تعمیرات کولر گازی

مشکلات و خرابی های رایج کولر گازی | تعمیر کولر گازی در محل

آشنایی با انواع خرابی کولر گازی | چرا کولر خاموش نمی شود

کولر یکی از وسایل ابزاری در روزهای گرم تابستان است که حتی یک ساعت را نمی توان بدون آن سپری کرد. پس لازم است مواظب باشید که این دستگاه آسیبی نبیند و اگر احساس کردید عملکرد درست و متناسبی ندارد، سریعا نسبت به رفع خرابی کولر گازی اقدام کنید. در همین راستا مبحثی را به عنوان انواع خرابی ها و مشکلات رایج کولرهای گازی بیان کردیم و نحوه رفع عیب آن را توضیح دادیم تا بتوانید با خواندن این مطلب تا حد زیادی مشکلات کولر خود را رفع نمایید.

چرا کولر گازی خنک نمی کند

از جمله خرابی کولر گازی که بعد از مدتی استفاده رخ می دهد، این است که دستگاه قادر به خنک کردن فضای داخل محیط نیست. دلیل این مشکل متعدد است. اما چنانچه شما نیز با خنک نکردن کولر گازی مواجه شدید، لازم است موارد زیر را بررسی کنید:

  • ممکن است کندانسور کولر کثیف شده باشد
  • خرابی فن کولر دلیل دیگری بر عدم خنک کردن آن است
  • خراب شدن موتور کولر گازی
  • یخ زدن کویل اپراتور
  • نشت گاز فریون

نشت گاز فریون

یکی از اصلی ترین عواملی که موجب خنک نکردن محیط توسط کولر گازی می شود این است که گاز کولر نشتی داشته باشد. فریون در واقع گازی است که به عنوان خنک کننده در کولر مورد استفاده قرار می گیرد و چنانچه این گاز از دستگاه خارج شده باشد، قابلیت خنک کردن محیط را نخواهد داشت.

بسیاری از کاربران نمی دانند که گاز فریون کولر نشتی دارد و تصور می کنند که باید گاز را شارژ کنند. اما راهکار رفع این مشکل شارژ گاز کولر نیست. بلکه باید از یک متخصص در جهت رفع نشتی گاز کمک بگیرید. این مشکل باید به صورت اصولی و ریشه ای رفع گردد. به این صورت که محل نشتی پیدا شود و آن را تعمیر نمایند.

کثیف بودن کندانسور

از دیگر مسائلی که باعث می شود کولر قابلیت خنک کردن محیط را نداشته باشد، این است که کندانسور دستگاه کثیف شده باشد. کندانسور موتوری است که در محیط بیرون از ساختمان قرار می گیرد و در معرض انواع آلودگی ها می باشد.

بنابراین طبیعی است که گرد و غبار و آلودگی زیادی روی آن بنشیند. کندانسور از آنجایی که وزن وظیفه انتقال گرمای محیط داخل به بیرون را دارد، اگر با آلودگی پوشیده شود، نمی تواند گرما را از خانه خارج کند. بنابراین به دستگاه فشار زیادی وارد می شود. بنابراین می ‌توان گفت که آلودگی کندانسور به عنوان یک مسئله مهم در خرابی کولر گازی باید مورد بررسی قرار گیرد.

خرابی این قطعه می تواند سایر قطعات کولر را نیز از کار بیندازد. علاوه بر این مصرف برق ساختمان را بیشتر می کند. چرا که کولر برای خنک کردن محیط نیاز به قدرت بیشتری خواهد داشت. بنابراین چنانچه احساس کردید کولرگازی شما مانند گذشته محیط را خنک نمی کند، سریعا نسبت به شارژ گاز آن اقدام نکنید. بلکه بهتر است ابتدا کثیف بودن کندانسور را چک کنید.

خرابی فن کولر گازی

خراب شدن فن کولر گازی باعث می شود که در دیگر قطعات آن نیز اخلال ایجاد شود. تمامی کولرهای گازی دارای دو فن هستند که یکی از آنها هوای داخل ساختمان را به خارج هدایت می کند و دیگری هوا را از روی کندانسور یونیت خارجی عبور می دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بررسی ویژگی های کولر گازی پرتابل | معرفی کولرهای مدل پرتابل

خرابی هر یک از این دو باعث ضعیف شدن جریان هوا خواهد شد. چنانچه خرابی فن کولر سریعاً رفع نشود، به طور کلی سیستم کولر از کار میافتد. برای بررسی سلامت فن کولر ابتدا باید خازن آن را چک کنید. سپس رله برد فن کولر را مورد بررسی قرار دهید و اگر از سلامت آن اطمینان حاصل کردید، لازم است سنسور کنترل دما را چک کنید. در نهایت لازم است فن کولر گازی تعمیر یا تعویض شود.

عیب یابی فن کولر گازی

در بسیاری از موارد دلیل کار نکردن فن کولر گازی خرابی موتور دستگاه است. برای عیب یابی فن کولر گازی لازم است پروانه فن را با دست بچرخانید. چنانچه پروانه نمی چرخد، موتور باید به طور کامل تعویض شود. چرا که ساییده شدن بلبرینگ های موتور باعث نچرخیدن پروانه می شود.

اما اگر پروانه بدون هیچ مشکلی چرخید، لازم است جریان برق موتور را چک کنید. چنانچه جریان برق آن نیز مشکلی نداشته باشد، قطعاً موتور دستگاه خراب شده و نیاز به تعمیر یا تعویض دارد.

خرابی کولر گازی

چرا کولر گازی خاموش نمی شود

در بسیاری از موارد برای کاربران اتفاق می‌افتد که کنترل کولر گازی قادر به خاموش کردن دستگاه نیست. اولین چیزی که حین مواجهه با این مشکل باید بررسی شود، خراب بودن یا ضعیف بودن کنترل دستگاه است. چنانچه باتری کنترل را بررسی کردید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل نمودید، ترموستات دستگاه را چک کنید.

ترموستات قطعه ای است که برای کنترل میزان دمای ولتاژ کمپرسور استفاده می شود. در صورتی که ترموستات با مشکل مواجه شود، اجازه خاموش شدن به کولر را نمی دهد. تعمیر ترموستات یک کار تخصصی است و لازم است حتما توسط تعمیرکار متخصص و کاربلد انجام شود.

دلیل بوی بد کولر

عملکرد کولر گازی به این شکل است که هوای داخل ساختمان را ‌می گیرد و به بیرون منتقل می کند. لوله ای در کولر گازی قرار تعبیه شده است که این وظیفه را بر عهده دارد. چنانچه این لوله دچار گرفتگی شود، هوای خارج شده دوباره به داخل ساختمان برمی گردد و باعث ایجاد بوی بد در محیط می شود. بنابراین لازم است هر چند وقت یک بار لوله ها کنترل شود و اگر کثیفی یا آلودگی در مسیر آن قرار داشت، رفع گردد. چنانچه لوله ها و سینی کولر گازی و سایر مجراها را بررسی کردید و مشکلی وجود نداشت، لازم است با تعمیرکار متخصص تماس بگیرید تا به طور دقیق مشکل را بررسی کند.

دلیل خاموش شدن کولر گازی

یکی از انواع خرابی کولر گازی که ممکن است به ندرت برای کاربران ایجاد شود، این است که دستگاه به صورت خودکار خاموش می شود. دلایل مختلفی می توان برای این مشکل ذکر کرد. از جمله:

  • خاموش شدن ناگهانی کولر گازی می ‌تواند به دلیل مشکل در اتصالات برق باشد.
  • نیم سوز شدن برد باعث می شود دستگاه دستور خاموشی از آن دریافت نکند یا اینکه به صورت خودکار خاموش شود. زیرا برد همچون مغز وظیفه انتقال دستور را دارد و چنانچه خراب شود، عملکرد دستگاه به طور کلی با اخلال مواجه می شود.
  • خرابی کمپرسور نیز از دیگر دلایل رایج خاموش شدن ناگهانی کولر گازی است. چنانچه دستگاه روشن است، اما به صورت خودکار بعد از چند دقیقه خاموش می شود، لازم است کمپرسور آن را بررسی کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  ارورهای کولر گازی هیتاچی HITACHI | رفع خطای کولر هیتاچی

 به چه علت آب از کولر گازی نشت می کند

آب تولید شده توسط کولر گازی باید از لوله های درین خارج شود. در صورتی که در پنل داخلی دستگاه نشت کند، مشکل را باید در موارد زیر جستجو نمایید:

کثیف بودن فیلتر کولر گازی باعث می شود که هوا داخل دستگاه به خوبی جریان نداشته باشد و کولر یخ بزند و بعد از خاموشی آب از آن چک کند. در این صورت با تمیز کردن فیلتر مشکل رفع می گردد.

قطرات آب باید از طریق ناودانی به سمت لوله های درین هدایت شوند. در صورتی که ناودانی رسوب بسته باشد، آب از داخل پنل نشت می کند.

دلیل صدای زیاد کولر گازی چیست؟

اغلب مدل های جدید کولر گازی بی صدا هستند. چنانچه صدای عجیب از دستگاه می شنوید، سریعا باید در جهت رفع آن اقدام کنید. برای این کار لازم است بررسی کنید که آیا کولر گازی تراز است یا خیر؟ تراز نبودن پنل داخلی و حتی پنل خارجی کولر گازی باعث ایجاد صدای غیرطبیعی در آن می شود.

در صورتی که کندانسور دستگاه دچار مشکل شود، صدای ناهنجار از آن خارج می شود. بنابراین همواره چک کنید که کندانسور به لانه پرندگان تبدیل نشده باشد.

به چه علت کمپرسور کار نمی کند؟

کمپرسور کولر گازی موتوری است که باعث ایجاد گردش گاز فریون در سیستم کولر می شود. در صورتی که کمپرسور دستگاه روشن نشود، ممکن است:

  • سیم های آن دچار پوسیدگی شده باشند و جریان برق در آن وجود نداشته باشد.
  • برد کولر خراب شده باشد و نتواند ولتاژ کمپرسور را تامین کند. در این صورت کمپرسور روشن نخواهد شد.
  • خرابی خازن از دیگر دلایل کار نکردن کمپرسور است. چرا که خازن وظیفه راه اندازی کمپرسور را برعهده دارد.

خرابی کمپرسور کولر

 چرا ریموت کنترل کولر کار نمی کند؟

ریموت کنترل به وسیله باتری کار می کند. بنابراین چنانچه ریموت کولر با مشکل مواجه شد، ابتدا باید باتری آن را بررسی کنید. در صورتی که باتری جدید داخل کنترل گذاشتید و باز هم کار نکرد، احتمالاً کریستالی که روی برد ریموت نصب است، دچار مشکل شده است. در این صورت لازم است کنترل را به طور کلی تعویض کنید.

علت پرتاب دوده سیاه از کولر

چنانچه قدرت پرتاب باد کولر کم شده است و همراه با آن دوده سیاهی از دستگاه خارج می شود، لازم است فیلتر آن را بررسی کنید. ذرات چربی و گرد و غبار روی فیلتر باعث می شوند که دوده و سیاهی در هنگام پرتاب باد از کولر خارج شود. چنانچه مشکل با تمیز کردن فیلتر رفع نشود، لازم است فن داخلی دستگاه را نیز تمیز کنید. البته توصیه می کنیم این کار را بر عهده یک تعمیرکار متخصص بگذارید.

جمع بندی

در این مقاله از ایبک امداد به بررسی انواع خرابی کولر گازی و نحوه رفع عیب آن پرداختیم. توصیه هایی که در پایان لازم است یادآور شویم این است که از سرویس سالیانه کولر غافل نشوید. با این کار از ایجاد خرابی های بزرگتر جلوگیری می کنید. چنانچه نیاز به تعمیر یا سرویس کولر گازی دارید، می توانید از خدمات مجموعه تخصصی ایبک امداد در محل خود بهره مند شوید.

خرابی کولر گازی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

انواع خرابی کولر گازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا