خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

چرا لوله های آب و فاضلاب صدا می دهد | دلیل صدای لوله های آب و فاضلاب

صدای لوله های آب و همچنین فاضلاب در ساختمان ها عادی است و به اندازه ی کمی به گوش می رسد. اما اگر صدای آب زیاد بود و به صورتت مکرر تکرار می شد مخصوصا شب هنگام و در موقع خواب که وقت استراحت است این صدا باعث آزار و از بین بردن آسایش شما می شد باید به دنبال دلیل این صدا و روش برطرف کردن آن باشید. البته بعضی از افراد با این صدا کنار می آیند ولی برخی دیگر دچار مشکلات فکری و عصبی می گردند.

توجه داشته باشید که اگر به تازگی صدای آب در ساختمان شما به گوش می رسد ممکن است به دلیل وجود ترکیدگی لوله و نشتی آب باشد که باید آن را برطرف کنید. اما اگر بررسی کردید و صدای آب نشنیدید باید طبق مراحلی که در ادامه ذکر کرده ایم دلایل این مشکل را بررسی نمایید.

امکان دارد دلیل صدای لوله های آب و فاضلاب از لوله های خود آپارتمان باشد که از لوله های مشاع یا اصلی ساختمان و یا اینکه لوله های ساختمان های اطراف به گوش می رسد.

در کل باید بگوییم که صدای آب در لوله ها بیشتر به دلیل لوله کشی های آب و فاضلاب است و بسیار کمتر اتفاق می افتد که این صدا ها برای لوله کشی های شوفاژ یا گاز باشد. لوله کشی های شوفاژ فقط در صورت ترکیدگی لوله ایجاد صدای آب در منزل می کنند.

اما به دلیل حجم بالای آب در لوله های فاضلاب و یا فشار آبی که درون لوله های آب شرب وجود دارد در ساختمان صدای ناهنجاری را ایجاد می کند که در بعضی اوقات باعث آزردگی خاطر افراد می شود.

دلیل صدای لوله های آب و فاضلاب چه می باشد

در کل باید گفت که در هنگام حرکت یک مایع مانند آب از درون لوله اصطحکاکی به وجود می آید که این اصطحکاک باعث ایجاد صدای آب می گردد. به صورت عادی صدای آب درون لوله ها اصلا آزار دهنده نیست و به گوش نمی رسد ولی امکان دارد در برخی از ساختمان ها به دلیل شرایط آن ساختمان صدای آب درون لوله ها بیشتر از حد نرمال باشد و باعث ایجاد مزاحمت برای افراد شود.

در هر وضعیتی ممکن است صدای آب درون لوله متفاوت باشد و برای اینکه به علت این صدا ها پی ببرید در اول باید آن ها را دسته بندی نمایید. از انواع صداهای لوله های آب می توان به لرزش لوله، تق تق کردن و ضربه های پی در پی اشاره کرد که درون لوله ها ایجاد می شوند و مخصوصا در هنگام استفاده از سرویس بهداشتی صدای جریان آب دائم و بم به گوش می رسد.

در چه شرایطی صدای آب ایجاد می شود

  • مواقعی که از آب گرم استفاده می شود.
  • در مواقعی که شیرآلات را باز و بسته می کنید.
  • در زمانی که آب سرد استفاده می کنید.
  • در زمانی که هیچ شیر آبی را باز نکرده اید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع چاه و روش حفر آنها | چگونگی انواع حفر چاه

هر یک از گزینه های بالا امکان دارد دلایل مختلفی را داشته باشند اما در ادامه بر اساس تجربیاتی که وجود دارد برای هرکدام از آن ها دلایل و راهکار هایی را شرح داده ایم. در ابتدا باید برای اینکه مطمئن شوید صدای آب چه دلیل دارید باید دلایل احتمالی را بررسی کنید تا به اطمینان و قطعیت در رابطه با دلیل آن برسید.

دلیل ایجاد سر و صدای لوله کشی آب گرم چیست

در مواقع ای که درون لوله کشی های آب گرم صدا هایی ناهنجار مانند تق تق به گوش می رسد می توانید به چند نکته در رابطه با دلیل این صدا مشکوک شوید.

اگر در سیستم لوله کشی آب گرم از لوله های گالوانیزه استفاده شده باشد گرفتگی هایی که درون لوله ایجاد می شود باعث به وجود آوردن صدا های لرزشی می شود که در برخی اوقات وحشتناک هستند. یکی از ارزان ترین و ساده ترین راه ها برای رفع این مشکل شستشوی این لوله ها با فشار آب سرد است که امکان نتیجه گیری کمی دارد ولی در مواقع کم بودن مشکل می توانید با این روش لوله ها را تمیز کنید. اما اگر این روش مشکل را برطرف نکرد باید لوله کشی ساختمان را بازسازی کنید.

برخی اوقات نیز ممکن است در مسیر لوله های آب گرم گرفتگی هایی ایجاد شود که باعث ایجاد صدا می گردد. برای رفع این مشکل باید در صورت امکان گرفتگی ها را پیدا کنید و این مشکلات را برطرف نمایید.

از دیگر دلایلی که باعث ایجاد صدا در این لوله ها می شد وجود نشتی در لوله کشی می باشد. این مشکل در مواقعی به وجود می آید که یک ترکیدگی پنهان در لوله های آب وجود داشته باشد که برای رفع این مشکل باید محل ترکیدگی لوله و نشت آب را پیدا کنید و آن را برطرف نمایید. با برطرف کردن نشتی آب در لوله های آب یا شوفاژ می توانید این صدا های آزار دهنده و مرموز را قطع کنید.

ضربه آب کوبش یا قوچ در لوله های آب چیست

در تجهیزاتی مثل ماشین های لباسشویی، فلاش تانک و توالت فرنگی ها در زمان قطع جریان آب یک فشار برعکس جریان آب در لوله های فاضلاب ایجاد می گردد که این فشار صدا های ناهنجار و زیادی را در ساختمان ایجاد می کند. این اتفاق بیشتر در پمپ های آب به وجود می آید. می توانید همچنین مشکلی را به آسانی برطرف کنید. در برخی ساختمان ها می توانید یک محفظه هواگیر نصب کرده و این مشکل را برطرف نمایید. اما در بعضی از ساختمان ها این اتفاق همیشه وجود دارد و باعث آزار اهالی ساختمان می شود که در این گونه مواقع باید فلکه آب را بست و با پایین ترین شیر در طبقه اول آب کل لوله ها را تخلیه کنید، با این کار لوله ها هوا گیری می شود و مشکل ضربه قوچ یا کوبش برطرف می گردد.

دلیل صدای لوله های آب و فاضلاب

صدای ناشی از فشار بالای آب سرد

در ساختمان هایی که از پمپ آب استفاده می شود صدای ناشی از فشار آب سرد وجود دارد که با باز کردن شیر آب قطع شده و با بستن شیر آب دوباره به گوش می رسد. برای برطرف کردن مشکل ناشی از فشار آب سرد باید فشار پمپ را تعدیل دهید تا صدای درون لوله های آب از بین برود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  لوله کشی تک لایه چیست؟ | لوله کشی توزیع آب مصرفی با لوله های تک لایه

روش رفع مشکل رسوب گرفتگی آبگرمکن یا پکیج چگونه است

از دیگر دلایلی که باعث می شود از لوله های آب درون ساختمان ها صدای ناهنجار به گوش برسد وجود رسوب آب در آبگرمکن و پکیج های ساختمان است. این صدا به صورت تق تق به گوش می رسد. راهکار رفع این مشکل بسیار آسان است و باید آبگرمکن یا پکیج رسوب گیری شود. در صورت امکان و فنی بودن می توانید خودتان دستگاه را رسوب گیری نمایید و یا با یک تعمیرکار برای سرویس و تعمیر آبگرمکن یا شوفاژ خود تماس بگیرید.

دلیل صدای لوله های آب و فاضلاب

روش های رفع صدای لوله های فاضلاب چگونه است

یکی از صدا هایی که موجب آزار در ساختمان می شود صدای فاضلاب می باشد. برای برطرف کردن این مشکل می توانید از لوله های سایلنت با بست کاری اصولی استفاده نمایید. لوله های سایلنت در کاهش این صدا بسیار موثر هستند اما اگر در ساختمانی سکونت دارید و با این مشکل مواجه شده اید چگونه باید آن را برطرف کنید؟

برای رفع صدا های فاضلاب در خانه هایی که سکونت دارند می توانید بست های شل شده فاضلاب را سفت کنید و لوله های رایزر فاضلاب را مهار نمایید. همچنین از دیگر روش های کاهش این صدا می توان به عایق کاری لوله ها با استفاده از پشم سنگ، فوم مخصوص و عایق های حجیم اشاره کرد.

روش های رفع صدای سیفون چگونه است

از مشکلات آزار دهنده ی دیگر در ساختمان های صدای سیفون توالت می باشد که در این قسمت می خواهیم روش های رفع این مشکل را برای شما شرح دهیم. برای رفع این صدای آزار دهنده باید شناور توالت فرنگی و یا مکانیزم تخلیه توالت فرنگی را بررسی و تعمیر کنید. اگر شناور یکسره باز باشد و یا تخلیه مخزن به صورت مکرر انجام شود علاوه بر اینکه باعث مصرف میزان زیادی آب می شود صدای بسیار زیادی درون لوله ها نیز ایجاد می کند.

در فلاش تانک های سرویس بهداشتی نیز مشکلات این چنینی بسیار زیاد می باشد که باید بررسی گردد.

مورد دیگری که باعث ایجاد صدا در سرویس بهداشتی می شود نصب اشتباه شتر گلویی و یا همان سیفون درون توالت های فرنگی است. این مشکل باعث می شود بعد از استفاده از توالت های ایرانی تا مدت زمان زیادی صدای سر ریز شدن آب از یک تشت به گوش برسد که برای رفع این مشکل می توانید شتر گلویی را تعویض کنید و همچنین عایق کاری را به خوبی انجام دهید.

نتیجه گیری

در این مقاله در رابطه با دلایل صدای لوله های آب و فاضلاب توضیحات زیادی را شرح داده ایم که می توانید با مطالعه آن به راحتی مشکل صدای لوله های آب را در ساختمان خود پیدا کنید و با موشکافی علت آن روش های رفع این مشکل را نیز پیدا نمایید و در صورت امکان خودتان مشکل را برطرف نموده و اگر مشکلاتی مانند ترکیدگی لوله را داشتید با یک تکنسین حرفه ای برای رفع این مشکل تماس بگیرید.

چرا لوله های آب و فاضلاب صدا می دهد

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چرا لوله های آب و فاضلاب صدا می دهد | دلیل صدای لوله های آب و فاضلاب

امتیاز کاربر: ۴.۱ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا