پارکت دیواری چیست؟ | مزایای پارکت و لمینت دیواری
پارکت دیواری یک نوع دیوارپوش است که درست مشابه پارکت کف می باشد و به دو دسته کلی پارکت چوبی دیواری و لمینت دیواری تقسیم بندی شده و در بازار وجود دارد. نصب پارکت و لمینت بر روی دیوار، سبک هایی از طراحی دکوراسیون و طراحی داخلی به شمار می آیند که امروزه علاوه بر آنکه پرکاربرد هستند طرفداران زیادی نیز دارند. از پارکت دیواری معمولاً برای طراحی دکوراسیون داخلی فضاهایی مانند فضای تجاری، اداری و محیط های فرهنگی مانند بانک ها، مدارس، سالن های کنفرانس، دفاتر مختلف و ... استفاده می شود.
کاربرد پارکت دیواری
همانطور که گفتیم از پارکت دیواری جهت طراحی دکوراسیون داخلی محیط های اداری و فضاهای تجاری به کار برده می شود. به عنوان مثال در دفاتر مختلف، بانک ها، مدارس، سالن های کنفرانس، مراکز فرهنگی و … از پارکت دیواری استفاده می کنند. البته جهت طراحی کردن داخلی خانه های ویلایی و منازل هم ممکن است از پارکت دیواری استفاده شود به عنوان مثال جهت طراحی یک دیوار شاخص و برجسته در فضای سالن پذیرایی و یا اتاق خواب پارکت دیواری می تواند گزینه مناسب و ایده آلی باشد. دیوار شاخص در خانه و یا در هر فضایی دیواری می باشد که رنگ و پوشش آن با بقیه دیوارها فرق دارد و از آن جهت نصب کردن تلویزیون و یا قرار دادن تابلو و همچنین اجزای دکوراتیو استفاده می شود. به کار بردن پارکت دیواری این امکان را به شما می دهد که بتوانید یک دیوار شاخص در محیط منزل خود ایجاد کنید.
مزایای به کار بردن پارکت دیواری لمینت و چوبی
چنانچه تصمیم گرفته اید پارکت دیواری نصب کنید لازم است که مزایای آن را نیز بدانید. از مزایای نصب کردن لمینت بر روی دیوار می توانیم موارد زیر را نام ببریم.
- پارکت دیواری در طرح ها و رنگ های مختلفی وجود دارد که باعث ایجاد جذابیت بصری در فضای داخلی محل کار یا منزل شما می شود.
- نصب پارکت دیواری آسان است و قیمت مناسب آن نیز باعث شده که افراد از بین متریال ساختمانی پارکت دیواری را انتخاب کنند.
- تمیز کردن دیوار و شست و شوی آن بسیار آسان است.
- مقاومت بالایی در مقایسه با نقاشی دیوار دارد و عمر مفید آن طولانی می باشد.
- حس مدرن بودن را القا می کند و به شیک شدن محیط مخصوصاً در دفاتر تجاری و اداری کمک می نماید.
البته باید بدانید نصب پارکت بر روی دیوار فقط محدود به لمینت نمی شود. استفاده نمودن از پارکت چوبی بر روی دیوار نیز مرسوم می باشد. پارکت چوبی هزینه بیشتری دارد اما ظاهر اصیل تر و بهتری به محیط می بخشد علاوه بر آن پارکت چوبی نسبت به پارکت لمینت دارای مقاوم بیشتری است و بافت چوبی آن باعث القای احساس بهتری به افراد می شود. روش های مراقبت و نگهداری از پارکت چوبی مانند نظافت و پولیش زدن آن دارای حساسیت بیشتری می باشد. به طور کلی چنانچه قصد دارید طراحی داخلی و یا دکوراسیون منزل خود را تغییر دهید و نمی خواهید هزینه های زیادی برای آن انجام دهید و همچنین سهولت کار و بی دردسر بودن آن نیز برای شما اهمیت دارد پیشنهاد ما به شما نصب پارکت بر روی دیوار می باشد. نصب لمینت بر روی دیوار نسبت به نقاشی ساختمان نیز بی دردسرتر است و نیازی نیست که اسباب و اثاثیه های منزل را جمع کنید. همچنین بوی بد رنگ نیز به مشام شما نمی رسد و از کثیف کاری رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان نیز خبری نیست. علاوه بر آن تنوع بصری پارکت دیواری نیز به نقاشی ساختمان ارجحیت دارد.
عوامل مؤثر بر قیمت پارکت دیواری
تا اینجا متوجه شدیم پارکت دیواری چیست و کاربرد آن چگونه است. حتماً زمانی که به سراغ نصب پارکت می روید این سوال برای شما پیش می آید که قیمت آن چگونه است و چقدر هزینه باید بابت نصب پارکت دیواری پرداخت کنید؟ در پاسخ باید بگوییم چندین عامل برای تعیین قیمت پارکت و نصب آن بر روی دیوار دخیل می باشند. نخستین موردی که در این باره اهمیت دارد قیمت خود پارکت می باشد. چنانچه می خواهید پارکت چوبی بر روی دیوار نصب کنید مسلماً هزینه بیشتری نیز باید در مقایسه با نصب لمینت بر روی دیوار بپردازید. متریال چوب نسبت به متریال PVC گرانتر می باشد. همه پارکت ها از نظر کیفیت، کشور محل ساخت، درجه مقاومت سایشی و … با یکدیگر متفاوت می باشند و همه این موارد روی قیمت نهایی آن تأثیر گذار است. لازم است بدانید امروزه انواع مختلف لمینت در ایران با کیفیت های متفاوتی تولید شده اند و حتماً ملزم به خرید جنس خارجی نمی باشید. موارد دیگری که در قیمت نصب پارکت تأثیر گذار هستند متراژ دیوار و همچنین مزد دستمزد نصاب می باشد. هر چقدر که محل مورد نظر برای نصب لمینت متراژ بیشتری داشته باشد هزینه بیشتری نیز برای نصب آن باید بپردازید. در رابطه با دستمزد نصاب هم باید بگوییم مانند قیمت پارکت دستمزد هم بر اساس متر مربع مشخص می شود اما از آنجایی که نصب پارکت بر روی دیوار به شکل عمودی است مزد آن نسبت به نصب پارکت کف کمی بیشتر است.
مراحل نصب لمینت و پارکت بر روی دیوار
نصب پارکت بر روی دیوار تفاوت چندانی با نصب پارکت و لمینت بر روی زمین ندارد اما به طور کلی هر دو آنها کار خیلی پیچیده ای نیست. نخستین قدم جهت نصب پارکت و لمینت بر روی دیوار این است که متراژ دیوارها اندازه گیری شود تا از طریق آن بتوانید معین کنید که چه میزان پارکت احتیاج دارید. لمینت ها در حقیقت تایل هایی هستند که دارای اندازه های استاندارد و یکسانی می باشند و با ابعاد کشیده ای تولید شده اند. در حقیقت این ابعاد کشیده آنها را به صورت نواری نشان می دهد. به همین خاطر هنگام نصب لمینت بر روی دیوار بهتر است که جهت ایجاد تعادل بصری کاری کنید تایل ها را به صورت افقی بر روی سطح عمودی نصب کنید. لازم است بگوییم که این قضیه کاملاً سلیقه ای می باشد و چنانچه تمایل دارید می توانید در همان جهت عمودی نصب لمینت ها را انجام دهید. این نکته در رابطه با نصب پارکت چوبی هم صدق می کند. بعد از تعیین دقیق جهت نصب پارکت ها نوبت به نصب تایل می رسد. در لبه های کناری تایل های لمینت کلیک هایی وجود دارد که در همدیگر فرو می روند و کاملاً چفت می شوند. برای نصب لمینت ها از یک طرف دیوار باید شروع کنید و تایل های لمینت را یکی یکی کنار همدیگر قرار دهید و چفت و بست آنها را کاملاً محکم کنید. این روند را باید تا جایی ادامه دهید که سراسر دیوار کاملاً پوشیده شود. جهت ایجاد تنوع بصری می توانید چندین طرح و رنگ گوناگون را مورد استفاده قرار داده و با الگوی خاصی آنها را کنار هم نصب نمایید. به کار بردن فوم سایلنت هنگام نصب لمینت بر روی زمین از ارکان بسیار مهمی است که جهت جلوگیری از ایجاد صداهای اضافی به کار برده می شود و در کنار آن موجب ثبات بهتر تایل لمینت خواهد شد. به کار بردن فوم هنگام نصب لمینت بر روی دیوار از ملزومات نمی باشد زیرا کسی بر روی دیوار راه نمی رود ولی کماکان تعبیه فوم زیر پارکت دیواری نیز می تواند در ثبات تایل ها مؤثر باشد. همچنین اگر فوم زیر پارکت ها تعبیه شود باعث می شود وقتی که به دیوار دست می زنید و یا ضربه ای به آن وارد می کنید وجود خلأ را پشت دیوار احساس نکنید.
نصب پارکت دیواری برای اتاق خواب
یکی از موارد مهمی که در دکوراسیون داخلی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است طراحی اتاق خواب می باشد و به همین خاطر باید همه المان هایی که در آن قرار می گیرد با دقت بسیار بالایی انتخاب گردد. برای دیوارهای اتاق خواب علاوه بر کاغذ دیواری می توانید پارکت هم انتخاب کنید تا گزینه فوق العاده جهت تزیین دیوارهای آن باشد. به کار بردن پارکت دیواری در اتاق خواب به علت رنگ بندی گرم و منحصر به فردی که دارد می تواند آرامش خوبی را برای افراد فراهم کند. رنگبندی و طرح چوب روی دیوار باعث می شود که فضا دارای آرامش خاصی شود مخصوصاً اگر با روتختی و دیگر المان های اتاق خواب تناسب داشته باشد. برای زیباتر کردن محیط و همچنین ایجاد فضای کاملاً مدرن می توانید فقط یک دیوار را با پارکت دیواری بپوشانید. دیوار پشت تخت می تواند بهترین گزینه برای آن باشد.
پارکت دیواری برای سالن پذیرایی
یکی دیگر از موارد بسیار کاربرد پارکت دیواری نصب آن در سالن پذیرایی است که می تواند با طراحی چیدمان سالن پذیرایی تناسب داشته باشد. لمینت و یا پارکت چوبی می تواند سالن پذیرایی را به شکل فوق العاده ای مدرن و شیک کند. در کنار پارکت می توانید از مبلمان ساده سفید و همچنین پرده های تک رنگ و ساده استفاده کنید.
سخن پایانی
پارکت و لمینت صرفاً متعلق به کف زمین و یا کفپوش نیست بلکه از آن می توان در صنعت ساختمان و برای دیوارها نیز استفاده کرد. در این مقاله از آی بک امداد پارکت دیواری را به صورت کامل برای شما توضیح دادیم و انواع مختلف آن را بیان کردیم. با دانستن مزایای نصب لمینت و پارکت بر روی دیوار می توانید انتخاب درست و ایده آلی داشته باشید. قیمت نصب پارکت دیواری باید بر اساس برند سازنده، درجه مقاومت، کیفیت پارکت، متراژ دیوار، دستمزد نصاب و … مشخص شود.
پارکت دیواری چیست؟
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
پارکت دیواری چیست؟ مزایای پارکت و لمینت دیواری