
آشنایی با انواع بازسازی ساختمان | فرق بازسازی و نوسازی بنا
انسانها موجودات کمال گرایی میباشند و به زیباییها تمایل زیادی دارند آنها همواره میخواهند که محل سکونتشان زیبا باشد به همین دلیل امروزه بازسازی ساختمان طرفداران بسیاری پیدا کرده است. افرادی که تصمیم به خرید خانه میگیرند، معمولاً تمایل دارند که قبل از جابجا شدن حتماً ساختمان جدید را بازسازی کنند و با ایجاد تغییرات دلخواه، ساختمانشان را زیباتر کنند.
بازسازی ساختمان را با روشهای مختلفی میتوان انجام داد. البته باید شما تمام موارد را به وسیله یک شخص حرفهای انجام دهید تا نتیجه دلخواهتان را به دست بیاورید. در این مقاله از ایبک میخواهیم شما را با روشهای مختلف بازسازی ساختمان به طور کامل آشنا کنیم.
آشنایی با انواع بازسازی بنا
تمام ساختمانها عمر مفیدی دارند و بعد از گذشت این عمر مفید ممکن است زیبایی ظاهری شان را از دست بدهند و این باعث شود شما به فکر بازسازی ساختمان بیفتید. البته قبل از شروع کار حتماً باید هزینه بازسازی را در نظر بگیرید. گاهی ممکن است فرسودگی زیاد باشد و اگر اقدام به بازسازی نکنید خطرات زیادی ساکنین خانه را تهدید کند، در این صورت حتماً باید برای ساختمان قدیمی خود فکری بکنید.
مسلماً هزینه بازسازی کردن ساختمان قدیمی مقرون به صرفهتر از این است که ساختمان را تخریب کرده و ساختمان جدید بسازید. به همین دلیل در شهرها بازسازی ساختمان ها نقش مهمی دارد. امروزه ساخت و ساز افزایش پیدا کرده و عمر مفید ساختمانها هم کاهش یافته است، به همین دلیل نیاز به بازسازی ساختمانها بیشتر احساس میشود.
در بازسازی ساختمان و خانه باید مراحل مختلفی طی شود و اگر ساختمان قدیمی باشد باید با حساسیت بیشتری این مراحل را طی کنید. اینکه شما به دلیل تنوع بخواهید خانه خود را باسازی کنید با بازسازی به دلیل فرسودگی ساختمان خیلی فرق میکند. هر کدام از این موارد روش خاصی از بازسازی را طلب میکنند، هزینه بازسازی هم در این زمینهها کاملاً با هم متفاوت است.
در هنگام بازسازی کردن یک ساختار تلاش کنید که با توجه به نظرات صاحب ملک، نوع کاربری و نوع ساختار محیط در آن تغییراتی بدهید مثلاً بعضی از کارهایی که برای بازسازی انجام میشود شامل مواردی مانند بزرگ کردن محیط، ساختن یک زیرزمین و یا انباری و یا نوسازی و بازسازی اتصالات و تجهیزات میباشد.
برای روش اصلاح بازسازی شما فقط اجزای محیط را تغییر میدهید مثلاً در این بازسازی کارهایی مثل تغییر دادن کفپوش، برداشتن دیوار و یا گذاشتن دیوار، عوض کردن مصالح، اضافه کردن چراغ آویز یا لوستر و… انجام میشود.
هدف از بازسازی ساختمان چیست؟
بازسازی ساختمان جزو عملیات ساختمانی پرتقاضا و پرطرفدار بین دارندگان ملک است. در اصل میتوان گفت بازسازی، عملیات مرمت و ترمیم ساختمان است برای اینکه شما طول عمر بنای خود را افزایش دهید تا کیفیت بنا هم بالا رود.
بازسازی ساختمانها جنبههای متفاوتی دارد و میتوان گفت یک عملیات تخصصی میباشد و قبل از اینکه عملیات بازسازی را شروع کنید حتماً باید به وسیله متخصص بررسیهای کامل انجام بگیرد. در عملیات بازسازی مشکلات ساختاری ساختمان مثل فرسودگی ناشی از گذر زمان باید برطرف شود.
لازم است این نکته را بدانید که بازسازی امکان دارد جزئی بوده و یا حتی کلی باشد. بازسازی جزئی یعنی اینکه شما فقط قسمتهای کوچکی از ساختمان مثل سرویس بهداشتی، آشپزخانه، سالن پذیرایی، حمام و… را بازسازی کنید. البته در بازسازی همیشه هم ترمیم انجام نمیگیرد، گاهی ممکن است بازسازی فقط برای زیباتر شدن محیط انجام شود.
دلایل بازسازی ساختمان چیست؟
همانطور که گفتیم بازسازی ساختمان دلایل زیادی میتواند داشته باشد که مهمترین آنها عبارتند از:
- فرسوده شدن ساختمان: احتمال دارد ساختمان شما تحت تأثیر بعضی از عوامل مثل ساخت و ساز در مجاور ساختمان شما، حوادث طبیعی و یا عمر طولانی، ساختمان دچار فرسودگی شده باشد. در این صورت احتمال دارد بعضی از قسمتهای ساختمان و یا حتی بافت کلی آن فرسوده شود.
- تغییر کاربری: ممکن است شما به دلیل تغییر کاربری بخواهید ساختمان را بازسازی کنید، در این صورت دکوراسیون داخلی ساختمان تغییر خواهد کرد. برای این کار جهت تغییر کاربری باید اقدام به بازسازی بنا کنید.
- تغییر دادن دکوراسیون داخلی: معمولاً وقتی محیط یکنواخت باشد ممکن است در روحیه افراد تأثیر بد گذاشته و روحیه آنها افت کند، به همین دلیل در منازل مسکونی و حتی مراکز تجاری و اداری هم لازم است هر چند وقت یک بار تغییراتی را ایجاد کنید. برای این منظور میتوان ساختمان را ترمیم و یا بازسازی کرد.
مراحل اصلی بازسازی ساختمان
بازسازی کردن ساختمان کار راحتی نیست و مراحل مختلفی دارد که باید حتماً به وسیله افراد متخصص انجام بگیرد تا نتیجه مطلوبی به دست بیاورید. مراحل بازسازی کردن ساختمان عبارتند از:
- مشاوره کردن با متخصص: بعد از اینکه تصمیم به بازسازی ساختمان گرفتید اولین مرحله این است که با یک مشاور متخصص مشورت کنید تا شما را برای این کار راهنمایی کند و راههای موجود را برایتان توضیح دهد.
- تخریب ساختمان برای بازسازی: دومین مرحله، تخریب ساختمان است. در این مرحله شما باید به نقشه کلی کار توجه کرده و قسمتهایی که باید تخریب و حذف شوند از قبل تعیین کنید بعد از آن با رعایت کامل اصول ایمنی و همچنین مقررات ساختمان سازی، قسمتهای تعیین شده را تخریب کنید.
- ساختن دوباره: بعد از اینکه با متخصص مشورت کرده و مکانهای مورد نیاز را تخریب کردید، حالا نوبت به ساخت دوباره ی سازه میرسد در این مرحله باید قسمتهایی را که لازم است به سازه خود اضافه کنید، معین کنید و با کمک نیروهای متخصص این کار را انجام دهید. شاید بخواهید تغییراتی هم در دکوراسیون داخلی بدهید. در این زمان لازم است که تغییرات لازم داده شود.
تفاوت بازسازی و نوسازی ساختمان چیست؟
حتماً میدانید که عملیات نوسازی و عملیات بازسازی کاملاً با هم فرق میکنند ولی گاهی بعضی از افراد اشتباهاً از هر دو اصطلاح استفاده میکنند. بازسازی یعنی اینکه شما یک بنای قدیمی و یا فرسوده را مرمت و تعمیر کنید تا عمر آن و همچنین کیفیت بنا را افزایش دهید. بازسازی در اصل فرایندی است که روی بناهای تاریخی و قدیمی انجام میگیرد و مانع این میشوند که بنای باستانی و تاریخی از بین برود.
نوسازی یعنی اینکه یک ساختمان قدیمی را شما به طور کامل تعمیر کنید. در تعمیرات نوسازی ممکن است هم ظاهر و هم باطن ساختمان به مقدار زیادی تغییر کند. در فرایند نوسازی حتی احتمال دارد نمای داخلی، نقشه داخلی، نمای بیرونی و تأسیسات ساختمان هم تغییر کند. به طور کلی میتوانیم بگوییم که هدف از نوسازی ساختمان این است که شما یک بنای فرسوده را به یک بنای زیبا و نو تبدیل کنید در صورتی که هدف از بازسازی، افزایش پایداری و همچنین بهبود کیفیت ساختمان است.
عوامل مؤثر در هزینه بازسازی ساختمان
یکی از مواردی که در هنگام بازسازی ساختمان باید به آن توجه کنید هزینه بازسازی است. اگر روند بازسازی ساختمان خود را به افرادی متخصص بسپارید. مسلماً در این صورت روند کار اصولی بوده و هزینهها هم کم میشود. توصیه میکنیم برای انتخاب طراح برای دکوراسیون داخلی خود، دقت کنید و بهترین فرد را برای اینکار انتخاب کنید. عواملی که در هزینههای بازسازی تأثیرگذارند عبارتند از:
- کیفیت مصالحی که برای بازسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
- هزینه مصالحی که برای بازسازی نیاز است.
- تغییراتی که میخواهید در ساختمان اعمال کنید.
- متراژ ساختمان
آشنایی با قوانین بازسازی کردن ساختمان
بازسازی کردن ساختمان هم قوانین خاصی دارد که باید رعایت کنید. طبق قانون همه عملیات بازسازی نیاز به مجوز ندارند ولی بعضی از تعمیرات و اصلاحات باید با تأیید شهرداری انجام شده و برای اجرای آنها باید مجوز بگیرید. برای انجام اقداماتی که نام میبریم نیاز به مجوز شهرداری وجود ندارد:
- اقدامات مربوط به تعویض و یا تعمیر کف سازی طبقات
- سفیدکاری و سیمان کاری
- نقاشی
- اقدامات مربوط به تعویض و تعمیر نمای ساختمان
- تغییراتی که به حیاط و محوطه ساختمان مربوط شود.
- احداث استخر یا حوض در صورتی که نیاز به برداشتن فضای پارکینگ نباشد.
- تعمیراتی که به سرویسهای بهداشتی مربوط میشوند.
- عوض کردن درب و پنجره
- تعمیراتی که به لوله کشی ساختمان مربوط است.
- تعمیراتی که به سیم کشی ساختمان مربوط است.
- تخلیه کردن و حفر چاه فاضلاب
- نصب شوفاژ و کولر
در ادامه مواردی را برایتان بیان میکنیم که برای انجام آن حتماً باید مجوز شهرداری کسب کنید:
- جابجا کردن قسمتهایی از ساختمان طبق ضوابط شهرسازی مجاز نبوده و ممنوع است.
- جابجا کردن دیوارهای پارکینگ، جابجا کردن راه پلهها، خراب کردن تیغهها و دیوارهای داخلی که بر آنها بار ساختمان سوار است.
سخن پایانی
بازسازی کردن یک ساختمان، عملیاتی برای مرمت و ترمیم ساختمان است که باعث افزایش عمر بنا میشود و کیفیت آن را بهبود میبخشد. نوسازی ساختمان یعنی شما یک ساختمان قدیمی را کاملاً تعمیر کنید. در این تعمیرات ممکن است باطن و ظاهر ساختمان هم تغییرات زیادی کند. بازسازی ساختمان کمتر از نوسازی آن هزینه در بر دارد.
در هنگام بازسازی ساختمان باید توجه داشته باشید که حتماً این کار را به وسیله افراد متخصص انجام دهید تا نتیجه مطلوب را به دست بیاورید. در صورتی که در زمینه بازسازی ساختمان خود سؤالی دارید میتوانید در بخش دیدگاهها سؤالتان را مطرح کنید تا متخصصین ایبک امداد پاسخگوی سؤالات شما باشند.
آشنایی با انواع بازسازی ساختمان
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
فرق بازسازی و نوسازی بنا