تعمیرات کولر آبی

تفاوت کولر آبی و ایرواشر چیست | مزایا و معایب ایرواشر

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

تفاوت کولر آبی و ایرواشر، شاید مسئله ای باشد که برای شما هم ابهام بوده و بخواهید در مورد آن اطلاعاتی داشته باشید ایرواشر دستگاهی است که به کولر آبی شبیه بوده و از نظر کارکرد این دو دستگاه با هم شباهت هایی دارند ولی کارایی و همچنین مقدار بازدهی و تهویه هوا در این دو دستگاه با یکدیگر فرق می کند. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم تفاوت کولر آبی با ایرواشر را بررسی کنیم با ما همراه باشید.

ایرواشر چیست؟

در ابتدا می خواهیم شما را با ایرواشر یا همان کولر آبی بزرگ آشنا کنیم. سؤالی که با شنیدن ایرواشر به ذهن افراد می رسد این است که ایرواشر چیست و چگونه کار می کند؟ ابتدا به طور خلاصه ایرواشر را معرفی کرده و روش کار آن و همچنین مزایا و معایب ایرواشر را برایتان توضیح خواهیم داد و سپس تفاوت کولر آبی و ایرواشر را به طور کامل برایتان بیان می کنیم.

ایرواشر دستگاه صنعتی می باشد که طراحی ساده ای دارد و گرد و غبار و همچنین آلودگی هوا را گرفته و رطوبت را تنظیم می کند و به این وسیله هوا را مطبوع و تهویه خواهد کرد. ایرواشر طوری طراحی شده که علاوه بر کنترل رطوبت و زدودن آلودگی، در فصل های مختلف می توان به عنوان یک وسیله سرمایشی و گرمایشی از آن استفاده کرده و دمای محیط را تنظیم کرد.

ایرواشر امکان دارد در ساختار یک دستگاه هواساز هم به کار برود و یا اینکه می تواند به طور مستقل در یک محیط نصب شده و از آن استفاده کنید.
برای اینکه عملکرد ایرواشر را بدانید بهتر است با اجزای تشکیل دهنده آن آشنا شوید.

اجزای تشکیل دهنده ایرواشر

ایرواشرها از جهت ظاهری شبیه به کولر آبی می باشند ولی در ساختمان ایرواشر چند باکس قرار گرفته که هرکدام عملکرد ویژه‌ای دارند. مهمترین اجزای یک ایرواشر عبارت است از:

  • نازل آبپاش
  • فیلتر تصفیه کننده هوا
  • پمپ سیرکولاسیون
  • موتور دیفیوزر یا همان پخش کننده هوا
  • بویلر جهت ایجاد گرما در محیط

در ادامه می خواهیم بدانیم که این اجزاء چگونه در ایرواشر استفاده می‌شوند و با نحوه کار ایرواشر آشنا شویم.

تفاوت کولر آبی و ایرواشر

ایرواشر چگونه عمل می کند؟

هوای آلوده به وسیله فن مکنده وارد ایرواشر می شود و به وسیله فیلتر هایی که در آن قرار داده شده است غبارزدایی و فیلتراسیون می شود. بعد از آن با عملکرد سیرکولاسیون، این جریان به گردش درآمده و به نازل های آب پاش خواهد رسید و نازل ها هم آب را به صورت قطعات پودری در روی هوا می پاشند. تماس هوا و آب با یکدیگر باعث پاکسازی هوا شده و رطوبت را زیاد می کند از طرفی هم قطرات آب، حرارت هوا را گرفته و تبخیر می شود و به این طریق دمای هوا را پایین می آورد در نتیجه شما شاهد یک هوای خنک و مطبوع خواهید بود.

در زمستان و هنگام سرما برای اینکه دستگاه ایجاد گرما کند، ایرواشر با عملکرد بویلرهایی که در آن قرار داده شده، هوای گرم را خارج می کند.
بویلر، لوله های مارپیچی می باشد که داخل آن آب داغ جریان دارد. تبادل هوایی بین هوای داخل دستگاه و آب جاری در بویلرها انجام شده و باعث می شود که انتقال دما از لوله ها به هوا انجام شده و هوای گرم ایجاد شود.
برای اینکه آب موجود در بویلر ها داغ شود به آن یک منبع حرارتی متصل کردند. در دستگاه هایی که کوچکتر هستند آنها را به آبگرمکن ها و یا پکیج وصل می کنند و در دستگاه های بزرگتر باید به سیستم موتورخانه متصل شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش تعویض پوشال و انتخاب پوشال کولر آبی

بعد از اینکه شما را به طور مختصر با سیستم ایرواشر آشنا کردیم قبل از بیان تفاوت کولر آبی و ایرواشر، می خواهیم معایب و مزایای این دستگاه را با هم بررسی کنیم.

معایب و مزایای ایرواشر چیست؟

در ادامه می خواهیم شما را با معایب و مزایای ایرواشر آشنا کنیم تا در مورد این سیستم تهویه مطبوع اطلاعات کافی داشته و در صورت نیاز بتوانید برای خرید آن تصمیم بگیرید.

مزایای ایرواشر

ایرواشر دستگاهی است که به دلیل امکانات تنظیم، نوع سردسازی و همچنین امکانات پاکسازی هوا بسیار محبوب می باشد مزایای ایرواشر عبارت است از:

  1. ایرواشر عملکردی سه گانه دارد، سرمایش، گرمایش و هوا سازی از عملکردهای این دستگاه می باشد و می تواند ما را از خرید سه دستگاه بی‌نیاز کند و باعث صرفه جویی در خرید وسایل گرمایشی، سرمایشی و تهویه کننده می‌شود.
  2. قیمت مناسبی داشته و نصب و راه اندازی آن هم نسبت به دستگاه های دیگر راحت تر و ارزان تر است.
  3. به کانال کشی و لوله کشی اضافه نیازمند نیست.
  4. به دلیل اینکه کمپرسور از ساختمان این دستگاه حذف شده است سر و صدای کمتر و همچنین مصرف برق کمتری هم دارد.
  5. ایرواشر به دلیل ساختمان ساده، دارای سرویس و تعمیر کم هزینه و راحت می باشد.
  6. در فصل زمستان مخصوصاً در مناطقی که دارای آب و هوای خشک هستند ایرواشر هوا را ملایم و مرطوب می کند.
  7. این دستگاه را در هر قسمتی از ساختمان می توان نصب کرد حتی در فضاهای زاید ساختمان

معایب ایرواشر

ایرواشر هم مانند تمام دستگاه های صنعتی در کنار مزایایی که دارد ممکن است عیب ها و ایراد های هم داشته باشد که قبل از خرید باید به آن توجه کنید:

  1. ایرواشرها مصرف آب زیادی دارند.
  2. برای خنک کردن محیط در فصل تابستان ظرفیت مشخصی داشته و بیشتر از مقدار معینی نمی توانند تولید سرما کند؛ بنابراین کارایی آن در مناطق خیلی گرم کمتر می باشد.
  3. این دستگاه به دلیل وجود رطوبت دارای خوردگی و رسوب گرفتگی می شود.
  4. ایرواشر در هوای خروجی رطوبت زیادی ایجاد می کند و برای استفاده در مناطق مرطوب و حتی محیط‌ هایی مانند باشگاه که افراد زیاد عرق می کنند، مناسب نیست.

عملکرد کولر آبی چگونه است ؟

حتماً شما هم با کولر های آبی آشنایی دارید می خواهیم عملکرد کولر آبی را برایتان توضیح دهیم و شما را بیشتر با این وسیله سرمایشی آشنا کنیم.
همانطور که می دانید کولرهای آبی یک سیستم تهویه تبخیری می باشند که روش کار آنها بسیار سنتی و ساده است. کولر آبی به وسیله پمپاژ آب در روی پوشال، آن را مرطوب و خنک کرده و به وسیله موتور وارد محیط می کند. کولر آبی در مصرف برق و آب بهینه نبوده ولی قیمت خود دستگاه کولر آبی مقرون به صرفه است.
قابلیت خنک کردن این دستگاه به دلیل بالا بودن نقطه شبنم، کم شده و خنکی کمتری نسبت به سیستم های تبخیری دیگر دارد. کولر آبی رطوبت زیادی تولید کرده و گاهی ممکن است در بعضی از مناطق هم باعث پوسیدگی اثاثیه منزل شود.
این کولر ممکن است به دلیل نگهداری ضعیف، محل مناسبی برای پرورش باکتری و پشه باشد و این برای سلامتی ساکنین خطرناک است.

تفاوت کولر آبی و ایرواشر

تفاوت کولر آبی و ایرواشر

در این مقاله به طور کامل شما را با ایرواشر آشنا کردیم و همچنین عملکرد کولر آبی را هم برایتان توضیح دادیم حالا می خواهیم تفاوت های کولر آبی با ایرواشر را برایتان بیان کنیم:

  1. تنظیم کردن رطوبت: ایرواشر می تواند رطوبت محیط را از ۲۰ تا ۸۰ درصد تنظیم کند و این قابلیت در کولرهای آبی وجود ندارد.
  2. تنظیم کردن دمای محیط: در ایرواشر می توان به وسیله ی ترموستات دمای محیط را کنترل کرده تا در انرژی صرفه جویی شود ولی قابلیت تنظیم دمای محیط در کولر آبی وجود ندارد.
  3. روش پمپاژ آب: در ایرواشر آب به شکل پودری پمپاژ می شود و این باعث مصرف آب کمتری و سرمایش بیشتر، نسبت به کولر آبی خواهد شد.
  4. عایق بندی: بدنه ایرواشر عایق بوده و این باعث بازدهی بیشتر دستگاه در حالت گرمایشی و سرمایشی می شود؛ ولی کولرهای آبی دارای عایق بندی نمی باشد.
  5. دمپر برقی جهت تغییر فصل: ایرواشر دارای دمپر هایی است که از پنل هوشمند فرمان گرفته و مسیر هوا را در زمستان و تابستان تغییر می دهند. این دستگاه هواساز، از سرویسکار و یا هرگونه تغییر بی نیاز است و فقط می توان با فشار دادن یک کلید روی پنل هوشمند، قابلیت تبدیل فصل را از تابستان به زمستان و یا برعکس انجام داد، در صورتی که کولر های آبی این قابلیت را ندارند.
  6. پد سلولزی: در ایرواشر از پد سلولزی آنتی باکتریال استفاده می شود که می توان از این دستگاه در محیط های بیمارستانی و درمانگاه ها استفاده کرد، ولی در کولرهای آبی از پوشال چوبی استفاده می شود البته کولرهای سلولزی هم هستند که در آن از پدهای سلولزی استفاده می شود.
  7. پیش فیلتر فلزی: در ایرواشر فیلتر ها قابل شستشو بوده و بعد از هر فصل می توان دوباره آنها را شسته و استفاده کرد.
  8. فیلتر پلی اتیلن: ایرواشر دارای فیلتر پلی اتیلن بوده که این فیلتر می تواند ذرات معلق در هوا را گرفته و باعث بهبود کیفیت هوا شود ولی کولر آبی دارای این قابلیت نمی باشد.
  9. مجرای مجزا برای هر دریچه: در ایرواشر امکان نصب پنل هوشمند در تمام اتاق ها و تنظیم مناسب برای هر اتاق وجود دارد.
  10. بی صدا بودن ایرواشر: ایرواشر از فن دایرکت درایو و در دورهای پایین استفاده می کند به همین دلیل به هیچ وجه صدا ندارد به شکلی که اصلا متوجه روشن بودن آن نمی شوید؛ فقط در دورهای بالاتر صدای پرتاب باد را خواهید شنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش گام به گام تعویض پوشال کولر آبی و پد کولر سلولزی

نتیجه گیری

کولرهای آبی یک دستگاه پرکاربرد و متداول در مناطق خشک و معتدل می‌باشند. این دستگاه به دلیل کارکرد ساده و همچنین قیمت مناسب آن، نسبت به دستگاه های دیگر تهویه هوا، از محبوبیت زیادی بین افراد برخوردار است.
ایرواشر هم دستگاهی است که کارکرد مشابهی با کولر های آبی دارد. از جهت کارکرد این دو دستگاه با هم شباهت های زیادی دارند ولی از جهت بازدهی به هیچ وجه نمی توان ایرواشر و کولر آبی را با هم مقایسه کرد. در اصل در مورد تفاوت کولر آبی و ایرواشر باید بگوییم که کارایی و بازدهی ایرواشر به دلیل اجزا و قطعاتی که در آن استفاده شده، بسیار از کولرهای آبی بالاتر است. امکان تنظیم نوع سرما سازی و همچنین امکان پاکسازی هوا از امکانات خاص ایرواشر می باشد که باعث شده سطح کارکرد بالاتری نسبت به کولر های آبی داشته باشد.

در این مقاله از ایبک امداد تلاش کردیم تا شما را با تفاوت کولر آبی و ایرواشر بطور کامل آشنا کنیم اگر در این زمینه سوالی داشتید در بخش دیدگاه ها مطرح کنید.

 

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تفاوت کولر آبی و ایرواشر چیست

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

معایب و مزایای ایرواشر چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا