خدمات ساختمان

دیوار سبز مصنوعی چیست؟ | ویژگی، مزایا و معایب آن

چنانچه شما هم از آن دسته افرادی هستید که به فضای سبز بسیار علاقه دارید اما مساحت لازم و یا بودجه کافی جهت اجرای آن در اختیار شما نمی‌ باشد بهترین راهکار برای شما دیوار سبز مصنوعی است. دیوار سبز مصنوعی می تواند شبیه ساز فضای سبز باشد بدون آنکه به نور، آب و خاک نیازی داشته باشد. این دیوار علاوه بر آنکه مشخصات و مزایای خوبی دارد دارای معایبی هم می‌ باشد.

دیوار سبز مصنوعی چیست؟

این سازه یعنی دیوار سبز به دو شکل طبیعی و مصنوعی در بازار وجود دارد که در سطوح عمودی خارجی و داخلی در ساختمان نصب می‌ گردد. دیوار سبز مصنوعی یک سازه عمودی شکل است که گیاهان مصنوعی از جنس پلی اتیلن در سازه آن وجود دارد. پلی اتیلن با ترکیبات افزودنی و به صورت گل، برگ و پنل‌های نگهدارنده، قالب گیری و پس از آن ساخته می‌ شوند. گل‌ ها و برگ‌ ها پین‌ هایی دارند که با آن به یکدیگر متصل می‌ شوند و در آخر پنل‌ هایی که ایجاد شده‌ اند به همدیگر وصل شده و به دیوار نصب می‌ گردد.

مزایای به کار بردن دیوار سبز مصنوعی

همانطور که گفتیم دیوار سبز مصنوعی دارای مزایای بسیاری می‌ باشد که در سالیان اخیر بسیار طرفدار پیدا کرده است. در ادامه مطلب برخی از مزایا و ویژگی‌ های آن را مورد بررسی قرار می‌ دهیم.

  • ایجاد محیط چشم نواز و زیبا

گیاهان و گل‌ ها همیشه زیبایی دل انگیز برای فضا ایجاد می‌ کنند. تنوع رنگ دیوار سبز مصنوعی می‌ تواند باعث زیباتر شدن فضا شود و با نورپردازی مناسبی که در محیط انجام می‌ شود این زیبایی چندین برابر خواهد شد. دیوار سبز مصنوعی در بسیاری از مکان ها کاربرد دارد و می تواند به زیبایی محل کمک کند.دیوار سبز مصنوعی چیست؟ | ویژگی، مزایا و معایب آن

  • پنهان کردن دیوارهای کهنه

دیوار سبز مصنوعی می‌ تواند ترک‌ ها و کهنگی دیوار قدیمی را بپوشاند و محیطی جذاب برای فضا به وجود آورد. همچنین به کمک این دیوار مصنوعی می‌ توان نرده‌های محافظی که خیلی هم زیبا نیستند را پوشاند. بنابراین این دیوار سبز می تواند کاستی ها و نازیبایی ها را از بین ببرد و باعث زیبا شدن اطراف شود.

  • ایجاد حس آرامش و نشاط

سرسبزی گیاهان همیشه باعث ایجاد آرامش و نشاط در انسان خواهد شد. درست است که دیوار سبز مصنوعی به اندازه گیاهان طبیعی حس تازگی و طراوت ندارد ولی حتی اگر گیاهان مصنوعی باشند باز هم می‌توانند این احساس را در ما زنده کنند.

  • طرح‌ ها و رنگ‌ های متنوع

گیاهان مصنوعی که در دیوار سبز مورد استفاده قرار می‌ گیرند اندازه‌ ها، طرح‌ ها و رنگ‌ های متنوعی دارند. گیاهان و گل‌ های زیبایی وجود دارند که فقط در مناطقی خاص رشد می‌ کنند ولی امروزه به کمک دیوار سبز مصنوعی می‌ توان هر گیاهی را که دوست دارید در فضای اطراف خود داشته باشید.

  • وزن کم

جنس دیواره سبز مصنوعی از پلاستیک می‌ باشد به همین خاطر وزن آن کم است و به علت آنکه ریشه در خاک ندارد بسیار سبک است.

  • مناسب برای فضاهای مرتفع
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه برطرف کردن مشکل فشار آب در طبقات بالا

از آنجا که دیوار سبز مصنوعی وزن کمی دارد و ریشه‌ ای در خاک ندارد بنابراین برای مکان‌ هایی که مرتفع هستند نیز مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

  • هزینه پایین

دیوار سبز مصنوعی هزینه بسیار کمتری نسبت به گیاهان طبیعی دارد ولی باز هم هزینه ساخت آنها بر اساس تنوع گیاهان و ابعاد دیوار محاسبه می‌ گردد. گیاهان متنوع و متفاوت در نوع مصنوعی برای دیوار سبز به کار برده می شوند.

  • نصب راحت

دیوار سبز مصنوعی به علت آنکه وزن کمی دارد کم هزینه است و اجرای آن هم سریع انجام می‌ شود. این دیوارها پنل‌ هایی هستند که با میخ، منگنه، پیچ، چسب، سیم و … به دیوار نصب می‌ گردند. نصب کردن دیوار سبز مصنوعی بسیار راحت است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.

  • مقاوم در برابر آتش و نور خورشید

هنگام ساخت گیاهان و گل‌ های مصنوعی ترکیبات ویژه‌ ای با پلی اتیلن استفاده می‌ کنند که در برابر آتش سوزی و گرمای نور خورشید مقاوم باشد و همچنین رنگ آن ثابت بماند. به همین خاطر پرتو فرار بنفش هیچ تاثیری بر کیفیت و رنگ دیوار سبز مصنوعی ندارد و از آن می‌ توان به راحتی در نمای بیرونی ساختمان استفاده نمود.

  • ماندگاری بالا

دیوار سبز مصنوعی خراب یا پژمرده نمی‌ شود. عمر و دوام بالایی دارد و در برابر آتش سوزی هم بسیار مقاوم است. بنابراین می توان گفت که این دیوار بسیار ماندگار است و عمر طولانی دارد.

  • عدم نیاز به نگهداری و تعمیر

دیوار سبز مصنوعی به آب، خاک، هوا، نور، سمپاشی، کود و … هیچ نیازی ندارد. گیاهان آن رشد نمی‌ کنند به همین خاطر به هرس و سایر عملیات باغبانی مانند کود دهی، آبیاری، سمپاشی، از بین بردن علف‌ های هرز و آفات و … نیازی ندارند.دیوار سبز مصنوعی چیست؟ | ویژگی، مزایا و معایب آن

  • عدم وجود آفات گیاهی

گیاهان طبیعی باعث جذب آفات گیاهی و حشرات به داخل ساختمان می‌ شوند اما دیوار سبز مصنوعی هرگز این مشکلات را نخواهد داشت. این سازه به علت مصنوعی بودن حشرات و آفات را به خود جذب نمی کند.

  • عایق حرارتی

پلی اتیلن در واقع رسانایی حرارتی خیلی کمی دارد به همین خاطر می‌ توان گفت که عایق حرارتی محسوب می‌ گردد. دیوار سبز مصنوعی از ورود گرما در تابستان به داخل ساختمان تا حد زیادی جلوگیری می‌ کند و همچنین در زمستان مانع از خروج گرما به خارج خواهد شد. به همین خاطر می‌ توان در لابی ساختمان از این دیوار استفاده کرد تا از نفوذ هوای سرد به درون ساختمان جلوگیری کند.

  • عایق صوتی

پلی اتیلن عایق صدا هم می‌ باشد. این به آن معنی است که صدا را به دشواری از خود عبور می‌ دهد. از طرف دیگر سطح دیوار مصنوعی فرورفتگی و برجستگی‌ هایی دارد و ساختار آن ناهموار می‌ باشد. به همین خاطر امواج صوتی از آن بازتاب منظمی ندارند. بنابراین می‌ توان دیوار سبز مصنوعی را در اماکنی که پر رفت و آمد و شلوغ هستند نصب کرد تا از شلوغی محیط کم کند و امواج صدا را به خوبی جذب نماید.

  • صرفه‌ جویی در مصرف انرژی

دیوار سبز مصنوعی به علت آنکه عایق حرارتی می‌ باشد بنابراین تا حد زیادی می‌ تواند در مصرف انرژی هم صرفه‌ جویی کند.

  • قابلیت نصب در هر قسمت از ساختمان
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه هوشمند سازی ساختمان | تجهیزات و مراحل هوشمند سازی ساختمان

دیوار سبز مصنوعی را می‌ توان در هر قسمتی از ساختمان، ستون، دیوار، نرده، تراس و … نصب نمود. در واقع این سازه را می توان در هر جایی نصب کرده و به زیبایی آنجا اضافه نمود.

  • عدم اشغال فضای زیاد

دیوار سبز مصنوعی به علت آنکه در سطح عمودی نصب می‌ گردد به همین خاطر فضای زیادی هم اشغال نمی‌ کند.

  • نظافت راحت و آسان

نظافت و نگهداری از دیوار سبز مصنوعی خیلی ساده و آسان می‌ باشد. فقط با یک دستمال مرطوب می‌ توانید آلودگی‌ ها و گرد و غبار را از روی آن کاملاً پاک کنید.

  • عدم آسیب به بافت اصلی دیوار

از آنجایی که دیوار سبز مصنوعی در خاک ریشه‌ ای ندارد و مثل گیاهان نمی‌ تواند به بافت دیوار نفوذ کند بنابراین هیچ آسیبی هم به دیوار وارد نخواهد کرد و با گذشت زمان باعث تخریب آن نخواهد شد.

  • عدم ایجاد آلرژی و حساسیت

دیوار سبز مصنوعی باعث ایجاد آلرژی و حساسیت نخواهد شد. بنابراین برای افرادی که حساسیت‌ های تنفسی دارند انتخاب مناسبی می‌ باشد.

معایب به کار بردن دیوار سبز مصنوعی

دیوار سبز مصنوعی می‌ تواند جایگزین خوبی برای گیاهان طبیعی باشد ولی به هیچ عنوان نمی‌ تواند جای گیاه طبیعی را بگیرد و مزایای آن را داشته باشد. دیوار سبز مصنوعی نسبت به دیوار سبز طبیعی دارای معایبی می‌ باشد که در ادامه آنها را بیان می‌ کنیم.

  • دیوار سبز طبیعی باعث تازه و شاداب کردن محیط می‌ شود و دی اکسید کربن را جذب کرده و اکسیژن آزاد می‌ کند به همین خاطر هوا در اطراف آن پاکیزه می‌ شود ولی دیوار سبز مصنوعی قادر به انجام این کار نیست و نمی‌ تواند آلودگی‌ ها را از بین ببرد و اکسیژن انتشار دهد.

دیوار سبز مصنوعی چیست؟ | ویژگی، مزایا و معایب آن

  • به علت وجود گاز گلخانه‌ ای هوای کره زمین در حال گرم شدن است. دیوار سبز طبیعی غلظت این گازها را تا حد زیادی کاهش می‌ دهد به همین خاطر جایگزین کردن آن با دیوار مصنوعی باعث می‌ شود که هیچ تاثیری در کاهش گازهای گلخانه‌ ای نداشته باشد.
  • گیاه طبیعی موجب افزایش رطوبت هوا شده و فضا را خنک می کند ولی دیوار سبز مصنوعی جانی ندارد و توانایی خنک کردن فضا را نخواهد داشت.

کاربرد دیوار سبز مصنوعی

از دیوار سبز مصنوعی در هر موقعیت و مکانی می‌ توان استفاده کرد زیرا می‌ تواند باعث ایجاد آرامش، نشاط، سرزندگی و زیبایی در فضا گردد. دیوار سبز مصنوعی برای ساختمان‌ های مسکونی، تجاری، اداری، فرهنگی، صنعتی، هتل‌ ها، بیمارستان‌ ها، رستوران، کافی شاپ‌ ها، سفره خانه‌ ها، مدارس، تالارها و در موقعیت‌ های شهری و در هر ساختمانی قابل استفاده می‌ باشد.

سخن پایانی

دیوار سبز مصنوعی می تواند سرسبزی طبیعت را برای همه ما تداعی کند. ممکن است شرایط آب و هوایی در بعضی از مناطق برای رشد خیلی از گیاهان و گل‌ ها مناسب نباشد بنابراین با صرف هزینه اندکی می‌ توان گیاهان متنوعی را در مناطق دیگر ایجاد کرد و از زیبایی که در محیط زندگی به وجود می‌ آورد نهایت لذت را برد.

دیوار سبز مصنوعی چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دیوار سبز مصنوعی چیست؟ ویژگی، مزایا و معایب آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا