خدمات پرستاری و مراقبتی

نحوه ایمن کردن خانه برای کودکان | لزوم ایمن کردن خانه

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از موضوعاتی که ذهن پدر و مادر را مشغول کرده و باعث نگرانی آنها می شود، ایمن بودن خانه است. حتی وقتی که شما اطمینان دارید خانه ایمنی برای کودک آماده کرده اید، باز هم ممکن است به نکته خاصی توجه نکرده باشید. شاید شما زیادی به درک کودک خود اطمینان دارید، ولی باز هم ممکن است خطری کودک را تهدید کند.

شاید تصور کنید کودک شما در مورد آتش و کبریت کنجکاوی نمی کند ولی بازهم خطرات احتمالی را باید در نظر بگیرید تا از صدمات جدی به کودک جلوگیری کرده باشید. مخصوصاً برای کودکانی که زیر سه سال دارند این مورد بیشتر قابل توجه است. در این مقاله خطراتی که ممکن است کودک شما را تهدید کند برایتان بیان کرده و توصیه‌هایی را جهت ایمن سازی خانه برای کودک، ارائه می دهیم.

نحوه ایمن کردن خانه برای کودکان

سالیانه کودکان زیادی به دلیل ایمن نبودن خانه و به شکل تصادفی مجروح و یا حتی کشته می‌شوند، به همین دلیل است که باید بطور دقیق خانه را ایمن کنید. ممکن است اقدامات مهم برای ایمن کردن خانه، گیج کننده و زیاد باشد ولی آماده کردن یک لیست برای ایمن سازی به شما کمک خواهد کرد که راحت ترین کار را انجام دهید و بدانید که چه کارهایی باید انجام شود. برای این منظور به نکات زیر توجه کنید:

  • محیط را بررسی کنید.
  • برای پریز ها محافظ قرار دهید.
  • در مورد لوازم خانه و مبلمان احتیاط کنید.
  • گیت محافظ نصب کنید.
  • ریسمان های پرده را بررسی کنید.
  • به درب و پنجره ها توجه خاصی کنید.
  • از مسمومیت کودک پیشگیری کنید.
  • از غرق شدن جلوگیری کنید.
  • از آتش سوزی جلوگیری کنید.
  • مهمان ها را آگاه کنید.
  • جعبه کمک های اولیه در خانه آماده کنید.
  • ابزارهای ایمنی بخرید.
  • شماره اورژانس را آماده کنید.
  • به طور مداوم خانه را ارزیابی کنید.

ایمن کردن خانه

محیط را بررسی کنید.

معمولاً والدین نگران آدم ربایی، کودک آزاری و خشونت از جانب دیگران برای کودک خود هستند، ولی به ایمن‌سازی خانه توجه زیادی نمی کنند و نمی دانند که ایمن نبودن خانه تهدید بزرگی برای کودک است. مخصوصاً کودکانی که زیر ۴ سال دارند بیشتر در معرض خطر مسمومیت، سقوط از بلندی، خفگی، غرق شدن، سوختگی و یا آتش سوزی هستند.

اولین کاری که باید انجام دهید این است که محیط خانه را کاملاً بررسی کنید. برای اینکه ایمنی کودک خود را تضمین کرده باشید لازم است از نگاه کودک به خانه خود توجه کنید. برای این کار می‌توانید روی چهار دست و پای خود نشسته و ببینید از پایین اوضاع چگونه است؟ چیزهایی را که در دسترس کودک بوده و ممکن است وسوسه برانگیز باشد، دقت کنید و ببینید اگر کودک چهار دست و پا راه برود تا کجا ممکن است بتواند حرکت کند؟ به این ترتیب می‌توانید مطمئن شوید که آیا کودک به داروها و فضاهای ممنوعه دسترسی دارد یا خیر؟

مواد خطرناک مانند مواد شیمیایی و سم هایی که احتمال دارد در خانه نگهداری کرده باشید، نباید در دسترس کودک باشد. چاقو ها و داروها باید در مکانی باشند که قفل داشته و کودک به آن دسترسی ندارد و البته بهتر است کلاً از دسترس کودک آنها را دور کنید زیرا ممکن است قفل قفسه خراب شده و کودک به این وسایل خطرناک دسترسی پیدا کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آلرژی به بادام زمینی و آجیل چیست | راه های کنترل آلرژی به بادام زمینی

اشیاء کوچکی که احتمال دارد کودک در دهان خود گذاشته و دچار خفگی شود را از دسترس کودک خود دور نگه دارید، مانند گیره های کاغذ، مهره، تیله، سکه و تمام اشیاء کوچکی که احتمال دارد در کابینت ها و کشو های کم ارتفاع قرار داده شود.

در پریز محافظ قرار دهید.

یکی از جاهایی که می‌تواند خطر بسیاری برای کودک داشته باشد پریز های برق است که باید در روی آن محافظ بگذارید. دقت کنید در پوش های شل ممکن است به راحتی جدا شده و کودکان آنها را بخورند و یا در پریز چیزی فرو کنند. به هر حال باید مراقب درپوش های پریز هم باشید. بهتر است از درپوش هایی استفاده کنید که قفل ایمنی دارند. اگر در خانه از محافظ برق و یا سیم های سیال استفاده می کنید، باید در روی پریز های استفاده نشده حتماً نوار چسب مخصوص برق بزنید.

 در مورد لوازم خانه و مبلمان احتیاط کنید.

در صورتی که کودک خردسال در منزل دارید حتماً احتیاط لازم را در مورد لوازم خانه و مبلمان انجام دهید. کودکانی که زیر ۵ سال دارند دچار مصدومیت هایی می شوند که به دلیل افتادن قفسه کتاب، تلویزیون و یا وسایل برقی در روی آنها  اتفاق می افتد و یا گاهی ممکن است جان خود را هم از دست بدهند.

وسایل برقی بزرگ، کمد ها و قفسه ها برای کودکان خطرات واقعی محسوب می‌شوند. پس باید تا جایی که برایتان امکان دارد آنها را به دیوار وصل کنید. وسایلی مثل تلویزیون را در روی لبه میز قرار ندهید. بهتر است آنها را به طرف عقب هل داده و به دیوار بچسبانید و یا در حد امکان از دسترس کودکان این وسایل را دور نگه دارید و طوری آنها را قرار دهید که در جای خود ثابت باشند.

وسایل سنگین را در پایین قفسه قرار دهید تا بالای کمد کمتر سنگین شود. کودکان نوپا بعد از اینکه روی چهار دست و پا راه رفتن را شروع کنند، ممکن است خود را از روی مبل بالا بکشند. در این جور مواقع باید کاملاً مراقب کودک باشید. ممکن است کودک به هر چیزی آویزان شده و بالا برود و به آباژور و چراغ رومیزی دسترسی پیدا کند. بهتر است آنها را در پشت مبل قرار دهید تا از دسترس کودک دور باشد. کشوهایی را که استفاده نمی کنید باید کاملاً بسته باشند زیرا کودک از آنها به عنوان نردبان استفاده خواهد کرد. مخصوصاً مراقبت دراور باشید زیرا اگر کودک یک کشو را باز کند می تواند تمام کشوها را در بیاورد.

یکی دیگر از خطراتی که کودک را تهدید می‌کند گوشه مبل است. مخصوصاً میزی که در وسط خانه قرار دارد به دلیل تیز بودن لبه ها ممکن است تهدید جدی برای کودک محسوب شود. پس بهتر است از ضربه گیر برای این لبه ها استفاده کنید. دقت داشته باشید که هیچگاه مبل را در کنار پنجره قرار ندهید زیرا ممکن است کودک روی مبل رفته و از پنجره سقوط کند. متأسفانه سالیانه کودکان بسیاری از پنجره سقوط می کنند و جان خود را از دست داده و یا دچار آسیب های جدی می شوند.

گیت محافظ نصب کنید.

معمولاً والدین از گیت های محافظ برای ایمن سازی محیط استفاده می کنند. گیت محافظ باعث می شود کودک به جاهای خطرناک مانند راه پله دسترسی نداشته باشد. اگر شما از گیت های قدیمی و یا نامناسب استفاده کنید می‌تواند برای کودک شما خطر جدی محسوب شود. باید هنگام خرید از استاندارد بودن گیت ها اطمینان پیدا کنید. به طور کلی باید بگوییم که نباید از گیتی استفاده کنید که فرزند شما نتواند آن را از جا دربیاورد ولی شما باید به راحتی بتوانید آن را باز و بسته کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ویژگی رفتار پرستار کودک و مزایای استفاده از پرستار کودک در منزل

ریسمان‌ های پرده را بررسی کنید.

ریسمان هایی را که در روی پرده های پارچه ای و کرکره ای هستند، کاملاً چک کنید زیرا این ریسمان ها می تواند باعث خفه شدن کودک شود. پرده های کرکره ای هم خطر جدی برای کودک هستند زیرا احتمال دارد کودک از ریسمان های پرده بالا برود یا به شکل افقی از آن عبور کرده و گرفتار شود. ریسمان های حلقه ای می تواند در عرض چند دقیقه کودک را خفه کند. اگر در منزل خود پرده هایی دارید که دارای ریسمان های کشیدنی هستند، باید ریسمان ها را کاملاً کوتاه کنید و یا اینکه به جای آن منگوله ایمنی قرار دهید. به هر حال باید این ریسمان ها در دسترس کودکان نباشد.

به پنجره و درب ها توجه خاصی کنید.

یکی از خطراتی که کودک شما را تهدید می‌کند، سقوط از پنجره است. هر ساله تعداد بسیار زیادی از کودکان در اثر بی احتیاطی والدین جان خود را از دست داده و یا برای همیشه دچار معلولیت می شوند. حتماً باید درب ها و پنجره های خانه ایمن سازی شوند. پنجره ها باید عمودی باز شده و یا روی آنها قفل بزنید تا کودکان خردسال نتوانند آنها را باز کنند. پنجره هایی که کم ارتفاع هستند باید بیشتر از ۱۰ سانتی متر باز نشوند. می توانید از قفل های پنجره برای کم باز شدن آن استفاده کنید. هیچگاه به توری های پنجره اطمینان نکنید زیرا معمولاً این توری ها محکم نبوده و از سقوط کودک شما جلوگیری نمی کند. برای ایمن سازی می توانید از حفاظ یا نگهدارنده پنجره استفاده کنید. حفاظ ها باید ثابت بوده ولی آنقدر محکم نباشد که شما نتوانید در هنگام ضرورت آنها را بردارید.

از مسمومیت کودک پیشگیری کنید.

یکی دیگر از موارد بسیار با اهمیت پیشگیری از مسمومیت کودک است. باید تمام کشوها و کابینت هایی را که در آن حشره کش و یا داروهای شیمیایی قرار داده‌اید، قفل بزنید. حتی بعضی از گیاهان خانگی هم ممکن است برای کودک ایجاد مسمومیت کنند. داروهایی که تاریخ مصرف گذشته و قدیمی هستند، دور بریزید و سموم را هم از دسترس کودکان دور نگه دارید. اگر در خانه قدیمی زندگی می کنید باید مراقب سرب باشید. احتمال دارد رنگ های استفاده شده در خانه های قدیمی دارای سرب باشد. مخصوصاً رنگ هایی که پوسته پوسته می شود، می تواند برای کودک خطرناک باشد.

از غرق شدن کودک پیشگیری کنید.

یکی دیگر از مواردی که باعث مرگ و میر کودکان زیر ۴ سال می شود غرق شدن به طور تصادفی است. وان های حمام، حوض های خانگی، استخر ها و… می‌توانند خطری جدی برای کودک شما محسوب شوند. هیچگاه بدون مراقبت، کودک خود را در حمامی که وان قرار دارد، تنها نگذارید و یا سطل آب بزرگ هم ممکن است باعث خفگی کودک نوپای شما شود.

ایمن کردن خانه

به طور مداوم خانه را ارزیابی کنید.

به این نکته مهم توجه کنید که حتماً باید همیشه تمام خانه را ارزیابی کنید و محیط را برای کودک خود ایمن کنید. کودکان معمولاً کنجکاو بوده و به تمام نقاط خانه سرک می کشند. چیز های خطرناک را باید حتماً از دسترس کودکان دور نگه دارید تا با مشکلات جدی روبرو نشوید. ایمن کردن خانه برای کودک اهمیت زیادی دارد و والدین باید بیشتر به آن توجه کنند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

نحوه ایمن کردن خانه برای کودکان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

لزوم ایمن کردن خانه

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا