مجله ساختمان

مقایسه ایزوگام و قیرگونی | مزیت ها و معایب قیرگونی و ایزوگام

در دنیای مدرن معماران و مهندس های ساختمان در تلاش هستند تا با استفاده از مصالح و تجهیزاتی مانند قیرگونی و ایزوگام خانه ها را در مقابل نور خورشید، اقلیم های مختلف، رطوبت و … مقاوم سازند. استحکام قیرگونی و ایزوگام سقف به متریال و نحوه نصب آن بستگی دارد. برای اینکه بدانید برای پشت بام قیرگونی بهتر است یا ایزوگام باید مقایسه ایزوگام و قیرگونی را به خوبی مطالعه نمایید.

هزینه های مربوط به ساخت و ساز ساختمان هر روز در حال افزایش است و به این دلیل بهتر می باشد در شروع ساخت ساختمان از همان ابتدا نکات ایمنی باید رعایت شود تا پس از گذشت مدتی دیگر نیازی به هزینه های بیشتر و گزاف نباشد. همچنین با عدم رعایت نکات نباید موجب بد نام شدن مهندسین در زمان ساخت خانه نگردد.

مقاوم سازی خانه ها در مقابله با رطوبت یکی از مهم ترین نکات است که باید در زمان ساخت خانه به آن دقت نمایید. در منطقه هایی که دارای آب هوای مرطوب هستند باید به این نکته توجه ویژه داشت. اگر خانه را در برابر رطوبت مقاوم سازی نکنید با اولین بارش باران یا بالا رفتن رطوبت هوا دچار مشکلات زیادی می شوید.

به طور معمول از ایزوگام و قیرگونی برای ضد آب و رطوبت ساختن دیوار ها و بام ها استفاده می کنند. در ادامه به طور کامل مقایسه ایزوگام و قیرگونی را خواهیم داشت.

قیرگونی به چه معنی است

یک مدل ورق های سنگین است که در ساخت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این ورق ها در واقع با آغشته کردن قیر و ورق های حصیری و گونی به وجود می آید. قیرگونی نوعی ماده ضد آب است که برای پوشاندن پشت بام ها از آن استفاده می شود.

قیرگونی شبیه ایزوگام می باشد با این فرق که در ساخت قیرگونی از غیر به جای آسفالت استفاده می کنند در صورتی ایزوگام با آسفالت تولید می شود. با بودن این فرق، این دو ماده برای یک منظور مورد استفاده قرار می گیرند و گاهی اوقات آنها را به جای هم استفاده می کنند و تفاوت زیادی با هم ندارند.

قرن هاست که از قیر گونی در ضد آب کردن ساختمان ها استفاده می شود. در قدیم از پارچه های کهنه برای تولید این ماده استفاده می شد ولی امروزه از ورق های مخصوصی که از بازیافت مقوا و خاک اره ساخته می شود برای تولید قیر گونی استفاده می نمایند.

چند نوع قیرگونی وجود دارد

قیرگونی ۱۵ متداول ترین نوع قیرگونی است که وزن آن تقریباً ۱۵ پوند در هر مربع است. این مدل قیرگونی عمدتاً وقتی فرآوری می کردند که بحران کمبود نفت چندان جدی نبود. امروزه برای کاهش مصرف مواد نفتی در تولید قیر گونی از آسفالت استفاده می شود.

وزن قیرگونی های نوع ۱۵ حدود ۷ پوند تا ۱۲ پوند می باشد و با توجه به کارخانه های تولید کننده استاندارد های تولید قیر گونی متفاوت می باشد. یک نوع دیگری از قیرگونی به نام قیرگونی ۳۰ وجود دارد که وزنی حدود ۱۶ تا ۲۷ پوند را دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تغییر دکوراسیون فری استایل

مقایسه ایزوگام و قیرگونی

 قیرگونی چه اندازه هایی را دارد

قیرگونی در اندازه های مختلف تولید می شود و معمولا به صورت رول آماده فروش می شود. سایز و ضخامت رول ها با یکدیگر فرق دارند و رول ها در سایزهای یک متری، پانزده و سی متری و وزنی در حدود هفت تا چهارده کیلوگرم در بازار آماده فروش است. گاهی اوقات این رول ها را با خط گچی کار می کنند تا به آسانی و مستقیماً روی سقف نصب شوند.

چگونه قیرگونی را نصب کنیم

روش های مختلفی برای نصب قیرگونی وجود دارد و اصولاً برای نصب آن از چند لایه استفاده می شود و هنگام مونتاژ لایه ها از آسفالت سرد یا آسفالت گرم یا چسب ویژه استفاده می شود.

در خانه های قدیمی از انواع سبک تر قیر گونی برای سقف و از مواد ضد هوا و ضد آب برای ساخت دست ساز استفاده می شود اما در خانه های مدرن از مدل ۸ تا ۱۰ فوت قیر گونی استفاده می شود.

قیرگونی که در پشت بام استفاده می شود ضخامتی حدود دو تا سه سانتی دارد و استحکام آن به دلیل وجود الیاف می باشد که باعث محکم شدن قیر گونی در سطح دیوار یا پشت بام می شود.

ایزوگام چه می باشد

برای حفاظت از انواع ساختمان ایزوگام ها تولید شدند. از قیر برای تولید ایزوگام استفاده می شود که حالتی ضد آب و چسبنده دارد. برای پوشش پشت بام و دیوار ها از ایزوگام استفاده می شود. ایزوگام ها را به صورت رول بسته بندی می کنند.

در سال های اخیر ایزوگام طرفدار زیادی برای ضد آب کردن پشت بام ها پیدا کرده است و اکثر افراد از این ماده برای ضد آب کردن سقف های خانه استفاده می کنند.

ایزوگام از چه موادی ساخته شده است

با ترکیب ماده قیر و دیگر مواد ایزوگام ساخته می شود و به صورت دولایه است. در لایه زیرین از غشای پلیمری استفاده می شود که با الیاف شیشه آن را مستحکم تر می کنند. برای ساخت لایه بالایی نیز از گرانول های معدنی استفاده می گردد. هر دو لایه را در آخر با قیر می پوشانند.

در این ماده برای یک لایه اضافه تر از قیر گونی نیز استفاده می شود و ممکن است کمی آسفالت نیز به آن اضافه کنند.

در روش نصب بین ایزوگام و قیر گونی چه تفاوت هایی وجود دارد

تفاوت در روش های نصب یکی از مهم ترین معیارها به منظور مقایسه ایزوگام و قیرگونی است. ایزوگام ها راحت تر از قیرگونی نصب می شوند. با داشتن مشعل مخصوص و زیر ساز های مناسب به راحتی می توان ایزوگام را در محل نصب نمود.

قیرگونی در زمان نصب نسبت به ایزوگام کثیف کاری بیشتری دارد و این نکته باعث شده است که ایزوگام طرفداران بیشتری را داشته باشد.

مقایسه ایزوگام و قیرگونی

در تعداد لایه قیرگونی و ایزوگام چه تفاوتی با هم دارند

تعداد لایه هایی که این مواد را تشکیل داده است یکی از نکات دیگری است که در مقایسه قیرگونی و ایزوگام مورد توجه قرار می گیرد. به طور معمول برای اینکه کارایی قیر گونی را افزایش دهند بر تعداد لایه های آن می افزایند. انواع مختلف قیرگونی به شرح زیر است:

  • قیرگونی مدل دو لایه گونی و سه لایه قیر
  • قیرگونی مدل یک لایه گونی و دو لایه قیر
  • قیرگونی مدل گونه درجه یک و سه لایه قیر
پیشنهاد آی‌بک امداد :  شومینه و نقش آن در دکوراسیون داخلی

در برابر رطوبت ایزوگام مقاوم است یا قیرگونی

مقاومت این مواد در برابر رطوبت یکی از مهمترین عوامل برای مقایسه ایزوگام و قیرگونی است. یکی از مهم ترین دلایلی که از این ماده استفاده می کنند مقاوم ساختن خانه در برابر رطوبت است به همین دلیل میزان مقاومت ماده در برابر نم و بارندگی بسیار مهم است و مقاومت ایزوگام از قیرگونی بیشتر می باشد.

قیرگونی به دلیل اینکه لایه زیرین آن از گونی است احتمال دارد دچار پوسیدگی شود ولی ایزوگام های با کیفیت برای مدت خیلی بیشتری سالم می مانند و می توانید از آن با خیالی آسوده استفاده نمایید.

در برابر خورشید قیرگونی مقاوم است یا ایزوگام

مقاومت مواد در برابر آفتاب یکی دیگر از موارد مهم در مقایسه قیرگونی و ایزوگام است. به علت اینکه پشت بام در مقابل تابش خورشید قرار دارد. بسیار پر اهمیت است که مواد روی پشت بام در برابر خورشید مقاوم باشند و نرم نگردند. چونکه قیر در برابر گرما واکنش نشان داده و آب می شود.

در نصب این مواد نیز از مشعل آتش استفاده می شود زیرا لایه زیرین را آب کرده و به پشت بام می چسباند و بعد از خشک شدن سفت می گردد. اما موادی که درون ایزوگام استفاده شده است باعث می شود ایزوگام نسبت به قیرگونی تحمل بیشتری را در برابر آفتاب داشته باشد.

به دلیل اینکه قیرگونی در مقابل آفتاب نرم می شود عمر مفید کوتاه تری نیز نسبت به ایزوگام دارد.

فرایندگی ایزوگام و قیرگونی چه تفاوتی با هم دارد

قیرگونی به نسبت ایزوگام فرایندگی بیشتری دارد. همین دلیل نیز باعث شده است کار با قیرگونی سخت تر باشد. و همچنین باعث عدم یکدست شدن قیرگونی بعد از نصب نیز می گردد. به همین دلیل بهترین کار این است که از قیرگونی در سطح های صاف استفاده شود.

بهترین استفاده از قیرگونی در کف ساختمان می باشد که بعد از آن سرامیک و کاشی روی آن نصب گردد و ایزوگام برای پشت بام و دیوار ها مناسب می باشد.

نتیجه گیری

با توجه به کل مطلب هر کدام از این مواد دارای ویژگی های به خصوصی است اما ایزوگام به دلیل مقاومت بیشتر نسبت به قیرگونی برای استفاده در پشت بام بیشتر توصیه می گردد. با استفاده از موارد ذکر شده در ادامه می توانید عمر ایزوگام را برای مدتی افزایش دهید.

  • در هنگام نصب ایزوگام تمامی نکات ایمنی را رعایت نمایید.
  • در مواقعی که هوا سرد و بارانی است به هیچ عنوان اقدام به نصب ایزوگام یا قیرگونی نکنید.
  • باید تمامی مرحله های نصب به صورت پشت سر هم و با دقت فراوان انجام گیرد.
  • در زمان خرید به سایز و جنس ایزوگام و قیر گونی توجه زیادی نمایید و از جنس با کیفیت استفاده کنید.
  • با توجه به شرایط اقلیمی و همچنین شرایط ساختمان مناسب ترین قیرگونی یا ایزوگام را انتخاب نمایید.
  • بعد از نصب باید از قیرگونی یا ایزوگام به خوبی مراقبت نمایید.
  • به صورت دوره ای سلامت و مقاومت قیرگونی یا ایزوگام را بررسی نمایید.

تفاوت های ایزوگام و قیرگونی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

در این مقاله با تفاوت های ایزوگام و قیرگونی به خوبی آشنا می شوید.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا