تعمیرات پکیج و آب گرمکن

تعمیر رادیاتور شوفاژ|مشکلات رایج رادیاتور شوفاژ

تعمیر رادیاتور شوفاژ|مشکلات رایج رادیاتور، گرم نشدن رادیاتور

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

شوفاژ از جمله سیستم های گرمایشی است، که انرژی گرمایی منازل و خانه ها را تامین می‌کند. منبع این انرژی موتورخانه مرکزی یا پکیج نصب شده در واحد است. انرژی گرمایشی در شوفاژ به وسیله آب که با استفاده از سوخت های گوناگون گرم شده است تامین می گردد. موتورخانه های متمرکزی که در ساختمان های بزرگ وجود دارند، احتمالاً از سوخت های گوناگونی مثل گاز طبیعی استفاده می کنند و آب را گرم می‌کند، اما در پکیج های خانگی از المنت برقی و گاز شهری برای داغ کردن آب استفاده می گردد. آب گرم درون باکس ها یا جعبه های فلزی رفته و گرما با جابجا شدن داخل شبکه های درونی به فضای اطراف انتقال می یابد. این باکس یا جعبه فلزی رادیاتور نام دارد. با توجه به مساحت تحت پوشش رادیاتور، تعداد پره ها یا شبکه های آن متفاوت خواهد بود.

انواع رادیاتور شوفاژ

رادیاتورها از لحاظ جنسی که بدنه آنها دارد به دو دسته فولادی و آلومینیومی تقسیم می گردند. البته رادیاتورهای چدنی و شیشه ای نیز وجود دارند، که غیر مرسوم است و در مقایسه با رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی بازدهی انرژی این رادیاتور ها کمتر است. با توجه به ساختار رادیاتورها و کاربردهای آنها، انواع گوناگونی دارند، که آنها را مورد بررسی قرار می دهیم:

رادیاتور پره‌ای: آب درون پره‌های این رادیاتور جریان می‌یابد و با هوای مجاور تماس بیشتری دارد و این موجب می‌شود، که در رادیاتور های پره ای انتقال گرما بهتر انجام شود. چنانچه از رادیاتور برای گرم کردن مکانی با مساحت بیشتر استفاده می‌شود، عرض و تعداد پره های آن بیشتر خواهد بود و در نتیجه گرما دهی آن نیز بیشتر است.

رادیاتور پنلی: این رادیاتورها جنسشان از فولاد است و سطح آنها یکپارچه است. مسیری که آب در آن جریان می یابد، کمتر می باشد. رادیاتورهای پنلی جدیدتر از رادیاتورهای پره ای هستند. یکی از معایب رادیاتور های پنلی این است، که اگر در مسیر داخلی دچار مشکلی شود و یا سوراخ شود، تمام رادیاتور را باید عوض نمایید، اما در رادیاتور پره ای شما قادر خواهید بود، که پره های رادیاتور را به صورت مجزا جایگزین و تعویض نمایید.

رادیاتور قرنیزی: از جدیدترین رادیاتورها مدل قرنیزی می باشد. قرنیز طوری ساخته می گردد، که در آن برای جریان یافتن آب گرم لوله هایی با جنس آلومینیوم یا مس قرار داده می شود. مزیت رادیاتورهای قرنیزی این می‌باشد، که در اتاق هایی که مساحت آنها کمتر است، فضای کمی را اشغال خواهد کرد. همچنین ظاهر رادیاتورهای قرنیزی زیبا می باشد.

رادیاتور حوله خشک کن: این مدل از رادیاتور ها معمولاً درون حمام به کار برده می شوند. فاصله آنها از سطح زمین بیشتر است و از لوله هایی که به صورت افقی بوده و دارای جریان آب هستند، تشکیل می شود. از رادیاتور حوله خشک کن برای گرم کردن حمام و همچنین آویز نمودن حوله ها استفاده می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت کم شدن فشار آب در آبگرمکن چیست؟

رادیاتور دکوراتیو: رادیاتور های دکوراتیو هم موجب گرم شدن محیط خانه می شود و در عین حال به زیباتر شدن دکوراسیون منزل شما نیز کمک خواهد کرد.

مشکلات و ایرادات رایج رادیاتور شوفاژ

همان طور که گفته شد رادیاتور ها، انرژی گرمایی را با چرخش آب گرم به فضای اطراف می رساند. در برخی مواقع امکان دارد، که رادیاتور شوفاژ عملکرد درستی نداشته و با مشکلاتی روبرو شود. مشکلات و ایرادات رایج رادیاتور شوفاژ را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم:

رادیاتور شوفاژ

قسمتی از رادیاتور و یا تمام آن گرم نمی‌شود

در برخی مواقع امکان دارد، که پکیج دیواری خود را روشن کنید، اما متوجه شوید شبکه رادیاتور گرم نشده است. در این شرایط باید از وجود آب گرم درون لوله های رادیاتور و یا درون پرده های آن اطمینان حاصل نمایید. در قسمت بالا در هر رادیاتور شیر تخلیه وجود دارد، که از این شیر می توانید برای انجام هواگیری استفاده کنید. چنانچه آبی درون رادیاتور در جریان باشد، اگر این شیر را باز کنید از روزنه آن بیرون خواهد ریخت. با انجام دادن این راهکار از وجود آب گرم درون رادیاتور اطمینان حاصل خواهید کرد.

اگر قسمتی از رادیاتور سرد و قسمتی گرم است، احتمالاً مشکل از هوا گرفتن رادیاتور می باشد. برای رفع این مشکل باید شیر تخلیه را کمی باز نگه دارید، تا هوایی که درون پره‌ها وجود دارد به صورت کامل تخلیه گردد. وقتی هوای درون لوله ها خارج می شود، آب درون پره ها و لوله ها جریان خواهد یافت و تمام رادیاتور به حالت یکنواخت گرم خواهد شد.

رادیاتور

رادیاتور شوفاژ دچار نشتی شده است

اگر در قسمت لوله هایی که به دیوار متصل است و یا پایین رادیاتور شوفاژ آب یا نم را مشاهده نمودید به این معنا خواهد بود، که لوله های درون رادیاتور و یا لوله هایی که به رادیاتور وصل است، نشتی دارد. اگر رادیاتور شما از نوع پره ای است، با عوض کردن پره ای که دچار نشتی شده است، ایراد به وجود آمده رفع خواهد شد. ولی چنانچه رادیاتور شما از مدل پنلی است، برای برطرف کردن نشتی رادیاتور بهتر است، که از تعمیرکار کمک بگیرید. چون احتمالاً نیاز خواهد بود، که رادیاتور شما به صورت کامل عوض گردد.

رادیاتور شوفاژ صدای غیر طبیعی دارد

در برخی مواقع امکان دارد زمانی که درجه رادیاتور و شوفاژ خود را زیاد یا کم می کنید، صدای تق تق از آن بشنوید. گاهی این صدا زیاد و گاهی کم و در برخی مواقع آزاردهنده است. عملکرد رادیاتور شوفاژ در حالت عادی باید بدون صدا باشد و صدای اضافه ای از آن تولید نگردد. بنابراین با شنیدن صدا از رادیاتور شوفاژ  می‌توانید مطمئن شوید، که مشکلی وجود دارد.

از دلایل مهم به وجود آمدن سر و صدا از رادیاتور شوفاژ می توان به تراز نبودن رادیاتور اشاره نمود. در این شرایط آب داغ درون آن گیر خواهد کرد. وقتی بخار آب به مجاری آن وارد می شود، آب گیر کرده را به سمت جلو با فشار هل خواهد داد. در این شرایط آب با شیر رادیاتور و لوله ها برخورد کرده و درون رادیاتور شوفاژ صدا تولید خواهد شد. در این حالت اگر ضربه گیری مانند نمد یا موکت قرار داده شود مشکل برطرف خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نمایندگی تعمیرات پکیج در شهریار | عیب‌یابی پکیج

اگر پمپ مشکل داشته باشد، احتمال ایجاد سر و صدا در رادیاتور شوفاژ وجود خواهد داشت. پمپ باید قدرت کافی و مناسب داشته باشد. چنانچه فشار آن بیشتر از حد باشد، وقتی آب وارد شوفاژ می شود، ایجاد سر و صدای اضافه خواهد شد.

اگر در رادیاتور هواگیری انجام نشود، رادیاتور سر و صدا تولید خواهد کرد. در این صورت با انجام دادن سرویس ساده این مشکل برطرف خواهد شد. چنانچه متوجه شدید در رادیاتور میزان رسوب زیاد است، پیشنهاد می شود، که حتماً رسوب گیری را انجام دهید. در غیر این صورت حرارت با قدرت کمتری منتقل خواهد شد و در عین‌حال صدای اضافه نیز تولید می گردد.

رادیاتور

رادیاتور شوفاژ سوراخ شده است

وقتی رادیاتور شوفاژ سوراخ شود، آب به صورت صحیح نمی تواند درون آن جریان داشته باشد. در این حالت از پنل گرمایی ساطع نمی شود. دلایل گوناگونی موجب سوراخ شدن رادیاتور پره ای می گردند. اگر از این دلایل اطلاعات کافی داشته باشید می توانید از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری نمایید:

  1. پیش از اینکه فصل زمستان شروع شود رادیاتورهای خود را سرویس نماید و چنانچه به رسوب گیری احتیاج داشت در اسرع وقت رسوب گیری را انجام دهید.
  2. برای پکیج و رادیاتور شیرآلات مناسب استفاده نمایید.
  3. وقتی که می خواهید رادیاتورهای خود را رسوب گیری نمایید پیشنهاد می شود، که از متخصص در این زمینه کمک بگیرید. چون اگر این کار به صورت غیر اصولی انجام شود رادیاتور سوراخ خواهد شد.

زمانی که رادیاتور شوفاژ شما سوراخ شده است از چسب های قوی برای رفع مشکل می توانید استفاده کنید. این راهکار برای مواقعی مناسب است، که سوراخ رادیاتور شما کم باشد. اگر می خواهید به صورت ماندگار و اساسی رادیاتور خود را تعمیر کنید باید آن را جوشکاری نمایید. اگر سوراخ رادیاتور خیلی زیاد است احتمالاً لازم خواهد بود، که رادیاتور جدید جایگزین نمایید و تمیز کردن آن غیر ممکن خواهد بود.

علائم و نشانه‌های خرابی رادیاتور

چنانچه در لوله ها و پره های رادیاتور نشتی وجود داشته باشد، قطرات آب را می توانید در قسمت زیر رادیاتور ببینید و همچنین رطوبت بر روی دیوار شما قابل مشاهده خواهد بود.

چنانچه پره های رادیاتور دچار زنگ زدگی شده بودند نشان دهنده این است، که رادیاتور شما نشتی دارد و یا سوراخ شده است.

همچنین پکیج های دیواری فشار آب را نشان می دهند، که در حالت عادی این فشار بین یک تا یک و نیم بار است. چنانچه رادیاتور ها مشکلی داشته باشند یا جریان آب دچار گرفتگی شده باشد، نشانگر پکیج عدد بیشتری را نشان خواهد داد و فشار لوله ها افزایش خواهد یافت. در این صورت باید رادیاتورهای خود را هواگیری نمایید، تا فشار کمتر شود و نشانگر عدد مناسب و نرمال را نشان دهد. هواگیری رادیاتور باید حداقل سالی یکبار انجام گردد. اگر در طول این یک سال رادیاتور و موتورخانه با مشکلاتی مواجه شد نیاز خواهد بود، که رادیاتور مجدداً هواگیری شود.

چنانچه لوله کشی شوفاژ به صورت روکار انجام شده باشد، محل نشتی را می توانید به راحتی تشخیص دهید، چون کفپوش یا فرش خانه شما مرطوب و خیس خواهد بود، اما اگر ترکیدگی درون دیوار رخ داده باشد، برای تشخیص نشتی و خرابی رادیاتور زمان زیادی لازم خواهد بود.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تعمیر رادیاتور شوفاژ|مشکلات رایج رادیاتور شوفاژ

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی ایرادات و مشکلات رایج رادیاتور شوفاژ

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا