تعمیرات یخچال

معرفی تکنولوژی‌های یخچال فریزر از گذشته تا امروز

معرفی تکنولوژی‌های یخچال فریزر از گذشته تا امروز | فناوری‌های جدید در یخچال فریزر

مهمترین وسیله در آشپزخانه‌ها یخچال فریزر است. تکنولوژی‌های این دستگاه از صفحات نمایشگر تا موتورهای برقی، به مرور زمان به آن اضافه شده‌اند. افراد در مورد فناوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید در یخچال فریزر کنجکاو هستند و یا می‌خواهند بدانند که یخچال‌های قدیمی به چه شکل بوده‌اند.

یخچال چیست؟

یخچال دستگاهی است که از یک عایق حرارتی و سرد کننده و ساز و کاری برای انتقال گرما از داخل به بیرون تشکیل شده است. یخچال‌ها گرمای مواد غذایی را در فضای بسته گرفته و دمای آنها را پایین آورده و موجب خنک شدن می‌گردد. این کار با تبخیر شدن مایع انجام می‌گردد و در آخر یخچال فریزر گرما را جذب می‌کند. سرد کننده‌ای که در یخچال ها استفاده شده است، در دمای پایین بخار می‌شود و دمای محفظه یخچال را به دمای انجماد می‌رساند.

کارکرد یخچال‌ها بر اساس اصل فیزیکی می‌باشد. مایعی با تراکم سریع تبخیر می‌گردد. بخار نیاز به انرژی جنبشی داشته و به راحتی منبسط می‌شود. این نیاز از اطراف تأمین می‌گردد. در نتیجه مواد غذایی گرمای خود را از دست می‌دهند و دمای آنها کاهش پیدا می‌کند و خنک می‌شوند.

اساس عملکرد یخچال‌های مدرن سرمایشی می‌باشد که با انبساط سریع گازها ایجاد می‌گردد. برای خنک نگه داشتن موادی که فاسد شدنی هستند، مانند داروها، مواد غذایی، لبنیات و… از یخچال استفاده می‌کنند. یخچال سازی در کشورمان بر دو اصل سازگاری با طبیعت و عایق‌بندی هوشمندانه استوار می‌باشد. ترتیب تکامل یخچال‌ ها به ترتیب عبارت هستند از، یخچال‌های طبیعی، دست ساز زیرزمینی، نفتی گازی و در آخر یخچال‌های برقی امروزی.

تاریخچه یخچال فریزر

اولین سیستم خنک کننده در سال ۱۸۳۴ توسط فرد مخترعی به نام جیکوب پرکینز اختراع شد. در آن زمان از یخچال‌های جدید خبری نبود. ایده پرکینز به مرحله اجرا نرسید. ولی تلاش‌ها برای اختراع ابزار و وسیله‌ای برای رفع نیازهای مردم، متوقف نگردید. حاصل این تلاش‌ها یخچال‌های چوبی بودند که آنها دارای قفسه‌ها و طبقات برای نگهداری یخ بودند.

در زمان‌های گذشته مردم یخ و برف تهیه می‌کردند و در زمین سوراخ‌هایی با عنوان سرداب حفر می‌کردند. پایین سوراخ‌های حفر شده پوشال، کاه یا چوب می‌ریختند و آنها را با یخ و برف پر می‌کردند. بعضی از مردم نیز از غارهای زیرزمینی، چشمه ها و چاه‌ها برای نگهداری مواد غذایی بهره می‌بردند.

برای نمونه برای اینکه پنیر فاسد نشود، آنها را داخل ظرف سفالی قرار داده درون چشمه و زیر سایه می‌گذاشتند. در این حالت سرعت فاسد شدن مواد غذایی کاهش پیدا می‌کرد. در فصل تابستان برای نگهداری آب یخ، از یخدان یا آب انبار استفاده می‌کردند.

برف و یخ

تولید یخچال‌های برقی

سرانجام شرکت جنرال الکتریک در سال ۱۹۲۷ میلادی اولین یخچال برقی را تولید کرد. موتور این یخچال در قسمت بالای آن قرار داده شده بود و قیمت آن تقریباً ۵۲۰ دلار بود. به همین علت یخچال برقی یکی از کالاهای لوکس محسوب می‌شد. با گذشت زمان قیمت یخچال پایین آمد و افراد زیادی موفق شدند که در خانه خود یخچال برقی داشته باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟

در دهه ۳۰ میلادی به دنیای یخچال‌ها، فریزر وارد شد. در این دوره در یخچال‌های برقی محفظه‌های مکعبی یخ وجود داشت. بنابراین افراد قادر بودند مواد غذایی را در این محفظه‌ها ذخیره کنند.

تغییر بسیار مهم زمانی رخ داد که کمپانی‌های یخچال سازی برای سردسازی استفاده از گاز سمی و خطرناک سولفور دی اکسید را کنار گذاشته و به جای آن از گاز فریون ۱۲ استفاده کردند.

تحول در تکنولوژی های یخچال فریزر

در تکنولوژی‌های جدید یخچال فریزر در دهه ۵۰ میلادی نقطه عطفی ایجاد شد. موتور یخچال فریزرها در قسمت پایینی آن تعبیه شده بود. از آن پس یخچال‌ها در طرح‌ها و رنگ‌های بسیار زیبا وارد بازار شدند. خریداران می‌توانستند رنگ یخچال مورد نظر خود را با دیواره‌ها یا کابینت آشپزخانه ست کنند.

همچنین قطعات و امکانات یخچال به یخ ساز و موتور محدود نمی‌شد، بلکه فناوری‌های دیگری مثل سیستم برفک زدایی یا دیفراست و یخ ساز خودکار نیز به آنها اضافه شدن به مرور زمان شکل یخچال‌ها تغییر کرده و فضای فریزر و یخچال بزرگتر شد.

برچسب‌ مصرف انرژی و تکنولوژی‌های یخچال کم مصرف

کمتر خانه‌ای در دهه ۷۰ میلادی بدون یخچال بود. بنابراین در ساخت یخچال‌ها بین تولید کنندگان رقابت زیادی وجود داشت. در این شرایط همه تولید کنندگان سعی می‌کردند که یخچال فریزرهای بسیار کم مصرف تولید کنند. برای نمونه در اواسط دهه ۷۰ یک یخچال در طول سال ۲۲۰۰ کیلووات انرژی مصرف می‌کرد.

یکی دیگر از قدم‌ها حذف کردن گاز فریون ۱۲ از یخچال فریزر بود. همچنین شکل یخچال‌ها در این دوره به یخچال‌های دهه ۴۰ میلادی شباهت زیادی داشت. شکل آنها مثل جعبه فشرده و کوچک بود که سبک زندگی شهری نیز مطابق آن بود.

روی یخچال‌های جدید برچسب مصرف انرژی را می‌بینید که آنها در دهه ۸۰ میلادی مرسوم شدند. با توجه به استاندارد جهانی این برچسب تعیین می‌گردد. در نتیجه کاربران می‌توانستند در هنگام انتخاب و خرید یخچال فریزر کم مصرف‌ترین آنها را انتخاب کنند. در آن روزها انرژی مصرفی یخچال فریزر کم مصرف، حدود ۱۷۰۰ کیلووات بود.

فناوری جدید در یخچال فریزر

فناوری‌های جدید با ورود به دهه ۹۰ در یخچال فریزر بیشتر از پیش توسعه یافتند. بدنه ضد زنگ و براق در کنار درب فرانسوی، ظاهری شیک و مدرن به یخچال‌ها بخشیدند. دیگر خبری از یخچال‌های بسیار بزرگ نبود و مدل‌های کوچک و فشرده بیشتر مورد توجه بودند و همچنین هزینه برق و مقدار مصرف انرژی باز هم پایین‌تر آمد. طوری که یخچال فریزر مصرفی برابر ۸۵۰ کیلووات انرژی داشت.

یخچال های هوشمند

فناوری‌های بسیار جدید یخچال فریزر در قرن بیست و یکم سر برآوردند. در این دوره یخچال فریزرهای هوشمند وارد بازار شدند و برای اولین بار استفاده از نمایشگر دوربین و اینترنت در یخچال فریزرهای ال جی و سامسونگ متداول گردید. طراحی و شکل یخچال‌ها بسیار متنوع‌تر از قبل بود. برای نمونه یخچال فریزر دوقلوی ساید بای ساید وارد بازار شد. همچنین مصرف انرژی این یخچال‌ها برابر یک لامپ ۱۰۰ واتی و در حدود ۴۶۰ کیلووات بود. در یخچال‌های هوشمند قابلیت اتصال به موبایل و اینترنت وجود دارد.

یخچال

موتور اینورتر خطی یخچال

یکی از فناوری‌های کاربردی بدون تردید موتور اینورتر خطی یخچال فریزرها می‌باشد. این موتورها کمپرسورهای جدیدی می‌باشند که فواید زیادی مانند کاهش مصرف انرژی، کم شدن لرزش و صدای یخچال و… را به همراه دارند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه شارژ گاز یخچال مابه | روش بررسی میزان گاز یخچال مابه

بدنه استیل یخچال فریزر

استفاده از بدنه استیل در یخچال‌ها علاوه بر جلوگیری از اتلاف انرژی، موجب طراحی زیبای آنها نیز شد. این یخچال فریزرها به راحتی با دیگر اجزای آشپزخانه قابل ست بودند و همچنین مقاومت آنها در برابر زنگ زدگی بسیار بیشتر است. قیمت یخچال فریزرهایی که بدنه آنها از استیل است، در مقایسه با دیگر یخچال‌ها بیشتر است.

لامپ‌های ال ای دی در یخچال

در یخچال‌های جدید از لامپ‌های قدیمی و کوچک استفاده نمی‌شود. در این یخچال‌ها از لامپ‌های ال ای دی استفاده شده است که در فضای داخلی یخچال هیچ گرمایی ایجاد نکرده و فقط تولید نور می‌کند. همچنین عمر مفید لامپ‌های ال ای دی بیشتر بوده و مصرف برق پایینی نیز دارد.

ویتا فرش پلاس

یخچال‌های مدل قدیم در نگهداری مواد غذایی مثل سبزیجات و میوه‌ها توان چندانی نداشتند. به همین علت این مواد در یخچال‌های قدیمی پس از گذشت چند روز پژمرده و پلاسیده می‌شدند. تکنولوژی ویتا فرش پلاس به یخچال‌های فریزر این امکان را می‌دهد که سبزیجات و میوه‌ها را برای مدت بسیار بیشتری سالم نگه دارند.

میکروب زدایی

یکی از مشکلات رایج یخچال فریزرها در گذشته ایجاد بوی نامطبوع در آن بود. اما فناوری باکتری و بو زدایی در یخچال‌های مدل جدید این مشکل را برطرف نموده است. در نتیجه هم بوی بد افراد را آزار نمی‌دهد و هم مواد غذایی سالم می‌مانند.

دماسنج دیجیتال یخچال

بسیاری از یخچال‌های جدید روی درب خود دارای صفحه نمایش لمسی می‌باشند. این نمایشگر، دماسنج دیجیتالی می‌باشد که به کاربران این امکان را می‌دهد که به صورت جداگانه دمای هر کدام از قسمت‌ها را تنظیم کنند. برای مثال دمای قسمتی که در آن سبزیجات و میوه قرار دارد، با قسمتی که در آن لبنیات و یا نوشیدنی قرار دارد متفاوت خواهد بود.

قابلیت اتصال به اینترنت یخچال

در عصر فضای مجازی و اینترنت فناوری‌های جدیدی در این دستگاه به کار برده شده است. یخچال فریزر مدرن فقط برای نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. با استفاده از نمایشگری که روی درب دستگاه وجود دارد، می‌توان به اینترنت متصل شد.

حتی می‌توانید یخچال هوشمند را با موبایل خود تحت کنترل داشته باشید و از راه دور کنترل‌های مورد نظر را اعمال نمایید.

فیلتر تصفیه آب در یخچال

بیشتر یخچال‌ها دارای آبسردکن هستند. اما در یخچال‌های جدیدتر آبسردکن‌ها دارای فیلتری برای تصفیه کردن آب می‌باشند. چون امکان دارد که آب آشامیدنی دارای املاح و رسوب بوده و سالم نباشد. بنابراین فیلترهایی که حاوی کربن فعال هستند آب را تصفیه کرده و کیفیت آن را بهتر می‌کنند.

سخن تکمیلی

به مرور زمان تکنولوژی‌های به کار رفته در یخچال فریزر پیشرفت بسیاری کرده است. بدون شک پیشرفت‌ها متوقف نمی‌شوند. شرکت‌های بزرگی که تولید یخچال را انجام می‌دهند، در آینده یخچال‌های مدرن‌تر و پیشرفته‌تری را تولید خواهند کرد. با اینکه در یخچال‌های جدید نسبت به یخچال‌های قدیمی پیشرفته زیادی مشاهده می‌شود، اما اگر از این وسیله به صورت صحیح و اصولی استفاده نکنید ممکن است که با مشکلاتی مواجه شود. در این صورت بهتر است که از تکنسین متخصص در زمینه تعمیرات یخچال کمک بگیرید.

معرفی تکنولوژی‌های یخچال فریزر از گذشته تا امروز

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

معرفی تکنولوژی‌های یخچال فریزر از گذشته تا امروز

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا