خدمات پرستاری و مراقبتی

روش های تمیز کردن اتاق کودک | تمیز کردن اسباب بازی‌های کودک

کودکان از وقتی که حرکت می‌کنند به تمام قسمت‌های خانه رفته و به همه چیز دست می‌زنند. اگر خانه به اندازه لازم نظافت نشده و تمیز نباشد، ممکن است به سلامت کودک شما آسیب بزند و اگر شما اتاق کودک و منزل را خوب نظافت کنید، می‌تواند تضمین سلامتی کودکتان باشد. در این مقاله از آی بک می‌خواهیم شما را با روش های تمیز کردن اتاق کودک آشنا کنیم تا اینکار را اصولی و با برنامه ریزی انجام بدهید.

روش‌های مناسب برای اینکه اتاق کودک را خوب تمیز کنید.

برای تمیز کردن اتاق کودک باید ابتدا برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید. قبل از اینکه کاری را انجام بدهید ابتدا یک چک لیست آماده کنید و تمام کارهایی را که باید انجام بگیرد، در آن یادداشت کنید. بهتر است که این چک لیست هفتگی باشد و تمام کارهای روزانه در آن مشخص شده باشد تا کارها انباشته نشده و شما از انبوه بودن کار خسته نشوید.

مثلاً یک روز را اختصاص بدهید به شستشوی لباس‌ها و یک روز را هم برای شستن اسباب بازی ها در نظر بگیرید ولی بعضی از موارد باید روزانه انجام شود زیرا سیستم ایمنی کودک ضعیف بوده و در حال رشد است.

تمیز کردن اتاق خواب کودک

برای نظافت ابتدا باید از اتاق کودک خود شروع کنید زیرا که معمولاً کودکان بیشتر وقت خود را در آنجا می‌گذرانند. مهمترین چیز در زندگی نوزاد خوابیدن است پس باید در هنگام خواب راحتی کامل داشته باشد. ابتدا باید بدانید برای نظافت اتاق کودک به چه چیزهایی نیاز دارید. ملحفه روی تخت را حداقل هفته ای یک بار بشویید زیرا احتمال دارد میکروب در پارچه لانه کرده و آلرژی ایجاد کند. بالشت کودکان مخصوصاً نوزادان، ممکن است از چیزی درست شده باشد که تاریخ انقضا دارد و باید ۶ ماه یک بار آنها را عوض کنید، زیرا نه تنها احتمال لانه کردن باکتری و میکروب در آن وجود دارد بلکه به دلیل تغییر سطح بالش، احتمال دارد به گردن کودکتان آسیب برسد.

به طور مرتب چهارچوب‌های تخت را تمیز کنید. مخصوصاً کودکانی که در حال دندان درآوردن هستند ممکن است چهارچوب تخت را گاز بگیرند، پس باید چهارچوب هر روز ضدعفونی و تمیز شود و سپس آن را به وسیله دستمال مرطوب پاک کنید تا هیچگونه مواد شیمیایی در روی آن باقی نمانده باشد.

اتاق کودک

 

تمیز کردن ظرف‌های کودک

برای کودکان ظرف‌های مخصوصی طراحی شده و باید برای غذای کودک از این ظروف استفاده کنید ولی شستن آنها روش‌های مخصوصی دارد. ابتدا باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که بعد از استفاده، حتماً ظروف کودک را بلافاصله بشویید و آنها را برای مدت زیاد کثیف نگه ندارید. برای شستن ظرف‌های کودک حتماً از آب گرم استفاده کرده و مایع ظرفشویی هم مخصوص ظروف کودک باشد. این مواد برای ظرف‌های کودکان طراحی شده و اثری از مایع در روی ظروف نمی‌ماند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سرگرم کردن سالمند مبتلا به مشکلات حرکتی چگونه امکان پذیر است؟

اگر کودک شما شیرخواره است باید به شیشه شیر او توجه خاصی کنید. وقتی شیشه را خریداری می‌کنید، دقت کنید که شیشه شیر از بسفینول درست نشده باشد زیرا ممکن است به سلامت کودکتان آسیب بزند. استفاده کردن از مواد شوینده مخصوص و جوشاندن شیشه شیر، می‌تواند برای سلامت کودکان بسیار مفید باشد.

شستن لباس‌های کودک

خرید لباس بچه همیشه جزو لذت بخش‌ترین اوقات پدر و مادر است ولی دقت داشته باشید که هیچگاه لباسی را که به تازگی خریده‌اید، به تن کودک نکنید. قبل از اینکه آن را به کودک بپوشانید، حتماً لباس را بشویید. توصیه می‌کنیم لباس کودک، جدا از لباس بزرگسالان شسته شود و حتماً از ماده مخصوص لباس کودک باید استفاده کنید. این مواد ملایم بوده و ایجاد آلرژی نمی‌کند و همچنین به لباس کودک آسیب نمی‌زند. دمای مناسب برای شستشوی لباس کودک حدود ۳۰ الی ۴۰ درجه است.

در اتاق کودک چه چیزهایی را باید روزانه تمیز کنیم؟

بعضی از وسایل کودکان زیاد استفاده شده و در معرض آلودگی‌های زیادی هستند، به همین دلیل باید آنها را بیشتر از موارد دیگر تمیز کنیم. فرش‌های اتاق کودک را باید هر روز جارو کنید زیرا ممکن است گرد و غبار در روی فرش بنشیند. بهتر است که برای ضدعفونی کردن و تمیز کردن فرش‌های اتاق کودک، از شامپو فرش‌های مخصوص استفاده کنید. البته دقت داشته باشید که باید صبر کنید تا فرش‌ها کاملاً خشک شود و بوی آنها هم از بین برود، در غیر این صورت ممکن است در کودک شما ایجاد حساسیت کند.

تمیز کردن صندلی کودک در خودرو هم باید با دقت انجام بگیرد. صندلی خودرو به دلیل اینکه در خارج از محیط خانه قرار دارد، ممکن است محلی خوبی برای تجمع میکروب‌ها باشد. به همین دلیل باید به وسیله مایع ضدعفونی کننده هر چند وقت یکبار آن را خوب تمیز کرده و سپس به وسیله دستمال مرطوب پاک کنید.

اسباب بازی‌های کودک را تمیز کنید.

کودکان عادت دارند که اسباب بازی‌های خود را در تمام منزل پخش کنند، باید دقت داشته باشید که اسباب بازی‌های کودک باید از هم تفکیک شده و سپس آنها را تمیز کنید. در ادامه شما را با روش‌های تفکیک نوع اسباب بازی‌ها آشنا می‌کنیم.

۱- شستشوی اسباب بازی های پلاستیکی

برای شستشو دادن اسباب بازی‌های پلاستیکی، شما باید از ظرفشویی استفاده کنید. اگر ظرفشویی ندارید در داخل یک ظرف آب ولرم را ریخته، اسباب بازی‌ها را با دمای مناسب بشویید و اگر نقاط تنگی در آنها وجود دارد، به وسیله گوش پاک کن و یا مسواک آنها را تمیز کنید. البته دقت داشته باشید که اسباب بازی‌های داخل حمام هم باید به همین روش شسته شوند.

۲- شستشوی اسباب بازی های چوبی

توصیه می‌کنیم برای شستن اسباب بازی چوبی، آنها را در داخل ماشین ظرفشویی قرار دهید ولی باید کمی هم سرکه با ماده شوینده بریزید تا به جنس اسباب بازی آسیب نرسد.

۳- شستشوی عروسک‌ها و اسباب بازی های پارچه‌ای

اگر می‌خواهید عروسک پارچه‌ای کودکتان را بشویید، بهتر است از ماشین لباسشویی استفاده کنید. اگر هم خیلی کثیف هستند باید ابتدا آنها را به وسیله نوشابه بشویید و سپس در داخل لباسشویی بیندازید. البته دقت داشته باشید که تنظیمات لباسشویی به شکلی باشد که آبکشی از یک بار بیشتر باشد به این ترتیب مطمئن می‌شوید که مواد شوینده از داخل اسباب بازی خارج شده است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راه رفتن کودک برای اولین بار در چه زمانی اتفاق می افتد؟

اگر عروسک کودک شما پشمی بود، نباید آن را در داخل لباسشویی بیندازید باید ابتدا به وسیله دست و صابون عروسک را بشویید و برای اینکه آن را خشک کنید داخل یک کیسه پارچه‌ای انداخته و سپس به وسیله خشک کن ماشین لباسشویی آن را خشک کنید. توصیه می‌کنیم که بعد از شستشو تمام اسباب بازی‌ها و وسایل پارچه‌ای کودک را در معرض نور آفتاب قرار بدهید تا کاملاً خشک شوند.

راهکاری برای نابود کردن لکه‌ها از روی وسایل کودکان

ممکن است در روی اسباب بازی کودک شما لکه‌هایی ایجاد شده باشد که به راحتی شسته نمی‌شود. برای از بین بردن آنها می‌توانید یک سوم نوشابه، نصف لیوان مایع صابون، نصف لیوان آب و ۲ قاشق سرکه سفید را کاملاً با هم مخلوط کنید و به وسیله یک حوله آن را در روی وسایل کودک بکشید تا لکه‌ها از بین برود.

نظافت اتاق کودک بیمار

مسلماً بیمار شدن کودکان می‌تواند برای خانواده اتفاق سختی باشد زیرا این عزیزان به نگهداری و مراقبت زیادی نیاز دارند ولی باید بدانید که چه کاری انجام دهید تا کودکتان دوباره بیمار نشود زیرا ممکن است بعد از خوب شدن، دوباره کودک به همان بیماری مبتلا شود. بعضی از بیماری‌های واگیردار مانند سرماخوردگی، اسهال، آنفولانزا و… وقتی در مرحله بهبودی قرار می‌گیرند باید حتماً وسایلی که در دسترس کودک بوده مانند لباس، اسباب بازی‌ها و هر چیز دیگر را تمیز بشویید زیرا میکروب و ویروس در روی وسایل مانده و ممکن است سیستم دفاعی کودک شما نتواند در مقابل این میکروب‌ها مقاومت کند و این باعث می‌شود کودکتان دوباره بیمار شود.

اگر کودکان شما اتاق مشترک دارند بهتر است که در هنگام بیماری یکی از کودکان، حتماً اتاق آنها را جدا کنید. شاید لازم باشد برای مدت کوتاهی یکی از کودکانتان به اتاق شما نقل مکان کنند. اگر مراقبت لازم را انجام ندهید ممکن است بیماری یکی از بچه‌ها به دیگری هم سرایت کند.

اتاق کودک

سخن پایانی

در این مقاله از آی بک شما را با روش‌های تمیز کردن اتاق کودک آشنا کردیم. همانطور که گفتیم برای اینکه اتاق کودکتان را همیشه تمیز نگه دارید، باید برنامه‌ریزی درستی داشته باشید زیرا بعضی از چیزها باید به صورت روزانه در اتاق کودک تمیز شوند ولی در بعضی از موارد هم نیازی به تمیزکاری روزانه نیست و می‌توانید هفته ای یکی دو بار آنها را تمیز کنید. مثلاً لازم نیست که هر روز اسباب بازی‌ها شسته شود، ولی جارو کردن فرش اتاق کودک به صورت روزانه لازم است.

توصیه می‌کنیم از همان ابتدا کودک را به تمیز نگه داشتن اتاق عادت دهید و به او بیاموزید که تمام وسایل را بعد از بازی در جای خود قرار بدهد در این صورت بعدها مشکلی با او پیدا نخواهید کرد.

 

روش های تمیز کردن اتاق کودک

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

تمیز کردن اسباب بازی‌های کودک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا