تعمیرات تاسیسات برقی

برق اضطراری یا UPS چیست | کاربردهای مختلف UPS

برق اضطراری یا UPS چیست؟ این سوالی است که با جواب دادن به آن می‌ توانید هنگام قطع شدن برق باز هم برق داشته باشید. ممکن است شما هم با پدیده قطع شدن برق شهری مواجه شده باشید. معمولاً فکر می‌ کنید هنگام قطع شدن برق شهر هیچ کاری از دست شما بر نمی‌ آید و باید تا متصل شدن دوباره آن منتظر بمانید ولی همیشه هم اینطور نیست. آشنایی با برق اضطراری یا UPS می‌ تواند این مشکل شما را برطرف کند.

یو پی اس UPS چیست؟

کلمه اختصاری UPS مخفف عبارت انگلیسی Uninterruptible Power که همان برق اضطراری است می‌ باشد. این دستگاه یک دستگاه الکترونیکی می‌ باشد که دارای دو صورت آنلاین و آفلاین است. کارکرد اصلی این دستگاه این است در صورت قطع شدن برق شهری برق پایدار تامین کند. علاوه بر آن دارای تجهیزات الکترونیکی برای مقابله با نوسانات ولتاژ برق و تغییرات آن می‌ باشد. با استفاده از UPS شما می‌ توانید تجهیزات الکترونیکی خود مانند کامپیوتر، سرورهای کوچک، مودم، دستگاه شبکه و دیگر دستگاه‌ ها را که در صورت قطع شدن برق قابلیت ادامه کار ندارند پشتیبانی کنید. به عنوان مثال چنانچه برق شهر برای دقایق قطع شود دستگاه UPS به صورت موقت می تواند از برق اضطراری استفاده نماید و در نهایت اطلاعات مهم از دست نمی‌ روند و به تجهیزات الکترونیکی آسیبی وارد نمی‌ شود.

انواع مختلف UPS

همانطور که گفتیم UPS ها به دو شکل آنلاین و آفلاین وجود دارند.

UPS آنلاین: در این شکل از UPS ها برق توسط باتری خود UPS تامین می‌ شود و بسیار فوری بعد از بروز قطعی برق جهت تامین برق، UPS از باتری استفاده می‌ کند. این دستگاه الکترونیکی از سیستم منبع تغذیه استفاده می‌ کند و به صورت مداوم بر شرایط ولتاژ و همچنین فرکانس برق ورودی نظارت دارد.برق اضطراری یا UPS چیست؟ کاربردهای مختلف UPS

UPS آفلاین: این نوع از UPS از طریق خط برق می‌ تواند به تامین برق برای کامپیوتر و دیگر دستگاه‌ ها اقدام کند. چنانچه برق قطع شود UPS از باتری خودش برق را تامین می‌ کند تا دستگاه‌ ها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. وقتی که برق مجدداً وصل شود UPS هم دوباره شارژ خواهد شد.

دسته‌ بندی UPS ها بر حسب توان و ولتاژ خروجی

UPS ها بر حسب توان و ولتاژ خروجی نیز تقسیم بندی می‌ گردند. به عنوان مثال UPS که توان آن ۵۰۰ وات می‌ باشد می‌ تواند حداکثر تا ۵۰۰ وات هم برق تامین کند. ولتاژ خروجی یک UPS بستگی به منطقه و کشور متفاوت می‌ باشد. به صورت کلی ولتاژ خروجی یک UPS در بیشتر مناطق از ۲۲۰ ولت AC و یا ۱۲ ولت DC برای دستگاه الکترونیکی استفاده می‌ نماید. علاوه بر آن بعضی دیگر از UPS ها دارای ویژگی‌ هایی مانند خروجی و جهت اتصال به دستگاه‌ های مختلف می‌ باشند. شما می‌ توانید بر اساس نیاز خود یک UPS مناسب با در نظر گرفتن ویژگی‌ ها و توان و ولتاژ خروجی آن خریداری نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سیم کشی و نصب آیفون تصویری تکنما در ساختمان

UPS دارای چه کاربردهایی می‌ باشد؟

حالا که متوجه شدید برق اضطراری یا UPS چیست باید کاربردهای مختلف آن را بررسی کنیم. UPS و یا برق اضطراری دارای مصارف متنوعی می‌ باشد و کاربردهای فراوانی دارد که در ادامه برخی از آنها را بیان می‌ کنیم.

حفاظت از انواع دستگاه‌ های حساس: تجهیزاتی مثل رایانه، سرور، تجهیزات پزشکی، دستگاه‌ های شبکه و… نسبت به قطع شدن برق و یا تغییر ولتاژ حساس می‌ باشند. UPS یک منبع برق پشتیبان است و در مواقع قطع شدن برق می‌ تواند این دستگاه‌ ها را از این نوع خطرات محافظت کند.

پشتیبانی در زمان نوسانات برق: مناطقی که برق آنجا نوسان دارد و به صورت نامنظم می‌ باشد و تغییر ولتاژ در آنجا شدید است UPS می‌ تواند ریسک خراب شدن دستگاه را تا حدود زیادی کاهش دهد.

ایمنی در صنعت: برق اضطراری در صنعت می‌ تواند به عنوان ابزار ایمنی مورد استفاده قرار گیرد و از خرابی مثل آتش‌ سوزی و یا دیگر خطراتی که با قطع شدن برق ایجاد می‌ شود جلوگیری کند.

حفظ اطلاعات: وقتی که برق شهر قطع می‌ شود اطلاعاتی که داخل دستگاه‌ هایی مثل کامپیوتر و سرور ذخیره شده است هم از بین می‌ رود. UPS می‌ تواند این مشکل را برطرف کرده و ریسک از بین رفتن اطلاعات را کم کند و آنها را در امان نگه دارد.

استفاده در سیستم نظارتی: در سیستم نظارتی معمولاً UPS جهت پشتیبانی از دستگاه‌ هایی به نام NVR DVR و همچنین دوربین‌ های مدار بسته مورد استفاده قرار می‌ گیرد.برق اضطراری یا UPS چیست؟ کاربردهای مختلف UPS

استفاده در شبکه کامپیوتری: UPS همچنین می‌ تواند در شبکه کامپیوتری هم مورد استفاده قرار گرفته و مانع از پاک شدن داده‌ ها و اطلاعات شود. این مشکلات ممکن است هنگام خراب شدن تجهیزات شبکه و یا قطع شدن برق به وجود آید.

ویژگی UPS و یا برق اضطراری چیست؟

به علت کاربردهای فراوانی که UPS یا برق اضطراری دارد می‌ توانید آن را در همه مکان‌ ها مورد استفاده قرار دهید. ویژگی و مشخصه اصلی UPS عبارتند از:

محافظت از دستگاه‌ ها در برابر نوسانات برق: یکی از مشخصه‌ های UPS این است که هنگام نوسانات برق می‌ تواند از دستگاه‌ های الکترونیکی محافظت نماید. نوسان برق شامل کاهش و یا افزایش ولتاژ، نویز، تداخل و اختلالات دیگر می‌ باشد.

باتری داخلی: برق اضطراری یا UPS یک باتری داخلی است که در صورت قطع شدن برق تغذیه پایدار به دستگاه‌ های الکترونیکی می‌ دهد تا این تجهیزات به شکل صحیح خاموش گردند.

امکانات مدیریتی: برخی از UPS ها و یا برق اضطراری‌ ها دارای امکانات مدیریتی مثل نظارت بر باتری، اتصالات شبکه، تنظیمات خاموشی اتوماتیک، اعلان‌ های ایمیل و یا پیامک می‌ باشند.

محافظت از دستگاه در برابر سوختن: برق اضطراری یا UPS می‌ تواند دستگاه را در مقابل سوختن محافظت کند. دستگاه‌ ها می‌ توانند به علت اتصال نادرست باتری و یا اتصال به خط برق نا مناسب بسوزند. برق اضطراری ریسک آن را کاهش می‌ دهد.

قابلیت ارتقا: برخی از UPS ها را به عنوان یک سیستم پشتیبانی برق می توان ارتقا داد تا بر اساس نیاز کاربر بتواند به صورت موثر برای تامین برق مورد استفاده قرار گیرند.

صرفه‌جویی در انرژی: بعضی از UPS ها ویژگی‌ هایی دارند که می‌ توانند در مصرف انرژی صرفه‌ جویی کنند مثل خاموشی اتوماتیک در شرایط عدم استفاده و یا کاهش توان مصرفی در شرایط عدم نیاز به توان زیاد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نصب و راه اندازی برق اضطراری پکیج در تأسیسات برقی

مقاومت در مقابل حملات برق: برق اضطراری یا UPS می‌ تواند در مقابل حملات برق مثل شوک الکتریکی، نوسانات شدید، سرکشی برق و یا … از تجهیزات الکترونیکی حفاظت کند.

مقیاس پذیری: برق اضطراری یا UPS به راحتی می‌ تواند به سیستم‌ های بزرگ مثل دیتا سنتر وصل شود و جهت تامین برق این تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده قرار گیرد.

نصب و راه‌ اندازی راحت: جهت نصب کردن و راه‌ اندازی UPS هیچ نیاز به ابزار خاصی نمی‌ باشد و بعضی از UPS ها را می‌ توان با نرم‌ افزار مدیریتی ساده پیکر بندی کرد.

هزینه کم: بعضی از UPS ها یا برق اضطراری‌ ها با هزینه‌ ای کم و قابل قبول در دسترس می‌ باشند. بعضی دیگر هم دارای ویژگی‌ های پیشرفته‌ ای هستند و به همین خاطر هزینه بیشتری نیاز دارند.

توصیه آخر

آخرین نکته‌ ای که در مورد UPS می‌ توانیم بگوییم این است که جهت تهیه UPS توصیه می‌ کنیم از برندی معتبر و شناخته شده استفاده کرده و همچنین نیازهای خود را در نظر بگیرید و بر اساس قدرت و مشخصه‌ های UPS آن را خریداری نمایید. پیش از خرید UPS باید میزان توان که مورد نیاز سیستم‌ های شما می‌ باشد را بدانید و UPS را بر اساس آن خریداری کنید. در نهایت باید مطمئن شوید که برق اضطراری یا UPS شما با تجهیزات الکترونیکی و سیستم عاملی شما دارای سازگاری باشد.

مزایای استفاده از UPS یا برق اضطراری

به طور کلی می‌ توانیم بگوییم UPS سه مزیت مهم دارد.

  • در قیاس با ژنراتور می‌ توانیم بگوییم که UPS پشتیبانی بهتری از تجهیزات الکترونیکی دارد.
  • کاربران می‌ توانند نوع و اندازه UPS را بر اساس مقدار برق مورد نیاز جهت تامین هر دستگاهی انتخاب نمایند.
  • نگهداری و تعمیر سیستم UPS یا برق اضطراری راحت و ارزان می‌ باشد.
  • UPS یا برق اضطراری سروصدای زیادی ندارد و در واقع بی‌ صدا می‌ باشد.
  • نصب کردن سیستم UPS فرایندی آسان است و نیاز به فضای زیادی ندارد.

برق اضطراری یا UPS چیست؟ کاربردهای مختلف UPS

  • وجود یک سیستم UPS می‌ تواند تضمین کند هنگام قطع شدن برق منبع تغذیه کاملی وجود داشته باشد.
  • با وجود یک سیستم UPS به طور تاثیر گذاری از هدر رفتن داده‌ ها به علت قطع شدن برق جلوگیری می‌ شود.
  • وجود سیستم UPS به طور اساسی به معنی محافظت نهایی از همه دستگاه‌ های الکتریکی می‌ باشد.

سخن پایانی

با توجه به آنچه که در این مقاله از ایبک امداد گفتیم دستگاه UPS یا برق اضطراری علاوه بر آنکه از ابزارهای متصل به برق حفاظت می‌ کند، آنها را در برابر خراب شدن ناشی از نوسانات برق نیز پشتیبانی کرده و چنانچه برق شهر قطع شود با تامین کردن نیروی برق موجب می‌ شود که وقفه‌ ای در کارها ایجاد نگردد. UPS دارای انواع مختلفی می‌ باشد که در این مقاله به آنها اشاره کردیم و شما کاربران عزیز می‌ توانید بر اساس خواسته و شرایط خود اقدام به خرید یکی از آنها کنید.

برق اضطراری یا UPS چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

برق اضطراری یا UPS چیست؟ کاربردهای مختلف UPS

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا