نحوه کار جکوزی چگونه است | انواع جکوزی های خانگی
معمولاً کسانی که میخواهند جکوزی خریداری کنند، سؤال میکنند که نحوه کار جکوزی چگونه است؟ جکوزی حوضچهای مملو از آب گرم است. این آب گرم به وسیله پمپ جکوزی در آن پمپاژ شده و به وسیله جتها و یا فواره که در کنار و یا کف بدنه آن تعبیه شده است، با فشار داخل جکوزی میریزد.
در زمان گذشته کاربرد جکوزی و وان خانگی، فقط برای استحمام و شستشو بود ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی، امکانات و آپشنهای خاصی به جکوزی و وان اضافه شده که میتوان گفت خاصیت تسکین درد و آب درمانی جزو این آپشن ها می باشد. در این مقاله از آی بک میخواهیم شما را با نحوه کار جکوزیهای فضای باز و خانگی آشنا کنیم.
جکوزی از چه قسمتهایی درست شده است؟
وانهای جکوزی امکانات و مدلهای متنوعی دارند ولی با این وجود میتوان گفت ساختار کلی بیشتر مدلهای جکوزی فقط از چند سیستم و یا چند بخش مختلف درست شده است. اگر بخواهیم به طور ساده بگوییم باید گفت که ساختار جکوزی از چند قسمت که شامل سیستم فیلتراسیون، سیستم مکش، گرمکن پمپ و همچنین نحوه آب تخلیه وان درست شده است.
اجرا و طراحی صحیح و اصولی سیستم لوله کشی جکوزی باعث میشود که کیفیت آن بالا رفته و اجزای مختلف آن در عملکرد، بازدهی بهتری داشته باشند زیرا عملکرد جکوزی طبق چرخه مکش آب و همچنین پمپاژ داخل جکوزی طراحی میشود. به طور مداوم در لولههای جکوزی، آب گردش میکند و به همین علت اگر لوله کشی و طراحی آن به صورت اصولی و درست انجام نشود احتمال دارد مقدار فشار آب خوب نبوده و یا اینکه تخلیه آب وان و سیستم مکش درست کار نکنند. در ادامه مقاله، عملکرد قسمتهای مختلف جکوزی را بررسی خواهیم کرد تا بدانید جکوزی های خانگی به چه صورت کار میکنند.
خط مکش آب در جکوزی چیست؟
همانطور که در ابتدا هم برایتان توضیح دادیم در روش کار و سیستم جکوزیهای خانگی، آب داخل لوله مرتباً گردش میکند. یعنی آبی که داخل وان قرار گرفته، از مکندهها به سیستم داخلی جکوزی وارد میشود و سپس بعد از اینکه مراحلی را مانند تصفیه طی کرد، دوباره به داخل جکوزی پمپاژ خواهد شد .
خط مکش آب در جکوزی به دریچه ها و یا نقطه وارد شدن آب به سیستم گردش میگویند. معمولاً ورود آب به وسیله مکنده، زهکشها و اسکیمرهای کف جکوزی میباشد. حالا آبی که به وسیله این نقاط مکش میشود به مسیری مشترک هدایت خواهد شد و به طرف مرحله بعدی میرود.
پمپ جکوزی
پمپ جکوزی قطعهای است که انرژی مورد نیاز جهت مکش آب را از راه خطهای مکش به داخل جکوزی و بعد از آن پمپاژ، فراهم میکند. بعضی از افراد معتقدند که پمپ جکوزی مانند قلب انسان است، به همین علت اگر درست کار نکند باعث میشود گردش آب و عملکرد اجزای دیگر مختل شود. عوض شدن آب جکوزی به وسیله پمپ، به طور استاندارد هر نیم ساعت انجام می شود.
سیستم تصفیه آب یا فیلتراسیون جکوزی
آبی که در داخل جکوزی وجود دارد به وسیله پمپ و از راه خطوط مکش، به طرف سیستم تصفیه آب و یا فیلتراسیون هدایت میشود و به دلیل اینکه آب داخل جکوزی همیشه در حال گردش میباشد، احتمال دارد که به مو، حشرات، گرد و غبار و حتی چربیها آلوده شود. به همین علت باید برای بهداشت اشخاصی که در جکوزی هستند، مرتب آب داخل آن تصفیه شود و آب تمیز هم به وسیله جتها به داخل جکوزی پمپاژ شود.
یکی از دلایلی که لازم است تصفیه آب و عبور آن از فیلترها وجود داشته باشد این است که از ورود زبالههای داخل آب و آلودگی ها، به قسمتهای مهم و حساس داخلی مثل گرمکن و پمپ جلوگیری شود. یکی از تجهیزات رایج فیلتراسیون در جکوزی، اسکیمر جکوزی است.
یکی از کارهای مهمی که در هنگام نگهداری جکوزیهای خانگی باید انجام دهید، تمیز کردن فیلترها است. اگر فیلترها را تمیز نگه دارید، باعث میشود طول عمر پمپها و اجزای دیگر جکوزی افزایش پیدا کرده و عملکرد آن کیفیت بهتری پیدا کند.
جکوزیهایی که ظرفیت نفرات آن بالا است و یا در فضای باز قرار دارند، مسلماً آب آنها زودتر کثیف خواهد شد به همین علت باید شستشوی فیلترها را حتماً بعد از هر بار استفاده انجام دهید، ولی اگر جکوزی در مکانهای بسته مثل حمام قرار داشته باشد و ظرفیت آن پایین باشد، کمتر کثیف میشود و میتوانید هفتهای یک بار فیلترهای آن را شستشو دهید.
نحوه گرم شدن آب جکوزی چگونه است؟
یکی از ویژگیهای مهم جکوزی این است که به وسیله خارج کردن آب از ماساژورها، به رفع خستگی و تسکین التهابات عضلانی کمک میکند. گاهی ممکن است آب مصرف شده در جکوزی به وسیله لوله کشی به آن وارد شود و گرمای لازم را نداشته باشد و یا اینکه در مجاورت هوا قرار گرفته و گرمای آب کاهش پیدا کند. در این صورت نمیتوانید بیشتر از نیم ساعت از گرمای آب داخل جکوزی خود لذت ببرید، به همین علت بیشتر جکوزیها دارای هیتر جکوزی و یا گرمکن میباشند .
هیترها و یا گرمکنها انواع مختلفی دارند مانند خورشیدی، برقی و گازی. بطور کلی میتوانیم بگوییم عملکرد گرمکنها بعد از پمپها و فیلترها قرار دارد. در هنگام جریان گردش آب، بعد از اینکه آب داخل جکوزی، در داخل فیلتر مکیده و تصفیه میشود به وسیله پمپ، پمپاژ خواهد شد و سپس از داخل گرمکن عبور میکند.
این جریان آب که از میان گرمکن عبور میکند، گرم میشود و از راه جت ها به داخل جکوزی میریزد. مناسبترین دما آب جکوزی برای افراد بزرگسال، حدود ۳۸ تا ۴۰ درجه سانتیگراد بوده و برای کودکانی که بالای ۵ سال دارند، حدود ۳۷ تا ۳۸ درجه سانتیگراد است. فقط به این نکته مهم توجه داشته باشید که برای تمام گروههای سنی، دمای بیشتر از ۴۰ درجه خطرناک است.
بلوئر جکوزی چیست؟
بلوئر جکوزی به موتورهای دمنده میگویند. جریان هوا به وسیله فنهایی که در بلوئر جکوزی قرار داده شده ایجاد خواهند شد و بلوئر هم با مکش این جریان، آن را دمیده و در آب، حباب ایجاد می کند. سپس این حبابها به وسیله موتورهای پرقدرت بلوئر جکوزی مانند یک ماساژور، به بدن فرد حس آرامبخشی میدهد.
آب وان جکوزی چگونه تخلیه میشود؟
بعد از اینکه از جکوزی استفاده کردید، برای اینکه از تکثیر و رشد آلودگیها و میکروبها در بدنه و آب جکوزی جلوگیری کنید، بهتر است آب داخل آن را تخلیه کنید. روش تخلیه کردن آب داخل وان جکوزی به این صورت است که بعد از اینکه پمپ جکوزی را خاموش کردید زیر آب قرار بگیرید و در کف را در جهت خلاف عقربه ساعت بچرخانید. بعد از اینکه آب جکوزی کاملاً تخلیه شد، حالا میتوانید داخل آن را به وسیله شوینده مخصوص تمیز کنید به صورتی که آسیبی به بدنه آن نرسد و سپس آن را آبکشی کنید. بعد از اینکه جکوزی را نظافت کردید برای بهداشت بیشتر، بهتر است داخل آن را به وسیله دستمال کاملاً خشک کنید.
جکوزی های آپارتمانی
جکوزیها در انواع مختلفی وجود دارند. در گذشته بیشتر جکوزیها به شکل عمومی شناخته میشدند و حتی در جاهایی مثل مجموعههای ورزشی و یا استخرها آن را درست میکردند ولی امروزه با کمک تکنیکهای مهندسی آن را در ابعاد کوچکتر و در قالب جکوزی خانگی درست میکنند.
بدون در نظر گرفتن اندازه و کوچک و بزرگی جکوزیها، نمیتوان فرق زیادی بین مکانیسم کار جکوزی و استخرها قائل شد. تقریباً میتوان گفت جکوزی با همان فیلتراسیون و استانداردهای لوله کشی استخر کار میکند و فقط در چند مورد با استخر تفاوتهایی دارد که این تفاوت در ساختار آن، باعث خروج متفاوت آب و ایجاد فشار به داخل وان جکوزی خواهد شد.
بهترین جکوزی آپارتمانی و یا جکوزی خانگی، جکوزی هایی میباشند که از هیدروجتها در آن استفاده شده که به راحتی به جهات مختلف قابل تنظیم هستند و میتوان حالت دورانی در آنها ایجاد کرد. این خصوصیت در جکوزی خانگی باعث میشود که ماساژ آب فقط به شکل نقطهای نباشد و شما جریان ماساژ بهینهتر و ناهمواری را ایجاد کنید. در جکوزی آپارتمانی شیرهای هوا، مقدار ورودی هوا را کاملاً تنظیم خواهد کرد و در اصل به وسیله این شیرها شما میتوانید فشار آب را کم و یا حتی زیاد کنید.
حالت صفر در این جکوزیهای خانگی و یا بستن شیر هوا می تواند باعث شود که آب فقط وارد جکوزی شده و دارای خاصیت ماساژدهی کمتر باشد ولی مقدار ۱۰۰ یعنی نهایت شیر هوا در جکوزی خانگی، باعث خواهد شد که فشار آب بالا رفته و حتی گاهی ممکن است برای شما غیر قابل تحمل و دردآور باشد.
فقط باید به این نکته مهم توجه کنید که برای انتخاب کردن جکوزیهای خانگی، یکی از پارامترهای مناسب، پمپ هیدرو جت جکوزی است. بعضی از پمپها دارای صدای زیادی هستند که برای افراد آزاردهنده است، پس باید قبل از اینکه آن را خریداری کنید، به این نکته توجه داشته باشید.
انواع جکوزیهای خانگی
امروزه جکوزیهای خانگی دارای تنوع زیادی هستند که نکته قابل اهمیت برای انتخاب جکوزی، طبق اندازه و قابلیتهای آن انجام میگیرد. قبل از اینکه جکوزی مناسب را انتخاب کنید، باید ابتدا اندازه مکان مورد نظرتان را محاسبه کرده و سپس برای خرید آن اقدام کنید.
به طور کلی میتوان گفت وانهای جکوزی به قسمتهای زیر تقسیم می شوند:
- وان جکوزی کابین دار که مستقلاً تمام سیستمها را دارا است.
- وان جکوزی عرشه دار
- وان جکوزی هوشمند که دارای کنترل از راه دور است.
- وان جکوزی حباب ساز
- وان جکوزی گردابی
- وان جکوزی هوا
- وان جکوزی با چراغ درمانی
- وان جکوزی در زیرزمین
- وان های جکوزی قابل حمل
در هنگام نصب کردن جکوزی های خانگی، باید توجه داشته باشید که اگر با شرایط نصب آن آشنایی درستی نداشته باشید ممکن است به دلیل حمل و نقل نامناسب و یا حتی نصب اشتباه و غلط، باعث خراب شدن جکوزی شوید.
در صورتی که در مورد نصب جکوزی سؤالی داشتید، میتوانید در بخش دیدگاهها مطرح کنید تا متخصصین آی بک پاسخگوی شما باشند.
نحوه کار جکوزی چگونه است
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
انواع جکوزی های خانگی