مجله سلامت پوست

علت گلوله گلوله شدن ژل لب بعد از تزریق

لب ها نقش بسزا و بسیار زیادی در زیبایی هر فرد دارند و داشتن لب های سالم سبب جوان نشان دادن هر شخص می شود، به مرور زمان و با بالا رفتن سن لب ها رفته رفته چربی، قرمزی، حجم و برجستگی خود را از دست می دهند و کم رنگ و لاغر می شوند پس از بروز این روند افراد به فکر برجسته سازی و فرم دهی لب های خود می افتند و برای تزریق ژل به لب های خود اقدام می کنند علاوه بر افراد میانسال بسیاری از جوانان نیز به برجسته سازی لب های خود و تزریق ژل علاقه مند هستند. ژل لب با هدف حجم فرم دهندگی، به لب ها تزریق می شود که میزان و عمق تزریق، به نوع ماده مورد استفاده بستگی دارد و یکی از محبوب ترین فیلرها جهت تزریق به لب ها هیالورونیک اسید است چرا که به طور طبیعی در بدن یافت می شود و از عارضه جانبی چندانی برخوردار نمی باشد.

سایر مدل های تزریق ژل به لب عبارتند از مدل لب قلوه ای، عروسکی یا همان باربی، سه دکمه، قلبی، عروسک روسی، هالیوودی، چاک دار، فانتزی، سوتی، گرد، کمانی و صدفی اشاره نمود. تزریق ژل به لب ها همواره در کنار زیبایی و برجسته کردن لب ها از یکسری معایب و عوارض نیز برخوردار می باشد که مهمترین آنها گلوله گلوله شدن ژل پس از تزریق است. بسیاری از افراد پس از تزریق ژل به لب هایشان همواره شاهد سفت شدن لب و خط لبخند، کبودی و خون مردگی، قرمزی، خارش، درد  و تورم در ناحیه تزریق هستند که بروز این امر تا ۱ الی ۲ هفته اول کاملاً طبیعی و عادی است.

اما پس از گذشت این مدت زمانی غیر عادی و خطرناک خواهد بود علاوه بر گلوله شدن ژل، گاهی به دلیل پاره نمودن بیش از حد لب توسط سوزن برای تزریق ژل، جای سوزن برای مدت طولانی بر روی لب ها باقی می ماند اما اگر تزریق به درستی انجام شود، جای سوزن پس از گذشت ۴ الی ۵ روز محو می گردد. گلوله شدن ژل لب پس از تزریق به دلایل مختلفی بروز می دهد که یکی از دلایل بروز آن حرکت ژل تزریق شده به جهتی دیگر است و بروز آن بسیار نادر است اما گاهی در برخی افراد بروز می دهد، شایان ذکر است که فیلر هیالورونیک اسید به دلیل وجود مولکول های اتصال دهنده در خود امکان حرکت بسیار کمتری نسبت به سایر فیلترها دارد.

new theme

برخی دلایل گلوله شدن ژل لب ها پس از تزریق

  1. ماهر نبودن پزشک و نداشتن تخصص کافی او در زمینه تزریق ژل به لب
  2. تزریق ژل در عمق زیاد و یا بافت نامناسبی از لب که علاوه بر گلوله گلوله شدن ژل سبب آسیب دیدن عصب های لب نیز می گردد
  3. مورد استفاده قرار دادن ژل و فیلترهای بی کیفیت و نامرغوبی که با بدن شخص سازگاری نداشته باشند ( شایان ذکر است که مصرف برخی از ژل های بی کیفیت و نا مرغوب پس از تزریق سبب واکنش نشان دادن سیستم ایمنی فرد به ژل تزریق شده و بروز توده های گرانولوما یا همان گرانولوم می شود )
  4. رعایت نکردن نکات مراقبتی بعد از تزریق ژل
  5. ایجاد یک بیماری سیستمیک همچون سرماخوردگی
  6. مصرف برخی از مواد غذایی حساسیت زا
پیشنهاد آی‌بک امداد :  فواید و عوارض وازلین برای پوست صورت

اگر ژل لب بیش از گذشت ۱۰ روز از زمان تزریق، همواره گلوله شده، سفت، همراه با درد بسیار، کبودی و تورم باشد، باید آن را درمان نمود تا آسیب رسیدن به لب ها جلوگیری شود.

 گلوله شدن ژل لبنکات مراقبتی که رعایت آنها از گلوله گلوله شدن ژل لب جلوگیری می نماید

همانطور که گفته شد در صورت ماهر بودن پزشک و رعایت کردن یک سری نکات مراقبتی، لب ها همواره سالم خواهند ماند و ژل درون آنها به هیچ وجه گلوله گلوله نمی شود. مهمترین نکات مراقبتی پس از تزریق ژل لب عبارتند از:

  1. به مدت ۳ الی ۷ روز از مصرف هرگونه رژ لب، بالم لب، لاک‌ لب و برق لب اکیدا خودداری نمایید و برای مرطوب کردن لب های خود از کرم یا‌ پمادهای مرطوب کننده نظیر پماد ویتامین A، کرم آرنیکا و ژل آلوئه ورا استفاده کنید.
  2. به مدت ۲۴ ساعت از برخورد آب و دستان خود با لب هایتان شدیداً خودداری کنید.
  3. تا ۱ روز پس از تزریق ژل، بر روی گونه هایتان نخوابید و همواره برای داشتن لب هایی زیبا سعی کنید شب ها به پشت بخوابید.
  4. به مدت ۱۰ روز از دوش آب گرم و سونا پرهیز کنید.
  5. به مدت یک هفته الی ده روز از مصرف سیگار خودداری کنید.
  6. تا گذشت ۱ الی ۳ روز پس از زمان تزریق به هیچ وجه لب هایتان را ماساژ و یا فشار ندهید.
  7. به مدت ۲۴ ساعت از مصرف هرگونه مشروبات الکلی خودداری نمایید.
  8. در صورت بروز هرگونه توده، ناهمواری و برآمدگی بر روی لب به هیچ وجه آن را فشار ندهید.
  9. بلافاصله پس از تزریق ژل به لب ها از کمپرس گرم استفاده کنید برای این کار می توانید یک حوله یا پارچه تمیز را در آب گرم فرو ببرید و آب آن را بچکانید، سپس بر روی لب های خود قرار دهید، برای نتیجه گیری بهتر و جلوگیری از گلوله شدن لب ها به مدت ۱ روز هر ۲ ساعت یک بار این کار را تکرار کنید.
  10. به مدت ۱۴ روز از مصرف هرگونه داروهای رقیق کننده خون ( حاوی ویتامین ها ) اکیدا خودداری کنید.
  11. به پزشک خود بگویید برای جلوگیری از کبودی و تورم لب هایتان از سوزن کانولا به هنگام تزریق ژل استفاده کند.
  12. به مدت ۱۴ الی ۱۵ روز به هیچ صورت خود را اصلاح نکنید و میکرودرم انجام ندهید.
  13. مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئید همچون آسپرین، ناپروکس ن و ایبوپروفن را به مدت ۲ هفته کنار بگذارید چرا که مصرف این داروها در بسیاری از افراد سبب تشدید کبودی در ناحیه تزریق می گردد.
  14. مکمل های گیاهی نظیر مکمل سیر، جینسینگ، مخمر سنت جان و گل سینا را تا ۲ هفته مصرف نکنید.
  15. در صورت بروز تورم و کبودی پس از تزریق، از کمپرس یخ استفاده کنید ( توجه داشته باشید که یخ را بیش از ۲ الی ۳ دقیقه بر روی لب ها قرار ندهید چرا که سبب آسیب رسیدن به لب ها می گردد .
  16. به مدت ۱ هفته از انجام ورزش های سنگین دوری کنید تا لب هایتان دچار عفونت نگردد.
  17. به مدت ۱ هفته از قرارگیری در معرض نور خورشید، گرما و سرمای شدید پرهیز کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  درمان و پیشگیری از عرق سوز شدن لای پا

new theme

عوارض بی توجهی به گلوله گلوله شدن لب ها و درمان نکردن آن

در صورتی که پس از گذشت یک الی دو هفته همواره لب هایتان سفت، متورم و با درد شدید همراه بود باید سریعاً جهت درمان آن به پزشک معالج مراجعه نمایید چرا که نادیده گرفتن این عارضه، عوارض خطرناک بسیاری از جمله گرانولوم که نوعی تومور گوشتی است و در اثر واکنش های التهابی به وجود می آید، عفونت کردن لب ها و عدم خونرسانی به لب ها به دلیل آسیب دیدن رگ های بافت لب یا همان مرگ بافت های لب را به دنبال دارد.

چگونه می توان تشخیص داد که گلوله گلوله شدن لب ها پس از تزریق نشانه عفونت است؟

در صورتی که توده های نرمی درون لب ها ایجاد شده باشد که هنگام ماساژ دادن و یا دست زدن به لب ها حرکت کنند نشان دهنده کیست های حاوی چرک است البته تشخیص دقیق باید توسط پزشک آن هم با وجود سونوگرافی انجام شود. توده ها یا گلوله های چرکی پس از شناسایی توسط پزشک باید از درون لب ها تخلیه شوند و درون آنها نیز به طور کامل شست و شو داده شود تا بستر بروز توده های جدید فراهم نگردد. تخلیه توده های چرکی به ۴ شکل صورت می گیرد.

  1. تخلیه به وسیله سوزن البته در صورت کوچک بودن توده ها
  2. ایجاد برش بر روی لب در صورت بزرگ بودن توده ها
  3. جراحی روی پوست در صورت نزدیک بودن توده ها به یکدیگر
  4. جراحی حفره دهان در صورت نزدیک بودن توده ها به حفره دهان، در صورتی که هیچ کدام از روش های گفته شده کارساز نباشد ژل از طریق روش لیفت سازی از درون لب ها خارج می شود.

 گلوله شدن ژل لبدر صورت درمان نشدن گلوله درون لب ها چه باید کرد؟

اگر تمامی روش های مراقبتی گفته شده را رعایت کردید و همچنان لب های شما گلوله گلوله ماند تنها یک راه برای درمان این عارضه باقی می ماند که آن هم تخلیه ژل درون لب هاست. تخلیه ژل لب ها توسط پزشک با استفاده از یک سوزن خیلی کوچک‌ صورت می گیرد که آنزیم را به وسیله آن سوزن به درون لب ها تزریق می کنند، توجه داشته باشید افرادی که ژل های سنگین هیالورونیک اسید تزریق کرده اند نمی تواند با یک جلسه تزریق آنزیم ژل را به طور کامل تخلیه نمایند و به چند جلسه تزریق آنزیم نیازمند هستند.

سخن پایانی

به طور کلی گلوله گلوله شدن لب ها پس از تزریق ژل می تواند یک عارضه طبیعی و گذرا به دلیل رعایت نکردن نکات مراقبتی باشد که با استفاده از ماساژهای اصولی و گذر زمان رفع گردد اما گاهی این گونه نیست و به یک عارضه جدی و خطرناک تبدیل می شود که باید سریعا درمان گردد.

علت گلوله گلوله شدن ژل لب بعد از تزریق

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

علت گلوله گلوله شدن ژل لب بعد از تزریق | حل مشکل خراب شدن ژل

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا