چگونگی بازسازی حمام با صرف کمترین میزان هزینه ممکن
یکی از قسمت های اساسی و مهم در هر خانه ای حمام می باشد که به دلیل استفاده مکرر ممکن است زودتر از قسمت های دیگر منزل نیاز به بازسازی داشته باشد. با وجود اینکه حمام بخش کوچکی از منزل را تشکیل می دهد اما بازسازی آن می تواند هزینه های زیادی به فرد تحمیل کند، از این رو بسیاری از افراد به دنبال این هستند تا حمام خود را با کمترین هزینه بازسازی نمایند.
چه زمانی حمام به بازسازی نیاز دارد؟
بسیاری از افراد هر چند وقت یکبار تصمیم به بازسازی کل منزل یا قسمتی از آن می گیرند اما بهتر است پیش از هر اقدامی از هزینه های بازسازی اطلاع یابید. حمام یکی از قسمت های منزل است که ممکن است فرد به دلایل بسیاری اقدام به بازسازی آن کند، گاهی اوقات قدیمی بودن حمام علت بازسازی آن می باشد اما این کار می تواند دلایل بسیاری داشته باشد که برخی از این دلایل شامل موارد زیر است.
-
اشکال در لوله کشی
مشکلات مربوط به لوله کشی و فاضلاب از دلایل اصلی بازسازی حمام به شمار می آیند، لوله های آب نیز مانند هر وسیله دیگری پس از مدتی کارایی خود را از دست می دهند. لوله های آب به مرور زمان در اثر استفاده مکرر دچار فرسودگی و آسیب می شوند که ممکن است دچار ترک خوردگی و نشتی گردند و در این شرایط نیاز به تعمیر و تعویض دارند.
-
طراحی قدیمی
با وجود اینکه حمام جزء قسمت هایی از خانه است که در معرض دید قرار ندارد اما دارای طراحی و دکوراسیون مخصوص به خود می باشد و هر روزه طرح های جدیدی برای آن روانه بازار می گردد بنابراین بسیاری از افراد تمایل دارند منطبق با مد روز پیش روند و از طرح های جدید برای حمام خود استفاده کنند.
-
عدم وجود فضای کافی
حمام باید از فضای مناسبی برخوردار باشد تا شخص بتواند به راحتی در آن جا به جا گردد و کارهای مربوط به استحمام را انجام دهد اما برخی از حمام ها فضای بسیار کوچکی دارند که حتی شخص نمی تواند در آن حرکت کند. از این رو هنگام طراحی حمام باید این موضوع را در نظر گرفت و به گونه ای آن را طراحی نمود که فضای کافی و کارایی بالایی داشته باشد.
-
خرابی یا فرسودگی وسایل حمام
در حمام وسایل مختلفی مانند شیرآلات، دوش، سرامیک، کاشی ها و وسایلی از این دست وجود دارد که با گذشت زمان دچار خرابی و فرسودگی می گردند و در این شرایط حمام کارایی خود را از دست می دهد. همچنین این شرایط می تواند سلامت انسان را به خطر اندازد به عنوان مثال زنگ زدگی و رسوب در شیرآلات سبب شده تا آب خروجی از آن به مو و دندان آسیب برساند و نیز شکستگی کاشی و سرامیک حمام هم سبب لغزیدن و زمین خوردن فرد شده و هم بریدگی دست و پا را در پی دارد.
مراحل بازسازی حمام
مراحل بازسازی حمام به عوامل مختلفی چون ابعاد حمام، متریال به کار رفته، نوع تجهیزات، میزان خرابی یا فرسودگی اجزای حمام و میزان تغییری که شخص در نظر داشته بستگی دارد، مهم ترین مراحل بازسازی حمام به شرح زیر می باشد.
-
قطع آب و برق حمام
در انجام هر کار فنی و ساختمانی رعایت نکات ایمنی بسیار حائز اهمیت است، بنابراین پیش از آنکه بخواهید هر اقدامی انجام دهید فلکه اصلی آب را بسته و برق را قطع نمایید. در صورت بازسازی لوله آب اگر آب را نبندید ممکن است شما را با مشکل مواجه سازد و تمام آن قسمت دچار آبگرفتگی شود، چنانچه سیستم لوله کشی کلکتوری است نیازی به بستن شیر فلکه نیست و تنها بستن شیر کلکتور کافی می باشد.
همچنین در صورت قطع نکردن برق ممکن است حین کار و برداشتن کاشی یا سرامیک سیم کشی آسیب ببیند و فرد دچار برق گرفتگی شود.
-
خارج کردن وسایل و تجهیزات حمام
در این مرحله باید همه وسایل و تجهیزات موجود در حمام اعم از وان، دوش، سینک و سرامیک را با کمک ابزارهای مناسب خارج کنید، برای این کار مراحل زیر را انجام دهید.
-
- در ابتدای کار کاسه توالت، دوش حمام به همراه همه لوازم وابسته به آن و در صورت وجود داشتن وان، آن ها را از حمام خارج کنید.
- سپس سینک روشویی حمام به همراه کابین آن را از محل اتصال خود جدا کنید برای این کار از پیچ گوشتی استفاده کنید.
- پس از خارج کردن تجهیزات به سراغ پوشش کف و دیوار ها که معمولا پوشیده از سرامیک یا کاشی بوده روید و آن ها را به دقت در آورید و از حمام خارج نمایید.
- در مرحله آخر فن هواکش که معمولا روی سقف یا دیوار قرار دارد را در آورده و از حمام خارج کنید.
چنانچه حمامی دارای سیستم گرمایش از کف است هنگام جداسازی پوشش کف مراقب آن باشید تا دچار آسیب نگردد.
-
بازسازی لوله کشی و فاضلاب
تعویض لوله کشی از قسمت های پرهزینه بازسازی حمام به شمار می آید بنابراین لازم نیست در بازسازی حمام همیشه لوله کشی ها را تعویض کنید اما اگر ساختمان قدیمی بوده و لوله ها عمر زیادی دارند این کار لازم است چرا که لوله ها به مرور زمان دچار ترک خوردگی، فرسودگی و گرفتگی می شوند. هنگامی که در بازسازی حمام کاشی ها و سرامیک ها برداشته می شوند دسترسی به لوله ها راحت است و می توان اقدام به تعویض آن ها نمود.
-
کاشی کاری کف و دیوارهای حمام
بخشی از بازسازی حمام مربوط به مسائل زیبایی و طراحی آن می باشد که انتخاب رنگ و طرح کاشی نقش بسیار چشمگیری در زیبایی حمام دارد. کاشی های انتخابی علاوه بر ماندگاری و زیبایی باید به گونه ای باشند که فضای حمام را بزرگ تر نشان دهند، پس از نصب کاشی های دیوار برای نصب کاشی های کف توصیه می شود آن ها را با چسب های ضد آب به هم بچسبانید و از دوغاب نیز استفاده کنید.
-
انتخاب و نصب تجهیزات جدید
برای حمام تجهیزاتی مانند دوش یا وان، سینک روشویی، آینه، کابینت، شیرآلات و مواردی از این دست نیاز است که باید این وسایل و تجهیزات را جایگزین وسایل قدیمی کنید. خوشبختانه تجهیزات بسیار متنوعی در بازار وجود دارد که فرد می تواند بر اساس سلیقه و بودجه خود بهترین وسایل را خریداری نماید، در انتخاب تجهیزات علاوه بر زیبایی به مرغوبیت و طول عمر بالای وسیله توجه کنید. همچنین در چیدمان تجهیزات دقت کافی داشته باشید و این کار را به گونه ای انجام دهید که فضا سازی به بهترین وجه ممکن انجام شود.
-
نصب سیستم روشنایی و هواکش جدید
در انتهای بازسازی حمام نوبت به نصب فن هواکش و سیستم روشنایی می رسد، از آنجایی که محیط حمام رطوبت بسیار زیادی دارد وجود هواکش حائز اهمیت است و مانع از جمع شدن رطوبت در خانه و بروز مشکلات بعدی می گردد. یکی دیگر از موارد قابل توجه در بازسازی حمام توجه به نور و روشنایی می باشد که انتخاب سیستم روشنایی به سلیقه فرد بستگی دارد.
بازسازی حمام با کمترین هزینه
برای بازسازی حمام نمی توان یک هزینه مشخص بیان کرد چرا که این هزینه به عوامل زیادی چون نوع تجهیزات و متریال به کار رفته، سبک طراحی و بازسازی، ابعاد پروژه، مقدار تغییرات، موارد فنی و مواردی از این دست بستگی دارد. همچنین ممکن است برای بازسازی حمام به متخصصین زیادی در حوزه های مختلف نیاز داشته باشید که این مورد تاثیر زیادی در افزایش هزینه بازسازی دارد. از این رو بهتر است پیش از اقدام به بازسازی بودجه خود را مشخص نمایید و مطابق با آن برای بازسازی حمام برنامه ریزی کنید تا با مشکلات بعدی مواجه نگردید.
هزینه بازسازی بخش های مختلف حمام در زیر بیان شده است اما این هزینه ها مربوط به تابستان ۱۴۰۰ بوده و احتمال بروز تغییر در آن زیاد است.
قیمت کاشی سرویس بهداشتی و حمام
امروزه انواع بسیار زیادی از کاشی و سرامیک در بازار وجود دارد که در طرح، رنگ، جنس و ابعاد با هم تفاوت دارند، به طبع کاشی هایی که از مرغوبیت بیشتری برخوردار بوده و به اصطلاح لوکس هستند قیمت بیشتری دارند و قیمت آن ها در این سال از حدود متری ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان شروع می شود. علاوه بر هزینه خرید کاشی باید هزینه خرید چسب و دستمزد کاشی کار را نیز در نظر بگیرید.
قیمت تجهیزات حمام
تجهیزات و وسایل زیادی در حمام استفاده می شود که خرید این تجهیزات نیز به بودجه شخص بستگی دارد، در ادامه هزینه حدودی خرید تجهیزات لوکس برای حمام بیان شده است اما کسانی که بودجه کافی در اختیار ندارند می توانند تجهیزات با قیمت مناسب تری خریداری کنند.
- شیر دوش
شیر دوش هایی با برند ایرانی با کیفیت همراه با لوازم جانبی آن را می توان از قیمت حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۴ میلیون تومان خریداری کرد.
- شیرآلات
این بخش از تجهیزات شیر توالت فرنگی و شیر روشویی را در برمی گیرد و قیمت هرکدام از یک میلیون تومان به بالا شروع می شود.
- روشویی
روشویی ها دارای تنوع بسیار و قیمت های متفاوتی هستند که قیمت نوع کابینتی آن از یک میلیون تومان رو به بالا شروع می شود اما قیمت نوع لوکس آن بسیار بالاتر و حدود ۵ میلیون تومان است.
- توالت فرنگی
با توجه به اینکه توالت فرنگی ایرانی یا خارجی باشد قیمت های متفاوتی دارد و قیمت توالت های فرنگی بیشتر می باشد.
اگر می خواهید حمام خود را بازسازی کنید بهتر است قبل از هر کاری از هزینه ها اطلاع یابید تا بتوانید بازسازی را براساس بودجه خود انجام دهید. بازسازی حمام شامل چندین مرحله است و عوامل بسیاری می توانند در هزینه بازسازی تاثیر گذار باشند، همچنین بازسازی کاری تخصصی بوده و لازم است این کار را به شخصی دارای مهارت و تخصص بسپارید.
چگونگی بازسازی حمام با صرف کمترین میزان هزینه ممکن
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
چگونگی بازسازی حمام با صرف کمترین میزان هزینه ممکن