
درآمد شغل لوله کشی ساختمان | لوله کشی ساختمان و تنوع شغلی


لوله کش ساختمان جزو مشاغلی است که به تحصیلات دانشگاهی بالایی نیاز ندارد و حتی بعضیها با گرفتن دیپلم، در رشته فنی و حرفهای و یا حتی گذراندن دورههای آموزشی وارد این شغل شوند.
شغل تأسیسات و لوله کشی از گذشته تا امروز، تغییرات زیادی کرده و مثل مشاغل دیگر دارای ویژگیهای مثبت و یا نقاط ضعفی هم میباشد. بالاترین رتبهای که در این زمینه وجود دارد شغل مهندسی تأسیسات مکانیکی بوده که به شکل آکادمیک میتواند در دانشگاه آموزش نظری انجام شود. البته آموزشها در این دانشگاه، تئوری است و برای یادگیری باید حتماً دست به آچار بوده و علاقه زیادی هم برای یادگیری داشته باشید.
راه متداول و سنتی یادگیری این شغل این است که به عنوان یک کارگر ساده و یا شاگرد، پیش تأسیسات کار و استاد متخصص، کار کنید. البته توصیه میکنیم برای اینکه پیشرفت بهتر و بیشتری داشته باشید در کنار یادگیری و کار کردن، حتماً مطالعات دانش فنی را فراموش نکنید تا بتوانید به اصول تأسیسات و کار لوله کشی کاملاً مسلط شوید.
البته در شهرستانها و تهران، آموزشگاههای آزادی هم برای این شغل وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کرده و لوله کشی را به خوبی یاد بگیرید. توصیه میکنیم جهت یادگیری کار لوله کشی ساختمان ابتدا با افراد اهل فن صحبت کرده و از آنها مشورت بگیرید تا بتوانید انتخاب خوبی داشته باشید.
در کار تأسیسات لوله کشی، تنوع زیادی وجود دارد و شما برای اینکه بهترین رشته را انتخاب کنید، بهتر است ابتدا سلیقه و استعداد خود را پیدا کنید. به طور کلی میتوان گفت تأسیسات لولهکشیهای ساختمان، به دستههای اجرایی و همچنین تعمیرات مواردی مانند نصب شوفاژ، نصب و تعمیر شیرآلات، لوله کشی فاضلاب، لوله کشی آب، لوازم بهداشتی، سرویس کولرهای گازی و آبی، تعمیر پکیجهای زمینی و دیواری، تعمیر موتورخانهها و چیلر و یا شاخههای دیگر تأسیساتی در ساختمان، تقسیم بندی می شود. باید بگوییم حتی رفع گرفتگی فاضلاب و لوله بازکنی هم برای خود شاخه ای مجزا محسوب میشود.
لوله کشی ساختمان و تنوع شغلی
در این شغل تنوع زیادی وجود دارد به این شکل که مجری تأسیساتی یا لوله کش، در زمینههای زیادی میتواند فعالیت کند. مانند:
- نصب توالتهای فرنگی
- نصب توالتهای ایرانی
- نصب شیرآلات
- لوله کشی فاضلاب
- جکوزی و سونا
- نصب تجهیزات وان در حمام
- لوله کشی شوفاژ
- رفع مشکلات و خرابی های لوله کشیهای ساختمان
- اجرای لولهکشیهای آب
در کنار مواردی که در این شغل وجود دارد، شاید به ذهنتان برسد که درآمد این شغل چگونه است؟ آیا لولهکشها درآمد زیادی دارند؟ برای پاسخ به این سؤالات، تصمیم گرفتیم در این مقاله شما را با شغل لوله کشی از جنبه مالی آشنا کنیم و حتی درآمد لولهکشها را در ایران با کشورهای دیگر مقایسه کنیم تا بتوانید در این خصوص به جمع بندی مناسبی دست پیدا کنید.
چه عواملی در افزایش درآمد این شغل مؤثر است؟
یکی از مواردی که جزو نقاط قوت این شغل محسوب میشود، درآمد مکفی آن است که نسبت به مشاغل دولتی، درآمد بالاتری دارد. شاید بپرسید چه عواملی باعث شده که درآمد شغل لوله کشی بیشتر از درآمد شغلهای دولتی باشد؟ این موارد عبارتند از:
۱- داشتن تجربه کافی
یکی از موارد مهمی که باعث بالا بودن درآمد شغل لوله کشی میشود تجربه لوله کش در این شغل است و این رابطه مستقیمی دارد با مدتی که لوله کش در زمینه این شغل فعالیت دارد. پس برای کسب درآمد بیشتر در این شغل، باید روند طبیعی را طی کرده و به یک لولهکش با تجربه تبدیل شد.
برای این منظور باید در مرحله اول، دوره های آموزشی را در این رشته و همچنین دورههای کارورزی را پیش استاد کار لوله کش بگذرانید. این کار حدوداً ۴ سال طول میکشد. مشخص است که نباید انتظار داشته باشید در مدت ۴ سال، درآمد شما با لوله کشهای باسابقه یکسان باشد.
حتی امکان دارد که در این زمان به هیچ وجه درآمدی هم کسب نکنید و یا مجبور شوید برای دریافت آموزشها، هزینههایی را هم پرداخت کنید ولی نباید ناامید شوید زیرا این روند طبیعی شغل لوله کشی است که حتی در کشورهای اروپایی و امریکایی هم وضع به همین صورت است. ولی بعد از اینکه این دوران را بگذرانید وارد مراحل درآمد زدایی شده و میتوانید از شغل لوله کشی درآمد خوبی کسب کنید.
همانطور که ابتدا هم برایتان توضیح دادیم، افزایش درآمد شغل لوله کشی با تجربه و سالهایی که شما در این شغل فعالیت کردهاید، متناسب است. طبق تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده مقدار درآمد لوله کش در سالهای اول، حدود ۳۰ الی ۵۰ درصد کمتر از درآمد یک لوله کش با تجربه و ماهر است. اگر شما درآمد یک لوله کش مبتدی را سالی حدود ۴۶ دلار فرض کنید، یک لولهکش با تجربه و ماهر در آمریکا، میتواند سالی صدها هزار دلار هم کسب کند.
۲- داشتن تخصص
همانطور که تجربه میتواند درآمد این شغل را زیاد کند دارا بودن تخصص بالا هم برای کسب موفقیت در شغل لوله کشی عامل بسیار مهمی است. امروزه در کار لوله کشی تجهیزات متنوعی وارد بازار شده است مانند لولههای ۵ لایه و یا توالت فرنگی وال هنگ و موارد دیگر، که باید لوله کش حتماً برای نصب آنها تخصص کافی داشته باشد و بتواند از هر کدام از این موارد استفاده درست کند.
و یا روشهای جدیدی برای لوله کشیهای ساختمان مثل فاضلابهای زیر سقفی و یا اجرا و طراحی آشپزخانههای جزیرهای، نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارند. در صورتی که میخواهید لوله کشی خوبی شده و درآمد بالایی داشته باشید، باید این روشها را یاد گرفته و آموزشهای لازم را ببینید. البته شما میتوانید این رشته را در دانشگاه هم ادامه بدهید. برای این منظور باید رشته تأسیسات را انتخاب کنید.
۳- استخدام در شرکت یا مستقل کار کردن
یکی دیگر از مواردی که میتواند در مقدار درآمد لولهکش تأثیرگذار باشد، این است که فرد به شکل مستقل کار میکند و یا اینکه در شرکتهای تأسیساتی فعالیت میکند. این مورد میتواند در مقدار درآمد شخص مؤثر باشد. اگر لوله کش به صورت مستقل کار میکند دیگر نیازی نیست تا درصدی از درآمد خود را به شرکت بدهد و مسلماً درآمد او افزایش پیدا میکند.
البته باید به این نکته هم توجه کنید که کار کردن به صورت مجزا مخصوصاً در ابتدای فعالیت، میتواند دارای ریسک بالایی باشد زیرا در این شرایط احتمال دارد پروژههایی که به شما داده میشود، کارهایی در حد رفع نشت لوله و یا باز کردن لوله فاضلاب باشد. ولی وقتی شما با یک شرکت تأسیساتی خوب و معتبر کار کنید، در تمام زمینههای این شغل میتوانید فعالیت داشته باشید و علاوه بر آن، هزینهای که برای پیدا کردن مشتری و بازاریابی باید پرداخت کنید هم حذف میشود.
البته میتوان بعد از کار کردن با شرکتهای تأسیساتی و کسب مهارت و تجربه زیاد، و همچنین مقداری پسانداز، برای راهاندازی شرکت خودتان اقدام کرده و به صورت مستقل به این شغل ادامه دهید.
۴- تأثیرات منطقهای
مسلماً منطقهای که شما در آنجا کار میکنید، میتواند در شغل لوله کشی شما تأثیر زیادی داشته باشد. مقدار تورم باعث میشود مشتریها توانهای مختلفی در پرداخت دستمزد داشته باشند و یا تعداد ساخت و ساز ساختمان های برای خدمات لوله کشی، در کشورها و شهرهای مختلف، با هم فرق میکند. به طور کلی میتوان گفت در کلان شهرها مانند شهرهای اصفهان، تبریز، شیراز، مشهد و تهران درآمد لوله کشی نسبت به شهرهای بزرگتر و یا حتی شهرستانهای دیگر با هم فرق میکنند. پس اگر میخواهید درآمد بیشتری از این شغل داشته باشید، باید برای خود مکانی را انتخاب کنید تا بتوانید پیشرفت و رشد کافی در این شغل پیدا کنید.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم اگر میخواهید شغل لوله کشی را برای خود انتخاب کنید، برای کسب درآمد بیشتر باید کمی صبر و حوصله به خرج بدهید. نباید توقع داشته باشید که این شغل در همان روزهای اولیه برای شما درآمدزا باشد. از طرفی باید بدانید که درآمد شغل لوله کشی ساختمان به موارد زیادی مانند تلاش و پشتکار شما و کسب آموزشهای لازم و همچنین داشتن تجربه کاری بالا بستگی دارد. انجام این موارد میتواند باعث شود شغل لوله کشی ساختمان درآمدی بیشتر از مشاغل دولتی داشته باشد.
ولی نکتهای که لازم است بدانید در مورد افرادی است که میخواهند در شروع فعالیت با شرکتهای تأسیساتی همکاری کنند. اگر میخواهید درآمد بالاتری داشته باشید، باید شرکتی را برای کار خود انتخاب کنید که رزومه کاری خوب و موفقی داشته باشد. اگر مشتریانی هم که به این شرکت مراجعه میکنند کم نباشند، به این صورت کار در شرکت تأسیساتی هم میتواند برای شما درآمد بالایی داشته و شاید هم این درآمد آنقدر بالا باشد که هیچگاه به فکرتان خطور نکند که از شرکت جدا شوید.

درآمد شغل لوله کشی ساختمان
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
لوله کشی ساختمان و تنوع شغلی
