارد.
  • عملکرد سختی گیر در نزدیک الکتروموتورها و میدان مغناطیسی کاهش پیدا می کند.
  • برای نصب آن، به بریدن لوله و توقف عملکرد دستگاه نیاز است.
  • رسوبات قبلی حذف نمی شود.

دستگاه رسوب گیر چگونه عمل می کند؟

دستگاه رسوب گیر باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی در جریان آب می‌شود و باعث خواهد شد که املاح و یون‌هایی که ایجاد رسوب می کنند، تبدیل به مولکول خنثی شوند. این مولکول‌ها غیر چسبنده و نرم هستند و در آب شناور می‌شوند پس به وسیله فیلتر قابل تصفیه و جداسازی هستند. البته در نهایت علاوه بر اینکه املاح و فلزات را جدا می‌کنند، خاصیت کششی سطح آب و همچنین انحلال پذیری آن هم افزایش پیدا خواهد کرد.

هنگامی که از سخت‌گیر مغناطیسی استفاده می‌کنیم چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

همانطور که گفتیم سختی گیر غیر شیمیایی، میدان مغناطیسی ایجاد کرده و ذرات یونی چسبنده را هم به ذرات مولکولی که غیر چسبنده است، تبدیل می‌کند. این ذرات در آب معلق می‌شوند و سپس از سیستم خارج خواهند شد. پس باید در انتهای مسیر خروجی آب، فیلتر نصب شود تا بتواند این ذرات را جذب کند نیازی هم به رسوب‌گیری سنتی نباشد. برای اینکه از تشکیل شدن رسوبات جدید جلوگیری شود و رسوبات قدیمی هم حذف شود و همچنین راندمان دستگاه بالا برود، استفاده از سختی گیر بسیار ضروری می‌باشد.

سختی گیر پکیج

سخن پایانی

استفاده از آب لوله کشی در وسایل گرمایشی باعث می‌شود سختی آب در عملکرد دستگاه تأثیر گذاشته و به مرور رسوبات زیادی در مجاری داخل دستگاه پکیج ایجاد شود. آنگاه عملکرد پکیج مختل شده و کارایی سابق را نخواهد داشت.

اگر شما از سختی گیر استفاده نکنید، ممکن است دستگاه شما بعد از مدتی با مشکل مواجه شود تا جایی که مجبور به تعمیر آن باشید. یکی از موارد مهمی که در هنگام سرویس پکیج به آن توجه می‌شود،  رسوب گیری داخل پکیج است. توصیه می‌کنیم حتماً سالیانه پکیج خود را رسوب‌گیری کنید. استفاده از رسوب گیر می‌تواند به کاهش رسوبات در پکیج کمک کند

رسوب گیر و سختی گیر پکیج چیست ؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

رسوب گیر پکیج چه عملکردی دارد؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا