تعمیرات تاسیسات برقی

نصب و راه اندازی برق اضطراری پکیج در تأسیسات برقی

همانطور که می دانید دستگاه پکیج هم با گاز کار می کند هم با برق و جهت روشن ماندن به گاز و برق نیاز دارد. چنانچه برق ساختمان دچار نوسانات شود پکیج بطور ناگهانی خاموش خواهد شد. در این مقاله از ایبک امداد تصمیم داریم به نحوه استفاده از برق اضطراری در ساختمان بپردازیم:

استفاده از برق اضطراری جهت پکیج

شما می توانید با استفاده از تجهیزات برق اضطراری مانند یو پی اس، پنل های خورشیدی، اینورتر، ژنراتور و موتور برق هنگام قطعی، برق ساختمان خود را تأمین کنید. در میان تجهیزات برقی نام برده فقط می توانید از دو وسیله یو پی اس و اینورتر در پکیج خود استفاده و برق آنرا تأمین کنید.

اینورتر

دستگاه اینورتر وسیله ای می باشد که به یک باتری، مانند باتری خودرو متصل شده است. اینورتر می تواند جریان برق ۱۲ ولت DC را به جریان برق ۲۲۰ ولت AC در دستگاه مد نظر شما تبدیل خواهد کرد پس یکی از گزینه های مناسب و قابل استفاده به عنوان یک منبع تغذیه جهت برق اضطراری پکیج شما اینورتر است.

اینورتر از نظر شکل موجی که ایجاد می کند در مدل های متنوعی در بازار وجود دارند. مانند موج مربعی موج سینوسی و موج شبه سینوسی.

قیمت اینورتر موج سینوسی از دیگر مدل ها گران تر می باشد، چون دستگاه به صورتی تنظیم شده که خود موج دریافتی را می تواند تنظیم کند ولی اینورتر شبه سینوسی مانند موج سینوس عمل می کند و قیمت مناسب تری نیز دارند و به شکلی طراحی شده اند که در اکثر لوازم برقی مانند دستگاه پکیج عملکرد مناسب و خوبی دارند.

در میان اینورتر هایی که موج مربعی تولید می کنند، با وجود قیمت کمتر و مناسب تری که دارند، باز هم نمی توانند گزینه مناسب و خوبی جهت برق اضطراری دستگاه پکیج باشند، چون جریان ولتاژ را به شکل ناگهانی از مثبت به منفی تغییر خواهند داد.

استفاده از یو پی اس برق اضطراری در پکیج

یک وسیله دیگر که شما می توانید جهت تأمین برق اضطراری در دستگاه پکیج خود از آن استفاده کنید، یو پی اس می باشد. اینورتر و این دستگاه در قسمت های مختلف و نوع قطعات با یکدیگر تفاوت دارند.

  1. دستگاه یو پی اس از قطعاتی مانند شارژ باتری و باتری تشکیل شده است که هنگام برقرار بودن برق، باتری ها را شارژ کرده و بخوبی شارژ را در آن ها نگه می دارد.
  2. هر گاه مصرف کننده با قطع شدن برق روبرو شد، دستگاه یو پی اس به کمک شارژ باتری ها می تواند  برق مورد نیاز جهت مصرف کننده را بخوبی تأمین کند.
  3. از مزایای بسیار مهم در دستگاه یو پی اس در مقایسه با اینورتر این می باشد که یو پی اس به علت دارا بودن استابلایزر قابلیت محافظت از مصرف کننده را در برابر کلیه نوسانات برقی را دارد.
  4. چنانچه از دستگاه یو پی اس به عنوان برق اضطراری سیستم پکیج خود استفاده کنید، قطعاً دیگر نیاز به استفاده از محافظ پکیج را نخواهید داشت.

برق اضطراری

نصب برق اضطراری به پکیج

قبل از پرداختن به نحوه نصب برق اضطراری جهت دستگاه پکیج، بهتر است تا در انتخاب یو پی اس و اینورتر، تغذیه کننده های برق جهت دستگاه پکیج شما یک سری مطالب را برایتان توضیح دهیم:

  • حتماً دقت داشته باشید که از هر نوع یو پی اس و اینورتر نمی توانید به عنوان برق اضطراری در دستگاه پکیج استفاده کنید. ابتدا باید ولتاژ برق مصرفی پکیج را اندازه گرفته و مشخص کنید و پس از آن با توجه به‌ ولتاژ برق دستگاه را تهیه کرده و سپس به نصب برق اضطراری در دستگاه پکیج اقدام کنید.
  • جهت تعیین میزان ولتاژ مصرفی دستگاه پکیج، شما می توانید دفتر راهنمای دستگاه خود را مطالعه کنید. چون هر برند و مدل از پکیج ها دارای ولتاژ مصرفی بسیار متفاوتی می باشند.
  • مثلاً در دفتر راهنمای یکی از مدل های دستگاه پکیج دیواری بوتان، مقدار برق مصرفی دستگاه ۵۰ هرتز معادل ۲۲۰ وات نوشته شده است. ولی مقدار برق مصرفی در دستگاه پکیج دیواری ایران رادیاتور ۱۳۷ وات می باشد. پس اکنون با این مثال ها متوجه تفاوت میزان برق مصرفی در مدل های مختلف و برند های متفاوت شده اید.
  • چنانچه که به دفتر راهنمای پکیج خود دسترسی نداشته باشید، مناسب ترین و بهترین کار اندازه گیری ولتاژ پکیج به وسیله مولتی متر می باشد. همچنین مقدار جریان برق مصرفی پکیج ها بیشتر  روی پلاک دستگاه پکیج نیز درج شده است.
  • پس از پیدا کردن میزان جریان مصرفی پکیج نکته مهم این می باشد که باید دستگاه یو پی اس یا  اینورتر را انتخاب کنید. حداقل ظرفیت دستگاه باید ۲۰ درصد بالاتر از توان میزان مصرفی پکیج باشد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  سیم کشی کلید دو پل در تأسیسات برقی ساختمان

روش نصب دستگاه اینورتر برق اضطراری به پکیج

اگر شما دستگاه اینورتر را به عنوان منبع تغذیه دستگاه پکیج خود انتخاب کردید، روش نصب این وسیله بسیار ساده می باشد. اینورتر یک مبدل جریان الکتریکی بوده، که جهت راه اندازی به باتری خودرو ۱۲ ولتی نیازمند می باشد. جهت اینکه بتوانید هنگام قطع بودن برق، دستگاه پکیج را به اینورتر متصل کنید، باید ابتدا یک باتری ۱۲ ولتی خودرو داشته باشید.

با استفاده از کابل مخصوص برق به همراه گیره سوسماری و اینورتر قطب منفی باتری ۱۲ ولتی را به قطب منفی ورودی برق خودرو یا اینورتر و قطب مثبت باتری خودرو را به قطب مثبت اینورتر متصل کنید. در این مرحله دکمه روشن و خاموش یا پاور اینورتر را در حالت روشن قرار داده و کمی صبر کنید تا بر روی اینورتر چراغ سبز روشن شود.

روی دستگاه اینورتر یک یا دو عدد پریز برق نیز تعبیه شده است. در این حالت شما تنها کاری که می توانید انجام دهید این می باشد که باید دو شاخه پریز برق دستگاه پکیج خود را در پریز روی اینورتر بزنید. اکنون خواهید دید که در پکیج شما به سرعت جرقه زن عمل کرده و شعله دستگاه پکیج روشن می شود. حتماً توجه داشته باشید، که بعضی از اینورترها ظرفیت بالایی را دارا می باشند.

شما در این حالت می توانید یک مصرف کننده دیگر نیز به آن متصل کنید. اگر ظرفیت اینورتر شما ۳۰۰ واتی باشد، دستگاه خروجی ۲۲۰ ولتی دارد. این امکان وجود دارد که مصرف کننده دیگری مانند‌ چرخ گوشت، آیفون و یا دستگاه های دیگری که توان مصرفی آن ها در حد توان اینورتر باشند را بتوانید به آن متصل کنید. حداکثر مدت زمانی که شما به وسیله اینورتر، دستگاه پکیج خود را به هنگام قطعی برق می توانید روشن نگه دارید با توجه به میزان ظرفیت باتری خودرو ۲ تا ۳ ساعت می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مراحل تعویض سیم کشی تلفن در ساختمان | بهترین سیم تلفن ساختمان چیست؟

بعد از گذشت ۲ تا ۳ ساعت حتماً شارژ باتری خودرو تمام خواهد شد. برای اینکه بتوانید دوباره باتری خودرو را برای روشن کردن اینورتر استفاده کنید، به دو روش می توانید آن را شارژ کنید.

  • ابتدا اجازه ندهید باتری خودرو به صورت کامل خالی شود و قبل از آن باید باتری را مجدداً روی خودرو بسته و آن را روشن کنید. با شروع عملکرد و کار دینام خودرو مجدد باتری شارژ خواهد شد.
  • با یک روش دیگر نیز می توانید. بعد از متصل شدن برق شهری باید باتری خودرو را به کمک شارژر های مخصوص، باتری را در منزل خود شارژ کنید.
  • این شارژر ها با استفاده از برق ۲۲۰ ولت شهری، می توانند باتری ۱۲ ولت شما را به شکل بسیار هوشمند شارژ کنند.
  • در این حالت می توانید بدون هیچ مشکل و دردسری به هنگام قطع شدن برق ساختمان، دستگاه پکیج خود را به اینورتر و همان باتری خودرو متصل کنید تا از سیستم گرمایش پکیج و آب گرم محروم نمانید.

نصب دستگاه یو پی اس برق اضطراری به پکیج

یو پی اس UPS  از نظر طراحی با اینورترها کمی متفاوت هستند و توان مصرفی آن ها در پکیج های مختلف مقداری متفاوت می باشد. در ابتدا حتماً باید به میزان توان مصرفی دستگاه پکیج توجه داشته باشید و پس از آن جهت تهیه و نصب یو پی اس اقدام کنید.

  1. به صورت کلی با توجه به توان مصرفی و میزان ظرفیت ها در پکیج هایی که در بازار موجود می باشد، یک عدد یو پی اس با ظرفیت ۱KVA برای پکیج‌ شما می تواند گزینه خوب و مناسبی باشد.
  2. این نوع یو پی اس دو عدد باتری در درون خود دارد که می تواند یک  پکیج ۱۵۰ وات را تا مدت ۲ ساعت روشن نگه دارد.
  3. عملیات نصب و راه اندازی یو پی اس پکیج بسیار آسان تر از اینورتر می باشد. چون باتری های دستگاه در درون آن قرار گرفته اند و احتیاج به تهیه باتری جداگانه جهت یو پی اس نیست.
  4. هنگام نصب یو پی اس جهت برق اضطراری پکیج فقط باید آن را به مدار برق دستگاه پکیج خود متصل کنید.
  5. شما خیلی راحت می توانید یک یو پی اس کوچک را به دستگاه پکیج خود متصل کنید تا هنگام قطع بودن برق، بتوانید از پکیج خود به راحتی استفاده کنید.
  6. همچنین شما دیگر نباید نگران وجود نوسانات برق با کم یا زیاد شدن ولتاژ برق در دستگاه پکیج باشید. دستگاه یو پی اس متصل به مدار برق دستگاه پکیج شما به راحتی می تواند مانع از آسیب دیدن برد پکیج به علت مشکلات برق باشد.

برق اضطراری

جمع بندی

در این مقاله به بررسی نحوه نصب و راه اندازی برق اضطراری به پکیج پرداختیم. برای این که بتوانید حتی به هنگام قطع بودن برق منطقه از پکیج خود بهره ببرید، بهتر است از برق اضطراری جهت نصب به دستگاه پکیج تهیه و استفاده کنید. توجه داشته باشید بعد از استفاده از برق اضطراری دوباره آنرا شارژ کنید. چنانچه سوالی در خصوص این مقاله داشته باشید می توانید در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا کارشناسان ما در مجموعه ایبک امداد پاسخگوی سوالات شما باشند.

نصب و راه اندازی برق اضطراری پکیج در تأسیسات برقی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش نصب دستگاه اینورتر برق اضطراری به پکیج

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا