تعمیرات کولر گازی

چگونگی روغن کاری انواع کولرهای گازی در برندهای مختلف در محل

فواید روغن کاری کولر گازی | چگونگی تعویض روغن کولر گازی

کولرهای گازی از جمله وسایل سرمایشی هستند که نسبت به دیگر وسایل خنک کننده همچون کولرهای آبی، پنکه و … قدرت و توان بالاتری دارند. اما نگهداری و مراقبت از این وسیله بسیار مهم است. هنگام رسیدن فصل گرما باید قبل از روشن کردن کولر گازی نسبت به سرویس و تعمیر آن اقدام کنید. یکی دیگر از کارهای مهمی که در خصوص مراقبت از این وسیله باید صورت گیرد، روغن کاری کولر گازی می‌ باشد. چرا که کولرهای گازی بعد از ۶ ماه استراحت قرار است به صورت مداوم کار کنند. بنابراین سرویس و روغن کاری آن از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار است.

دلیل اهمیت روغن در کولر گازی چیست

یکی از عوامل مهم جهت افزایش عملکرد درست کمپرسور کولر و سیستم خنک کننده روغن کاری کولر گازی است. روغن باعث ایجاد عملکردی روان و بدون سایش در قطعات با یکدیگر کار کنند و طول عمر آنها را افزایش دهد.

همچنین روغن نقش حیاتی در حفظ تعادل حرارتی و فشار در سیستم دارد. برای تعویض روغن کمپرسور، باید با توجه به راهنمای دفترچه راهنمای کولر مطابق با دستورالعمل شرکت تولید کننده آن عمل نمایید.

در صورت کمبود یا کاهش کیفیت روغن، ممکن است علائمی مانند خارج شدن صدای زیاد و غیرطبیعی از کمپرسور، کاهش عملکرد خنک کننده، افزایش مصرف برق، خروج روغن از فیلتر و افزایش دمای کمپرسور دیده شود. در این صورت، بهتر است که کولر بررسی و تعمیر شود و در صورت نیاز، روغن جدید و با کیفیت به جای آن در دستگاه ریخته شود.

انواع مختلف روغن های کولر گازی

روغن کولر گازی یک ماده روان کننده است که جهت افزایش کارایی کمپرسور کولر و سایر سیستم های خنک کننده استفاده می شود. انواع مختلفی از روغن های کولر گازی وجود دارد که باید با توجه به نوع کمپرسور و مبرد انتخاب شوند. برخی از انواع مختلف روغن های کولر گازی شامل:

روغن های معدنی

این نوع روغن ها خود شامل انواع مختلفی همچون روغن هایی با پایه نفتیک یا آروماتیک و پارافین هستند. این روغن ها برای کمپرسورهای قدیمی و مبردهای R22 بسیار مناسب هستند.

روغن های مصنوعی

این نوع روغن ها دارای پایه های مختلفی مانند گلیکول، آلکیل بنزین، پلی آلفا اولفین و … هستند. این روغن ها برای کمپرسورهای جدیدتر و مبردهای R134a، R410a و … مناسب می باشند.

برای تعویض روغن کولر گازی، باید با توجه به راهنمای تولید کننده کولر عمل کرد. در بعضی از مدل ها، تعویض روغن کمپرسور هر ۵۰۰ ساعت کارکرد توصیه می شود. برای انجام روغن کاری کولر گازی، باید مراحل زیر را دنبال نمایید.

  • ابتدا سیستم کولر را باز نمایید. به گونه ای که بتوانید امکان دسترسی به درگاه های روغن را داشته باشید.
  • حال موتور فن را بررسی کنید و از سلامت آن اطمینان حاصل نمایید.
  • درگاه ها را باز و روغن کاری نمایید.
  • دوشاخه دستگاه را مجددا نصب کنید.
  • در نهایت واحد کولر گازی را دوباره به هم متصل کنید.

مزایای روغن کاری کولر گازی

روغن کاری کولر گازی دارای مزایای زیادی است که برخی از آنها عبارتند از:

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای استفاده از کولر گازی حایر Haier

افزایش عمر کمپرسور

روغن کاری کولر گازی به صورت درست و اصولی باعث می شود تا در زمان روشن بودن کولر، میزان ساییدگی آن کاهش یابد و در نتیجه عمر مفید این قطعه بالاتر برود.

افزایش بازده عملکرد

روغن کاری کولر گازی باعث می شود که قطعات روان و بدون اصطکاک با یکدیگر کار کنند و در نتیجه عملکرد بهتر و خنکتری داشته باشند.

کاهش مصرف برق

روغن کاری کولر گازی باعث می شود که مقاومت و افت فشار در سیستم کاهش یابد و در نتیجه مصرف برق دستگاه نیز کمتر شود.

تاثیر روغن آلوده بر عملکرد کولر گازی

همانطور که گفتیم روغن کاری کولر گازی بسیار حائز اهمیت است. اما روغن آلوده بر عملکرد کولر گازی تاثیرات منفی زیادی دارد که عبارتند از:

ایجاد سرو صدای غیرطبیعی

تولید سر و صدا از داخل کمپرسور می تواند نشانه ای از خرابی کمپرسور یا سوختن سیم پیچ موتور باشد. این خرابی ممکن است به دلیل روغن آلوده، نشت گاز مبرد، فرسودگی قطعات یا بالا رفتن دمای کمپرسور رخ دهد.

برای رفع این مشکل، باید ابتدا کمپرسور را تست و در صورت لزوم کمپرسور را تعویض کنید. همچنین باید روغن کمپرسور را تعویض نموده و کندانسور را تمیز کنید.

کاهش بازده عملکرد

روغن آلوده باعث می شود که قطعات مکانیکی کمپرسور با اصطکاک و سایش بیشتری کار کنند و در نتیجه عملکرد و کارایی دستگاه پایین تر شود.

افزایش مصرف برق

روغن آلوده باعث می شود که مقاومت و افت فشار در سیستم افزایش یابد و در نتیجه مصرف برق دستگاه نیز بالاتر شود.

افزایش میزان اسیدیته در کمپرسور

استفاده از روغن آلوده در کمپرسور کولر گازی می تواند باعث اسیدی شدن محیط کمپرسور شده و خوردگی قطعات آن را در پی داشته باشد. این امر می تواند عملکرد کولر را تحت تاثیر قرار دهد و باعث افزایش مصرف برق، کاهش بازده و خسارات جبران ناپذیر شود

بنابراین، تعویض روغن کمپرسور از جمله مهمترین اقدامات در زمان تعمیر و نگهداری این دستگاه است.

چگونگی روغن کاری کولر گازی

ایجاد کف در روغن

ایجاد کف در روغن کمپرسور یکی از علائم رطوبت و آلودگی در روغن یا نیاز به شارژ کردن گاز مبرد به صورت مایع در کمپرسور است.

این امر می تواند باعث تبخیر روغن و کاهش عملکرد کولر شود. عوض کردن روغن یکی از راهکارهای اساسی جهت رفع این مشکل است. همچنین لازم است گاز مبرد را به صورت گازی شارژ کنید. همچنین باید کمپرسور را تست و کندانسور را تمیز کنید.

چگونگی تعویض روغن کولر گازی

  • جهت تعویض کردن روغن موجود در کمپرسور کولر، لازم است ابتدا کمپرسور را خالی از گاز مبرد کنید.
  • در مرحله بعد تمامی لوله های ورودی و خروجی گاز را از کمپرسور دستگاه جدا کنید.
  • بعد از آن، کمپرسور را از جای خود بردارید و روغن قدیمی را از آن خارج کنید.
  • سپس روغن جدید مناسب با نوع گاز مبرد و کمپرسور را به مقدار لازم درون آن بریزید.
  • در نهایت، کمپرسور را به جای خود بازگذارید و لوله های گاز را به آن متصل کنید.
  • در آخر، کولر را با گاز مبرد پر کنید و عملکرد آن را بررسی کنید.

چگونگی تست رطوبت روغن

انجام تست جهت تشخیص رطوبت روغن موجود در کمپرسور کولر گازی یکی از مراحل مهم در روغن کاری کمپرسور محسوب می شود. روغن هایی که جهت روغن کاری کولر گازی استفاده می شوند، هیچگونه رطوبتی نباید داشته باشند.

زیرا رطوبتی که در روغن موجود است، می تواند باعث اسید شدن روغن، فرسودگی قطعات، کاهش عملکرد و خطر انفجار شود. برای انجام تست تشخیص رطوبت در روغن کولر گازی می توان از دستگاه های مخصوص اندازه گیری رطوبت استفاده کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای کولر گازی میدیا | نحوه نصب کولر گازی میدیا

این دستگاه ها با اعمال ولتاژ به روغن، مقدار جریان عبوری از آن را اندازه گیری می کنند. هرچه مقدار جریان بالاتر باشد، نشان دهنده بالا بودن رطوبت در روغن است.

زمان مناسب برای تعویض روغن کمپرسور کولر

زمان تعویض روغن کمپرسور کولر گازی بستگی به نوع و مدل کولر گازی، شرایط استفاده و کیفیت روغن دارد. به طور کلی، تعویض روغن کمپرسور کولر گازی باید هر دو سال یک بار انجام شود .

اما اگر علائمی مانند کاهش عملکرد کولر، افزایش صدای کمپرسور، نشت روغن یا آلودگی روغن را مشاهده کردید، باید زودتر اقدام به تعویض روغن کنید.

برای تعویض روغن کمپرسور کولر گازی، باید ابتدا روغن قدیمی را خارج و سپس روغن جدید مناسب با نوع گاز مبرد و مقدار مصرف دستگاه را وارد کنید.

برای این کار، می توانید از دستگاه های خلاص کن روغن استفاده کنید یا به صورت دستی با باز کردن پلاگین خروجی روغن در پایین کمپرسور، روغن قدیمی را تخلیه کنید.

مقدار و نوع روغن جدید باید با توجه به دفترچه راهنمای فنی خودرو و نوع گاز مبرد انتخاب شود. به عنوان مثال، برای خودرو سمند ۲۵ گرم روغن کمپرسور مناسب است. بعد از تعویض روغن، باید کولر خودرو را روشن و درجه آن را تا انتها زیاد کنید، به دلیل اینکه کمپرسور نباید قطع شود. سپس باید کولر خودرو را حدود نیم ساعت در حالت فعال نگه دارید تا روغن جدید در سیستم گردش کند.

نحوه روغن کاری کولر گازی

نکات کلیدی و اصولی در روغن کاری کولر گازی

روغن کاری کولر گازی یکی از مراحل مهم در نگهداری و سرویس کولر گازی است که برای افزایش عملکرد و طول عمر مفید کمپرسور و دیگر قطعات ضروری است. برای روغن کاری کولر گازی، باید به نکات زیر توجه داشت.

  • روغن کاری کولر گازی را به یک تکنسین متخصص و ماهر بسپارید. این کار نیاز به دانش و تجهیزات مناسب دارد و اگر به صورت درست انجام نشود، ممکن است به سیستم دستگاه آسیب بزند.
  • استفاده از روغن باکیفیت و استاندارد. امروزه در بازار روغن های تقلبی و بی کیفیت به فراوانی یافت می شود. باید از روغن های مناسب با نوع گاز مبرد و مقدار مصرف دستگاه استفاده کنید.
  • برخی از مقدمات کار همانند قطع کردن برق، بررسی وضعیت داخل کولر و …. قبل از شروع به روغن کاری، باید اطمینان حاصل کنید که برق دستگاه قطع شده و هیچ خطر جریان زدگی وجود ندارد. همچنین باید داخل کولر را از گرد و غبار پاک کنید و علائم سوختگی، خوردگی، نشت گاز یا روغن را بررسی کنید.
  • روغن کاری کولر گازی را در زمان مناسب انجام دهید. به طور کلی، توصیه می شود که هر دو سال یک بار روغن کاری کولر گازی انجام دهید. البته اگر علائم نشان دهنده آلودگی، فاسد شدن یا نشت روغن باشد، باید زودتر اقدام به تعویض روغن کنید.

جمع بندی

در این مقاله از ایبک امداد به بررسی نحوه روغن کاری کولر گازی و نکات مهم برای تعویض آن پرداختیم. حال اگر احساس می کنید، کولر شما نیاز به روغن کاری دارد، می توانید از طریق شماره های مندرج در صفحه نسبت به دریافت خدمات تعمیر و سرویس کولر گازی در محل اقدام نمایید.

 

روغن کاری کولر گازی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نحوه روغن کاری کولر گازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا