تعمیرات کولر گازی

علت آبریزی کولر گازی | طریقه رفع آبریزی کولر گازی

علت آبریزی کولر گازی | طریقه رفع آبریزی کولر گازی، عملکرد کولر گازی

در فصل های گرم سال یکی از نگرانی های افراد این است، که کولرهای گازی آنها عملکرد درست و خوبی نداشته باشد. افرادی که از کولر های گازی در منزل خود استفاده می‌ نمایند، در برخی مواقع ممکن است با اختلال عملکرد این دستگاه مواجه شوند و برای مدت زمان زیاد تری کولر خود را برای خنک کردن روشن نگه دارند. این کار موجب می شود، که هزینه برق آنها بیشتر باشد. در صورتی که در مورد عملکرد کولر گازی اطلاعات و آگاهی کافی داشته باشید، می توانید در زمان مناسب اقدامات لازم را انجام دهید و از ایجاد خرابی و آسیب های بیشتر در دستگاه خود جلوگیری نمایید.

نحوه عملکرد کولر گازی

قبل از اینکه مشکل آبریزی کولرهای گازی را مورد بررسی قرار دهیم بهتر است، که با عملکرد کولرهای گازی آشنا شوید. کولر گازی که با نام اسپیلت شناخته می شود، سیستم تهویه هوا است، که با تبدیل کردن گاز به مایع و برعکس، هوای خنک را به محیط وارد می کند. این عملیات خنک کردن تا وقتی که به صورت دستی یا توسط ترموستات متوقف نگردد، ادامه می‌یابد.

گازی که درون کمپرسور جمع می‌شود، به طرف کندانسور با فشار می رود و در این قسمت گرما را از دست می‌دهد و به مایع تبدیل خواهد شد. وقتی که مایع از کندانسور خارج می‌شود، از لوله مویی یا شیر انبساط عبور کرده و فشار آن افت می کند و حالت گاز و مایع به خود می‌گیرد و در آخر به طرف اواپراتور حرکت خواهد کرد. در اواپراتور هم با دمای محیط تبخیر می گردد و دوباره تبدیل به گاز می شود و سرما را به لوله های آب می‌دهد و با استفاده از فن به محیط انتقال می دهد.

چنانچه اختلالی در این سیستم وجود داشته باشد از جمله مشکلاتی که به وجود می آید، آبریزی کردن یا چکه نمودن آب از دستگاه می باشد. کولر ها از دو پنل خارجی و داخلی تشکیل می شوند. در واقع پنل داخلی همان قسمتی است، که درون محیط نصب می‌گردد و در خارج از محیط هم پنل خارجی قرار خواهد گرفت.

چرا در کولر گازی آب وجود دارد؟

شاید در برخی مواقع افراد این سوال به ذهنشان برسد، که چرا در کولر گازی آبریزی اتفاق می‌افتد؟ برای اینکه به این سوال پاسخ داده شود، باید بگوییم، که قسمتی در کولر گازی وجود دارد، که تبخیر کننده نام دارد. این قسمت، از اتاق هوای گرم را می گیرد و وقتی آن را خنک می کند، به محیط اتاق برمی‌گرداند. انجام دادن این عملیات موجب خواهد شد، که در کولر گازی رطوبت ایجاد گردد و رطوبت ایجادشده به طور مایع به داخل تانک تخلیه انتقال داده شود و به این صورت وارد محیط گردد.

با توجه به فناوری که در کولرهای گازی به کار برده شده است، در تابستان مانند لیوان آب عمل می کند. وقتی که کویل ها خنک می شوند، بخار آب یا رطوبتی در هوا وجود دارد به این کویل ها برخورد می کنند و حالت شان تغییر می کند و به صورت میعان در می آیند و در آخر به طور مایع که به آن آب مقطر می گویند، از دستگاه خارج می شوند. عملکرد کولرهای گازی برای اینکه این آب را خارج کند، به این ترتیب می‌باشد، که همه رطوبتی که به صورت قطرات مایع بر روی کویل های سرد جمع می شود را با استفاده از ناودانی که تعبیه شده است، می ریزد و با درین یا لوله تخلیه به بیرون انتقال خواهد داد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بررسی دلایل خنک نکردن کولرهای گازی | علت سرد نکردن اسپلیت

دلیل آبریزی کولر گازی

همانطور که گفتیم دلایل مختلفی می توانند موجب شوند، که کولر گازی با مشکل آبریزی کردن مواجه شود‌. در ادامه هر کدام از این دلایل را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار خواهیم داد:

کولر گازی

انسداد و گرفتگی راه تخلیه

همان‌طور که در قسمت قبلی گفته شد، باید از کولر گازی رطوبتی که ایجاد شده است، خارج گردد. در صورتی که راه خروج انسداد داشته باشد، از کولر گازی این رطوبت نمی تواند خارج شود و به این ترتیب کولر گازی با مشکل چکه کردن آب رو به رو خواهد شد. مواردی مانند کپک زدن و گرد و غبار می‌توانند سبب گردند، که مسیر تخلیه دچار گرفتگی و انسداد شده و رطوبتی که ایجاد می گردد، به درون منزل به شکل قطرات آب انتقال یابند.

از راهکار های گوناگونی مانند استفاده کردن از جاروبرقی برای تمیز کردن گرد و غبار و… می توانید استفاده کنید ولی پیشنهاد می‌شود در حالت کلی برای برطرف کردن این مشکل از تکنسین ها کمک بگیرید. برای اینکه به این لوله ها دسترسی داشته باشید، دو روش وجود دارد.

روش اول این است، که تکنسین ها و کارهایی که در زیر پنل قرار دارند را باز کرده و با زاویه هفتاد درجه پنل درونی را به بالا می برد و به وسیله اهرم آن را ثابت نموده و عملیات خود را در لوله تخلیه انجام می‌دهند. باید بدانید، که پنل نباید بیش از اندازه بالا برود، چون احتمال دارد، که گیره های پنل دچار شکستگی شوند.

در روش دوم پنل جلویی در ابتدا باز شده و پس از آن به لوله تخلیه دسترسی پیدا می کنند. باید با دقت پنل باز و بسته گردد. چون هر لحظه امکان دارد، که پنل دستگاه شما دچار شکستگی گردد. اگر لوله تخلیه را درون بطری یا سطل قرار دهید، وقتی بطری سطل پر گردد، آب نمی تواند از کولر خارج شود و از کولر قطرات آب چکه خواهند کرد.

تانک تخلیه مشکل دارد

به مرور زمان امکان دارد، که تانک تخلیه با مشکلاتی مانند زنگ زدن مواجه شود، که در آخر منجر خواهد شد، که در کولر گازی قطره های آب چکه کنند. در این مواقع بهتر است، که تانک تخلیه را تعویض نمایید، تا مشکل آبریزی کردن کولر گازی شما برطرف گردد.

خراب بودن پمپ تخلیه

چنانچه در طبقات پایین تر ساکن می باشید، کولر گازی به پمپ تخلیه نیاز خواهد داشت. اگر در پمپ تخلیه مشکلی وجود داشته باشد، موجب خواهد شد، که آبی که در کولر گازی وجود دارد به منزل شما باز گردد. در این شرایط باید در کمترین زمان ممکن این پمپ تخلیه را بررسی نموده و برای تعمیر و یا تعویض آن اقدامات لازم را انجام دهید. در اکثر مواقع تعمیر پمپ تخلیه کارساز نخواهد بود، اما بررسی کردن پمپ تخلیه و تشخیص تعمیر و یا تعویض آن باید توسط افراد متخصص در این زمینه مشخص گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای نصب و راه اندازی کولر گازی جنرال گلد

فیلتر آلوده است

چنانچه فیلتر کولر گازی شما آلوده شده باشد، در اواپراتور جریان هوا مسدود خواهد شد و اواپراتور بیش از حد سرد شده و یخ می زند. در این شرایط شلنگ نمی تواند آب را تخلیه کند. بهتر است، که هر سه ماه فیلتر هوا را مورد بررسی قرار داده و اگر نیاز بود آن را عوض کنید.

کولر گازی

کولر گازی عایق نیست

عایق نبودن کولر گازی از دلایل شایعی است، که موجب می گردد، دستگاه با مشکل آبریزی مواجه شود. لوله های کولر گازی بسیار خنک هستند و چنانچه با عایق مناسب آنها را نپوشانید، امکان دارد، که به درون منزل شما قطره های آب از کولر گازی چکه کند. از بخش های مهمی که عایق بودن آن اهمیت دارد لوله های است، که در قسمت زیر یونیت داخلی قرار دارد و در بیشتر موارد آب از آن چکه می‌کند.

کمبود مبرد کولر گازی

کمبود مبرد کولر گازی موجب می‌شود، که دریچه اپراتور یخ بزند. وقتی که این یخ آب می‌شود از کولر گازی آب چکه می‌کند. معمولاً وقتی که سرد کننده یا مبرد با کمبود مواجه گردد، با نشانه هایی مانند شنیدن صدای هیس، خنک نکردن و یا حباب در دستگاه خود روبرو خواهید شد. این اتفاق دارای اهمیت زیادی می باشد و بهتر است، که توسط افراد تکنسین در کمترین زمان ممکن دلیل آن مورد بررسی قرار بگیرد.

برطرف کردن مشکل آبریزی کولر گازی

در ابتدا افراد تعمیرکار همه پیچ هایی که روی کولر گازی وجود دارد را باز می‌کنند، تا به درون آن دسترسی داشته باشند. سپس پیچ های دو طرف کولر گازی باز می‌گردد، تا پنل بالا رود و لوله های تخلیه بررسی شده و تعمیر گردند.

در این زمان چسب های دور لوله ها را می توانید جدا کنید و لوله های تخلیه را از محل خود بیرون آورده و آب هایی که در لوله جمع شده است را بیرون آورید. در این مرحله برخی از افراد تعمیرکار از جاروبرقی های مخصوصی استفاده می کنند و آب هایی که در لوله وجود دارد را خارج می‌کنند. در آخرین مرحله به وسیله چسب، دوباره لوله ها را در مکان خود قرار می دهند.

بهترین راهکار برای اینکه بتوانید آب لوله ها را تخلیه کنید این است، که از لوله مرکزی یا لوله تخلیه توکار استفاده کنید. البته باید بدانید، که منظور لوله های مرکزی فاضلاب نمی باشد. چون امکان دارد، که از دریچه کولر بوی بد با شدت به درون محیط منزل وارد شود.

سخن پایانی

در این مطلب نکات مهمی در مورد دلایل مختلفی که موجب می شود کولر گازی با مشکل آبریزی مواجه شود را بیان کرده و همچنین کارکرد و ساختار کولر گازی را مورد بررسی قرار دادیم. شما در این مطلب با قسمت هایی که آسیب دیدن آنها امکان دارد در کولر گازی موجب بروز این مشکل شود را بیان کردیم، تا بتوانید اگر کولر گازی شما با مشکل فنی و جدی روبرو نشده باشد، بتوانید خودتان این مشکل را برطرف کنید.

علت آبریزی کولر گازی | طریقه رفع آبریزی کولر گازی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی دلایل آبریزی کولر گازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا