آموزش گام به گام هواگیری سیستم گرمایش از کف

این اواخر تأسیسات گرمایشی از کف ، بسیار رایج شده است. اگر شما هم جزو استفاده کنندگان این سیستم گرمایشی هستید ، ممکن است بعد از گذشت مدتی متوجه شوید که سیستم گرمایشی شما دارای بازدهی قبل نمیباشد. این مشکل معمولاً به علت هوا گرفتن لولهها ایجاد میشود. برای اینکه ایراد را برطرف کنید باید حداقل سالی یک بار این سیستم گرمایشی را هواگیری کنید. هواگیری باعث میشود سیستم گرمایش از کف، بازدهی بهتری داشته باشد. حتماً باید در هنگامی که تصمیم به راهاندازی این سیستم میگیرید ، آن را هواگیری کنید. هواگیری باعث خواهد شد که سیستم شما عیب یابی هم بشود. یکی از راههای استفاده بهینه از سیستم گرمایشی از کف، هواگیری است که کاری کاملاً تخصصی به حساب میآید. سیستمهای گرمایشی باعث میشوند که در سرمای زمستان شما احساس گرمای مطبوعی داشته باشید. البته سیستم گرمایشی نیاز زیادی به مراقبت ندارد ولی هواگیری سیستم گرمایشی باید به موقع انجام بگیرد.
در هنگام هواگیری به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
همانطور که گفتیم اگر میخواهید بازدهی دستگاه افزایش پیدا کند، باید این سیستم را هواگیری کنید. هواگیری سیستم گرمایشی کار راحتی بوده و شما میتوانید به راحتی آن را در منزل انجام بدهید. تمام سیستمهای گرمایشی مانند سیستمهای دیگر برای تولید گرما از گردش آب داخل لوله استفاده میکنند، این موضوع طبیعی است که داخل لولهها هوا ایجاد شود. استفاده از شیرهای هوایی گیری کلکتور ، باعث خواهد شد به عیب یابی دستگاه کمک شود. قبل از اینکه شما سیستم گرمایشی از کف را هواگیری کنید باید به دو نکته مهم توجه کنید:
- فشار را چک کنید.
- دریچه خروج هوا را بررسی کنید.
۱- فشار را چک کنید.
اگر شما از سیستم گرمایشی در خانه استفاده میکنید، حتماً میدانید که این سیستم ممکن است با افزایش و یا گاهی هم با کاهش فشار مواجه شود. پس قبل از اینکه هواگیری این سیستم را شروع کنید حتماً فشار آن را بررسی کنید. گاهی ممکن است پایین آمدن فشار باعث ایجاد هوا در سیستمهای گرمایشی شود. در این صورت باید حتماً سیستم گرمایشی خود را عیب یابی کنید. بعد از هواگیری بررسی کنید و ببینید تا فشار سیستم پایین نباشد. در صورت پایین بودن فشار، به آن کمی آب اضافه کنید و دوباره سیستم را بررسی کنید.
۲- دریچه خروج هوا را بررسی کنید.
اگر شما قبل از هواگیری سیستم گرمایشی از کف، شیرهای هواگیری را بررسی کنید متوجه خواهید شد که آیا در سیستم گرمایشی شما هوا وجود دارد یا خیر؟ به طور معمول شیر هواگیری کلکتور، در نزدیکی جعبه کلکتور تعبیه شده است. باید بدانید که محل قرارگیری این شیرها با توجه به مدل لولهها کاملاً با هم متفاوتند. مثلاً اگر لولهها استیل باشد محل قرارگیری این شیرها بالای لوله است. لولههای استیل ضد زنگ بوده و شیرهای هواگیری هم در سمت راست آنها قرار داده شده است. شما میتوانید با استفاده از شیر هواگیری اتوماتیک، سیستم گرمایشی خود را به راحتی هواگیری کنید.
چگونه میتوانیم سیستم گرمایش از کف را هواگیری کنیم؟
همانطور که گفتیم هواگیری این سیستم کار بسیار راحتی است و شما میتوانید در صورت داشتن مهارت کم و مطالعه دفترچه راهنما، این کار را به راحتی انجام دهید. برای هواگیری این سیستم ها باید در مرحله اول فشار دستگاه را چک کنید. بعد از آن لولههای کف را بررسی کنید و مطمئن شوید که در لولهها آب کافی وجود داشته و هوا در آن نیست.
در صورتی که متوجه کمی آب در لولهها شدید و یا اینکه لولهها خالی از آب بود، باید کمی صبر کنید تا لولهها کاملاً پر شوند. محل قرارگیری شیر هواگیری کلکتور در انواع لولهها با یکدیگر فرق میکنند پس باید ابتدا جای لوله را در آن پیدا کرده و سپس شیر را باز کنید و صبر کنید تا جریان آب وصل شود.
این کار را آنقدر ادامه بدهید که لولهها کاملاً هواگیری شوند. بعد از اینکه کارتان تمام شد شیرها را بسته و فشار را هم بررسی کنید. هواگیری گرمایش از کف را باید از لولههایی که در پایین قرار دارند، شروع کنید. به این صورت وقتی شما به لولههای بالا برسید ، هوایی در لوله باقی نخواهد ماند. بعد از اینکه کار هواگیری لولههای کف تمام شد شیر را بسته و دوباره فشار سیستم را بررسی کنید.
بعد از هواگیری چه کاری انجام دهیم؟
بعد از اینکه هواگیری سیستم گرمایش از کف تمام شد، باید کمی صبر کرده و دوباره فشار سیستم را بررسی کنید. گاهی ممکن است وقتی هواگیری دستگاه را انجام میدهید ، متوجه شوید که فشار سیستم افزایش پیدا کرده است و یا به عبارتی دیگر هواگیری کردن باعث شود نسبت به قبل از هواگیری راندمان عملکرد سیستم بیشتر شود.
ولی در صورتی که متوجه شدید پس از هواگیری فشار سیستم زیاد نشده، پس مشکل از جای دیگری میباشد در این صورت حتماً باید به یک متخصص مراجعه کرده تا متخصص مشکل را برطرف کند. سیستم هایی که گرمایش آنها به وسیله گردش آب تأمین خواهد شد با این مشکل روبرو میشوند که هوا در سیستم ایجاد میشود. به غیر از وجود هوا در سیستم گرمایش از کف، مورد دیگری که باعث عملکرد ضعیف سیستم میشود ، لوله کشی غلط و نادرست است. در صورتی که جنس لولهها نامناسب باشد و از عایق درجه یک هم استفاده نکرده باشید، عملکرد سیستم ضعیف میشود.
برای نگهداری سیستم گرمایش از کف به چه نکاتی باید توجه کنیم ؟
امروزه در بیشتر منازل از سیستم گرمایشی، جهت گرم کردن خانه استفاده میشود و به طور طبیعی همه تمایل دارند که این سیستم خوب کار کرده و نیازهای آنها را جوابگو باشد. خوشبختانه باید بگوییم که نگهداری و مراقبت از سیستمهای گرمایش از کف، سخت نبوده و تقریباً کار سادهای است یعنی اگر شما نکات سادهای را رعایت کنید میتوانید سالها بدون مشکل از این سیستم استفاده کنید. برای مراقبت صحیح از سیستم گرمایش از کف باید حتماً سالی یک بار آن را هواگیری کنید. به طور مداوم باید فشار سیستم بررسی شود و از درست بودن این فشار مطمئن شوید. البته با اضافه کردن آب میتوانید کمبود فشار را هم جبران کنید.
مزیتهای مهم استفاده کردن از سیستم گرمایش از کف چیست؟
استفاده از این سیستم مزیتهای فراوانی دارد. سیستم گرمایش از کف به مراقبت زیاد و خاصی نیاز ندارد و شما فقط با بررسی کردن فشار و هواگیری میتوانید از آن استفاده کرده و از گرمای مطبوع این سیستم لذت ببرید و زمستان های زیبا و دوست داشتنی را تجربه کنید.
مزاایای مهم سیستمهای گرمایش از کف عبارتند از:
۱- آسایش و راحتی
وقتی شما از سیستم گرمایش از کف استفاده میکنید در اصل آسایش و راحتی را برای خود به ارمغان آوردهاید. فرض کنید در یک روز سرد زمستانی وقتی شما در خانه راه میروید گرمای مطبوعی را در زیر پای خود احساس کنید. این گرما میتواند بسیار لذت بخش باشد.
این سیستم برای منازلی مناسب است که سقف بلندی داشته باشند. سیستم گرمایش از کف، تمام قسمت های منزل مثل حمام، اتاق، راه رو، و… را به راحتی گرم میکند. شما میتوانید به وسیله هواگیری این سیستم ، عملکرد و همچنین گرمای آن را به اندازه نیاز افزایش بدهید.
۲- سیستم گرمایش از کف بی سر و صدا است .
این سیستم بسیار بیسر و صدا عمل خواهد کرد یعنی در هنگام فعالیت سیستم گرمایش از کف ، شما متوجه هیچ صدایی نمیشوید.
۳- افزایش طول عمر این سیستم به وسیله هواگیری
یکی از مزایای سیستم گرمایشی، طول عمر بالای آن است. البته باید به این نکته مهم هم توجه کنید که هواگیری میتواند طول عمر مفید سیستم گرمایش از کف را افزایش دهد. اگر این سیستم نیاز به تعمیر پیدا کند ، در مقایسه با سیستمهای دیگر هزینه تعمیر آن بسیار کمتر است.
۴- از آلودگی جلوگیری میکند.
سیستم گرمایش از کف برخلاف سیستم های دیگر مثل شومینه و بخاری، هیچ سیاهی و کثیفی ندارد و تنها کاری که شما باید بکنید این است که سالی یک بار این سیستم را هواگیری کنید به جز این هم سیستم گرمایشی آلودگی نداشته و به دلیل زود خشک شدن از ایجاد باکتری و قارچ جلوگیری میکند.
سیستم گرمایش از کف دارای بازدهی بالایی میباشد. این سیستم جزو سیستمهای گرمایشی اقتصادی برای خانه محسوب میشود. در مقایسه با سیستمهای دیگر، این سیستم کم مصرف تر بوده و این ویژگی آن باعث میشود در مصرف انرژی صرف جویی شود. شما میتوانید با هواگیری سیستم بازدهی آن را بالا ببرید.
۶- گرمایش از کف و همچنین پارکت
این سیستم لولههای آب گرم از قسمت کف زمین عبور داده شده و باعث میشود شما بتوانید از کفپوشهای سنگی پارکت و غیره استفاده کنید. هواگیری این سیستم، گرمایش آن را زیاد کرده و عملکرد آن را هم افزایش میدهد و شما میتوانید از گرمای لذت بخش آن استفاده کنید.
۷- گرما به شکل یکنواخت در تمام محیط پخش میشود.
یکی از مزایای مهم سیستم گرمایش از کف، این است که گرما در تمام خانه به طور یکنواخت پخش خواهد شد. سیستمهای گرمایشی دیگر را شما باید به آنها نزدیک شوید تا بتوانید گرما را به خوبی حس کنید و حتی گاهی این گرما به طرف سقف بالا میرود، ولی در سیستم گرمایش از کف، گرما به شکل یکنواخت در تمام محیط پخش خواهد شد.
عوامل مؤثر در هزینه نصب گرمایش از کف
عوامل زیادی بر هزینه نصب این سیستم تأثیر دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- کیفیت و نوع مواد اولیه
- لوکیشن ساختمان
- نوع و برند لولههایی که از آن استفاده میکنید.
- نوع عایق و همچنین ضخامتی که برای کار از آن استفاده میشود.
- نوع شیر کلکتور که برقی باشد یا دستی
- نوع ترموستات
آیا کم شدن فشار میتواند به دلیل عدم هواگیری سیستم گرمایشی باشد؟
در ابتدا چند دلیل را برای کاهش فشار سیستم برایتان نام بردیم ، اگر سیستم دچار نشتی شده باشد فشار هم در آن پایین خواهد آمد. هنگامی که شما سیستم گرمایش از کف را هواگیری میکنید کمی بخار از آن بیرون میآید که باعث کم شدن فشار سیستم میشود. ولی در نهایت فشار بالا در سیستم باعث عمل کردن شیر اطمینان خواهد شد.
سخن پایانی
امروزه استفاده از رادیاتورها و پکیجها به دلیل مزایای زیاد آن بسیار رایج شده است و مورد استقبال کاربران قرار گرفته، و سال هاست که مردم در منازل خود از سیستمهای گرمایشی استفاده میکنند. این سیستمها مزایای زیادی دارد و به مراقبت خاصی هم نیازمند نیست ولی برای اینکه عملکرد آن بهبود پیدا کند ، بهتر است این سیستم گرمایش از کف را حتماً سالی یک بار هواگیری کنید تا فشار آن بیشتر شده و گرمایش بهتری داشته باشد.
آموزش گام به گام هواگیری سیستم گرمایش از کف
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
آیا کم شدن فشار میتواند به دلیل عدم هواگیری سیستم گرمایشی باشد؟