تعمیرات ساختمان

نصب کاغذ دیواری چگونه است؟ | نکات مهم نصب کاغذ دیواری

نصب کاغذ دیواری روی سطوح گوناگون امکان دارد با شیوه‌های گوناگون انجام شود که باید آشنایی کافی با این شیوه‌ها داشته باشید. کاغذ دیواری در طراحی داخلی به عنوان پوشش مناسب و زیبایی برای سطوح صاف مثل سقف و دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاغذ دیواری عموماً در محل‌هایی مانند اتاق ناهارخوری، نشیمن و اتاق خواب مورد استفاده قرار می‌گیرد و در آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام از سرامیک و کاشی بیشتر استفاده می‌شود. نصب کاغذ دیواری باید اصولی انجام شود تا نتیجه کار مطلوب باشد.

نصب کاغذ دیواری روی سطوح گوناگون

وقتی که کار نصاب را از دور تماشا می‌کنید، احتمالاً با خود می‌گویید که نصب کاغذ دیواری کار چندان مشکلی نیز نیست و می‌توانید این کار را خودتان نیز انجام دهید. بله. می‌توانید با صرف وقت و کمی دقت کاغذ دیواری را خودتان نیز نصب نمایید. البته باید بدانید که برای انجام دادن هر کار باید مقدمات آن را تدارک ببینید. در ابتدا پیشنهاد می‌شود که از یک نفر در این کار کمک بگیرید. چون امکان دارد که انجام دادن این کار و بلندی رول‌ها کمی برای خودتان پیچیده و مشکل باشد.

تمام وسایل موجود در منزل خود را جمع کرده و در گوشه‌ای که از دیوار فاصله داشته باشد، قرار دهید. همه وسایلی که روی دیوار وجود دارد را باید جدا کنید و همچنین باید از قطع بودن دیوار اطمینان حاصل نمایید. در صورتی که رادیاتور روی دیوار مورد نظر قرار دارد، باید توسط متخصص یا خودتان باز شود و پس از نصب کامل کاغذ دیواری دوباره نصب آن انجام شود.

نصب کاغذ دیواری

وسایل مورد نیاز برای نصب کاغذ دیواری

برای اینکه نصب کاغذ دیواری به صورت صحیح و اصولی انجام شود باید وسایل مورد نیاز را در دسترس داشته باشید. از جمله این وسایل می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • پرایمر
  • چسب کاغذ دیواری: برای چسباندن کاغذ دیواری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • مداد: علامت گذاری روی دیوار و کاغذ دیواری با استفاده از مداد انجام می‌شود بنابراین بهتر است که چند مداد به همراه داشته باشید.
  • متر: برای اینکه دیوارها را اندازه‌گیری کنید متر لازم خواهد شد.
  • غلطک پلاستیکی: برای اینکه چسب در پایین کاغذ دیواری جمع نشود و برآمدگی ایجاد نگردد، باید از غلطک پلاستیکی استفاده کنید تا به دیوار پشت کاغذ دیواری فشار وارد شود و چسب‌ها زیر کاغذ دیواری به صورت یکنواخت پخش شوند.
  • فرچه: فرچه یا قلم‌موی عظیم برای آغشته کردن یا آستر زدن کاغذ دیواری به چسب مورد نیاز خواهد بود.
  • شاقول: برای اینکه نصب کاغذ دیواری به صورت صحیح انجام شود، باید اولین رول به صورت درست جاگذاری شود. از شاقول برای تعیین دقیق عمودی بودن استفاده می‌شود.
  • سمباده: در زیرسازی برای صیقلی کردن و صاف نمودن دیوار کاربرد خواهد داشت.
  • نردبان: برای اینکه به نقاط بالاتری از دیوار دسترسی راحت‌تر داشته باشید نردبان لازم خواهد شد.
  • کاردک: کاردک یکی از ابزارهای بسیار کاربردی است که کندن کاغذ دیواری قدیمی، صاف کردن دیوار و برش دادن را با استفاده از آن انجام می‌دهند.
  • قیچی: برش طولی کاغذ دیواری با استفاده از قیچی انجام می‌شود.
  • کاتر: یکی از ابزارهای همه فن حریف در نصب کاغذ دیواری کاتر است که برای برش آن به درد می‌خورد.
  • میز کار: میز کار اختیاری می‌باشد ولی برای چسب زدن و برشکاری کاغذ دیواری کار شما را راحت‌تر کرده و کاربردی خواهد بود.
  • سطل: داخل یک سطل چسب کاغذ دیواری درست می‌کنند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  برای بازسازی خانه چه باید کرد؟ مراحل بازسازی خانه

نکات مهم رول کاغذ دیواری

  • اولین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که در برخی مواقع امکان دارد مرکزی که از آن کاغذ دیواری خریداری می‌کنید، محصولی شبیه به کاغذ دیواری انتخابی شما که رنگ آن شباهت زیادی به انتخاب شما دارد برایتان بفرستد. برای اینکه از این اشتباه جلوگیری شود، باید سریالی که روی رول‌ها چاپ شده است را بررسی کنید. همه رول‌ها باید یک کد و سریال داشته باشند چنانچه کد و سریال یکی از آنها با دیگری متفاوت بود، باید بدانید که در رنگ آنها تفاوت‌های جزئی وجود دارد. وقتی کاغذ دیواری نصب می‌شود، این تفاوت‌ها مشخص می‌گردند. بنابراین به هیچ عنوان نباید ریسک کنید و قبل از اینکه کاغذ دیواری را نصب نمایید، باید سریال آنها را آنالیز نمایید.
  • دومین نکته این است که باید از کاغذ دیواری انتخابی خود یک یا دو رول اضافه خریداری و تهیه نمایید. چون امکان دارد که به دلایل گوناگون به کاغذ دیواری بیشتری نیاز شود. در این شرایط ممکن است که کاغذ دیواری همان مدل، طرح و رنگ پیدا نکنید. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که در همان موقع خرید چند رول اضافه از کاغذ دیواری مورد نظر تهیه فرمایید.

آماده‌سازی سطوح و دیوارهای مختلف

شاید از مهم‌ترین مراحل نصب کاغذ دیواری همین مرحله باشد. کاغذ دیواری روی کاغذ دیواری قدیمی، رنگ قدیمی، سطوح چرب و کثیف به خوبی نصب نمی‌شود. به همین علت باید روی این مرحله تمرکز و دقت بیشتری داشته باشید. اگر دیوار مورد نظر نم زدگی دارد، حتماً باید تعمیرات لازم انجام شود. می‌توانید از متخصصین در این زمینه کمک بگیرید و پس از اینکه نم‌زدگی دیوار را برطرف کردید، دوباره آن را گچ‌کاری کرده و سمباده بکشید.

نصب کاغذ دیواری روی کاغذ دیواری قدیمی

در صورتی که می‌خواهید کاغذ دیواری را روی کاغذ دیواری قدیمی نصب کنید و دیوار مورد نظر از قبل کاغذ دیواری دارد، باید کاغذ دیواری قدیمی را حتماً جدا کنید. برای اینکه بتوانید کاغذ دیواری را از دیوار جدا کنید به این نکات توجه داشته باشید:

  • دیوار مورد نظر را تا اندازه خیس نمایید تا آب به قسمت پشتی یا کاغذ دیواری قدیمی نفوذ کند. بیست دقیقه اجازه دهید و پس از آن کارتک را برداشته و کندن آن را از یک گوشه آغاز نمایید و به آرامی کاغذ دیواری را کمی جدا نمایید.
  • در صورتی که کاغذ دیواری به راحتی جدا می‌شود، می‌توانید این کار را با سرعت بیشتر ادامه دهید تا نقاط دیگر دیوار خشک نشود. در صورتی که نتوانستید به راحتی کاغذی برای قدیمی را از روی دیوار جدا نمایید، باید دوباره همه دیوار را آب بپاشید و چند دقیقه بعد مجدداً امتحان نمایید.
  • وقتی که کاغذ دیواری قدیمی از روی دیوار کنده می‌شود، امکان دارد که کمی چسب روی آن بماند. با استفاده از سمباده می‌توانید دیوار را صیقلی و صاف کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  اشتباهات متداول در نقاشی ساختمان

نصب کاغذ دیواری روی رنگ روغن

برای اینکه کاغذ دیواری را روی دیوارهایی که دارای رنگ روغن هستند، نصب نمایید در ابتدا باید دیوار مورد نظر را سمباده بکشید تا کمی زبر شود و ویژگی سر بودن رنگ روغن روی دیوار وجود نداشته باشد.

البته راهکار دیگری برای این کار وجود دارد. می‌توانید همه سطح دیوار را با چسب پرایمر با دقت بپوشانید و پس از آن چسب کاغذ دیواری را روی دیوار بزنید و نصب کاغذ دیواری را انجام دهید‌.

نصب کاغذ دیواری

نصب کاغذ دیواری روی دیوار سیمانی

در صورتی که دیوار مورد نظر سیمانی است، نمی‌توانید نصب کاغذ دیواری را روی آنها انجام دهید. چون دیوار سیمانی بسیار متخلخل و زبر است. در صورتی که بسیار اصرار دارید روی این دیوارها از کاغذ دیواری استفاده کنید، حتماً باید در ابتدا دیوار سیمانی را گچ‌کاری نموده و پس از خشک شدن وارد مرحله گچ‌کاری شوید.

نصب کاغذ دیواری روی سرامیک یا کاشی

در مواقعی که می‌خواهید کاغذ دیواری را روی سطوحی بسیار صیقلی و سر مانند سرامیک، سنگ یا کاشی نصب نمایید، باید بند خالی بین سرامیک‌ها و کاشی‌ها را با استفاده از گچ پر کنید و پس از آن نصب کاغذ دیواری را انجام دهید. نصب کردن کاغذ دیواری روی سطوحی که دارای سرامیک یا کاشی هستند از سخت‌ترین نصب‌ها می‌باشد.

نصب کاغذ دیواری روی ام دی اف

در صورتی که روی جنس ام دی اف می‌خواهید کاغذ دیواری نصب کنید، باید سطح مورد نظر را به خوبی تمیز نمایید و پس از آن وارد مراحل نصب آن شوید. نصب کاغذ دیواری روی سطوح ام دی اف امکان‌پذیر است.

چسب زدن کاغذ دیواری

پس از اینکه زیرسازی و سمباده کشی دیوار مورد نظر به صورت مناسب انجام شد و تمام برجستگی‌ها و ناهمواری‌های روی دیوار برطرف شد، باید با استفاده از قلم‌مو، چسب کاغذ دیواری را به پشت آن بزنید و چسب کاری آن را از بالا به پایین و به صورت بالعکس انجام دهید. دقت داشته باشید که چسب زدن هر کدام از قطعات بین پنج الی پانزده دقیقه به صورت مجزا باشد. چون اگر زمان بیشتر شود، کاغذ دیواری به دلیل مرطوب شدن و کش آمدن قابل نصب نخواهد بود.

نصب کاغذ دیواری

چسباندن کاغذ دیواری

چسباندن کاغذ دیواری باید از سمت بالا به طرف پایین انجام شود. از فرد دیگری برای این کار باید کمک بگیرید و برای دسترسی به سطوح بالاتر از نردبان بالا بروید. بهتر است که کاغذ دیواری به جایی برخورد نکند و نصب آن با دقت بسیار زیاد انجام شود. وقتی این کار را انجام دادید، فوری باید با استفاده از کاردک از بالا به پایین روی کاغذ دیواری بکشید تا چسبی که در قسمت پشت آن وجود دارد انباشته نشود.

سپس به کمک دستمال سطح کاغذ دیواری را به خوبی پاک کنید. دقت داشته باشید که ایجاد حباب در قسمت پشت کاغذ دیواری با انباشتگی چسب متفاوت می‌باشد. حباب‌هایی که در قسمت پشت کاغذ دیواری ایجاد می‌شود، پس از چند روز به صورت کامل از بین خواهند رفت. قواره بعدی کاغذ دیواری را طبق همین مراحل درست لب به لب قواره قبلی باید بچسبانید.

نصب کاغذ دیواری چگونه است؟ | نکات مهم نصب کاغذ دیواری

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

آموزش مراحل نصب کاغذ دیواری

امتیاز کاربر: ۲.۳۸ ( ۳ نتایج)

نوشته های مشابه

⨭نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید⨮

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا