خدمات ساختمان

موزائیک پلیمری چیست؟ | مزایا، معایب و کاربرد آن

احتمالاً وقتی که در خیابان راه می‌ روید به هر گوشه‌ ای که نگاه کنید موزائیک‌ ها را می‌ بینید. موزائیک‌ ها یکی از پر مصرف‌ ترین و رایج‌ ترین مصالح ساختمانی می‌ باشند که به عنوان دیوارپوش و کفپوش در بیشتر مکان‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرند. درست است که امروزه سرامیک‌ ها و کاشی‌ ها جای موزائیک‌ های سنتی را گرفتند ولی هنوز هم این مصالح دارای طرفداران خاص خود می‌ باشد و به کاربرده می‌ شود. موزائیک ها یکی از انواع مصالح ساختمانی می‌ باشند که بر پایه بتن هستند و بسیار فشرده می‌ باشند و به همین علت دارای استحکام زیادی هم هستند.

موزائیک پلیمری چیست؟

درگذشته تکنولوژی که در ساخت موزائیک‌ ها به کار گرفته می‌ شد بسیار ساده بود و به روش معمولی تولید می‌ شدند ولی امروزه به علت پی بردن به خاصیت مواد پلیمری، از آن جهت تولید موزائیک نیز استفاده می‌ شود. موزائیک پلیمری از ترکیب مواد پلیمری و بتن به دست می‌ آید. چنانچه بخواهید که این موزائیک‌ ها را از نظر طول عمر مورد بررسی قرار دهید لازم است که بگوییم نسبت به نسل‌ های اولیه موزائیک دارای عمر کمتری هستند ولی به علت استفاده از فناوری در ساخت آن ایرادهایی که در موزائیک‌ های قدیمی بوده برطرف شده و این محصول از پر فروش‌ ترین و محبوب‌ ترین مصالح ساختمانی محسوب می‌ گردد. بهتر است پیش از آنکه به صورت مفصل به این پرسش که موزائیک پلیمری چیست پاسخ دهیم ابتدا شما را با این سنگ آشنا کنیم. چیدمان منظم سنگ‌ ها کنار همدیگر در گذشته موزائیک نامیده می‌ شد. موزائیک در واقع یک واژه انگلیسی می‌ باشد و دارای انواع مختلفی است و روش‌ های تولید آن نیز با همدیگر متفاوت است. پیش از آنکه در تولید موزائیک مواد پلیمری استفاده گردد آنها از ترکیب بتن با سایر افزودنی‌ ها تولید می‌ شدند. کاربرد موزائیک در محوطه سازی، کف حیاط، سنگفرش کردن پیاده رو عمومی و … می‌ باشد.

ویژگی‌ ها و مشخصات پلیمری

موزائیک‌ های پلیمری دارای ویژگی‌ ها و مشخصه‌ های زیادی هستند که در ادامه مطلب در مورد هر کدام از آنها توضیحاتی ارائه خواهیم داد.

رنگ طبیعی و جذاب

همانطور که گفتیم موزائیک پلیمری یک نوع سنگ مصنوعی می‌ باشد که پس از ترکیب فرمولاسیون آن مشاهده خواهید کرد که سنگ‌ هایی با رنگ طبیعی به وجود آمده است.موزاییک پلیمری چبست؟ | مزایا، معایب و کاربرد آن این رنگ‌ ها معمولاً در مقابل نور خورشید مقاومت دارند و می‌ توانند در اقلیم ها و محیط‌ های مختلف مانند محیط‌ های قلیایی دوام خوبی داشته باشند و همینطور سال‌ های طولانی هم سالم می‌ مانند. معمولا موزائیک پلیمری از نوع سنگ وارداتی می‌ باشد ولی برندهایی هم در ایران هستند که این کفپوش پلیمری را در خط تولید خود دارند و آن را به بازار ارائه می‌ دهند.

مقاومت در برابر دما

یکی از شاخص‌ ترین ویژگی‌ ها در مورد موزائیک پلیمری این است که در برابر سرمای خیلی شدید مقاومت زیادی دارد و حتی می‌ تواند دمای زیر ۵۰ درجه را هم تحمل کند. علاوه بر آن می‌ تواند در دمای بیشتر از ۲۰۰ درجه سانتیگراد هم مقاومت داشته باشد و هیچ آسیبی به آن وارد نشود. بافت موزائیک پلیمری متراکم است و میزان جذب آب در آن از ۳ درصد هم کمتر می‌ باشد به همین خاطر است که موزائیک پلیمری در مقابل عوامل مخرب مثل انبساط و انقباض مقاومت نشان می‌ دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  فرق پارکت و لمینت در چیست | پارکت بهتر است یا لمینت؟

قابلیت چسبیدن به ملات زیرین

مهمترین علت استحکام و مقاومت موزائیک پلیمری چیست؟ در واقع می‌ توانیم بگوییم که موزائیک‌ پلیمری چسبندگی زیادی دارد و بر اثر عوامل مختلف از سطوح جدا نمی‌ شود و این ویژگی به علت آن است که موزائیک پلیمری دارای فرمولاسیونی می‌ باشد که باعث چسبیدن آن به ملات زیرین می‌ گردد و به همین خاطر استحکام آن چندین سال هم ادامه خواهد داشت.

مزایای استفاده از موزائیک

موزائیک پلیمری که گاهی اوقات از آن به عنوان یک سنگ مصنوعی در نما هم استفاده می‌ شود به شدت در مقابل خم شدن، سایش و فشار مضاعف مقاومت دارد و همین موضوع باعث می‌ شود تا تحولی بزرگ در بازار به وجود آورد. در ادامه مطلب برخی از مزایا و ویژگی‌ های مثبت موزائیک پلیمری را بیان می‌ کنیم.

سهولت در شست و شو

استفاده کردن از موزائیک پلیمری تحت عنوان کفپوش حیاط و همچنین محوطه ساختمان باید شست و شوی آسانی هم داشته باشد. حتماً این موضوع برای شما هم پیش آمده که حین شست و شوی محوطه مشاهده می‌ کنید که آب در قسمت‌ هایی از موزائیک معمولی و کفپوش جمع شده و در آن نفوذ کرده است ولی موزائیک پلیمری این ایراد را ندارد و به علت آنکه در برابر آب نفوذ ناپذیر است شست و شوی آن هم بسیار راحت انجام می‌ شود.

نصب آسان

جهت نصب موزائیک پلیمری به ملاتی از سیمان و ماسه نیاز می‌ باشد. نصاب‌ هایی که حرفه‌ ای هستند به خوبی از میزان ترکیب سیمان و ماسه اطلاع دارند و می‌ دانند که با چه درصدی باید این دو ماده را با هم ترکیب کنند و ملاتی بسازند که موزائیک پلیمری راحت به آن بچسبد. به طور حتم چنانچه این مواد با ترکیب مناسبی با یکدیگر مخلوط نشوند نتیجه هم مطلوب نخواهد بود.

چند منظوره بودن

شاید تا به حال فکر می‌ کردید که کاربرد موزائیک پلیمری فقط به عنوان محوطه سازی و کفپوش می‌ باشد ولی نکته جالب این است که شما می‌ توانید از این متریال در دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان هم استفاده نمایید. موزاییک پلیمری چبست؟ | مزایا، معایب و کاربرد آنموزائیک پلیمری دارای رنگ‌ ها و طرح‌ های متنوعی است به همین دلیل می‌ توان آن را در نمای ساختمان نیز به کار گرفت. علاوه بر آن موزائیک پلیمری در ابعاد مختلفی تولید می‌ شود و نیازی به برش کاری هم ندارد.

موزائیک پلیمری و موزائیک سنتی چه تفاوتی با هم دارند؟

در ادامه مطلب به بررسی چند مورد از تفاوت‌ های بین موزائیک پلیمری و موزائیک سنتی می‌ پردازیم.

میزان سایش

روی لایه رویی موزائیک سنتی رنگ دارد و در اثر سایش این رنگ‌ ها از بین می‌ رود. از آنجایی که لایه زیرین آن فاقد رنگ می‌ باشد بنابراین چهره زشتی به موزائیک‌ خواهد داد. این موضوع می‌ تواند زیبایی کفپوش را از بین ببرد ولی موزائیک‌ های پلیمری رنگدانه عالی دارند و نه تنها ساییده نمی‌ شوند بلکه همین رنگدانه‌ ها مقاومت آنها را افزایش می‌ دهد.

تراکم موزائیک پلیمری

موزائیک سنتی و یا موزائیک‌ های قدیمی دارای تراکم کافی نیستند و اگر در معرض آب و یا آب و هوای مختلف قرار بگیرند مقاومت خود را از دست خواهند داد ولی موزائیک پلیمری به علت آنکه پلی اتیلن در ترکیب آن وجود دارد دارای تراکم بسیار زیادی می‌ باشد. موزائیک پلیمری بسیار متراکم است و این به علت فناوری است که در تولید آن انجام گرفته و به همین خاطر این نوع از موزائیک‌ ها آب را جذب نمی‌ کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آشنایی با تأسیسات ساختمان | اهمیت رسیدگی به تأسیسات خانه

جذب آلودگی و میزان تیرگی

سنگ‌ هایی که به صورت طبیعی تولید شده‌ اند در مراحل نخستین بسیار براق و زیبا به نظر می‌ رسند ولی به مرور زمان دچار لکه‌ های تیره و آلودگی می‌ شوند و زیبایی خود را هم از دست خواهند داد. این سنگ‌ ها زمانی که در معرض باران‌ های اسیدی قرار می‌ گیرند مقاومت کافی ندارند و خیلی زود تیره می‌ شوند. تمامی این ایرادات و مشکلات در موزائیک پلیمری رفع گردیده و این موزائیک‌ ها در شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت دارند و ظاهرشان را از دست نمی‌ دهند. همچنین در مقابل رشد باکتری‌ ها و جلبک‌ ها واکنش مناسبی نیز از خود نشان خواهند داد.

معایب موزائیک پلیمری

پیشنهاد ما به شما این است هنگام خرید موزائیک پلیمری حتماً متریال با کیفیتی انتخاب کنید در غیر این صورت به علت بروز مشکلاتی که در ادامه برای شما پیش خواهد آمد می‌ توان گفت که این نوع از موزائیک‌ ها نمی‌ توانند از نظر اقتصادی برای شما به صرفه باشند. برای تولید موزائیک‌ های پلیمری مواد مختلفی به کار گرفته می‌ شود. یکی از این مواد روان کننده می‌ باشد. مقدار استفاده از ماده روان کننده باید اصولی و در حد استانداردی باشد. چنانچه نسبت درست این ماده در تولید موزائیک پلیمری رعایت نگردد می‌ تواند برای سایر مواد ایجاد حساسیت کند و موزائیک کیفیت مطلوب خود را از دست خواهد داد. در بیشتر محصولات پلیمری ماده روان کننده به کار گرفته می‌ شود. یکی دیگر از معایب موزائیک‌ های پلیمری این است که هنگام ترکیب رنگدانه با مواد اولیه باید خیلی مراقب باشید زیرا ممکن است این حساسیت برای سلامتی شما مضر باشد. یکی از مواد مهمی که در ترکیبات موزائیک پلیمری به کار گرفته شده است پودر سنگ می‌ باشد. هر چقدر میزان پودر سنگ در موزائیک بیشتر باشد شکننده‌ تر خواهد شد بنابراین نسبت آن باید به صورت دقیق رعایت شود.

نکته بسیار مهم

فرایند تولید موزائیک پلیمری امری بسیار تخصصی می‌ باشد و نمی‌ توان آن را به موزائیک سازان قدیمی و سنتی سپرد. موزاییک پلیمری چبست؟ | مزایا، معایب و کاربرد آنموزائیک پلیمری به روش قدیمی درست نمی‌ شود و نه تنها ترکیبات آن متفاوت است بلکه دستگاه‌ هایی که این نوع موزائیک را تولید می‌ کنند نیز با دستگاه‌ های قدیمی تفاوت دارند. تکنسین ساخت موزائیک پلیمری به صورت دقیق نسبت ترکیب مواد را می‌ داند زیرا چنانچه این مورد رعایت نشود کیفیت مطلوبی در موزائیک به دست نخواهد آمد.

سخن پایانی

موزائیک پلیمری یکی از کفپوش‌ های مدرن محسوب می‌ شود که امروزه طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده و فروش خوبی در بازار دارد. از این موزائیک‌ ها در کف سازی، محوطه خیابان‌ ها، تراس و … می‌ توان استفاده نمود. همچنین به علت رنگ‌ ها و طرح‌ های متنوعی که دارد در نمای ساختمانی و دکوراسیون داخلی نیز می‌ توان از آن استفاده کرد. در این مقاله از ایبک امداد به بررسی ویژگی‌ ها، مزایا و معایب موزائیک پلیمری پرداختیم. چنانچه در این مورد سوالی داشتید کارشناسان ایبک امداد آماده‌ اند تا پاسخگوی شما باشند.

موزائیک پلیمری چبست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

موزائیک پلیمری چبست؟ مزایا، معایب و کاربرد آن

امتیاز کاربر: ۴.۶ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا