خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

مزایا و معایب به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنی

آیا شما هم تا به حال با مشکل گرفتگی لوله فاضلاب مواجه شده‌ اید؟ همه می‌ دانند که این مشکل بسیار آزار دهنده و گاهی خطرناک هم می‌ باشد. در این شرایط ممکن است به دنبال راه حل آسان و سریعی باشید. معمولا یکی از راهکارهای متداول به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنی می‌ باشد. مواد شیمیایی می‌ تواند خیلی راحت لوله‌ های گرفته را باز کند و در رفع گرفتگی آنها بسیار مؤثر عمل می‌ کند اما با این حال خطراتی را نیز به دنبال دارد. به کار بردن مواد شیمیایی برای لوله بازکنی علاوه بر آنکه می‌ تواند مشکل را خیلی راحت و بدون دردسر حل کند دارای معایب و ایرادهایی نیز است.

انواع مختلف مواد شیمیایی برای لوله بازکنی

انواع گوناگونی از مواد شیمیایی برای باز کردن لوله‌ های گرفته در بازار وجود دارد که بر اساس نوع مواد فعال آن به دو دسته اصلی مواد قلیایی و مواد اسیدی تقسیم می‌ گردد.

  • مواد اسیدی

اسید سولفوریک، اسید استیک و اسید هیدروکلریک از مواد اسیدی می‌ باشند که در مواد شیمیایی مربوط به لوله بازکنی موجود هستند. این مواد شیمیایی با دیگر مواد آلی واکنش نشان داده و گرفتگی‌ های لوله را از بین می‌ برند و باعث باز شدن لوله‌ ها می‌ شوند.

  • مواد قلیایی

هیدروکسید سدیم، کربنات سدیم و هیدروکسید پتاسیم گزینه‌ های مناسبی جهت باز کردن گرفتگی لوله‌ ها می‌ باشند. اگر گرفتگی لوله‌ ها ناشی از مواد غذایی و چربی باشد با مواد قلیایی می‌ توان به راحتی آن را باز کرد. این مواد با چربی‌ ها واکنش نشان داده و آنها را تبدیل به صابون می‌ کند و به آسانی از بین می‌ برد.مزایا و معایب به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنی

مواد شیمیایی دیگری هم جهت باز کردن لوله‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرند. بعضی از این مواد شیمیایی حباب تولید می‌ کنند و به این وسیله می‌ توانند گرفتگی‌ ها را از بین ببرند.

مزایا و معایب به کار بردن مواد شیمیایی برای لوله بازکنی

مواد شیمیایی جهت باز کردن لوله‌ ها به کار گرفته می‌ شوند دارای مزایای متعددی می‌ باشند که باعث شده به گزینه محبوبی جهت رفع گرفتگی تبدیل شوند. در ادامه برخی از این مزایا را بیان می‌ کنیم.

  • اثربخشی سریع

بیشتر مواد شیمیایی می‌ توانند لوله‌ هایی که دچار انسداد شده‌ اند را به صورت مؤثر و خیلی سریع باز کنند. این امر می‌ تواند گرفتگی لوله‌ ها را در شرایطی که دچار مشکل جدی شده‌ اند برطرف کرده و برای آن بسیار مفید باشد.

  • دسترسی آسان

معمولاً مواد شیمیایی که برای باز کردن لوله‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرند به صورت گسترده در دسترس می‌ باشند و می‌ توان به راحتی آنها را در فروشگاه‌ ها و آنلاین شاپ‌ ها خریداری نمود به همین خاطر افراد به راحتی می‌ توانند به آن دسترسی داشته باشند.

  • هزینه کم

باز کردن لوله‌ های مسدود شده با مواد شیمیایی بسیار مقرون به صرفه می‌ باشد و به همین خاطر از گزینه‌ های اقتصادی جهت رفع گرفتگی و انسداد لوله‌ ها محسوب می‌ گردد.

  • قابلیت باز کردن انواع مختلف گرفتگی‌ ها
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه بازسازی کردن لوله کشی آب ساختمان

مواد شیمیایی که برای باز کردن لوله‌ ها به کار گرفته می‌ شوند می‌ توانند گرفتگی‌ های حاصل از انواع مختلف چربی‌ ها، مو، مواد غذایی و دیگر مواد را باز کنند.

با تمام مزایایی که در مورد مواد شیمیایی برای باز کردن لوله‌ ها گفتیم این مواد دارای معایبی هم می‌ باشند که قبل از خرید و استفاده از آنها باید به آن توجه نمایید. از معایب به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنی می‌ توانیم موارد زیر را نام ببریم.

  • خطرناک بودن

مواد شیمیایی لوله بازکنی می‌ توانند ایجاد خطر کنند به ویژه اگر استفاده از آنها به صورت درست نباشد این مواد شیمیایی می‌ توانند موجب سوختگی چشم، پوست و دستگاه تنفسی شوند.

  • خوردگی اتصالات لوله‌ ها

از مهمترین معایبی که می‌ توانیم در مورد به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنی نام ببریم خوردگی اتصالات لوله‌ های فاضلاب می‌ باشد که در نتیجه باعث نشتی آب از لوله‌ ها خواهد شد.

  • ناکارآمد بودن مواد شیمیایی در بعضی موارد

مواد شیمیایی لوله بازکنی ممکن است در بعضی موارد مثل انسداد لوله با مواد جامد به طور درست عمل نکند و ناکارآمد باشد. ممکن است چربی‌ ها داخل لوله خشک شده و سخت و سفت شده باشند و با مواد شیمیایی مخصوص لوله بازکنی باز نشوند.

روش به کار گرفتن صحیح مواد شیمیایی در لوله بازکنی

چنانچه با وجود پی بردن به معایب مواد شیمیایی در لوله بازکنی باز هم قصد داشتید که از این مواد استفاده کنید باید یادآوری کنیم که این مواد گاهی اوقات می‌ توانند بسیار خطرناک باشند مخصوصاً اگر روش درست استفاده از آنها را ندانید. بنابراین پیش از آنکه از این مواد شیمیایی استفاده کنید نکات ایمنی مربوط به آن را بدانید.

  • مواد شیمیایی را حتماً از دسترس کودکان و همچنین حیوانات خانگی دور نگه دارید.
  • مواد شیمیایی باید در مکان خشک و خنکی نگهداری شوند.
  • مواد شیمیایی نباید با مواد دیگری مخلوط شوند.
  • پیش از استفاده از مواد شیمیایی دستورالعملی که روی آن به صورت برچسب چسبانده شده است را مطالعه نمایید.
  • مواد شیمیایی را حتماً در محلی که هوا در آنجا جریان دارد قرار دهید.
  • مواد شیمیایی باید با فاصله از بدن شما نگهداری شوند.
  • بیشتر از حد مجاز از مواد شیمیایی استفاده نکنید.
  • بعد از استفاده نمودن از مواد شیمیایی، محل حتماً باید با آب فراوان شسته شود.
  • چنانچه مواد شیمیایی با چشم یا پوست شما در تماس قرار گرفت بلافاصله آن را با آب زیاد بشویید و اگر نیاز بود به پزشک مراجعه نمایید.
  • از عینک ایمنی، دستکش و ماسک تنفسی حتماً استفاده کنید.
  • پیش از استفاده از مواد شیمیایی با آب داغ لوله ها را بشویید تا مواد جامد و چربی از بین برود.
  • فقط به مقداری که توصیه شده است از مواد شیمیایی استفاده کنید.
  • بعد از استفاده نمودن از مواد شیمیایی شیر آب را باز نگه دارید تا مواد شیمیایی به طور کامل از لوله خارج شود.

مزایا و معایب به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنیبا رعایت نکات ایمنی که بیان کردیم می‌ توانید خطرات ناشی از به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنی را از بین ببرید.

روش‌ های جایگزین برای باز کردن لوله‌ ها

آن دسته از افرادی که نگران آسیب‌ های احتمالی ناشی از به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنی می‌ باشند بهتر است از روش‌ های جایگزین جهت باز کردن انسداد لوله‌ ها استفاده نمایند. در این کارها به جای آنکه از مواد شیمیایی برای باز کردن لوله‌ های مسدود شده استفاده شود از روش‌ های مکانیکی و یا ابزار برای باز کردن آنها استفاده می کنند. معمولاً این روش‌ ها مؤثر تر و ایمن‌ تر از مواد شیمیایی می‌ باشند ولی پر هزینه‌ تر و زمان برتر هم هستند. در ادامه به معرفی چند مورد از آنها می‌ پردازیم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  با گرفتگی سیفون روشویی چکار کنیم | رفع گرفتگی فاضلاب روشویی

روش‌ های خانگی

به کار بردن روش‌ های خانگی به طور معمول کم هزینه‌ تر و ساده‌ تر می‌ باشد ولی ممکن است برای رفع گرفتگی خیلی هم مؤثر عمل نکند.

آب جوش: آب جوش یکی از ابتدایی‌ ترین راهکارهای خانگی برای باز کردن گرفتگی و نرم کردن مواد غذایی می‌ باشد. برای این کار باید یک کتری پر از آب جوش را داخل لوله خالی کنید.

سرکه و جوش شیرین: این دو ماده می‌ توانند واکنش شیمیایی ایجاد کرده و چربی‌ ها را حل کنند و باعث نرم شدن مواد غذایی شوند. برای انجام آن کافی است که یک فنجان سرکه و یک فنجان جوش شیرین را با یکدیگر مخلوط کرده و داخل لوله بریزید و ۳۰ دقیقه اجازه دهید که در همان حالت باقی بماند پس از آن آب داغ را داخل لوله بریزید.

تلمبه دستی: این ابزار می‌ تواند با ایجاد فشار به رفع گرفتگی کمک کند. با چند بار تلمبه زدن و تکرار کردن آن ممکن است گرفتگی باز شود.

  • به کار بردن فنر لوله بازکنی

یکی دیگر از ابزاری که برای رفع گرفتگی لوله‌ ها می‌ تواند مؤثر باشد فنر لوله بازکنی است که با چرخش داخل لوله گرفتگی را باز می‌ کند. اگر گرفتگی‌ ها حاصل چربی، مو و مواد غذایی باشند فنر می‌ تواند مؤثر باشد.

  • دستگاه تراکم هوا

یکی دیگر از ابزارهای مؤثر در باز کردن لوله‌ ها دستگاه تراکم هوا می‌ باشد که با ایجاد فشار به رفع گرفتگی کمک می‌ کند.مزایا و معایب به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنی این دستگاه معمولاً جهت رفع گرفتگی ناشی از چربی، مو و مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

  • خدمات لوله بازکنی

چنانچه گرفتگی در لوله‌ ها خیلی شدید باشد و با روش‌ های خانگی رفع انسداد نشود می‌ توانید با خدمات لوله بازکنی تماس گرفته و از آنها کمک بخواهید. یک لوله بازکن حرفه‌ ای با تجهیزات و ابزار تخصصی می‌ تواند به راحتی انسداد لوله‌ ها را برطرف کند.

سخن آخر

به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنی می‌ تواند مزایای متعددی داشته باشد ولی ایرادها و معایبی هم به همراه خواهد داشت. پیش از آنکه از مواد شیمیایی استفاده کنید حتماً باید مزایا و معایب آن را هم مد نظر قرار دهید. چنانچه گرفتگی در لوله ها خیلی شدید باشد معمولاً با مواد شیمیایی باز نخواهد شد در این شرایط می‌ توانید از خدمات لوله بازکنی کمک آی بک امداد بگیرید. کارشناسان و تکنسین‌ های آی بک امداد آماده ارائه خدمات لوله بازکنی در سراسر کشور می باشند.

 

مزایا و معایب به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزایا و معایب به کار بردن مواد شیمیایی در لوله بازکنی، روش های خانگی برای باز کردن گرفتگی لوله

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا