مجله سلامت پوست

مراقبت از پوست در فصل تابستان

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در فصل تابستان گرمای هوا بسیار زیادتر نسبت به سایر فصول سال است‌ از این رو باید در این فصل از پوست در برابر گرمای هوا مراقبت جدی نمود. سایر قسمت های بدن به دلیل پوشش خود زیاد در معرض خطر گرمای تابستان قرار ندارند اما پوست صورت و دست ها به دلیل نداشتن پوشش ممکن است آسیب ببینند. یکی از خطرناک ترین تهدیدات تابستان برای پوست، خشکی شدید پوست است که توسط اشعه مضر خورشید بروز می دهد، از مضرات گرمای هوا و اشعه فرابنفش خورشید در این فصل می توان به بروز لک های پوستی (کک و مک) و سرطان پوست اشاره نمود که به دلیل قرارگیری طولانی مدت در زیر نور آفتاب ایجاد می شود. یکی دیگر از مضرات گرمای هوا و نور خورشید در این فصل بروز جوش و آکنه است که در اثر ترکیب شدن باکتری ها و عرق ناشی از گرمای هوا ایجاد می شود و منافذ باز پوستی را مسدود می کند. همانگونه که گفته شد باید همواره برای سالم ماندن پوست در فصل تابستان از آن مراقبت ویژه ای نمود که این مراقبت ها عبارتند از:

آبرسانی به پوست:

یکی از بهترین و کم هزینه ترین راه های مراقبت از پوست آبرسانی به پوست با استفاده از ماسک ها و محصولات آبرسان است، همچنین می توانید خودتان ماسک های آبرسان خانگی بسازید و استفاده کنید. برای تهیه ماسک آبرسان خانگی، مقداری رب گوجه فرنگی خانگی را با خیار رنده شده به خوبی ترکیب نمایید و به مدت ۱۰ دقیقه بر روی پوست صورت خود بمالید، پس از گذشت این مدت زمانی پوست خود را با آب سرد به خوبی شست و شو دهید. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان است که در جوانسازی پوست بسیار موثر بوده و خیار نیز دارای خاصیت خنک کنندگی و مرطوب کنندگی می باشد. علاوه بر ماسک خانگی می توان از کرم های آبرسان شب ها قبل از خواب یا ژل مرطوب کننده حاوی آلوئه ورا، پاپایا، عصاره خیار و گلاب استفاده کرد که همگی آنها در تسکین دادن پوست، سفت کردن منافذ پوستی، مرطوب نمودن پوست، کاهش لک و چین و چروک های پوستی نقش دارند. یکی دیگر از راه های آبرسانی به پوست استفاده از اسید است مصرف هیالورونیک اسید است، هیالورونیک اسید هزار برابر وزن خود آب جذب می کند، این مولکول به طور طبیعی در برخی از قسمت های بدن نظیر چشم ها مفاصل و پوست یافت می شود اما گاهی به دلایل مختلف تعداد آن کاهش می یابد از این رو باید از محصولاتی که حاوی آن هستند استفاده نمود تا پوست همواره رطوبت قبلی خود را به دست آورد و به راحتی آسیب نبیند.

فصل تابستان استفاده از کرم ضد آفتاب تابستانی:

یکی دیگر از راه های مراقبت از پوست در فصل تابستان در برابر اشعه های مضر خورشید و گرمای هوا استفاده از ضد آفتاب های تابستانی بدون روغن، مقاوم در برابر آب و متناسب با نوع پوست آن هم با SPF 30 الی ۵۰ درصد است‌. کرم ضد آفتاب را باید ۱۵ دقیقه قبل از قرارگیری در معرض نور خورشید بر روی پوست خود بمالید هر دو ساعت یکبار آن را تمدید کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل به وجود آمدن لکه های سیاه چشم | راه های درمان لکه های سیاه چشم

مصرف سرم ویتامین C:

ویتامین C به تنهایی یک مکمل کامل و عالی برای محافظت از پوست چه در فصل تابستان و چه در سایر فصول به شمار می آید. این ویتامین به کاهش چین و چروک های پوستی، کاهش لک های پوستی و یکدست شدن رنگ پوست کمک می نماید. سرم ویتامین C را باید یک بار قبل از مصرف پاک کننده ها و مرطوب کننده ها یک بار بعد از آنها مصرف کنید.

شناسایی بیماری های پوستی همچون فولیکولیت و مبارزه با آنها:

یکی از بیماری های ناشناخته ی پوست در فصل تابستان فولیکولیت نام دارد که عارضه ای خطرناک است و در اثر گرما و عفونت دهانه ی فولیکول پوست بروز می دهد. فولیکول های پوستی که عفونی می شوند بیشتر شبیه به جوش هستند و در صورت بروز و درمان نشدن بسیار خطرناک می باشند. برای جلوگیری از ابتلا به فولیکولیت پوست باید پس از تعریق و تمرینات ورزشی سنگین لباس های خود را عوض کنید و در روزهای گرم لباس های رنگ روشن و نخی بپوشید به علاوه سعی کنید تا حد امکان به استخر نروید.

new theme

در آرایش کردن زیاده روی نکنید:

در فصل تابستان آرایش غلیظ و استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی سبب ایجاد یک لایه دیگر بر روی پوست می شود، این لایه اضافی در اکثر اوقات به دلیل گرمای هوا با عرق ترکیب می شود که هم تا حدودی موجب پاک شدن آرایش و هم سبب ایجاد برخی از بیماری های پوستی می شود از این رو در فصل تابستان برای نفس کشیدن پوست باید همواره از آرایش های غلیظ پرهیز نمود و آرایشی سبک را جایگزین آن کرد.

هر هفته پوست را لایه برداری کنید:

پوست هر شخص در طول روز به دلیل تعریق، آلودگی ها محیطی و غیره آلوده می شود و این آلودگی ها در بین منافذ باز پوستی گیر می کنند و این منافذ را تخریب می نمایند از این رو باید همواره هفته ای یک بار پوست را لایه برداری نمود تا همواره منافذ بسته پوست بازگردند و لک های پوستی کاهش یابند. توجه داشته باشید که بیش از هفته ای یک بار در فصل تابستان پوست را لایه برداری نکنید چرا که آسیب می بیند به علاوه کسانی که دچار آفتاب سوختگی شده اند نیز نباید به هیچ وجه پوستشان را لایه برداری کنند.

کاهش شست و شوی پوست صورت:

بیشتر افراد گمان می کنند که با افزایش گرمای هوا باید همواره برای خنک شدن پوست، آن را بسیار شست و شو دهند اما این گمان غلط است چرا که شست و شوی مداوم پوست در فصول گرم سال می تواند عملیات مرطوب سازی طبیعی پوست را نابود نماید از این رو باید از شستن بیش از حد پوست آن هم با آب سرد خودداری کنید. برای حفظ سلامت پوست بهتر است در طول روز ۱ الی ۲ بار پوست خود را با آب ولرم بشویید و در صورت داشتن آرایش برای شستشوی صورت از یک پاک کننده ملایم متناسب با نوع پوست کمک بگیرید. نکته: در صورت تعریق بسیار می توانید از دستمال مرطوب برای تمیز نمودن پوست استفاده کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آیا الکل برای درمان جوش موثر است؟

به اندازه کافی آب بنوشید:

یکی دلایل خشکی پوست به ویژه در فصل تابستان تعریق زیاد است، از این رو برای جلوگیری از خشکی پوست باید همواره در طول روز ۸ الی ۱۰ لیوان آب نوشید تا پوست شفاف، درخشان و شاداب بماند.

از ماسک های طبیعی استفاده کنید:

استفاده از ماسک های طبیعی سایر میوه ها نظیر خیار، توت فرنگی، لیمو ترش، هلو و غیره می تواند در حفظ سلامت پوست بسیار موثر باشد از این رو توصیه می گردد در هفته ۳ بار از این نوع ماسک ها استفاده کنید. ماسک های طبیعی باید شب ها ۱ ساعت قبل از خواب آن هم به مدت ۳۰ دقیقه بر روی پوست قرار بگیرند.

برای جلوگیری از بروز حساسیت در فصل تابستان چه باید کرد؟

برای جلوگیری از بروز حساسیت و آلرژی در فصل تابستان باید همواره از دستکش، کلاه و عینک آفتابی استفاده نمود به علاوه مصرف داروهایی همچون تتراسایکلین، داکسی سایکلین، مینو سایکلین، آنتی بیوتیک ها و کتوپروفن در این فصل سبب جلوگیری از بروز حساسیت پوست در برابر نور خورشید می شود.

new theme

برای جلوگیری از خشکی پوست در فصل تابستان چه باید کرد؟

۱: بلافاصله پس از ترک کردن استخر به حمام بروید و صورت و بدن خود را به خوبی با شامپو اسکراب بدن بشویید.

۲: قبل از قرارگیری در معرض نور خورشید، ضد آفتاب استفاده کنید.

۳: پس از شستن پوست حتما کرم آبرسان مصرف کنید.

۴: به هیچ وجه دوش آب داغ و خیلی داغ نگیرید بلکه دوش آب ملایم بگیرید.

۵: در طول روز از کرم مرطوب کننده به جای کرم های نرم کننده استفاده کنید.

برای جلوگیری از بروز آکنه در فصل تابستان چه باید کرد؟

۱: عرق های سطح پوست را با استفاده از حوله یا پارچه ای تمیز پاک کنید.

۲: پس از تعریق سعی کنید دوش بگیرید و پوست خود را شست و شو دهید.

۳: از محصولات بدون روغن یا همان محصولاتی که منافذ باز پوست را مسدود نمی کنند برای پشت گردن، صورت و سینه استفاده کنید.

فصل تابستان چگونه می توان پوست های آفتاب سوخته را درمان نمود؟

یکی از بهترین و موثرترین راه های درمان پوست سوخته شده در اثر نور آفتاب و گرمای هوا استفاده از کرم های ویتامین E است چرا که این ویتامین دارای خاصیت ترمیم کنندگی برای پوست بوده و همواره بافت های آسیب دیده پوست را احیا می کند. ویتامین E همچنین التهابات پوستی را کاهش داده و لک های پوستی را درمان می سازد.

سخن پایانی

به طور کلی پوست جزو یکی از حساس ترین عضوهای بدن است که برای جوانی و شادابی همواره به مراقبت و رسیدگی نیازمند است. همانطور که گفته شد گرمای تابستان می تواند به راحتی بافت، رنگ و خاصیت ارتجاعی پوست را تغییر دهد و پوست را تخریب نماید از این رو برای جلوگیری از بروز این عارضه باید تمامی نکات گفته شده را رعایت نمود تا همواره پوستی سالم، جوان، شاداب، درخشان، شفاف و لطیف داشت.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

پوست در فصل تابستان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

پوست در فصل تابستان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا