خدمات شستشو

چگونه از آبرفت لباس های نخی جلوگیری کنیم

حتماً برای شما هم پیش آمده که متوجه آبرفت لباس‌ های نخی خود بعد از پس از شست و شو شده اید. تنگ شدن و یا کوچک شدن لباس‌ های مورد علاقه اتفاق جالبی نمی‌ باشد اما حتماً باید راهی برای جلوگیری کردن از آبرفت لباس وجود داشته باشد. روش‌های مختلفی برای جلوگیری کردن از آبرفت لباس وجود دارد.

برای جلوگیری کردن از آبرفت لباس نخی باید چه کار کنیم؟

مشکل آبرفت لباس در هر نوع پارچه‌ ای ممکن است اتفاق بیفتد اما این مشکل بیشتر در لباس‌ های نخی رخ می‌دهد. علت آبرفت لباس نخی این است که به هنگام تولید این پارچه‌ ها فشرده سازی انجام می‌شود و به همین خاطر پس از شست و شوی نادرست، این پارچه‌ ها تغییر شکل داده و آب می‌ رود. با توجه به جنس پارچه لازم است که به لباس ها به شیوه مخصوصی شسته شوند. شایع ترین دلیل آبرفت لباس نخی شست و شوی آنها با آب گرم می‌باشد اما این مشکل دلایل دیگری نیز دارد و بایدها و نبایدهایی باید در شست و شوی آنها رعایت گردد.  جهت جلوگیری از آبرفت پارچه نخی در اولین شست و شو بهتر است که پارچه یا لباس نخی کمی داخل آب بماند و پس از آن روی بند پهن شده تا خشک شود.  در ادامه مطلب چند دلیل آبرفت لباس نخی و راهکارهای جلوگیری از آن را بیان می‌کنیم.

شست و شوی لباس های نخی با آب سرد

برای آن که از آبرفت لباس های نخی جلوگیری کنید باید بدانید که شست و شوی آنها را در چه دمایی انجام دهید. شستن لباس ها با آب گرم می تواند به بافت پارچه آسیب رسانده و باعث آب رفتن پارچه شود. چگونه از آبرفت لباس های نخی جلوگیری کنیمبه همین خاطر است که پس از خشک شدن لباس شما متوجه تنگ و کوچک شدن آن خواهید شد. بنابراین بهتر است به جای آب گرم از آب سرد برای شست و شوی پارچه نخی استفاده نمایید.

شستن لباس های نخی با دست

ممکن است که شست و شوی لباس با دست کار زمان‌ بری باشد و یا شاید اصلا حوصله شستن لباس ها را با دست نداشته باشید اما لازم است بدانید یکی از راهکارهای موثر برای جلوگیری از آبرفت لباس همین کار می باشد. برای انجام این کار می توانید لگنی را از آب سرد پر کرده و برای شستن لباس نخی از شامپو بچه استفاده کنید. دقت کنید که از فشردن یا چنگ زدن لباس ها خودداری کنید. یکی از روش های صحیح برای شست و شوی لباس های نخی این است که لباس را پس از شستن داخل یک حوله بپیچید تا به این صورت آب اضافی آن گرفته شود. پس از آن به آرامی لباس ها را تکانده و روی طناب پهن کنید.

توجه نمودن به دستورالعمل‌ های برچسب لباس

جهت جلوگیری از آبرفت لباس نخی حتماً باید به برچسبی که در حاشیه لباس دوخته شده است توجه نمایید. با رعایت کردن دستور العمل‌ هایی که روی این برچسب نوشته شده است می توانید از آبرفت لباس نخی تا حد زیادی جلوگیری کنید. به عنوان مثال چنانچه علامت دایره روی برچسب لباس درج شده بود به معنی آن می‌ باشد که جهت شستشوی آن باید به خشک‌شویی مراجعه کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای جامع خرید بهترین پودر ماشین لباسشویی

پهن کردن لباس‌ های نخی دور از تابش مستقیم آفتاب

برای آنکه از آبرفت لباس نخی پس از شست و شو جلوگیری شود یکی از راهکارها این است که پس از شستن لباس‌ها آنها را در مکانی پهن کنید که از تابش مستقیم آفتاب در امان باشد. بهترین مکان جهت جلوگیری از آبرفت لباس‌ های نخی پهن کردن آنها در هوای آزاد خشک و طبیعی می‌ باشد.

جلوگیری از آبرفت لباس‌ های نخی در ماشین لباسشویی

چنانچه تصمیم دارید لباس‌ های نخی را داخل ماشین لباسشویی انداخته و شست و شو دهید جهت جلوگیری از آبرفت آن باید حتماً تنظیمات ماشین لباسشویی را روی آب سرد و همچنین شست و شوی ملایم قرار دهید و بلافاصله پس از اتمام چرخه شست و شو لباس‌ها را از دستگاه خارج کرده و روی طناب پهن کنید. چگونه از آبرفت لباس های نخی جلوگیری کنیمجهت جلوگیری از صدمه رسیدن به لباس‌ های نخی بهتر است که آنها را با چوب لباسی روی طناب آویزان نمایید.

چگونه می‌ توانیم لباس‌ های نخی را که دچار آبرفت شده است درست کنیم؟

پس از آنکه لباس‌ های نخی دچار آبرفت شدند در موارد خاصی می‌ توان آن را به حالت اولیه بازگرداند. پس از آبرفت لباس نخی جهت درست کردن آن از نرم کننده می‌توانید کمک بگیرید. برای انجام این کار داخل لگنی مقدار کمی آب ولرم و مایع نرم کننده لباس ریخته و لباس‌ های نخی را به مدت ۳۰ دقیقه درون آن قرار دهید. پس از شست و شوی لباس‌ ها آب اضافی آن را با روش قرار دادن آنها درون حوله بگیرید و سپس روی طناب پهن کنید.

مشکل آب رفتن لباس‌ ها در پارچه‌ های کتان و جین

آبرفت پارچه در لباس‌ هایی که جنس کتان یا جین دارند نیز وجود دارد ولی به دلیل مقاومت بیشتر این پارچه‌ ها، تنگ شدن و آب رفتن در آنها موقتی است و پس از پوشیدن دوباره به حالت قبل خود بر می‌ گردند ولی چنانچه دوست دارید که در زمان کوتاهی بتوانید مشکل را برطرف کنید باید لباس‌ های خود را داخل ظرفی از آب گرم بگذارید و پس از حدوداً ۲۰ دقیقه آنها را از آب خارج کنید و اجازه دهید که کاملاً خشک شود. با این روش مشکل آبرفت لباس‌ های کتان یا جین برطرف می‌ شود.

جلوگیری از آبرفت پارچه پنبه‌ای

ساده‌ ترین نوع آبرفت لباس پارچه‌ های پنبه‌ای می‌باشد و با توجه به ویژگی‌ هایی که این پارچه دارد به راحتی قابل حل بوده و می توان مشکل را برطرف کرد. برای انجام این کار شما نیاز به نرم کننده یا شامپوی بچه، مقداری آب ولرم، یک تشت و یک حوله نیاز دارید. لباس‌ های خود را داخل کاسه یا تشت قرار دهید و آن را با آب ولرم پر کنید و دو قاشق مایع نرم کننده یا شامپوی بچه به آن اضافه نمایید. حدوداً ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا لباس‌ ها داخل تشت خیس بخورند. پس از آنکه کار شست و شوی لباس‌ ها تمام شد لازم است که تا حد ممکن آنها را خشک نمایید. یک راهکار آسان جهت انجام این کار قرار دادن لباس‌ ها داخل حوله می‌باشد. با حوله می‌ توانید آب اضافی لباس‌ ها را بگیرید. پس از آن لباس را با دقت باز کرده و کاملاً صاف آن را پهن کنید تا خشک شود. دقت کنید که لبه‌ های لباس را کاملاً باز کنید تا در فرایند خشک شدن پارچه لباس جمع نشود.

جلوگیری از آبرفت لباس با پارچه‌ های الیاف مصنوعی

حالا نوبت آن رسیده که به سراغ لباس‌ هایی با جنس الیاف مصنوعی یا پلی استر برویم. مراحل شست و شوی لباس‌ ها با الیاف مصنوعی مانند لباس‌ های پنبه‌ ای می‌باشد. تشتی را از آب ولرم پر نمایید و به ازای یک لیتر آب داخل آن یک قاشق غذاخوری مایع نرم کننده یا شامپو بریزید. پارچه‌ هایی که دارای الیاف مصنوعی می‌باشند حدوداً ۲۰ دقیقه برای خیس دادن آنها کافی است. پس از شست و شوی لباس‌ ها از چلاندن آنها خودداری کنید و همانطور که لباس‌ ها مرطوب هستند فرایند کشش ملایم را در آنها شروع نمایید. مجدداً با استفاده از قلاب‌ ها و یا اجسام سنگین، وزن لباس را تا جایی که امکان دارد کاهش دهید. برای خشک کردن لباس‌ های ظریف باید دقت نمایید طوری آنها را پهن کنید که کیفیت آنها کاملاً حفظ شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش های اصولی شستن فرش در خانه | راحت ترین روش شستن فرش ماشینی در منزل

جلوگیری از آبرفت لباس با پارچه‌ های کشمیر و یا الیاف حیوانی

فرایند جلوگیری از آبرفت لباس با پارچه کشمیر دقیقاً شبیه به فرایند شست و شوی لباس‌ های پنبه‌ ای می‌باشد.

  • ابتدا تشتی را از آب پر کرده و به ازای یک لیتر آب داخل آن ۲ قاشق غذاخوری سرکه سفید اضافه نمایید.
  • لباس‌ها را داخل تشت قرار دهید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه خیس بخورند.
  • وقتی که لباس‌ ها کاملاً زیر آب قرار گرفتند به صورت مداوم آنها را بچرخانید.
  • پس از گذشت ۳۰ دقیقه لباس‌ ها را بیرون آورده و فشار دهید و آب اضافی آنها را بگیرید.
  • پس از آن، آنها را داخل حوله‌ای بپیچید تا آب اضافی آنها کاملاً گرفته شود.
  • لباس‌ هایی که جنس آنها از الیاف حیوانی است باید کاملاً با حوله پر شوند تا بتوانند به شکل اولیه برگردند.
  • سپس لباس‌ ها را آویزان کرده و خشک کنید.

بهترین شوینده برای شست و شوی لباس‌ های نخی

شست و شوی لباس‌ های نخی تفاوت زیادی با دیگر لباس‌ ها ندارد فقط باید در شستن آنها کمی بیشتر دقت کنید. استفاده کردن از یک شوینده مناسب به حفظ حالت و جلوگیری از تخریب بافت پارچه بسیار کمک می‌کند. چگونه از آبرفت لباس های نخی جلوگیری کنیم شاید تصور کنید شوینده‌ های قوی بهتر آلودگی‌ ها را از سطح پارچه برطرف می‌ کنند ولی حقیقت این است هر چقدر که مایع شوینده شما ملایم‌ تر باشد مسلماً آسیب کمتری نیز به بافت پارچه وارد خواهد شد. هرگز برای شستن پارچه‌ های نخی از آب داغ استفاده نکنید زیرا این کار باعث چروک شدن پارچه و از بین رفتن حالت اولیه آن خواهد شد. از طرفی آب داغ می‌ تواند باعث کشیدگی پارچه و یا کوچک شدن اندازه آن شود. بهترین دما برای شستن لباس آب سرد و یا آب ولرم می‌ باشد.

نتیجه‌ گیری

شستن لباس‌ های نخی به طور معمول برای کسانی که تازه کار هستند کمی چالش برانگیز می‌ باشد. بی‌ دقتی کردن در نحوه شست و شوی لباس‌ های نخی می‌ تواند باعث شود که ظاهر آنها تغییر کرده و بافت اصلی لباس به طور کلی تخریب شود. در این مقاله از مجله ایبک به بیان راهکارهایی در مورد شست و شوی لباس‌ ها با پارچه نخی پرداختیم. همچنین در مورد لباس‌ های دیگر با جنس‌ های متفاوت نیز صحبت کردیم. چنانچه شما نیز در این رابطه تجربه‌ ای دارید حتماً در قسمت دیدگاه‌ ها آن را مطرح کنید تا دیگر کاربران نیز بتوانند از تجربیات شما استفاده نمایند.

 

چگونه از آبرفت لباس های نخی جلوگیری کنیم؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چگونه از آبرفت لباس های نخی جلوگیری کنیم، نحوه شست و شوی لباس نخی در ماشین لباسشویی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا