تخلیه چاه فاضلاب | دلایل زود پر شدن چاه فاضلاب
به بیرون آوردن مواد زائدی مثل فضولات، مواد پلاستیکی، مو و… که از راه لوله فاضلاب وارد چاه فاضلاب گردیده است، تخلیه چاه فاضلاب گفته میشود. این مواد موجب میشوند که آب نتواند به زمین نفوذ کند و مانند لایه ضد آب عمل میکند. این مواد موجب میشوند که چاه فاضلاب سریعتر پر شود. چون آب به خوبی دفع نشده و در نتیجه چاه به تخلیه نیاز خواهد داشت. در مواقعی که متوجه میشوید که چاه فاضلاب پر شده است، باید در کمترین زمان ممکن برای تخلیه چاه فاضلاب اقدامات لازم را انجام دهید.
نشانههای پر شدن چاه فاضلاب
در صورتی که هر کدام از نشانههای زیر را مشاهده کردید، باید بدانید که چاه فاضلاب پر شده است و نیاز است که برای تخلیه چاه فاضلاب هر چه سریعتر اقدام شود:
- پس زده شدن فضولات و آب در توالت توسط چاه
- دیده شدن آب و کف در کفشوی آشپزخانه، حمام و یا سیفون
- آمدن بوی نامطبوع فاضلاب
- پر بودن چاه توالت
- وجود حشرات زیاد و موذی
با توجه به اینکه در ساختمانهای نوساز انبار و چاه فاضلاب کوچکتر هستند، پس از گذشت سه الی پنج سال به صورت ناگهانی چاههای فاضلاب پر میشوند و در این حالت باید تخلیه چاه فاضلاب برای این ساختمانها انجام شود.
مراحل تخلیه چاه فاضلاب
در صورتی که متوجه شدید چاه فاضلاب پر شده است و نیاز دارید که از خدمات تخلیه چاه فاضلاب استفاده کنید، باید طبق مراحل زیر پیش بروید:
- با شرکتهای معتبر تخلیه چاه فاضلاب تماس حاصل کنید.
- محل دقیق چاه فاضلاب را پیدا کرده و درب چاه را باز کنید.
- درب چاه مورد نظر با تخریب قسمتی از طوقه چاه باید انجام شود.
- تخلیه با تانکر تخلیه چاه فاضلاب انجام شود.
- بیرون آوردن آشغالها و لایروبی فضولات و جامدات داخل چاه فاضلاب انجام شود.
- چاه فاضلاب کف تراشی شود.
- برای جلوگیری از ریزش چاه فاضلاب و محکمتر شدن آن، کول گذاری انجام شود.
- قسمتی از چاه فاضلاب که تخریب گردیده است، تعمیر شود.
اولین اقدام پس از پر شدن چاه فاضلاب
در اولین قدم پس از پر شدن چاه فاضلاب باید شرکت معتبر تخلیه چاه فاضلاب را پیدا کنید که با استفاده از شیوه درست و مناسب بتواند چاه فاضلاب را به بهترین شکل تخلیه کند.
سپس باید محل دقیق چاه فاضلاب را پیدا کنید. در صورتی که خودتان محل چاه فاضلاب را نتوانستید پیدا کنید، نگران نباشید، چون شرکت تخلیه چاه فاضلاب این کار را انجام خواهد داد.
طریقه تخلیه چاه فاضلاب
تخلیه چاه فاضلاب با استفاده از شیوههای مختلفی انجام میشود که نحوه کار کردن در هر کدام از این شیوهها تقریباً مشابه یکدیگر میباشد، ولی این روشها دارای هزینههای متفاوتی هستند.
- تخلیه چاه فاضلاب با روش پمپ لجن کش
- تخلیه چاه فاضلاب با استفاده از شیوه پمپ آب کش
- تخلیه چاه فاضلاب با استفاده از ساکشن یا دستگاه مکنده
بهترین شیوه تخلیه چاه فاضلاب
بهترین شیوه تخلیه چاه فاضلاب استفاده از پمپ لجن کش میباشد. پس از لجن کشی با تانکر، فردی که تخصص کافی در این امر دارد به درون چاه فاضلاب رفته و لایروبی را شروع میکند.
برای اینکه چاه فاضلاب پر شده خالی شود، از ماشینهای مخصوصی مثل پمپ لجن کش، تانکر تخلیه چاه، ساکشن و… میتوان استفاده نمود. استفاده از ماشینهای مخصوص برای تخلیه چاه فاضلاب موجب میشود که خطراتی مانند تخریب چاه یا ریزش آن کاهش پیدا کند. در این صورت از چاه فاضلاب میتوان مجدد استفاده نمود.
تخلیه چاه فاضلاب با ماشین
در مواقعی که برای تخلیه چاه فاضلاب از ساکشن استفاده میشود، این دستگاه روی ماشین رنو نوع بادسان و ماشین خاور بنز نصب شده و تانکر و ماشین تخلیه چاه ساخته میشود.
نوع دیگری از ماشینها با استفاده از پمپهای مخصوص و ویژه کار میکنند وقتی که لایروبی چاه با این ماشینها انجام شد، از ماشینهایی که دارای بشکه هستند برای انتقال مواد استفاده میکنند و پس از انجام مرحله کف تراشی، برای باقیمانده خاک از ماشین کمپرس خاک استفاده میگردد.
تخلیه سپتیک خاک
تخلیه سپتیک تانک با استفاده از دستگاههای مکنده و نیروی انسانی انجام میگردد. با استفاده از این شیوه چاه فاضلاب به صورت کامل تخلیه میگردد.
در لایروبی سپتیک آشغال گیر، آشغالها انباشته میگردند و در لایروبی سپتیک لجن گیر، لجن انباشته میشود.
تصفیه در بعضی از منازل با باکتریهای بیهوازی و هوازی انجام میشود. این عمل موجب میشود که آب از لجن جدا شود و آب به صورت کامل تصفیه میشود. در این تصفیه از لجن گیرهای صنعتی استفاده میگردد.
لایروبی چاه فاضلاب
در برخی مواقع اجسامی مانند سنگ، گل و لای، لجن، خاک و دیگر مواد جامد موجب گرفتگی چاه فاضلاب میشوند به عملیاتی که این مواد را خارج میکند، عملیات لاروبی میگویند. در بیشتر مواقع پس از اینکه تخلیه چاه فاضلاب به صورت کامل انجام شد، باید کفتراشی و لایروبی نیز توسط افراد با تجربه و متخصص با اجازه مشتری انجام گردد. این کار موجب میشود که از کم شدن عمر چاه و ریزش آن جلوگیری شود.
پس از اینکه تخلیه چاه فاضلاب به صورت کامل انجام شد، فردی که در این زمینه دارای تخصص است درون چاه رفته و رسوبات باقی مانده را میتراشد و گل و لاییها را کنده و از چاه خارج میکند.
توجه داشته باشید که این کار حتماً باید توسط افرادی متخصص و ماهر انجام شود. در غیر این صورت ممکن است که به چاه فاضلاب صدمات زیادی وارد شود.
در بیشتر ساختمانها چاههای جذبی وجود دارد. در صورتی که خاک این چاههای فاضلاب مرغوب و مناسب نباشد و به صورت صحیح حفر نشده باشند، چاه فاضلاب در مدت زمان بسیار کمتر پر شده و نیاز به لایروبی پیدا خواهد کرد.
در حقیقت کفتراشی و لایروبی چاه فاضلاب برای از بین بردن لایههای ته نشین شده انجام میشود. بنابراین باید کف و دیوارهها به خوبی تراشیده شوند تا از چاه فاضلاب دوباره مانند روز اول بتوان استفاده نمود.
هزینه روبی چاه فاضلاب به نوع لجن و مقدار آن بستگی دارد. برای اینکه از هزینه لایروبی چاه فاضلاب به صورت دقیق اطلاع پیدا کنید، باید با تکنسینها تماس حاصل کنید.
رسوب تراشی چاه فاضلاب بدون تخریب
به کندن و تخلیه فاضلاب و رسوبات سفت شده و مانده در دیوارهها و کف چاه فاضلاب رسوب زدایی میگویند. به ویژه برای چاههای قدیمی میباشد که با گذشت زمان دچار فرسودگی شدهاند و کارایی اولیه را دیگر ندارند. برای اینکه از خسارات جلوگیری نمایید، پیشنهاد میشود که رسوب زدایی چاه فاضلاب به موقع انجام شود.
تعمیرات چاه فاضلاب بدون تخریب
برای اینکه خرابی چاه فاضلاب در کمترین حد خود باشد، باید تخلیه چاه فاضلاب توسط افراد متخصص و با تجربه انجام شود. فردی که میخواهد تعمیر چاه توالت را انجام دهد باید با استفاده از وسایل مخصوص و طنابی محکم به درون چاه فاضلاب رفته و رسوب زدایی دیوارههای آن را آغاز کند.
پس از اینکه رسوبها از کف و دیوارههای چاه فاضلاب به صورت کامل کنده شدند، توسط لجنکش این رسوبات از درون چاه فاضلاب به بیرون کشیده میشوند. پس از انجام دادن این مراحل به دیوارههای چاه فاضلاب آب راحت نفوذ پیدا میکند و چاه فاضلاب مانند روز اول قابل استفاده خواهد بود.
جلوگیری از زود پر شدن چاه فاضلاب
در صورتی که ساختمان مورد نظر قدیمی است، برای اینکه چاه فاضلاب پر نشود و از هزینههای اضافه جلوگیری گردد، باید چاه ساختمان خود را هر چند وقت یکبار بازدید نموده و مقدار فاضلابی که در آن وجود دارد را چک نمایید تا متوجه شوید که نیاز به تخلیه چاه فاضلاب وجود دارد یا خیر.
برخی از موارد موجب میشوند که چاه فاضلاب در مدت زمان کمتری پر شود. از جمله دلایل این مشکل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- جنس خاک چاه فاضلاب
یکی از موارد مهمی که در پر شدن چاه فاضلاب تاثیرگذار است، جنس خاک آن میباشد. باید برای حفر چاه فاضلاب مکان دقیق و درستی انتخاب شود. در صورتی که نمیخواهید چاه زود پر شود، باید میزان جذب خاک منطقه مورد نظر را بررسی نمایید. چنانچه برای حفر چاه فاضلاب زمین مناسبی انتخاب گردد جذب به صورت صحیح انجام میشود و در نتیجه نیاز به تخلیه چاه فاضلاب کمتر خواهد بود.
- مواد زائد موجود در چاه فاضلاب
در صورتی که داخل چاه فاضلاب آشغال و مواد زائد وجود داشته باشد، موجب خواهد شد که چاه فاضلاب زود پر شود. چون این مواد در چاه مانند سد عمل میکنند و در نتیجه از نفوذ آب جلوگیری میشود. اگر چاه فاضلاب به این دلیل پر شده باشد، لایروبی نیز در حین تخلیه چاه فاضلاب باید انجام شود.
- وارد شدن آب باران به درون چاه فاضلاب
به درون برخی از چاههای فاضلاب آب باران وارد میشود و در نتیجه چاه فاضلاب در مدت زمان کمتری پر میشود و نیاز به تخلیه چاه فاضلاب وجود خواهد داشت. در مناطقی که بارش باران بیشتر است، این اتفاق بیشتر میافتد. برای اینکه از این مشکل جلوگیری کنید، برای آب باران بهتر است که چاه جدایی را حفر کنید.
- کوچک بودن انبار چاه فاضلاب
یکی دلایل مهم پر شدن سریع چاه فاضلاب کوچک بودن انبار چاه فاضلاب میباشد. باید انبار چاه فاضلاب با توجه به ورودی فاضلاب و ظرفیت آن ساخته شود.
- استفاده زیاد از حد از ظرفیت چاه فاضلاب
بدیهی است که هر کدام از چاههای فاضلاب دارای ظرفیت مشخصی میباشند. در صورتی که از این ظرفیت بیش از اندازه استفاده شود، موجب میشود که سریعتر پر شود. در هنگام ساخت چاه فاضلاب حتماً باید به فاضلاب تولیدی و جمعیت خانواده توجه شود.
تخلیه چاه فاضلاب | دلایل زود پر شدن چاه فاضلاب
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
طریقه تخلیه چاه فاضلاب