تعمیرات تاسیسات برقی

روش سیم کشی آنتن ساختمان چگونه است | آموزش سیم‌کشی آنتن تلویزیون

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

هنگام سیم کشی برق ساختمان، یکی از مهمترین مواردی که باید انجام شود، سیم کشی آنتن است تا ساکنین بتوانند از دستگاه تلویزیون خود بدون نویز و مشکل استفاده کنند. در این مقاله از ایبک امداد قصد داریم به نحوه سیم کشی و نصب آنتن ساختمان و همچنین روش تشخیص سیم در پشت بام بپردازیم:

لوازم مورد نیاز جهت سیم کشی آنتن تلویزیون

جهت سیم کشی آنتن تلویزیون به یک سری لوازم مخصوص احتیاج دارید که در ادامه به آن ها پردازیم:

 سیم آنتن تلویزیون یا کابل کواکسیال

سیم های آنتن تلویزیون در بازار به نام کابل های کواکسیال یا هم محور معروف می باشد.

  1. کابل کواکسیال یک هادی دارد که توسط مغزی رسانای مود در داخل سیم می باشد.
  2. از یک لایه عایق پلی اتیلی جهت پوشاندن مغزی مسی در کابل آنتن استفاده شده است. همچنین یک نوار فویل همراه با یک توری بافته شده از آلومینیوم یا مس به عنوان شیلد در آن به کار گرفته شده است.
  3. کابل های آنتن تلویزیون در امپدانس های مخصوص به خود طراحی شده است. ولی بهترین نوع آنتن کواکسیال دارای امپدانس ۷۵ اهم است.
  4. اگر از کابل های کواکسیال در سیم کشی آنتن به عنوان گیرنده استفاده کنید، تمامی سیگنال های خارجی و نویز های مزاحم از تلویزیون شما دور شده و همچنین تصویری به مراتب با کیفیت بالا دریافت خواهید کرد.
تقویت کننده آنتن تلویزیون یا دستگاه تغذیه

تقویت کننده وسیله ای می باشد که میان تلویزیون و آنتن متصل می شود. تقویت کننده سیگنال آنتن را دریافت می کند و یک خروجی نیز به‌ عنوان‌ امپدانس ورودی  تقویت می شود.

سیم کشی آنتن

سیم کشی روکار آنتن نصب داکت

چنانچه سیم کشی آنتن شما به شکل روکار انجام می شود، حتماً باید سیم آنتن را در داکت قرار دهید تا آسیب نبیند. همچنین ظاهر سیم کشی آنتن شما نیز حفظ می شود.

لوله برق

در سیم کشی آنتن های توکار استفاده از لوله برق ضروری می باشد و معمولاً برای این کار از لوله برق پلیکا استفاده می شود.

پریز آنتن تلویزیون

اگر می خواهید چند خروجی در آنتن ساختمان خود داشته باشید باید حتماً به تهیه پریز جهت آنتن اقدام کنید. در گذشته فقط در پذیرایی ساختمان از پریز آنتن استفاده می کردند ولی بر اساس قوانین جدید ساختمان سازی برای اتاق خواب ها هم باید پریز آنتن در نظر گرفته شود. معمولاً یک ساختمان مسکونی دارای دو اتاق خواب است. پس باید سه پریز آنتن یا خروجی آنتن تهیه کنید.

قوطی آنتن

نصب کردن پریز بدون اینکه قوطی داشته باشد، غیر ممکن می باشد. دقت داشته باشید که برای نصب آنتن باید جداگانه لوله برق در نظر بگیرید. همچنین قوطی نیز برای نصب و سیم کشی آنتن نیاز دارید.  اگر غیر از این باشد امواج روی تلویزیون شما شما تأثیر نامطلوبی خواهد گذاشت.

آموزش سیم کشی آنتن تلویزیون

در گذشته ها سیم کشی آنتن بسیار ساده و مختصر بود به این شکل که کابل را روی تراس یا پشت بام‌ به صورت هوایی به آنتن متصل می کردند. یک سر کابل را به کمک یک فیش به تلویزیون وصل می شد. این روش نقطه ضعف بزرگی داشت. با کوچکترین طوفان و باد‌ کابل آن کنده می شد و باید ساعت ها درگیر دوباره تنظیم کردن تلویزیون می شدند ولی دستگاه های جدید دیجیتالی این مشکل را برطرف کرده و همچنین کیفیت تصاویر آنتن خیلی بهتر از گذشته ها شده است. برای فرستادن کابل آنتن به سمت پشت بام باید سیم کشی‌ مناسب و استاندارد انجام شود. سیم کشی های آنتن به دو روش صورت می گیرد:

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چرا ست کنترل پنتاکس روشن نمی شود؟
روش سیم کشی آنتن تلویزیون به شکل روکار

ممکن است در ساختمانی که افراد در آنجا ساکن هستند، سیم کشی آنتن به شکل توکار انجام شده باشد و فقط یک عدد پریز آنتن آن هم در پذیرایی بزرگ نصب شده باشد و در اتاق خواب‌ ها پریز آنتن وجود نداشته باشد.

  • در این شرایط چنانچه صاحب خانه تصمیم داشته باشد، تلویزیون در اتاق خواب بگذارد باید بفکر کارگذاری یک آنتن باشد.
  • اضافه کردن آنتن دیگر به اتاق خواب ها یا غیرممکن است یا دردسر های زیادی دارد. همچنین می تواند باعث ایجاد نویز یا افت تصویر در تلویزیون شود.
  • در این حالت بهترین کاری که می شود انجام داد سیم کشی آنتن به روش روکار می باشد.

برای انجام کابل کشی آنتن روکار باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • قبل از هرکاری متراژ کابل را از محل نصب تا محل قرارگیری تلویزیون در پشت بام را حساب کنید.
  • پس از آن کابل مورد نظر را خریداری کنید. بهتر است از نوع کواکسیال ۷۵ اهم تهیه کنید.
  • می توانید سیم را از دیوار محل تلویزیون تا آنتن روی پشت بام بفرستید در این مرحله باید توجه کنید که میزان قدرت سیگنال ها و همچنین ارتفاع آنتن در پشت بام چقدر می باشد. اگر ساختمان های اطراف آنتن، مرتفع باشند می تواند روی سیگنال آنتن شما تأثیر گذاشته و سیگنال را ضعیف کند.
  • پس بهتر است میان آنتن و تلویزیون تقویت کننده قرار دهید. جهت این کار out یا خروجی برد را به تلویزیون متصل کرده و همچنین ورودی آن را به آنتن متصل کنید که کلمه input روی آن نوشته شده است.
  • در این مرحله لازم می باشد سیم آنتن را از آسیب های احتمالی حفظ کنید. برای این کار باید کابل آنتن را داخل داکت قرار دهید تا صدمه نبیند.
  • سپس دستگاه تقویت کننده یا تغذیه را به برق متصل کرده و اکنون آنتن شما آماده به کار می باشد.
سیم کشی آنتن به صورت توکار آنتن تلویزیون

بهترین و اصولی ترین روش در سیم کشی آنتن به شکل توکار می باشد پس بهتر است هنگام سیم کشی برق ساختمان سیم کشی آنتن را نیز انجام دهید.

نقشه محل قرارگیری پریز های آنتن تلویزیون

قبل از هرکاری باید روی کاغذ محل قرارگیری پریز ها را رسم کنید تا بتوانید بر اساس تعداد پریز های آنتن محل سیم کشی را طراحی کنید.

  1. لازم می باشد برای قسمت پذیرایی که تلویزیون در آنجا قرار می گیرد دو عدد پریز در نظر بگیرید. می توانید در هر یک از اتاق خواب ها نیز یک پریز آنتن نصب کنید.
  2. نکته ای که بسیار مهم می باشد، قرارگیری پریز ها به صورت پشت سرهم و سری باید انجام شود.
لوله گذاری برای آنتن تلویزیون

مهمترین مرحله سیم کشی آنتن می باشد. باید برای آنتن لوله گذاری مخصوص کنید.

چرا باید لوله گذاری مختص آنتن باشد؟

زیرا قرارگیری آنتن در کنار سیم های برق باعث ایجاد افت کیفیت تصویر و نویز در آنتن شما می شود. باید مسیر لوله ها را به صورتی انتخاب کنید که بیش از دو سیم داخل قوطی نشود زیرا پریز ها فقط می توانند دو سیم آنتن را در خود جای دهند. می توانید جهت لوله کشی از لوله پلیکا استفاده کنید. ابتدا باید بر اساس نقشه در محل هر پریز روی دیوار، شیار هایی ایجاد کنید.

پس از آن قوطی ها را در محل نصب یعنی ارتفاع حدود ۴۰ سانتی از کف به خوبی در داخل دیوار قرار دهید. سپس در انتهای لوله ها را شیار بزنید، باید لوله ها و قوطی ها را به خوبی در جای خود محکم کنید. برای این کار حتماً از گچ استفاده کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهکارهایی برای بالا بردن امنیت کرکره برقی
نحوه سیم کشی آنتن تلویزیون

اولین پریز آنتن باید یک سر خط به بیرون از واحد برود. اگر ساختمان شما ویلایی باشد، این سر خط تا پشت بام شما کشیده می شود ولی اگر ساختمان شما مجتمع مسکونی باشد، حتماً باید سرخط تا رایزر کشیده شود.

نکات مهم در سیم کشی آنتن تلویزیون

برای سیم کشی اصولی جهت آنتن تلویزیون و استفاده از تصویر با کیفیت و خوب نکات زیر را دنبال کنید:

  1. بیشتر از ۳ الی ۴ پریز آنتن را به شکل سری به هم وصل نکنید. اگر غیر از این باشد کیفیت آنتن شما حتماً افت پیدا خواهد کرد و تصویر تلویزیون با نویز مشاهده می شود.
  2. بر اساس استانداردها فاصله پریز ها در پذیرایی و اتاق خواب ها حتماً باید ۴۰ سانتی متر از کف ساختمان باشد.
  3. چنانچه ساختمان شما یک طبقه است، برای اتاق خواب و پذیرایی هرکدام یک آنتن در نظر بگیرید. چنانچه ساختمان دو خواب باشد ۳ پریز شما نیاز دارید.
  4. توجه داشته باشید پریز های آنتن باید پشت سر هم و به صورت سری قرار بگیرد. نیاز به استفاده از اسپلیتر نمی باشد.
  5. در ساختمان های دو طبقه، هر طبقه ای باید یک سرخط آنتن به شکل مجزا تا جعبه فیوز یا پشت بام فرستاده شود.
  6. چنانچه در کنار آنتن تلویزیون خود قصد دارید دستگاه ماهواره را نیز سیم کشی کنید، حتماً باید در پذیرایی دو ورودی جداگانه یکی برای ماهواره و یکی برای آنتن در نظر بگیرید.
  7. سیم آنتن را به همراه سیم تلفن و سیم برق از داخل یک لوله عبور ندهید، چون باعث می شود سیم تلفن و سیم آنتن هر دو نویز بگیرند.

نحوه تشخیص سیم آنتن در پشت بام

اگر سیم کشی آنتن روی ساختمان انجام شده و شما می خواهید سیم آنتن خود را پیدا کنید، برای پیدا کردن سیم آنتن باید از روی پشت بام آن را پیدا کنید.

در یک ساختمان چند واحده مشخص کردن سیم بسیار مشکل می باشد. برای پیدا کردن سیم آنتن ساختمان خودتان به روش های زیر باید عمل کنید:

  1. استفاده از اهم متر دیجیتالی
  2. فاز دادن به سیم آنتن
  3. استفاده از لامپ تست
نحوه تست با اهم متر جهت پیدا کردن سیم آنتن

برای تست با اهم متر باید فازمتر را میان مغزی کابل و محفظه قرار دهید. اهم متر را روی بیزر قرار داده تست کنید. باید دو سر سیم را به کابل و مغزی اتصال دهید هر موقع صدای بوق را شنیدید کابل آنتن خودتان را پیدا کرده اید.

فاز دادن آنتن

برای پیدا کردن به وسیله فاز دادن یک سیم آنتن را به فاز متصل کنید و به دنبال سیمی که فاز دارد بگردید. با یک سیم افشان به سیم آنتن پشت بام فاز را اتصال دهید. سپس از داخل ساختمان با فاز متر چک کنید تا سیم آنتن واحد خود را پیدا کنید.

تست سیم آنتن با لامپ

برای استفاده از لامپ تست لامپ را باید به سرپیچ ببندید در قسمت داخل ساختمان، سیم را به فاز اتصال دهید در این حالت لامپ روشن می شود. شما توانستید سیم آنتن خود را پیدا کنید.

سیم کشی آنتن

جمع بندی

در این مقاله به نحوه سیم کشی آنتن ساختمان همچنین روش های شناسایی سیم آنتن در پشت بام پرداختیم. چنانچه مشکلی در این زمینه داشتید می توانید با قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصان ما در مجموعه ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

روش سیم کشی آنتن ساختمان چگونه است؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آموزش سیم‌کشی آنتن تلویزیون

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا