تعمیرات تاسیسات برقی

لوله کشی برق ساختمان از سقف بهتر است یا از کف؟

لوله کشی های برق به علت نظم دادن به سیم کشی های ساختمان بسیار مهم می باشند و همچنین از خطراتی مانند پوسیدگی سیم ها، برق گرفتگی و آتش سوزی جلوگیری خواهد کرد. یک نکته مهم وجود دارد آن هم این است که لوله کشی برق از سقف بهتر است یا از کف؟ در این مقاله از ایبک امداد به بررسی این موضوع می پردازیم:

سرعت اجرای لوله کشی برق از سقف بیشتر است یا از کف؟

انجام عملیات لوله کشی برق ساختمان کاری بسیار زمان بر و تخصصی می باشد. ولی گاهی بنابر صلاح دید صاحب کار تشخیص داده می شود تا سرعت انجام آن بیشتر شود.

در این حالت باید بدانید لوله کشی از کف خیلی سریع تر انجام می شود. پس باید انتخاب کنید کدام یک را انجام دهید. هنگام لوله کشی در سقف حتماً به نردبان احتیاج دارید تا عملیات لوله کشی را بتوانید به اتمام برسانید ولی در لوله کشی در کف نیاز به بالا و پایین رفتن ها نیست تا اتمام عملیات به طور کامل در روی زمین انجام می شود و همچنین زمان لوله کشی را نیز کاهش داده و سرعت کار را بیشتر می کند.

در لوله گذاری از سقف شما باید حداقل یک مسیر دو و نیم متری را طی کنید. چون نیاز بیشتری به شیار زنی نسبت به کف ساختمان دارد به همین علت با خستگی زیاد و کاهش سرعت روبرو خواهید شد. با توجه به موارد ذکر شده در بالا نتیجه می گیریم روند لوله کشی برق ساختمان از کف نسبت به سقف قطعاً با سرعت بیشتری انجام می شود.

ساختمان های چند طبقه که سقف تیرچه بلوک دارند امکان پوشاندگی و شیار زنی لوله ها وجود نخواهد داشت، پس کار لوله گذاری با تأخیر بیشتر انجام شده و سخت تر نیز خواهد بود. لوله ها به جای اینکه از کف پشت بام بیاید، دقیقاً از کف طبقه بالای ساختمان رد می شود به همین علت سرعت عمل را کمتر می کند.

می‌توان نتیجه گرفت هنگامی که برای کارفرما سرعت سیم کشی برق ساختمان اهمیت زیادی دارد و باید در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود، بهترین انتخاب لوله گذاری از کف می باشد.

امنیت‌ سیم ها در لوله کشی برق از سقف بیشتر است یا از کف؟

استاندارد های سیم کشی و لوله کشی برق در ساختمان ها چه از سقف و چه از کف جزو مهم ترین مواردی می باشد، که در زمان ساخت و ساز برای ایمنی و امنیت باید حتماً رعایت شود.

  1. چنانچه ساختمانی از نظارت مناسب و کافی برخوردار نباشد امکان دارد در زمان کار از طرف استاد کارها به لوله های کف ساختمان خسارت وارد شود.
  2. همچنین جهت دسترسی به قسمت سقف ساختمان بالا و پایین رفتن از نردبان و لوله کشی از مواردی می باشد که علاوه بر امنیت کار، زمان کار را نیز کاهش می دهد.
  3. در این شرایط نصب لوله در کف ساختمان ممکن است ایمنی و امنیت ساختمان را  به خطر بیاندازد. از همه مهمتر طبق مقررات ملی ساختمان مبحث ۱۳ نصب لوله های برق در مکان هایی که مرطوب می باشند مانند آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام ممنوع است. چون ممکن است موجب خطرات زیادی شود.
  4. پس مکان هایی در ساختمان وجود دارد که نصب لوله های برق در سقف بسیار مهم تر از لوله گذاری در کف می باشد، مانند مکان مرطوب در ساختمان که سیم کشی برق در آنجا احتمال خطرات زیاد برای ساکنین ساختمان وجود خواهد داشت.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نصب و سیم کشی آیفون صوتی سیماران | آموزش نصب آیفون سیماران

لوله کشی برق

کدام یک از این دو روش لوله کشی برق مقرون به صرفه تر می باشد؟

هزینه های لوله کشی در ساختمان ها نیز یکی دیگر از مواردی است که بسیار مهم می باشد و صاحب کار باید، حتماً آنها را در نظر بگیرد.

یکی از روش ها، کاهش هزینه و صرفه جویی در میزان لوله ها می باشد. پس لوله گذاری در کف بسیار اقتصادی‌تر می باشد. چون پریز ها مسیر کوتاه تری را طی می کند، در این صورت لوله و سیم کمتری نیز مصرف می شود. برخی از افراد تصور می کنند در لوله گذاری از سقف هزینه ماهیچه کشی ندارد و با لوله کشی از سقف شاهد کاهش هزینه ها خواهند  بود. در صورتی که میزان لوله هایی که صاحب کار باید در سقف ساختمان استفاده کنند خیلی بیشتر از کف ساختمان می باشد و به همین دلیل هزینه های زیادی را برای شما خواهد داشت.

به عبارت دیگر لوله کشی برق در کف ساختمان با توجه به میزان لوله هایی که در سقف استفاده می شود، مبلغ بودجه کمتری نیاز خواهید داشت و مقرون به صرفه تر نیز می باشد.

کدام روش لوله کشی برق زیبایی بیشتری به ساختمان می دهد؟

لوله کشی و سیم کشی برق ساختمان به دو روش روکار و توکار انجام می شود. لوله کشی برق از کف نیز به شیوه توکار انجام می شود و زیبایی ساختمان را نیز بیشتر خواهد کرد. مهم ترین مزیت لوله کشی های برق توکار این می باشد، که تمامی لوله ها مخفی می مانند و با اجرای آن به طراحی داخل ساختمان و اجرای نما هیچ آسیبی وارد نمی شود. در ساختمان های چند طبقه و بلند که دارای سقف کاذب می باشند، شرایط فرق می کند حتی می توانید لوله کشی را از سقف انجام دهید.

استفاده از ابزار ها و تجهیزات مدرن در لوله کشی برق ساختمان

نکته بسیار مهم در هنگام لوله گذاری برق ساختمان، به استفاده از تجهیزات مدرن و مناسب در خصوص لوله گذاری مربوط می باشد و عدم به کارگیری از ابزار های مناسب، موجب می شود کار نهایی از کیفیت بالا و لازم به خوبی برخوردار نباشد.

بعضی از مجریان برقکار زیبایی و ظرافت های لازم را اعمال نمی کنند و با خیال این که مجری گچ کار در ادامه انجام ساخت ساختمان، نقص کار او را خواهد پوشاند، لوله گذاری های برق ساختمان را به شکل غیر استاندارد، همچنین خلاف مقررات برق ساختمان انجام می دهند. این در صورتی می باشد که پروژه بسیار موفق می باشد و تمام اعضا به شکل صحیح و هماهنگ با یکدیگر کار کرده اند و هر کدام وظایف خود را به خوبی و درست انجام داده بدون این که به مرحله دیگر و یا کار شخص دیگری آسیب وارد کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آشنایی با انواع جعبه فیوز برق | عملکرد فیوز چگونه است؟

بهتر است بدانید که جهت لوله گذاری و برق کشی ساختمان حتماً باید سوراخ و شیار هایی را در سقف ساختمان ایجاد کنید. شیار هایی که جهت لوله‌ های برق انجام می‌شوند، حتماً باید در فاصله‌ ای حدوداً ۳۰ سانتی متری با حفره هایی که مربوط به لوله فاضلاب می باشد قرار بگیرند.

همچنین برای هر کدام از لوله‌ های برق و فاضلاب باید شیار های مجزا در نظر بگیرید. چنانچه این کار بدرستی انجام نشود، در ساخت و ساز اصل قانون سیم کشی برق در ساختمان خلاف محسوب خواهد شد. چنانچه قصد دارید از استاندارد های مربوط به ساختمان و برق‌کشی پیروی کنید، باید تمام این اصول را بدرستی رعایت کنید.

هنگام لوله گذاری برق با لوله های باریک به شکل عمود بر روی دیوار هم، حتماً باید با استفاده از دستگاه شیار زن یا فرز، باید شیار های باریکی روی بلوک ها به صورت عمود زده شود تا بتوان لوله ها را به شکل کامل و صحیح درون دیوار قرار داد، در این حالت لازم است عرض شیار که به شکل عمود  روی دیوار برش زده می شود، حتماً مناسب با پهنای لوله برق ساختمان شما باشد.  عمق شیار ها را باید به شکلی بزنید که بعد از قرار گیری لوله ها حدود یک و نیم سانت دقیقاً در زیر سطح دیوار قرار گرفته باشد تا هیچ  برجستگی در آن ایجاد نشود و مراحل کچ کاری و سیمان کاری دیوار ها با هیچ مشکلی روبرو نشود.

یک نکته مهم دیگر این است که در مراحل لوله کشی برق حتماً باید پس از مرحله گچ کاری دیوار ها انجام شده و پس از آن باید قوطی کلیدها در جای خود نصب شوند تا در داخل دیوار فرو نرود و در ادامه باید کلید و پریز ها جهت استفاده به شکل مناسب و صحیح در درون قوطی ها قرار داده شوند.

در لوله گذاری های برق ساختمان باید حتماً توجه داشته باشید که زانویی برق‌ ها را با استفاده از ابزار هایی مانند نوار های چسب به صورت محکم و همچنین غیر قابل جدا شدن‌ به لوله اصلی و داخل واحد اتصال دهید تا در هنگام وارد شدن ضربه یا فشار در این لوله ها از یکدیگر جدا نشده و به هیچ عنوان آسیبی به آن ها نرسد. در حقیقت شما با این کار می‌توانید از آسیب های احتمالی به لوله اصلی و همچنین زانو برق جلوگیری کرده و همچنین و ایمن سازی لوله گذاری برق ساختمان خود را افزایش دهید.

لوله کشی برق

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی لوله کشی برق ساختمان از سقف یا کف و همچنین نقاط ضعف و قوت هر یک از این دو روش پرداختیم. بعضی از قسمت های ساختمان حتماً باید لوله کشی برق به روش لوله گذاری در سقف انجام شود. مانند حمام، آشپزخانه و سرویس های بهداشتی چون مکان های مرطوب احتمال بروز آتش سوزی در آنجا وجود دارد. چنانچه در رابطه با این مقاله سوالی داشته باشید می توانید در قسمت پشتیبانی مطرح کنید تا متخصصان ما در مجموعه ایبک امداد پاسخگوی سوالات شما باشند.

لوله کشی برق ساختمان از سقف بهتر است یا از کف؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کدام روش لوله کشی برق زیبایی بیشتری به ساختمان می دهد؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا